Горна част на гърдите!

18.12.11
22:29

Днес инструктура в залата, който е трибоец, ми каза следното: “абсолютно всяка тренировка прави само упражнения за горната част на гърдите, защото с времето гърдите си спадат, оформят се и няма да ти изостава вече горната част”. Вярно ли е това, защото ми се струва малко старнно всяка тренировка да правя упражнения само за горна част, без хоризонтална лежанка, кофички и т.н. Даже ми направи и програма:

Лежанка под наклон - серии 4, повторения 12, 10, 8, 6
Избутване на дъмбели под наклон - серии 3, повторения 10, 10, 10
Флайс от полулег - серии 3, повторения 12, 12, 12
Кросоувър - серии 3, повторения 15, 15, 15

Какво мислите за това, което той ми каза, а и за програмата, която ми направи ?

18.12.11
22:31

Ми ако ти е слаба горната част, не е зле известно време да наблягаш само на нея.

като за веднъж на всеки 3-4 тренировки за гърди звучи добре, но пък само горни всеки път...вярно си е странно

19.12.11
20:38

Ако ти изостава горната част не пропускай и кофички със свити крака в коленете напред.. все едно си седнал.. Както и кофички на лост.. И двете упражнения помпят много добре горната част на гърдите ;)

19.12.11
20:45

абе по-скоро кофичките са за долната част на гърдите и спомагат за подсичане на гърдите

19.12.11
21:01

Зависи от кофичките... Тези горните които споменах са си за горна.. Пробвай и ще видиш.

19.12.11
21:51

Жиронда кофичките, както и Bulgarian Ring dips влизат в горната гърда, точно там, където гръдата се свързва с рамото. С тях се постига специфичния ‘’разлят’’ вид на пекторалиса - широк, а не увиснал.

Аз лично долни гърди никога не правя насочено и винаги когато работя за гръдна мускулатура, се стремя да приоритизирам горната част.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1