Отношението ви към дамите, които тренират с тежести във вашата фитнес зала

Прескочи до:

19.12.11
22:12

Търсих такава тема, но не попаднах, ако има - нека изтрият тази.
Любопитството ми е провокирано от ред лични преживявания напоследък.

Та, господа, вие сте: Помагате ли на жените в залата? Дразните ли се, когато трябва да се сменяте с жена за уред и т.н?

19.12.11
22:13

В наща зала сме само “силачи”  жени няма :D

19.12.11
22:37

Чесно казано аз лично се дразня.НО не се дразня от това че се сменям с жена,а факта че жената е дошла във фитнеса не да тренира,а буквално да се мърдосва.Ето един пример от онзи ден:
Стоя аз и чакам да се освободи уреда за лег екстензии.Жената седнала,сложила 5кг и чака да се натовари и правише нещо от типа на 40-50 повторения и най-лошото беше е че ги правише максимално бавно когато изпиташе и най-малка “умора”.
Иначе имаме 1-2 момичета във фитнеса,които си изглеждат добре и си тренират добре.
Общо взето дразненето идва от грешната представа от някои жени че като вдигнат 10кг повече, мускула им утре ще е тройно по-голям и ще изглежда грозно.Та така и така нищо не правят.

Отношението ми е строго професилонално :)

19.12.11
22:46

Гледам с уважение на усилията им!

DO

19.12.11
22:49

казано от kristiancho на 19.12.11, 22:43:

Отношението ми е строго професилонално :)

От теб ще стане морски гларус! :D

Мнението беше редактирано от donsir на 19.12.11 22:50.

19.12.11
22:53

Зависи дали са хубави или не са...

19.12.11
22:56

По-скоро са ме дразнели липсата на малко тактичност и елементарно възпитание, не само от нежния пол, но и доста от силовата група. Това, че някой си тренира на лежанка и е натоварил 150 кг и така ги оставя като свърши или други, които разхвърлят гири, дъмбели и дискове по пода, без да си ги подредят след като свършат въобще не го коментирам.
Но напоследък доста често забелязвам следното: По ТВ-то върви музика и всички трениращи са хепи, докато не дойде въпросната особа и започне да тръмбова на пътеката, и без да се съобразява с никого, превклчючва на любимата си сапунена опера. Най-тъпото е, че пътеката си има собствен дисплей и слушалки!
Или пък някой върви на пътеката или прави спиннинг и постоянно говори по телефона и то на висок глас. В края на краищата в залата е дошъл/ла да тренира или да си чати?

Мнението беше редактирано от Влади Монев на 19.12.11 22:58.

Не съм мъж, ама да си кажа - с мен се отнасят изключително добре в залите, където ходя. В едната съм винаги единствена жена, в другите - намират се такива, които залагат главна на кардио уредите.
И аз се отнасям добре с мъжете и цари мир и разбирателство.
Зад гърба ми не знам как е, и не ме интересува :)

19.12.11
23:18

На мен ми помагат с охота да разтоваря някоя друга щанга.
Веднъж чух, че 30 кг за клек са много тежки (giggle) Добре че не са виждали момичетата като Инис, Верка и всички, които слагат BW и доста повече за клек :D

Има разлика от дами до дами..Смисъл има някои момичета,който отиват на зала с цел да спортуват.Те едва ли дразнят някого,но има едни с извинение лигли,който правят едно упражнение после 20 минути се оправя на огледалото и когато точно решиш ти да ползваш даденият уред тя решава че вече е време да почне да прави следващата серия .. Тези определено дразнят.

Винаги положително независимо от нивото и формата на въпросната жена. Ако е в залата дори да не тренира дори на 50% качествено, то ако седи вкъщи пред телевизора въпросният процент гаранция ще е по-нисък. Често се налага да помагам за разтоварване на уреди и лежанки от некоректни мъже така че го има и въпроса как дамите търпят нас.

20.12.11
00:05

Готино е да тренират мацки в залата, но определено им липсват култура и усет. Много гледам да не се разсейвам особено с нежния пол, но винаги когато е подходящо помагам или бих помогнал на нуждаещата се дама, била тя манекенка или крокодил все пак всички сме там да постигнем нещо :)))

20.12.11
01:45

Няма такива :(
Помагаме с каквото можем...

20.12.11
09:15

Не знам, явно много зависи от залите и хората, които ходят. В моята по-голямата част са готини хора, но явно във времето, в което ходя се събират от другите...
Нещата, които са ме дразнели и ми се набиват на око са:
1. Виждат, че правя серия на скрипец ( има още 3 възможни, където те могат да правят),НО ще ме изчакат да свърша и ще сменят лоста...докато пия вода
2. Трябва им приставката, с която аз тренирам - ВЗИМАТ Я, въпреки, че ме виждат, че я използвам
3. Три лежанки, и трите заети, питам, дали мога да се редувам, отговорът е ‘ДА’, след 5 минути същия се оплаква на приятелчето си и той му казва: “Емиии, батенцеее, нема как, трябва с нея да се редуваш, сори ама...”
Все едно като се редува с мен и ГОЛЯМ проблем става.

Естествено при подобни случаи, момчето, с което тренирам им прави забележка и те връщат уредите в изходно положение. Но той не винаги е с мен.

Отнонсо разтоварването на лостове - хеее, че това се случва нон-стоп, даже е спряло да ми прави впечатление, оставят си по 60-70кг на стойките за клек, залата е малка - не може да ги оставям така, защото пречат, свалям си ги, подреждам стойките и най-интересното е, че въпросният ‘клекач’ седи и ме гледа, докато си почива вече от друго упражниение... класика.. ;)

20.12.11
09:25

Аз затова си тренирам сутрин - празна зала, чисто, тихо и спокойно. Мъжете са толерантни - само веднъж случих на някакъв странен индивид, който помолих да ме пази на лежанката и направи физиономия тип “тая па кво ме занимава” и се изкриви все едно го накарах да пренесе всички уреди. Жени рядко виждам, може би се дължи и на времето в което тренирам. Иначе една от малкото девойки, които съм засичала - беше заела колелото един час и не спря да говори по мобилния...

Хубавото е, че собственика е научил всички да си връщат тежестите по местата, така че и да не можех да преместя някой диск - нямаше да ми е проблем :D

20.12.11
10:18

казано от Skoge на 20.12.11, 09:15:

Не знам, явно много зависи от залите и хората, които ходят. В моята по-голямата част са готини хора, но явно във времето, в което ходя се събират от другите...
Нещата, които са ме дразнели и ми се набиват на око са:
1. Виждат, че правя серия на скрипец ( има още 3 възможни, където те могат да правят),НО ще ме изчакат да свърша и ще сменят лоста...докато пия вода
2. Трябва им приставката, с която аз тренирам - ВЗИМАТ Я, въпреки, че ме виждат, че я използвам
3. Три лежанки, и трите заети, питам, дали мога да се редувам, отговорът е ‘ДА’, след 5 минути същия се оплаква на приятелчето си и той му казва: “Емиии, батенцеее, нема как, трябва с нея да се редуваш, сори ама...”
Все едно като се редува с мен и ГОЛЯМ проблем става.

Естествено при подобни случаи, момчето, с което тренирам им прави забележка и те връщат уредите в изходно положение. Но той не винаги е с мен.

Отнонсо разтоварването на лостове - хеее, че това се случва нон-стоп, даже е спряло да ми прави впечатление, оставят си по 60-70кг на стойките за клек, залата е малка - не може да ги оставям така, защото пречат, свалям си ги, подреждам стойките и най-интересното е, че въпросният ‘клекач’ седи и ме гледа, докато си почива вече от друго упражниение... класика.. ;)

За точка 2. НЕ СИ ПРАВА, ти какво искаш цяла зала да се съобразява с 1 човек ли ? Изключения виждам когато има някъв доста лош и нацепен :D , но не са и малко случаите в които има толеранс :)

20.12.11
10:28

Добро ми е отношението :Д Но понякога ме карат да се питам много въпроси и гледам да не се фокусирам над тях. :)

Мнението беше редактирано от Valleri на 20.12.11 10:29.

20.12.11
10:30

Не съм съгласна, какво ще стане според теб, ако аз изчакам бай цепеняк да остави уреда, за да почива между сериите, и му взема приставката под носа?
Аз не съм от тези лигли, които се оглеждат 5 часа в огледалото и въртят вело 1 час, отивам, правя си стегнато тренировката с макс 1-2 минути почивка между сериите. Нямам време да се разкатавам, имам още 20 задължения в ежедневието си.

20.12.11
12:31

За разтоварването на тежестите:аз винаги ги разтоварвам и ми е приятно да намеря лоста празен.Най ощетени са дамите в такива случай.
По принцип е много добре да видиш жена да тренира правилно с тежести.В залата,която посещавам в момента съм виждал само една такава.
На всичкото отгоре веднъж бях сложил 80 кг,правих прасец с щанга на раменее.Тя дойде и ме попита как изпълнявам,защото и на нея машината не и била удобна.Каза ми чакай да пробвам.Смешното беше че аз тръгнах да свалям дискове,но докато успея тя беше грабнала щангата и си направи пълна качествена серия.След това съм я питал за силовите и качества.Наистина можеше много да вдига за жена но се спирала за да не провокира растеж.
Наистина беше и мускулеста.Само мога да аплодирам и да се радвам на такива жени в залата.Но за жалост често виждаме другата крайност

20.12.11
13:06

казано от Skoge на 20.12.11, 10:30:

Аз не съм от тези лигли, които се оглеждат 5 часа в огледалото и въртят вело 1 час.

Ъъъм, и аз въртя вело 1 час :P :D

казано от Plamen Popov на 20.12.11, 12:31:

На всичкото отгоре веднъж бях сложил 80 кг,правих прасец с щанга на раменее.

Хм, я кажи как тренираш прасец с щанга (wasntme)

Мнението беше редактирано от Anelia на 20.12.11 13:10.

20.12.11
13:12

Еми как-на рамене ;).

20.12.11
13:13

казано от Skoge на 20.12.11, 10:30:

Не съм съгласна, какво ще стане според теб, ако аз изчакам бай цепеняк да остави уреда, за да почива между сериите, и му взема приставката под носа?
Аз не съм от тези лигли, които се оглеждат 5 часа в огледалото и въртят вело 1 час, отивам, правя си стегнато тренировката с макс 1-2 минути почивка между сериите. Нямам време да се разкатавам, имам още 20 задължения в ежедневието си.

А другите сигурно имат много време за размотаване и трябва да те чакат да си свършиш всички серии, вместо да я ползват, докато почиваш?

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.12.11 13:14.

20.12.11
13:28

казано от Anelia на 20.12.11, 13:06:

казано от Plamen Popov на 20.12.11, 12:31:

На всичкото отгоре веднъж бях сложил 80 кг,правих прасец с щанга на раменее.

Хм, я кажи как тренираш прасец с щанга (wasntme)

Повдига се на пръсти :)

20.12.11
13:29

Ми в моята зала няма такива дето тренират с тежести..мисля,че почти всички отбиват номера с пътеки,велота и ония гирички по 1 кило.
Аз ходя по обяд де,не знам как е вечер или рано сутрин.
Много бих се зарадвал на някоя мадама дето тренира силово,и с кеф бих и пазил на лежанката примерно...ама не съм видял до сега,тукашните предпочитат да тренират тежко по баровете! ;)
Колкото до щангите,винаги ги разтоварвам като свърша,нещо като навик ми е.

Мнението беше редактирано от Jikata на 20.12.11 13:30.

Вчера собственика на залата в студентски град ми вика “абе трима-четирима човека вече ме питат за какво я мъчиш тази твоята приятелка с разни тяги, лежанки и клекове”. Горките хора не знаят, че тя ме учи на тези упражнения :D

20.12.11
13:39

Ти, тази тема я пусна за да се похвалиш колко стегнато тренираш, или за да се оплачеш как не ти обръщат внимание, че си яка и са ти нужни всички пособия в залата ???
Всеки иска да тренира така както му е удобно, обаче в 99% от случаите тренира така както се налага според останалите и възможностите на залата. Без значение мъж ли, жена ли е, извънземно ли е...Да, и на мен няма да ми е приятно да си разтоварвам щангата на лега щото ти си решила, че може да се вместиш с 30-40кг в паузите, въпреки, че аз съм сложил 180-190…нито пък на тебе ще ти е приятно да ти взема щангата, с която клякаш, че да си загрея раменете...
Та мисълта ми е, че е без значение дали си жена или мъж в залата като проявяваш малко съобразяване с другите :)
Аз примерно видя ли хора в залата когато влезна да тренирам, директно им казвам да напуснат, освен ако не са моите трениращи, е, тя и залата не е много общодостъпна...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.12.11 13:49.

20.12.11
14:02

Мак Сим - не съм я пуснала за това, честно казано слабо ме интересува кой - какво отношение има към мен във форума. И си водя дневник, защото е по-удобно, отколкото в Уърд и някакси по-задължаващо. А колко съм яка - това е въпрос на гледна точка.

С хората, чийто тренировки и прогреси ме интересуват, контактувам на лични съобщения ;)

Петко К - говоря за други ситуации.

20.12.11
14:19

казано от Skoge на 20.12.11, 14:02:

Мак Сим - не съм я пуснала за това, честно казано слабо ме интересува кой - какво отношение има към мен във форума.

Като не е за това, тогава за какво е ???
Аз смисъл от тая тема не виждам...да е анкета, да е питане с конкретен проблем - разбирам, но тя не е нищо такова, а мрънкане как не ти обръщат внимание или не ти отдават дължимото...

20.12.11
14:26

Пуснах тема с въпрос, съжалявам, че не ти е интересна и те дразни. Мотивите ми може да са лични, но доста хора си казаха мнението, което е достатъчно.
Не виждам причина да ме нападаш, ако модераторите не искат да пускам теми, защото са безсмислени, ще ми ограничат достъпа. Не съм убила човек, като съм я пуснала тази тема, идеята за анкета е добра, не знаех как да я направя.

20.12.11
14:30

Много сте сериозни напоследък, навсякъде само нападки от всякакъв сорт и недоволни...

Тя, темата, е за мъже, ама нищо, и аз искам да кажа :D
На мен помагат, и аз помагам, понеже често слагам по повечко кила, отколкото са вече на лоста :)
Не ми се е случвало някой да се мръщи или пък аз да съм неучтива. Всички тренираме, всеки с целите си, и е най - добре да си помагаме и тренировките да вървят :)

Мир, моля. :)

Стига темата да е според условията на форума, няма проблем да съществува. Четат вероятно повече хора, отколкото предполагате - със сигурност има интерес към нея, особено след толкова пуснати мнения.

А и ние сме различни, затова говорим по различни теми и се интересуваме от различни такива.

20.12.11
14:50

Оооо, Мак Сим, изобщо не разбираш женската логика.
Ние обичаме да си споделяме преживяванията, още повече че Skoge е нова сред тренировките и тези неща й правят впечатление. :))
Не е нужно да ни хокаш и да се заяждаш, аман човек да не каже нещо :D

Мен като ми кажат дали искаме да се редуваме, директно си казвам, че не искам.
Нито пък моля някой да го прави същото.
Ако някой тръгне да ми взима нещо без да пита, примерно лоста на скрипеца, му казвам да ми го върне и да ме изчака.
Каквато толерантност и аз правя към останалите трениращи.

Мнението беше редактирано от Miyu на 20.12.11 14:52.

20.12.11
14:57

И аз като Поли - за мъже е, ама да се изкажа :D :D :D

Момчетата в залата винаги са ми помагали, когато имам нужда. Нямат нищо против да се редуваме, макар че аз работя с много по-малки тежести, питат ме преди да отнесат лоста, съобразяват се с мен. Пазили са ме на лежанката, сменяли са тежести, много са учтиви, никога никой не е мрънкал. Давали са ми насоки като не знам нещо. Случвало се е да ме повдигат, за да стигна лоста за набиране, засичали са време - въобще, едни безкрайно любезни господа :D :D :D Е, има един индивид, който ми лази по нервите, но неговият проблем не е с трениращите в залата жени :D :D :D Той е безкрайно любезен да ми обясни как задникът ми ще стане огромен от тягата, заедно с баджаците - като цяло загрижен човек :D :D :D

Разбира се цялата тази толерантност е по тяхно желание, никого не съм принуждавал, дори рядко моля, те сами рпедлагат помощта си. Естествено, същата толерантност проявявам и аз към тях :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.12.11 15:05.

20.12.11
15:02

А иначе и аз споделям същата солидарност и помощта от страна на мъжете, която споделя Карфичка :))
Ама то това май е подтикнато от други мисли и нагони :D

20.12.11
15:04

казано от Marina Dekova на 20.12.11, 14:50:

Да и нямам такива претенции ;)
Кой може да разбере неразбираемото ? :D
но ДетМетъл Гората явно нещо си е наумила ;)

20.12.11
15:17

казано от Marina Dekova на 20.12.11, 15:02:

Ама то това май е подтикнато от други мисли и нагони :D

Дааа...СЪЧУВСТВИЕ....за това, че приятелят ми “ме мъчи с тяги, клекове и лежанки” :D :D :D :D :D :D :D

20.12.11
15:26

Мен като ми кажат дали искаме да се редуваме, директно си казвам, че не искам.

Хм, това пък защо? За мен предложението към някого да се редувам с него на даден уред е формална проява на любезност - както когато поискаш солница от съседната маса в заведение. Някой да откаже ми се струва доста грубо и неуместно. Още повече, че когато съм втори на уреда/лоста, след всяка своя серия връщам всичко във вида (и с тежестта), в която е било и не затруднявам другия трениращ. Защо след като може и двамата да си направим тренировката спокойно и единият да ползва уреда, докато другият почива, трябва да си правим мръсно и да си разваляме заплануваните серии, почивки и поредност? 
Иначе дали тренирам с мъж (мъже) или жена (жени) в залата ми е почти все едно. Помагам винаги, когато ме помолят за това или когато видя явно затруднение (момиче, което се опитва да си разтовари 200 кг от лег-преса, но не може да свали 25-ците отгоре например).

20.12.11
15:30

Защото съм гадна, е за това :D

20.12.11
15:30

казано от Мак Сим на 20.12.11, 15:04:

Блек Метъл ;)

20.12.11
15:33

казано от Skoge на 20.12.11, 15:30:

казано от Мак Сим на 20.12.11, 15:04:

Блек Метъл ;)

То пък голямата разлика... :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1