01.11.12
21:50
И аз ползвам нахут от консерва, но водата изхвърлям задължително. Изплаквам го много добре, дори го беля зрънце по зрънце /не е толкова пипкаво, колкото изглежда/. В самия хумус не добавям толкова много вода /малко по-малко от половин чаша/. Предпочитам го с повече лимон. Магданоза добавям при готов хумус, като украса. :)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.11.12 22:00.
01.11.12
23:02
Къде я намираш тая консерва ?
02.11.12
09:45
Снощи завърших с ... :
1 печена чушка
30гр сирене
50гр от лютата наденица
5 маслини
филия от домашния ми хляб
с.л. тахан с мед
Винаги,когато ям без да съм гладна,се минават 10-15 минути и тялото ми започва да крещи за захар.Защо ?
Грух.
02.11.12
12:27
Деси,МАЙНА,знаеш ли к’во съм направила...в бързането си да се натъпча с тоя хумус,съм забравила да го бланширам и съм го смляла чисто суров ... :D + че магданозът е вътре.Голям съм идиот.А принципно не се справям зле в кухнята.Ех,срам,срам...
Тоя хумус ми е най-голямото кулинарно падение.Ей т’ва вече е лайно.
Как трябва да мирише нахутът,когато е престоял известно време във вода ?Имам чувството,че от там нещо се осра....Освен т’ва,прекалих с магданоза...после стана много рядко,добавих му тиквено брашно да го сгъстя :D ...Пак не ми хареса,пльоснах му една чушка,щото се сетих,че оня хумус,дето го ядях в Америка,беше с чушка и беше МНОГО ВКУСЕН ...Help,please !
Продължавам си с червеното вино...сигурно ще хапна нещо,после ще го допиша.
Когато суровия нахут престои повечко време накиснат (разбирай над 15 часа), се разваля и мирише зловещо. Веднъж го бях забравила към 24 часа и след този случай месеци наред не исках да чуя за хумус :D
Сега гледам да го кисна 8-12 часа, не повече.
В хумуса не се добавя брашно, нито мляко, както май те посъветваха по-горе. Добавяй внимателно водата, на малки дози.
Магданоза ти е най-малката грижа, аз лично слагам около една връзка и става супер. :)
...пък ако хумуса продължава да не се получава, гледай поне достатъчно червено вино да има :P
Мнението беше редактирано от Margi на 02.11.12 16:09.
02.11.12
16:24
Хехе,Марги,червено вино винаги имам - в това време на кофти продукти и недоуточнени рецепти (giggle) (d)
Пък и нали е полезно - то не са антиоксиданти,то не са терапии за сърцето ... за душата (giggle)
В рецептата пишеше да се кисне 24 часа...може и зат’ва така да е понамирисвал,ама аз като не съм се докосвала никога преди до такова чудо,реших ,че може и така да трябва.
Сега съм сложила нова доза,този път съвсем малко,ще пробвам пак да го направя.Ако имаш някакви специални рецепти,по възможност с интересни подправки /хич не знам какво мога да му сложа/ ,ще се радвам да ги споделиш :)
Мерси за включването :)
За сметка на тоя хумус,тиквената супа ми стана суперска ! Тази направих,но си добавих малко лют червен пипер,заради който сега никой друг не може да я яде,освен мен :D .Също така,не си намерих салвия,затова я замених с розмарин,както е споделила една девойка в коментарите под рецептата.
Хубаво,че я направих с 1/2 от продуктите ,която е описала авторката,че сигурно щях да си я изкльопам цялата днес :)
02.11.12
20:26
02/11/2012/нетренировъчен
10:00 Кафе с мляко и мед ; ябълка,банан,4 сушени смокини - нарязани и поръсени с ленено семе,суров слънчоглед,кокосови стърготини и деликатно заляти с прясно мляко :)
11:00 Центрум,Лактофлор,500мг вит. Ц , CaZnMg
14:00 50гр от лютата наденица , 50гр сирене, 3 маслини,джинджифил
16:30 60гр свинско филе ,1/2 авокадо,1 с.л. цедено мляко , малко топено сирене , скилидка чесън ,ч.л.
19:00 Супа от тиква,50гр сирене,2 с.л. цедено мляко ,1/3 филия + 2-3 големи супени лъжици кисело мляко,защото се оказа,че е невъзможно да се яде дори от мен (giggle) Толкова е люта,че направо спира дъха (nstick) . Утре ще направя остатъка от тиквата и ще ги смеся,БЕЛКИМ се нормализира положението.
20:00 50гр меденка :P
Хумусът ми се получи много добре (nmuchfun)
Имам си едно парченце тортичка...няк’во парфе.Озова се вкъщи като следствие от молбата ми за парче шоколадова торта :D Oh,well…ама по-добре,тъкмо няма да ям.
Не тренирах днес - утре ще се заема с тая задача.Нещо отпаднала се чувствам,ама пък устисках фронта - не напипах вируса на половинката.Кихнах-брихнах миналата сутрин и край.
Умувам какво друго мога да си приготвя...ще ми се някакъв десерт,ама да не е с хранителни стойности на таханчето с медеца (giggle)
02.11.12
21:22
Къде я намираш тая консерва ?
У Лекси има и в почти всички по-големи магазини. :D
02.11.12
21:25
Млякото се слага в супата от тиква. ;) В хумуса не знам да се слага ....
02.11.12
21:28
Желирай си мляко с мед и добавки по твой вкус :D
03.11.12
11:30
Снощи :
чаша вино
опитах парфето /опитах-опитах,изплюсках парче с размера на...1/3 цигарена кутия,да речем/
Мляко в хумуса не помня да съм слагала (wasntme) . Няма значение вече,де,щото новият ми се получи чудничък - олиото от лен,кориандър и коноп пък му придаде още по-приятен вкус и аромат.
Сега ще си донаправя тиквената супа,че да мога да го прекарам т’ва лютото по някъв начин :D
Мъж ми излезе и мислих да тренирам сега,между 11 и 13 ,ама няма,щото съм зле - нали се похвалих,че не съм се разболяла,та нямаше как...сополи,главобол,лека температура,ниско кръвно,замъглено зрение и болки във всичките мускули.Фак.
По-късно ще се разкърша с някой пилатес /може би ,а може би и нещо по-интензивно,според зависи/ и задължително йога /40минути,ама друга - dynamic yoga flow се казва видеото/ .
03.11.12
21:22
03/11/2012
10:00 Кафе с мляко и 2 ч.л. мед
12:30 Хапове - Центрум,500мг вит.Ц,фолиева киселина,CaZnMg
13:00 150-200гр ориз със зеленчуци,готвен с олио :P
13:50 1 малка соленка
14:30 1 с.л. тиквена супа
15:30 Еспресо с мляко
16:30 ТРЕНИРОВКА
- 90 минути Зумба
- 8 минути корем
- Йога с тежести на ръцете (500гр всяка),40минути.
Излезе ми душата,честно казано.И на трите неща.За Зумбата не съм много убедена,ама може и 120 минути да беше,не помня.Само помня,че можех да си изстискам блузата след нея.На коремните преси щях да повърна няколко пъти :D ,а на йогата щях да се раздробя :D
Пълно густо ! (nmuchfun)
20:50 4 с.л. ориз,2 резенчета свинско филе
21:00 7 с.л. тиквена супа,смесени с около 100гр извара + почти цяла филия хляб (препечена,”докосната” с масло)
Вода съм изпила около литър и половина.Не ми се пие.
Но пък доволно ще си сипя чаша вино,за да приключа вечерта :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.11.12 21:23.
04.11.12
15:39
04/11/2012
Между 09:30 и 12:30 се плюнчих на едно кафе с мляко и мед,нямайки физическата възможност да се надигна от леглото.
13:20 Половин малък кроасан и половин щрудел-нещо-си с какаов пълнеж.Да речем,че се равнява на един нормален кроасан.
14:30 290гр тиквена крем-супа /в която забравих да спомена,че вчера сложих малко повечко сметана,грух-грух/ , 40 гр сирене /необезсолено ,филия хляб с много малко масло
15:40 Чашка жито с една бисквита отгоре /нали беше Задушница вчера../
За по-нататък през деня съм си приготвила 200гр пилешко,салата от домат,краставица,печена чушка,хумус и малко сирене,купища чай и вода,лимонов сок.
Няма да тренирам,ще си направя само 20-минутната йога /и за нея ще сложа тежести на ръцете / § коремните преси.
P.S. Направих си маска за лице от тиквено брашно,сметана и новото олио.Моля се да не се превърна в жаба,след като се измия след 30 минути :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.11.12 17:42.
04.11.12
18:39
Изплющях две мазни,тлъсти вафли ;(
Сега ми е ужасно гузно,щото просто се натъпках ...Искам да ги “върна” ,ама и т’ва не мога да направя,никога не ми се е получавало.
... Умирам от глад все още,не знам защо ...
04.11.12
23:09
Щото днес не си тренирала :D А сладкото води до още сладко :D Откъде е този хляб?
05.11.12
06:50
Сладкото доведе до 10 бисквити Траяна в 22:30 :D
Хлябът е почти домашен - купих си [email=http://biofood.bg/shop/product/9/hlyab-vital-.html]готово брашно[/email] за пълнозърнест хляб от Лекси,добавих му още ленено семе ,слънчоглед и една смес от семена,която пак продават в Лекси (на същия щанд) , сложих го в машината за хляб и стана ей т’ва .
Вкусен е,ама само препечен,иначе не го харесвам изобщо /както и всеки друг хляб,всъщност/ .
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.11.12 07:33.
05.11.12
18:25
05/11/2012
07:30 Кафе,мляко,2 ч.л. мед.
(sun) 10:00 Тренировка : (sun)
1) Силова
-Sumo squat & hip lift
-Lunge & posterior fly
-Push-ups (7 на колене)
-Lunge & core rotation
-Bench press & leg lower
-Squat & side bend
-3 super slow squats
-Lunge & posterior fly
-Chest fly & hip lift
-2 super slow push-ups (на колене)
2) Кардио
-Single leg floor tap (20 на всеки крак)
-Low impact burpees (7)
-Reverse lunges (1 min)
-Mountain climbers & side plank ( 90 sec )
-Jumping jacks с вариации - с ластик,без ластик,ръце отпред,отгоре,с ластик около глезените,без ластик,бавно,бързо... ( 2 min )
1 минута почивка
-Step straddle (1 min/leg)
-Speed skaters (1min)
-Speed skaters with band around ankles (1min)
-Screamers (1min/leg)
-Lateral lunge & lateral raise , 2kg (20/leg)
-Football drill 1 (90 sec) - quick feet,wide/narrow
-Football drill 2 (32 reps) - 3-point stands - mod. jumping jack & low squat & floor touch
3) Йога (20 минути)
13:30 200гр пилешки гърди,задушени с бира и доста масло :P ,малко топено сирене,2 с.л. хумус,1 печена чушка с ленено-конопено-кориандърово олио,1 филия препечен хляб.
15:30 Нес с мляко и канела,2 сушени смокини.
17:30 Остатъка от едно гювече,готвено с червено вино и много масло - 1/3 голям картоф,лук,малко чушка,1/2 яйце & две топчета от кайма,които се равняват сигурно на 30-40гр.
18:00 3 пълни супени лъжици от сместа ,която си приготвих за желирано мляко,а тя съдържа именно : кисело мляко (синя Вереч,забравих колко % е),орехи,кокосови стърготини,какао,мед,нарязани смокини.Изядох си и една цяла смокиня.
И днес съм си гладна,и нямам никакви идеи на какво може да се дължи.Иде ми да изтърбуша хладилника и да се натъпча с всичко,което ми попадне,въпреки че ми стана тежко и ми се гади леко от млякото...Болна работа.И много масло съм започнала да набивам.Тежки манджи ме влекат.Не бих отказала и сланина с препечена филия,сол,чесън и червено вино :D Дано са някакви инцидентни,мимолетни пориви,че иначе може да ме объркат по някое време и да не преживея Коледа (giggle)
Трябва и да уча.Бая ми се натрупа,щото освен ,че съм лакома,съм и мързелива. (fubar)
05.11.12
19:43
За да не се осмъртя с нещо опасно в по-късните часове,сега изядох 3 белтъка,един жълтък /бъркани,с масло,естествено/,голяма супена лъжица хумус,малко сирене,печена чушка и филия от хляба :D
Скоро ще си заслужа перманентен бан от спортно-здравословното интернет /и не само/ пространство (giggle)
2л вода до момента,мисля да пия чай за лека нощ.
05.11.12
19:49
Няма да си самичка, аз ще съм ти първи придружител! (nod)
05.11.12
19:54
Хаха, първи дружки ще си станем. Викам да се успокоим, пък може и да станат нещата. Като не ям колкото ми се яде, а то всъщност не винаги е много, задължително следват омазвания. Тия дни имаше цяла кофа шоколад в хладилника и този път никак не ме дразнеше, ама си хапвам колкото и когато искам. Не знам, може би наистина трябва да спра да го мисля.
05.11.12
19:58
То май там се крие ключа, ама пусто как да спрем да го мислим? Аз докато се науча да спра да го мисля, ехеее колко кофи с шоколад ще изям с претекст, че от утре няма :D Ужас, ужас и аз миналияя ден покрай банановите палачинки намазах и течен шоколад (wasntme) Сега седи от 2дни тъй самотен в хладилника... пу дано мухляса там :D
05.11.12
20:04
Ами изяж, то на шоколад само не може да се кара, все ще ти омръзне, ще се пренаситиш и ще минеш към нормално хранене.
С тия ябълки нищо не правим, само се надуваме. :D Ще се научим, отпусни му края и си тренирай. Аз това се опитвам в момента. Много ми е трудно, щот се боря с разни мисли и простотии, нооо .....Искам здраве.
05.11.12
20:06
Я да не кълнеш шоколада! :D Вместо да го почиташ и да му купиш бурканче фъстъчено масло,с което да си другарува,ти ...(nstick)
Хи-хи!
Дали ще е тотална свинщинка ,ако загриза едно Орео или една Белвитка...Не знам какво се случва,ама прилича на мутация на ПМС (giggle)
05.11.12
20:08
Деси,аз лично,ако започна да ям колкото и каквото искам,и буквално да се разпоря от тренировки,пак ще стана 300кг :D
Знам си,че спра ли да го мисля,съм свършила.
Ама със сигурност се изграждат навици - много рядко имам такива пристъпи.В повечето дни мога почти да не ям,акълът ми не припарва до хладилника.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.11.12 20:10.
05.11.12
20:14
К’во да се разпоря от тренировки... аз няма да имам сили да стана от масата :D A днес на шоколадчето му взех компанийка - сусамов тахан (wasntme) И сега като ми пристигне меда, охааа (inlove) Фъстъченото масло също много ми харесва, но не мога да си намеря такова, където е без растителна мазнина (dull) Взех си фъстъчен тахан, но не е същото (shake) За белвитката и ореото, ако можеш да се спреш на една - давай (giggle)
05.11.12
20:24
И аз не съм си намерила такова,затова и не си купувам.И сигурно е за добро,като се знам (nbbq)
За следващата поръчка от Bulkpowders ще пиша на доста желаещи дами за фъстъчено масло : )
05.11.12
20:46
Ще ни угояваш ли :P
05.11.12
21:08
Само ми трябва и някой друг да почне да ме храни :D .Бая материал ще мога да предоставя на колегите с високомазнинните режими :D
Викам да се махна вече от тука.
До утре ! |-)
05.11.12
21:20
Aааа, за шоколада никога нищо лошо - по-добре шоколад, отколкото друго. Не мога да си намеря таханчето на Тръндеви, никъде го няма. Друг не искам пък, ама то може и за добро да е де :D Гъзопораснах достатъчно. Фъстъчено масло не искам да опитвам, да не стане по-зле.
05.11.12
21:44
Деси, заповядай в Асеновград. На Тръндеви е в изобилие (wasntme) , аз друг не съм и виждала де :D
05.11.12
21:49
Вълшебен ли е някакъв ? Моят е Балчо и пак е биващ.
05.11.12
21:51
Ей го таханчето: http://www.tahan-bg.com/__2.html
Аз си взимам натурален, не бял и 0.700кг, разбира се :D
05.11.12
21:51
Сериозно ли? Още утре ще заръчам на колежката от Асеновград един голям буркан. Тук навсякъде вече се продава на някакъв Терзиев, на Балчо естествено /но ми е безумно скъп/ и някви още по ... Вече като видя био на някой етикет и почвам двойно повече да се съмнявам. Благодаря за информацията! Вече няма как да си опазя задните части :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 05.11.12 21:53.
05.11.12
21:54
Честно казано дори не знам какъв е на вкус белия :D
05.11.12
21:58
Честно казано и аз. Само дето веднъж си бях взела сусамов тахан и мед направо разбъркани и предполагам, че там беше бял тахан и ми се стори по-слабичко на вкус, не толково сладко, но може и от меда да е било. Колежката е пращай на пазара в Асеновград, там го има, другаде не съм го срещала.
п.с Тодорова да ни извинява за леката дискусийка, която си спретнахме (blush)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 05.11.12 21:59.
05.11.12
22:07
На Тодорова хич не й пука :D
Особено като иде реч за шекер :P
05.11.12
23:12
Добре,последно споделям :
все пак се наплющях с 1/2 купичка от млякото,че трябваше да го опитам.Много е гадно,щото орехите нещо ... мееех.
И 1-2-3-4-5-300 бисквити :D
Сега вече устата ми е пресъхнала и лепкава,и ми е лошо по един много особен начин - това винаги става,когато поема повече захар,отколкото трябва.
06.11.12
14:06
06/11/2012
10:00 - 11:00 2 кафета еспресо с мляко и мед
12:30 2 кебапчета
14:30 Половин купичка от желираното мляко
17:00 Тиквена супа,сирене,филия
20:00 Манна & протеин
Поне 3л вода и чай,лимони,ей такива неща.
Няма да тренирам,коляното ми отказва напълно и ми е трудно дори да ходя.Реших да си взема Animal Flex,когато се сдобия с малко пари.Препоръчаха ми да го комбинирам с Милгама-Н,което,доколкото се сещам,го изписваха на майка и за невропатии,невралгии и разни такива чудесии,което ме кара да се чудя дали е уместно за мен .. ?
Ще си взема рибено масло като за начало,само до там мога да се разпростра със скромния си бюджет (giggle)
Знам,че сега ще си отнеса критиките,но тия дни /не от утре,както първоначално си мислих,щото има бая неща в хладилника,дето трябва да се довършат,няма кой друг да ги пипне,освен мен,а не ми се хвърля храна/ ,смятам да се върна за около месец на разделния режим,за да мога по-бързо да се отърва от няколко килограма,излишно тежащи върху агонизиращите ми стави.
В ранни зори опитах да тренирам,но първо ме болеше,напънах се и взе,че отказа направо.Наревах се,облизах си раните и стигнах до извода,че трябва да прекратя тия high-impact тренировки за известно време,поне докато посваля килограми,за да не тръшкам 70 кила при всеки скок върху така или иначе увредените си чаркове.
Йога,пилатес,някоя друга кардио тренировка /модифицирана/,веднъж седмично Зумба,ако мога да си го позволя (физически - защото с тия подскоци и усуквания на краката се наранявам доста + финансово ,по обективни причини),на тоя етап ще ми е добре.
Има проблясъци в разни други отношения обаче...току-виж си стъпя на краката,поне метафорично (giggle)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.11.12 16:58.