19.12.11
18:19
Здравейте,
Искам да започна тренировки, но напълно не знам от къде да започна, а с четенето само се обърквам и обърквам. На 23 години съм, висок съм 185см и тежа 85-6кг. Също така искам да тренирам вкъщи. Имам лост, а скоро открих и 1 дъмбел още от гимназията. Само да спомена, че никога не съм тренирал усилено от време на време правя набирания, коремни преси и лицеви опори, но сега съм решил да се стегна малко. Ефекта, който искам да получа е просто оформено тяло(без корем, май и бирата трябва да намаля). Та ако някой може да препоръча някакви ефективни тренировки с тези неща които имам, като мога да взема и още 1 дъмбел, но за сега бих искал да се въздържа от лежанка и лост, защото искам първо да изградя навика да тренирам регулярно. А ако може да ме посъветвате и евентуално за хранителен режим или добавки.
Благодаря ви предварително!
Стандартната кръгова програма за начинаещ понякога върши работа. Не при всички, но за да изградиш постоянство с кръгова се постига най-лесно:
Със собствено тегло: Набирания, лицеви опори, Бърпита, разновидностите на коремни преси, повдигания на краката, клекове на един крак
С дъмбела: Сгъвания за бицепс / Разгъвания за трицепс / Гребания за гръб / Ренегадско за корем ( става и с един дъмбел, просто не е толкова ефектно )
Опитай три пъти в седмицата през ден и два дни почивка за около два месеца. За хранителен режим няма как да ти бъде даден съвет, тъй като не си казал конкретни цели, освен “оформено тяло”. Наблегни на месо, яйца, картофи, ориз и зеленчуци.
Първо благодаря за отговора! Да питам само да разделям ли тренировките на дни или да тренирам с по - малки повторения всичките на всяка тренировка. Като цяло целта ми в началото е да придобия навика да спортувам и да повиша силата си. Не очаквам чудеса да се случат след втория месец, но ако има видим резултат след 7-8 месеца постоянство, ще бъда много доволен и бих могъл да премина към следващо ниво с купуване на лежанка с лост.