There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.10.12
18:24

Ох, и аз след тия тренировки наваксвам после много, което си е притеснително.  |-)

Т. Тодорова

21.10.12
18:47

При мен наваксването дойде след предния ден - не ядох нормално,не ядох след 17 ли,след колко часа...не помня...Яко тренировка ,после глад,глад,глад до другата сутрин...терсене ми е,ама искам да се науча да фаствам от време на време - ей така,да видя к’во е и как работи.Засега фейлвам успешно (giggle)

и мен тоя фастинг ми стана интересен от толкова практикуващи, ако има резултат и е полезно може да се пробва от време на време :)

Т. Тодорова

22.10.12
08:19

Днеска ще се пробвам пак да не ям след 6.

Ама си хапнах едно парченце ябълков сладкиш с кафенцето сега,де :D

Т. Тодорова

23.10.12
08:11

Вчера след кафенцето с ябълковия сладкиш бачках до 19:00 - без да ям нищо,щото нямаше,то апартамент след строеж,кво да има...Вода почти не пих,сигурно към литър...Чистене,клякане,протягане,носене на разни неща,стълби-мълби,а-у...И после като се докопах до вкъщи...салата от домат,сирене,лук,луканка,ябълков оцет,олио и хималайска сол + 2 филийки препечен БЯЛ хляб,щото нямах друг ... изпънах и две бири - като истински зидаро-мазач след работа...Последва още една филия с малко сирене и маринована камба.

Днеска вече няма да е тъй,че до обяд ще приключим с кочината,после ще се върна към лекциите най-накрая,следобед съм на Зумба,а храната ще опиша довечера или утре сутринта :)

23.10.12
10:30

В собствен апартамент ли ще се местиш, зидаро-мазачке? :)Така звучи! Ако е тъй, честито! (party) (clap)
Вчера бях на спиннинг вместо Зумба, ако Зумбата мори, то спиннингът трепе—но може и просто вече да съм се адаптирала към Зумбата и затова, но ще ходя за кеф :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.10.12 10:32.

Т. Тодорова

23.10.12
12:49

Вярвай,че ако се сдобием с апартамент,ще се чуе много надалеко :D

Иначе чистих,защото нашите имат фирма за почистване и се наложи да помогна няколко дни . Сега приготвих една голяма чанта - такава,за ръчен багаж :D ,и отивам на училище +тренировка после.Много ще съм екстравагантна с т’ва чантище (giggle)

Т. Тодорова

24.10.12
09:59

23/10/2012

08:00 Кафе с мед и мляко
12:30 Салата със сирене и филия Мастермахер с масло
16:00 Протеин & Манна
18:45 - 19:30 Зумба,мега,мега активна
Един час ходене с бая кила на рамо
23:00 Татарско кюфте със салата,филия Мастермахер,5 бисквитки Траяна (blush)

Нещо ми куца явно организацията на всичко.Ни нам що тъй.

Т. Тодорова

24.10.12
16:12

24/10/2012

10:00 1 малък банан,1 круша,1 слива - нарязани и поръсени с какао,канела и мед ; кафе с малко мляко
13:00 100гр цедено кисело мляко с 40гр орехи и мед..не знам колко,ама не беше чаена лъжичка (giggle)
15:30 50-60гр сирене,1 филия Мастермахер ,гювече от картоф,пилешки дробчета,мексикански микс зеленчуци /царевица,грах,чушка,морков,тинтири-минтири/,масло,маслини...Абсурд да съм изяла повече от 200гр от тая манджа.А,да,и малко червено вино капнах вътре :P

По-късно ще хапна зелена ябълка /още сега ми се яде,ама чакам да посмеля малко предходното/ , ще вечерям пак с такова гювече,пак малко количество и без хляб.Много е възможно да набутам и някоя бисквита от споменатите в горния пост,но надали.
Няма да тренирам.
Дойде ми вчера,точно преди тренировката.Днеска цял ден се разлагам,едвам изчистих в нас.Рева през 5 минути за какви ли не тъпотии /като например що мъж ми винаги се подиграва с баналните мили моменти по филмите + че не мога да избърша праха върху гардероба,щото не мога да си завра ръката между тавана на стаята и този на самия гардероб/ ,боли ме и ми се гади.Мислих,че съм се отървала от тия проблеми,ама ей на.
Давайте акъли как се бори т’ва чудо - пия витамини,не ям кой знае какви боклуци,спортувам,движа се,излизам,все гледам с нещо да съм заета...Може би психиатър е следващата опция ? (dull)

24.10.12
16:27

Ибопрофен (rock)

Т. Тодорова

24.10.12
16:49

Туй го взимам малко преди да умра,не обичам лекарства.
Не в болката е проблемът толкова,колкото в безумните настроения и кахър суратът (giggle)

Т. Тодорова

24.10.12
21:34

+ 100гр шоколад Милка фор тудей.
Превръщам се в няк’во животно по време на цикъл.
Утре отивам на тренировка или две,ако ще без вътрешности да остана.
Лека нощ.

24.10.12
21:44

Иииии, и аз съм така - баси настроението, ревовете, простотиите и голяяяяяяяяямо чистене. Понякога е по-леко, но в повечето случаи съм в различно насторение през 5 минути. Остави, ще ти мине. Не си давай зор.

Т. Тодорова

25.10.12
11:20

(F)25/10/2012(F)

10:00 Черен чай & лъжичка мед
11:00 1 слива
11:30 Каша от елда и царевица с малко масло & извара / този път си взех на Домлян /
13:00 Зелена ябълка,няколко ореха
15:00 3 белтъка & 1 жълтък ,1/2 домат,малко краставичка,малко ленено олио,ябълков оцет,1/2 филия препечен Мастермахер и с.л. извара
17:30 Манна & протеин ,50 мл мляко Верея 1,5% за по-благ вкус

И туй ще е за деня.

Вода & чай - 2,5л
’АпчИтЪ - дамски Центрум,вит. Ц,рутаскорбин,фолиева киселина,л-карнитин,CaZnMg

Тренировка
(1500мг л-карнитин) :

18:45 - 19:30
Турбо Зумба :)
19:30 - 20:15 Пилатес

Имам да уча да скапана контролна,нищо не знам,нищо не разбирам,а т’ва е ‘щото съм мързелива.Обикновено като кажа : “Няма да ида на лекции,ще седя и ще зубря” (както казах днес) , не отивам на лекции и не седя,и не зубря,ами мухлясвам цял ден.Днеска няма да е така,ако ще да си оскубя косите (не,че много са ми останали) от зор.
Коремът още ме спуква.Мисля,че е време да прибегна до медикамент,иначе ще се разкисна като вчера.

P.S. Деси , мислих,че само аз чистя по време на МЦ - мани ,нервиииии ,нервиии , всичко ме дразни , точка да видя някъде ,ми иде да намеря тоя,дето я е направил и да му се накрещя обилно.И ако не умре от страх,съм способна а го убия с голи ръце :D Е,гледам да се сдържам,де...никой не ми е виновен за хормоналните бури (giggle)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.10.12 11:28.

Т. Тодорова

26.10.12
09:18

(F) (party) ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МИТКОВЦИ И ДИМИТА !(party)(F)

Не успях да удържа фронта снощи и ядох салата с наденица /от месо,с много малко мазнотии/.Малко тъпо,щото не бях гладна изобщо.
Тренировката беше суперска,много ми хареса комбинацията от двете неща едно след друго,но са ми много слаби ставите,не знам к’во да направя вече...;(

26/10/2012

09:00 Кафе § 100мл мляко 1,5%,2 малки лъжички мед
11:00 1 малък банан,1 слива
13:00 - 16:00 Мама има имен ден и ще е ужасна свинщина...Никой не се съобразява с мен (giggle) , та - 2 малки свински пържолки /някакво филе взехме вèра/ сготвено със сметанов сос и гъби.Там ще има само руска салата,тъй че ще си направя за мен една самоделка от домат,краставица,чушка и т.н. , 1 филия мастермахер
18:00 Манна & протеин
19:30-20:30 Зумба

Вечерта може 1-2 малки чаши червено вино.

Конец.

Т. Тодорова

26.10.12
13:35

+ 3 бонбона “Мерси” :*

Т. Тодорова

27.10.12
13:39

27/10/2012

11:30 2 сливи,черен чай,лъжичка мед
13:30 Омлет от 3 белтъка § 2 жълтъка,семенца,царевичка,извара и малко масло - туй гарнирано с печена чушка от буркан § 1/2 домат ; 1/2 филия Мастермахер
16:00 Тренировка

1) Интервали , кардио : тежести , 40 минути

- Kickboxing drills
- Biceps curls & sumo squat
- Single leg floor tap
- Squat with lateral raise
- Squats
- Plyo plank jumps
- Overhead press
- Jump rope drills
- Lunge with triceps extention
- Mountain climbers
- Squat with chop block
- Jumping jacks
- Overhead press
- Speed skater (with a resistance band around ankles)
- Step taps (with a resistance band around ankles)
- Screamers (balance and squat on one leg,then bring the other leg in and out repeatedly at a fast pace)
- Lunge with row
- Kickboxing drills
- Squats

2) Стреч ,42 минути

> Mountain pose w/ arms to the side of body, 30 second hold
> Arm sweep overhead into fan pose
> Arm sweep into crossing hands (back of hands face each other) w/ straight arms & then place in front of body, static hold, 2 reps
> add static hold squat after 3rd rep, complete 4 reps w/ squat
> straighten legs into Fan pose (hinge at hips, flat back) w/ hands on thighs, 15-20 second hold.
> Plie/sumo squat position w/ both arms held out to side, static hold in lowered position, 10 seconds
> lean forward w/ flat back & arms crossing in front of body in lowered position of plie/sumo squat, stand up w/ arm reach overhead, 3 reps
> Turn feet to face front (cued slightly pigeon-toed) w/ arms to side of body, fold forward (flat back, hinge at hips) to place hands on ground, 20 second hold.
> Plank position
> lower to knees, Chaturanga push-up
> Up Dog
> Child’s pose
> Down Dog (w/ bent knees)
> low lunge (knee on floor) w/ right leg, body leans forward w/ arms to side of head
> lift body & arms overhead, arch back and hold
> bring left leg into meet right
> rag doll (bent knees, head relaxed forward): roll up into standing position
> Arm Sweep, fold forward
> plank position
> repeat sequence on left side.
Repeat entire sequence on both sides w/ more intensity: high lunge (knee off floor) is performed in place of low lunge and straight legs w/ arm fanning out to sides, flat back returning to standing position replaces Rag Doll, and then Fold over w/ flat back, hop or step into plank position, repeat sequence again
> forward fold, 40 second hold

> roll up into mountain pose.
> Fan arms & Fold forward
> Plank position
> 2 triceps push-ups
> Warrior 1 (cued that next series of poses will be held for 4 breathes each, about 20 seconds)
> Warrior 2
> Right angle
> Triangle
> Pyramid
> Runner’s lunge
> high split (standing split)
> Plank
> step or hop feet forward, straighten legs
> fan arms up w/ flat back & return to standing position.

Repeat on left side.
Repeat entire sequence again but at faster pace (2 breathes per pose).

Floor exercises

> Fan arms & fold forward
> pigeon (prone glute stretch)
> fold upper body forward in pigeon
> repeat on other side
> Modified lotus: cued as knees should stack on one another, both bent knees, bottom leg’s foot (outer part) is next to the opposite hip, upper leg is crossed over bottom w/ (outer part of) foot resting on floor, upper body folds over & hold
> rotate upper body to left side & fold over for static hold, move upper body to right side & repeat stretch
> add opposite arm & bend to side to stretch in same position
> flex & rotate forward w/ arm & upper body to stretch
> Seated spinal twist
> cued as staff pose (single leg hamstring stretch) uses band looped around flexed foot
> same stretch w/ pointed foot
> then alternate between shorter holds w/ flexed & pointed foot.

> Roll body down to floor w/ band looped round foot for Lying hamstring stretch, foot is flexed foot
> leg w/ band lowers to side, opposite hip w/ bent knee, opens to side for static hold
> add press w/ hand to bent knee
> return to starting position, straighten leg w/ band, place opposite hand on knee to keep it straight & pull leg closer to body, bend knee to rest, 3 reps
> bring both knees together & roll up.

Repeat entire sequence on other side.

Chalene cues to fold mat in the center to provide cushion for the hips.

> Plank position
> slowly descend into hover/static hold at bottom position
> bring knees down
>Cobra
> return to prone position into single leg quad stretch, both sides
> place hands on both ankles & lift quads & knees off floor for static hold
> quadruped position into reverse stretch (cat stretch)
>round back and sit back into child’s pose w/ the elbows on floor, then slide forward w/ head & chest, then push up into quadruped position.
> Supine position into lying glute stretch
> lying spinal twist
> same stretch w/ straight leg
> return to starting position w/ straight leg, it lowers slowly to floor> repeat sequence on other side.

> Guided Meditation (breathing): supine position, arms rest on abs or out to side of body, feet are in open stance (not close to body)
> bring right knee into chest for hold, then left
> knee circles in both directions.

Stretch 10 (12:28 min.)

Standing exercises

Shoulder stretches:
> Shoulders rolls to the back w/ hands on hips
> release hands for shoulders rolls w/ larger range of motion
> Circumduction (circles w/ straight arms) for shoulders (to the back)/alternating arms, slow pace, then fast
> reverse direction (forward).

Neck stretch:
> static hold head tilt (right side of head moves laterally towards right shoulder)
> opposite arm moves to side of body, reaches as far to to the side as flexibility allows
> tilt head forward a bit & hold
> repeat on left side
> alternate slow head tilts.

Hip stretch:
> Overhead reach into Sumo squat, w/ flat back & arms crossing in front of body in lowered position of exercise
> static hold in previous lowered position w/ hands on inside of knees, pressing out “towards back of room.”

Adductor stretch:
> Knee of one leg is bent w/ ball of the foot on the floor, other leg is rotated & straight to the side of body w/ a flexed foot. Hands are placed on floor, in front of body
> Warrior 1, facing the side of room
> pyramid
> turn to face front w/ flat back & arms to sides, into what’s cued as a straddle stretch (forward bend w/ legs in wide stance, hands on floor or on shins)> repeat sequence on other side.

Floor exercises

>Butterfly: static hold w/ hands on feet
> press left knee down, then the right
> IT band stretch (hands in back of body, bent knees: right leg crosses, horizontally over left knee/vertical, foot on floor), complete on other side.

> Rotator cuff dynamic stretch:
> in cross-legged position, w/ single arm bent at 90 degrees (fingers/hand point up), alternate rotation down (hand/fingers point down to floor) & back up to starting position
> hold static hold w/ bent elbow/90 degrees w/ palm of hand to the back (as far as comfortable> then static hold w/ arm rotating down w/ palm pulling to the back
> place outside of hand on floor & move to the back for stretch, static hold
> repeat on other side.

Still seated in cross-legged position, place hands on back of head & hold> arms move to sides of body & pull back, gently, for a static hold> round back (C- curve w/ spine) w/ hands on knees.

18:30 Манна § протеин

Вечерта сме на рожден ден - не знам какво ще има там,затова ще го добавя по-късно или утре.

Т. Тодорова

27.10.12
19:13

Много “мазно” ми дойде тоя продължителен стреч.Като масълце се чувствам,дето вика една дружка.Найс.

Коленете ме спукват,вече и неконтузено се обажда.Страх ме е да ида на лекар,за да не ми забранят да спортувам (dull) . Малко тъпанарски звучи и знам,че е по-добре да ида преди да се разпадна,ама отсега чувам разни приказки,че не трябвало да се натоварвам и дрън-дрън.

Затова пък ...от понеделник започвам да ходя на Зумба,Пилатес,Степ Боди Уърк,Активен Стречинг може би...хихи.Инструкторката по пилатес дума,че добре се отразявал на ставните недъзи.
Да видим как ще се оправя с парите,че много скъпо ще ми дойде всичко - карта за неограничен брой тренировки - 60лв ; искам да започна да пия тоя Глюкозамин&Хондроитин&МСМ - 50лв,някоя друга омега иииии (nbat) (nbat) (nbat)

Не работя,но много старателно си търся работа,уви,неуспешно.Почвам лека-полека пак да се вкисвам,само спортът ме държи в съзнание,а скоро и за него няма да има пари.

Глупав пост,ама пък нали затова е дневник(не ,за да е глупав,а за да се лее всичко в него).Представете си,ако си водих и такъв на хартиен носител (giggle)

А,да,малко се протака планът,че се хванах тука с домакинството малко...Затуй протеини-мротеини отпадат и ще хапна малко от к’вото има у зълвата после (giggle)

Т. Тодорова

28.10.12
11:19

Снощи имаш рожден ден,както споменах.Е,беше и както го очаквах - малка семейна свинщинка (giggle)

Постъпих много красиво - кюфте,кебапче,МАЛКО пържени картофи,палачинкова торта /солена/ ... палачинка с шоколад и фъстъчено масло (nlove2) ... уиски.Туй за бая часове,естествено,не наведнъж.

Днес ще се опитам да го давам съвсем скромно,основно на вода ,Манна ,течни разни истории.

Няма да тренирам,ще си почивам,а довечера или утре ще е отчета по-подробно.

Т. Тодорова

28.10.12
17:35

28/10/2012

12:00 Кафе с мляко,лъжичка мед
14:30 Майка ми беше сготвила спанак с яйца.Сипах си прилична порция с 3 яйца,пльоснах я в блендера с 1 филия Мастермахер,1 кофичка Фибела 2% , 1 с.л. смесица от семена /ленено семе,сусам,белен слънчоглед и т.н./,няколко скилидки чесън ; Разбих го,докато не стана много фино,готино смуути,разделих си го на две /събра се точно в 2 халби от по 500мл/ и си изконсумирах едната част за обяд.
Намазах и десерт,естествено,иначе нямаше да съм аз - 2 бисквитки Траяна.
Сега е 17:15 и преглъщам втората халба.Учудващо вкусно стана.

Вода не съм пила почти никаква,не ми се пие и днес съм на 330мл.Ще се назоря да си изпия двулитровата бутилка обаче...Или поне няколко чая,не знам.

Кисела съм.Вчера като смятах,някак си изкарах,че ще мога да си взема карта за залата и поне там да разпускам.Ама уви - днеска вече даже сме назад.Буквално трябва да изхарчим повече,отколкото имаме,типично по нашенски - туй нали голям талант ни било на нас у БГ-то.

Ще си тренирам вкъщи,ама депресия ме наляга,няма бачкане.Ако мога да започна някаква работа,то тя е няк’ва,дето ще ми прецака всичко останало.Бая поотсъствах от лекции и упражнения,ама има часове, на които не мога да си позволя да не ходя вече,щото няма да ме допуснат до по-нататък...

На цялата ми смотаност,ме изнервят разни хора /като майка ми,примерно,пък и разни други екземпляри,дето ядат като прасета и тежат,и изглеждат като такива/ - непрекъснато ми се говори как ям повърни,как хлябът ми бил направен от кал,к’ви били тия боклуци,лайна и т.н....Принципно свикнах да игнорирам тия тъпотии,ама като не ми е добре,всичко ме натоварва и ме кара да се чувствам още по-гадно.

Не се харесвам нещо,чувствам се огромна и нелицеприятна.И безполезна.Найс.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.10.12 17:39.

28.10.12
22:08

Е стига бе, ти изглеждаш супер готино, я се ухили малко, еееей, аз дет съм наистина дебела, кво да кажа ... (hug)
Зарежи ги тея, дет не разбират, глей си живота!

Т. Тодорова

28.10.12
22:47

Кико,много си мила,душа,както винаги,ама рийли ? Хев ю сийн май пикчърс :D
Не,уе,тва са депресарски истории,не съм такъв фрийк,к’ъвто се изкарвам в нещастието си :D /и ти не си дебела - живеейки в Германия,би трябвало да знаеш що е то гъз и бузи...въпреки,че немците,които аз съм виждала,са в завидна форма,ама к’во ли съм видяла аз,няколко човека на кръС ,затуй вярвам на легендите,че са в америкън стайл/...Забраих си лафа...Все тая,ша мине и тоя зор,дет’ се вика.
Утре ша ида да разкърша таз :D и ша ми мине.
:*

28.10.12
23:10

А не, немците са тънки, белким и аз прихвана :)
Ми, виждала съм ти снимките, много готина мацка си, че и висока си на всичко туй отгоре, въобще за кво съ притесняваш, но го отдавам на депресията. За джима ни съ ядосвай, аз съм съ ушашавила на кой курс да ида и пудовката ми събира прах вкъщи, а имам големи мераци и за нея.  А и не съм отслабнала от курсове да речеш, само дет си скъсвам задника и после ям двойно и тройно.

*Ама, дет вика мойта Фройндин, може да срещна някой готин материал у джима, ама за сега, предпочитам да  ни съ набивам на очи, чи хич ни йе момента да съ пуказвъм (nmob)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.10.12 23:14.

Т. Тодорова

29.10.12
21:55

29/10/2012

07:30 Кафе с мляко
08:00 Бананови палачинки от два малки банана и две яйца /изядох половината/
12:15 Топено сирене /оценям го на една равна супена лъжица/ и 2 резена някакво свинско филе /само ги опитвах,че си ги подреждах из хладилника/
13:00 330гр скумрия в подлютен доматен сос /консерва,както се подразбира/ ,1 филия Мастермахер
14:00 Половин литър чай от магданоз + фолиева киселина + женски Центрум,1 бисквитка Траяна с портокалов привкус (giggle)

17:00 Тренировка :

- 12 мин Пилатес

- 8 минути за дупарата

- 8 минути ръце

- 8 минути кардио ,ама понеже тая женица много заспала ми се стори,го раздавах в стил Инсейнити

- 20 минути стреч :

Mountain pose
Rag doll
Moving fan
Plie
Fan
Hamstring stretch
Plank
Up dog
Down dog
Split leg stance
Warrior 1 & 2 stance
Right angle
Triangle
Pyramid
Runners lunge & Pyramid
Pigeon
Butterfly

‘Лабава тренировка,ама адски ме мързеше.

Не ми се яде изобщо,затова завършвам с 200мл червено вино.

Тотал течности :

330мл вода
1,5л чай от магданоз
виното... (giggle)

Т. Тодорова

30.10.12
10:33

Снощи си нагънах 4 бисквитки Траяна за лека нощ- добре,че са мънички.(giggle)

(rain)30/10/2012(rain)

10:00  Кафе с 50мл мляко ; 40 гр овесени ядки,50мл мляко,4 сушени смокини,17гр шоколад / 70% /
13:40  Малко салата с 1 с.л. извара
14:30 Свински врат,нарязан на кубчета и сготвен с масло,лук,Уорчестър сос,подправки,червено вино,чушки и малко заревица /само за цвят/ + салата от краставица,домат,маслини,малко остатъци от сирене,извара,ленено олио,ябълко оцет,хималайска сол + филия от Мастемахера

18:00 Степ Боди Уърк
18:45 Зумба /45мин/
19:30 Пилатес /45мин/

21:30 2 парчета суши (inlove)
22:30 Салатата от обяд,манджа от тая на обяд,но доста по-малко + 5 резенчета пържен картоф ; 17гр шоколад (70%)

Хапчета :

- женски Центрум
- вит. Ц
- CaZnMg
- фолиева киселина

Течности /поне 2 л,квото и да ми струва/

- вода,чай

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.10.12 10:23.

Т. Тодорова

31.10.12
10:22

Уииииийййййййй,не мога да се помръдна :D
Не,че съвсем не мога,ама не ми доставя удоволствие - триенето с пространството около мен ми причинява болка :D

3 тренировки са много и изискват бая храна след това.На пилатеса получих около 18 милиона схващания в горната част на бедрата,особено на дясното.

Вече нЕма карта,затуй ще се чекна основно в нас пак,ама и там ще се появявам от време на време,само за Зумба.

-Степът не ме зариби,въпреки,че инструкторът е много,много,много готин.
-Пилатесът....единственото ,което би ме водило там,при положение,че мога да го правя и вкъщи,е инструкторката отново.Най-сладкото същество,което съм срещала от бая време насам (hug).Ама,ю ноу,10-15 лв на седмица,само щото е готина...(giggle)

Трябва да си измисля някаква система за трениране и да си я следвам,както правех преди,че така ми е много разхвърляно.

Искам си тежестите пак,но много ме болят китките.И май-май всички стави.

Горният пост е коригиран напълно.Не знам защо,ама ако си нашиша плана просто на листче,по което да се ориентирам през деня,винаги го спазвам,а направя ли си намеренията публични,винаги отиват по дяволите.

Спорен ден ! (nmuchfun)

Т. Тодорова

31.10.12
14:55

Да попитам...

1) Слънчогледов хляб с мюсли на “Ритърн” - някой опитвал ли е?

2) Предлагат ми 90 таблетки ленено масло на ... забравих коя фирма,90 капсули,в промоция - на половин цена.Непрекъснато консумирам ленено семе и ленено олио - първото ръся на всичко,а второто не пестя изобщо,когато си овкусявам салатите.Има ли смисъл да купувам и капсули или това,което така или иначе консумирам,би могло да бъде достатъчно ?

Т. Тодорова

31.10.12
19:51

31/10/2012

Нетренировъчен

10:00 - 11:00 Черен чай , лъжичка мед ; 2с.л. цедено кисело мляко,50гр. овесени ядки,пълна супена лъжица червени боровинки,сушени

Към 14:00 2 ореха,резен свинско филе

15:30 1 с.л. цедено мляко,35 гр орехи,2 червени пушени чушки,2 с.л. извара,джинджифил

16:30 Пилешка супа : бутчета без кожа,1 картоф,чушка,царевица,лук,чесън,целина,бучка масло,чили,малко оризово фиде,разни други подправки...застроихме я накрая с любимия.Стана много вкусна,хапнах си една купичка от нея с филия и половина хляб /  ето този / - направих си го в машината,добавих му натрошено ленено семе и малко микс от други семенца,който ми беше останал...В супата си сложих и джинджифил  :D

17:00 30гр шоколад от този,който имах..Анидор с портокал,70% какао ; зелен чай,лъжичка мед

19:00 4 бонбона “Мерси”

Не съм пила никакви течности,не ми се пият.Бая въглехидрат и шекер налапах...Сега ще пробвам да вкарам поне литър и половина вода,ама...бля,ще е зорлен.

Хапченцата : 500мг вит. Ц , 1 женски Центрум , CaZnMg преди лягане / ? /

Мисля да си спретна хумус тия дни.Ако някой може да спомогне с изпитана рецепта,ще съм благодарна.Ако не,мисля да пробвам
тази
Ей го и хлябът - малко гадно изглежда,ама тука още не е изстинал добре :

31.10.12
20:13

Тази е изпитана, добави и магданоз и е перфект. Само да си намеря таханчИтУ и аз шъ спретна. Много ми се яде ама нъц тахан. Всичко друго ми е налично :D.

Т. Тодорова

31.10.12
20:19

Ох,аз си купих една кутийка тахан “Балчо” - сусам и лен.Шубе ме е да я докосна,щото не съм сигурна,че ще мога да спра.Зат’ва и я държа на няколко метра от меда,като все пак някаква мярка за сигурност :D

Стигнах и до извода,че много обичам джинджифил... => си купих пресен и сега не знам какво да го правя :D

31.10.12
20:21

Джинджифилова супа, джинджифилов коледни сладки, тиквена супа, и много други неща. И аз много го обичам, ама тук му се мръщят :D

Т. Тодорова

31.10.12
20:26

Днеска го сложих на всичко,което изядох /ама такъв,стрит ,от пакетче,оня другия още не съм го пипнала/.Слагам си го и на чая.Много ме кефи.
Деси,ела да живееш с мен,като гледам,добре ще се разбираме за манджите :D .
На мен на всичко ми се мръщят.Е,ако не спомена,че е “здравословно” ,минава,че даже се и харесва на тълпата,ама подобни слова всяват смут,паника и отвращение в скромния ми дом :D

31.10.12
21:38

Хахаха, и при мен така, бееееее. Да му се не види, що такива реакции. Купила съм тиква и скоро ще правя супа, но ще да слагам джинджифила сух, че нямам пресен. Знам, че ще си я хапвам самичка, ама ще си ми е кеф. Да не ти пука, ще си се подкрепяме тук. :D Обменям всякви рецепти и съм склонна на експерименти. През зимата събота и неделя съм си ги запазила точно за това. Ще споделям сполучливите рецепти.

Т. Тодорова

31.10.12
22:51

Хаха!И аз сега специално бях до Лекси ,за да си купя тиква :D

Я сподели рецептата за супата (nlick)

Накиснах си нахута,утре ш’а ма’ам  хумус.Четох,че бил отровен ,ама к’о пък :D

Купих си и някво олио ... лен,кориандър и коноп ...натурален антидепресант било.. :D

31.10.12
23:20

казано от Т. Тодорова на 31.10.12, 22:51:

Накиснах си нахута,утре ш’а ма’ам  хумус.Четох,че бил отровен ,ама к’о пък :D

Купих си и някво олио ... лен,кориандър и коноп ...натурален антидепресант било.. :D

Тодорова, кефиш мъ :D

01.11.12
11:05

За хумуса да се изкажа - рецептата ми изглежда супер, но в оригиналните арабски рецепти има и кимион. Ако обичаш сложи, ако не обичаш - сложи супер малко - много повлиява на вкуса. И аз днес ще си правя. 8-)

Т. Тодорова

01.11.12
11:40

Кико  , тъй ,де ... в тия дни на черни мисли,тук конопено оливце,там конопено семенце,брашънце...накрая експресния влак за Амстердам  и щастлив живот,изпълнен с антидепресиращи къпкейкс,евър афтър...(giggle)

Радост , мерси - щом му слагат кимион,ще му сложа и аз.Умирам за всякакви подправки в брутални количества :)

Да видим тая тиквена супа к’во ще стане.Не мога да си избера рецепта,а за тия ,дето ми харесват,ми трябват някакви продукти,които нямам,пък не ми се харчат пари сега за тях.

Чудя се..мога ли да заместя сметаната за готвене с кисело мляко ?

Разболях се най-накрая покрай любимия,събудих се с кашлица,протестираща носна лигавица и леко болезнено гърло.Днеска ще се пробвам с чай,мед,лимони и кило чесън :D ,пък ако не стане - ще подбарам Тайлол Хот-ът,който имам.

01.11.12
15:33

По-скоро прясно мляко бих сложила, и задължително много малко индийско орехче /и тва ми е от любимите подправки/.
Стига с тия тайлоли, жули джинджифил, в слуая е тамън :D. Промивай си носа с вода и морска сол и си загрей краката. Утре си 6. :D

Т. Тодорова

01.11.12
21:23

01/11/2012

12:00 Кафе,мляко,мед,банан
15:00 Чай с мед,500мг вит. Ц
15:30 Банан
16:30 Тренировка :

- Силова :

sumo squat & overhead press
weighted lunges
squat & lateral raise
frontal press
weighted squats
sumo squat & deltoid raise
squat & double overhead press + 3 breakdown reps of pressess
lunge & lateral raise + 3 breakdown reps of push-ups
weighted squats + 3 breakdown reps of squats

- 8 минути корем

- 15 мин ХИИТ

- 42 минути стреч /онзи от предния път/

Дълга баня,половин чаша червено вино...

Малка лъжичка чист тахан.

Опитах една наденица,че пишеше ,че много люта била.

1/2 печена чушка ...

2 с.л. хумус.

Тоя хумус ми е най-голямото кулинарно падение.Ей т’ва вече е лайно.

Как трябва да мирише нахутът,когато е престоял известно време във вода ?
Имам чувството,че от там нещо се осра....Освен т’ва,прекалих с магданоза...после стана много рядко,добавих му тиквено брашно да го сгъстя :D ...Пак не ми хареса,пльоснах му една чушка,щото се сетих,че оня хумус,дето го ядях в Америка,беше с чушка и беше МНОГО ВКУСЕН ...

Help,please !

Продължавам си с червеното вино...сигурно ще хапна нещо,после ще го допиша.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.11.12 22:31.

01.11.12
21:34

Аз ползвам нахут от консерва - там си е накиснат и е много лесно да се направи. Ако искаш да не е много гъст слагаш го с водата от консервата, ако не слагаш нахута и 2-3 лъжици вода. Добавяш тахана и всички подправки, пускаш робота и нямаш грижи :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1