There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

06.11.12
19:25

+ 2 пълни супени лъжици тахан с мед...ей ся :)

Т. Тодорова

06.11.12
21:10

И един пакет Марети.Никога не бях яла.Установих,че не е било голям пропуск.

Конец.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.11.12 21:10.

06.11.12
21:47

Днес не ни е ден :D

Т. Тодорова

06.11.12
21:57

Сега ти прочетох дневника...не ни е ден,да :D
Добре,че нямам нерви да си направя тиквеник,щото щях да те засрамя - с твоите 3 детски парченца :D
Ама мани,аз наистина трябва да спра да ям,за да не се осакатя накрая :x

06.11.12
22:18

Хаха, по 3 парченца, ама има за по-дълго. :D Постепенно качвам кила, че да мога ди свиквам да си ги нося и да тренирам с тях.

Т. Тодорова

06.11.12
22:28

Голяма свинщинка,ей...ма да видим как и кога ще я изкореня най-накрая.
Реално погледнато,не съм изяла кой знае кво,ама е така разпределено,че...мееех.

Т. Тодорова

07.11.12
12:40

07/11/2012

09:00 Почти цяла купичка желирано мляко
09:40 - 11:30 Кафе с мляко , без мед
12:00 Препечена филия,2 резена свинско филе,2 с.л. хумус ,краставичка

13:00 Още едно кафе с мляко

До края на деня :

настъргани моркови с лимон и конопеното олио
хумус
филия
чай,вода,чай вода...
Ей такива неща.

Ако реша да тренирам,ще споделя по-късно.

Имам едно цедено кисело мляко и не мога да измисля начин,по който да го довърша - не ми се яде,пък ще замина на боклука иначе.

07.11.12
12:45

Може ли да споделиш рецептата за хумуса? Някъде по-назад прочетох, че наподобява за такъв, който си яла в Америка, а аз там полудях по един с чушка :X Не знам как се спираш на две лъжици :)(grin)

Т. Тодорова

07.11.12
13:58

Това е рецептата,Маги.Само че олиото от коноп,лен и кориандър му придава много приятен аромат и вкус.

Амриканският , който си купувах , беше на ей тая фирма :

Т. Тодорова

07.11.12
16:41

Хапнах една малка принцеса с кайма.

После ще ям и малко спагети.

И мисля,че с това приключвам нещата за доизяждане.

Т. Тодорова

08.11.12
18:36

Снощи прекалих с виното,бяхме навън до късно и се отплеснах.Пих,пуших много и ми стана отвратно.Както напоследък почти не паля цигари,снощи се натрових като пълен идиот.

Днеска цял ден се моля да не умра :D И се тъпча с джънк.

Не съм спортувала,щото колената ме съсипват,но пък утре отивам на ортопед и снимка.

Напазарувах си разни неща за режима.Поставям си за цел да издържа до Коледа,не мисля,че ще ми трябва повече.Няма да гладувам,ще спортувам умерено.

Вчера някой спомена,че 500мг магнезий с дозировка 3 х 2 на ден може и да са много ...Мисля,че беше Дива. Днеска поразпитах джипито и мацката каза,че ако е много сериозна работата,може и така,но за случаи като моя,а подозирам и като на Десито,би било окей и 3х1.

08.11.12
18:46

3 х 1 ??? Бе, и на мен ми се струва много. За бременни беше по 1, ама те нещата оттогава се промениха.

Т. Тодорова

08.11.12
19:10

3 пъти по 1 ,да,без ударната седмица,дето се пие 3 пъти по две таблетки.

08.11.12
19:26

Аз като го прочетох се учудих. Дали имаме нужда от толкова???

Т. Тодорова

08.11.12
19:38

За голямата доза се съмнявам,ама 1,5 - 2,0г сигурно е добре - при положение,че изфирясва бързо от организма,особено ако си по-активен физически ...

08.11.12
19:43

Така или иначе май Магнерич ще пия, Рибеното /омега 3/ се чудя кво да е. Дали на NOW или Sanct Bernhard. Двте са подобни като цена и количество и са ми достъпни.  ?????

Т. Тодорова

08.11.12
20:00

Аз съм те излъгала за моето рибено масло -  на Фито Фарма е,жената в аптеката каза,че било хубаво,а можеше да ми продаде по-скъпо.Нямам му кой знае какво доверие,ама пък цената му е смехотворна,затова го взех.Следващото мисля да е на Нау - поне са изпитани и доказани.В САЩ също са доста на почит...не,че т’ва е гаранция за нещо,ама поне надежда някаква може да имаш :)

Т. Тодорова

09.11.12
10:48

Вчера : ден за всичкия джънк на света.

09/11/2012

Ден първи от режима : протеинов,нетренировъчен

10:00 - 11:00 Мандарини,дребни - 7 броя :) ; цикория /махам кафето/ с най-малката лъжичка мед,която НЯКОГА съм слагала някъде /медът в тоя случай спада в категорията на чийта,ама просто не мога да го пия без нищо,а чайовете ги връщам,когато ги пия на гладно,както бях споменала някъде по-назад в дневника/ ; 75мг рибено масло , 500мг магнезий , женски Центрум , 300мг вит Ц

15:00 3 белтъка , 2 жълтъка , 1 с.л. извара ,голяма салата от червено зеле,настърган морков,ленено-конопено-кориандърово олио,ябълков оцет,малко хималайска сол ; 1/3 филия Мастемахер.500мг магнезий,фолиева киселина,вит Ц,рибено масло

20:00 1 яйце,голяма салата.Магнезий,вит.Ц,рибено масло

2,5л вода
Няколко чая

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.11.12 12:49.

09.11.12
11:46

Тодорова, успех с новия режим! (wave)

09.11.12
12:01

Kакво рибено си взе????

Т. Тодорова

09.11.12
12:07

Фито Фарма.:)

Киксън,тенкс :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.11.12 12:07.

Т. Тодорова

09.11.12
16:23

Ей я днешната манджа.Преди се стараех да си подреждам красиви чинии - и за мен,и за мъжо.Сега никакво желание нямам...за почти нищо.

Сложих си цедено мляко вместо извара /кеке,почти същото,а (giggle)/ и си добавих 3 маслинки.

Т. Тодорова

11.11.12
12:26

10/11/2012 - нетренировъчен

Закуска : ябълка,цикория с мед и още една цикория с мед

Обяд : голямо количество червен ориз,смесен с басмати и сготвен с патладжани,подправки разни,между които и джинджифил /много гот/,лук,чесън и доматен сос + салата от домат,краставица и олиото.

Последва брутална битова драма мъжа ми,дребна тъпотия,разбира се,която и двамата се постарахме да превърнем в проблема на живота си :D .Толкова избесняла отдавна не съм била.Не знам какво точно се случва в тялото в такъв момент,но имах страховита нужда от сладко.За’тва съгреших като изплюсках една огромна вафла с малко тахан /коварно откритие!/.

После бяхме на гости,та между 7 и 00:00 пих червено вино,хапнах много малко количество картофи с 3 вида сирена /бяха много вкусни - ако им се добави малко копър,ще станат убийствени/,марулена салата със зехтин и лимон,и 2-3 дребни домашни кифлички.

Не бих твърдяла,че този ден се нарежда сред най-успешните му по разделност на храненето братя :)

11/11/2012 - нетренировъчен

11:30 Малка кифличка,домашна
12:30 5 мандарини,цикория с мед

Обяд /следобяд,по-скоро/ : кифлички ; 3 бисквити

Вечеря : Салата с филия махер-бахер хляб и олиото

Доста вода и чай,АпчИтЪтЪ

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.11.12 15:33.

11.11.12
13:29

Тудурова, горнята снимка много радва, знам, че имаш талант и в декорацията на ястията, едно време пускаше пак един много красиви и вкусни неща!

За битовата драма—ами  тъкмо да се успокоя, че се разделих. Явно все има такива. Днес даже откъснах листчето с банковата му сметка от тефтера си и го хвърлих в една боклукджийска кофа. Аз направо съм модерната бивша приятелка-мечта—официално скъсвма не като фърля номера на бившия, а банковата му сметка.
:D
Тая коварна вафла звучи добре.

Т. Тодорова

11.11.12
13:47

казано от Kiko San на 11.11.12, 13:29:

Тудурова, горнята снимка много радва, знам, че имаш талант и в декорацията на ястията, едно време пускаше пак един много красиви и вкусни неща!

За битовата драма—ами  тъкмо да се успокоя, че се разделих. Явно все има такива. Днес даже откъснах листчето с банковата му сметка от тефтера си и го хвърлих в една боклукджийска кофа. Аз направо съм модерната бивша приятелка-мечта—официално скъсвма не като фърля номера на бившия, а банковата му сметка.
:D
Тая коварна вафла звучи добре.

Съжалявам за раздялата ти,ама колкото и клиширано да звучи,практиката ми е показала и доказала,че тия събития обикновено имат благотворно влияние и върху двете страни. (F)

Сдобрихме се иначе,де - то биваше и заради такава тъпотия да не се.Ама можеше и да си замълчи,за да не завършвам с вафла в устата :D

Вафлата е брутална така,не бях очаквала.Добре,че нямах друга.Ама тя тая беше сигурно с размера на 4 нормални :D

Т. Тодорова

12.11.12
18:18

12/11/2012 - ден 4 , плодово-зеленчуков,нетренировъчен

Не помня часове,но се почна от ранни зори и се пиключва в момента :

- цикория с мед,банан
- дабъл какаов чай с мед
- банан,хапове,1/2 пакет солети
- чай с мед и малко кафява захар (blush)
- 30гр орехи , 2 мандарини
- 1 топка сладолед Чичо Чарли - тъмен шоколад с банан /като видях комбинацията,се предадох и го купих,умирам за такова чудо,а похвалното е,че се ограничих с една малка-малка топка/
- салата с шарлан /много ми хареса вкусът на шарлана!/,филия препечен махер-бахер

Ако огладнея много после,ще ям мандарини.

Т. Тодорова

13.11.12
17:06

13/11/2012 - ден 5 , протеинов ,нетренировъчен

10:00 Цикория,мляко,мед
11:00 2 сливи
12:00 200гр извара,2 варени яйца,2 печени чушки,1/2 домат,шарлан,хималайска сол
13:30 Капучино от машина,пакетче мед
16:00 Няк’ъв шоко отпадък от машината в унито /тип мокачино,де да го знам какво е,ама беше мн гадно/
17:00 Шепа бадеми
20:30 100гр извара,салата от чушка,домат,краставица,шарлан

Малко вода,чайчета

Edit : добавих си малко натрошено ленено семе и 2 лъжици хумус,които бяха останали ,към вечерята.

Хумусът би следвало да е грешка,ама не мисля,че е кой знае каква,имайки предвид калорийността на днешното меню.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.11.12 20:19.

Т. Тодорова

13.11.12
20:02

:)

Т. Тодорова

14.11.12
14:39

14/11/2012 , ден 6 , бобови & варива , нетренировъчен

11:00 3 сливи
12:00 Цикория с мед
13:00 Сварих си 2 с.л. лъжици елда,което се оказа малко недостатъчно,подправих го после с лъжичка шарлан и доматен сос + някоя подправка
14:20 Лъжичка сусамено-ленен тахан (купих си и едно бурканче натурален на Тръндеви оня ден)
14:30 Чаша доматен сок с десетина бадема (бях забравила колко ме кефи)
15:30 30-40 гр крекери
Сега готвя фасул,който се чудя как да сгъстя накрая без да добавям бяло брашно (wasntme) .

Като стане,ще се накльопам с него,с чесън,с ябълков оцет и препечена филия хляб от моя си.

Ако огладнея по късна доба,ще си направя зелево-морковена салата с малко шарлан и маслини :)

Изчистих,оправих ... сега ще се изкъпя и ще зубря по френски... сюбжонктиф,кондисионел’ ... разни предишни нещица,които не знам...Защо ли ..

Липсва ми спортуването.Може и да не съм постигнала втрещяващи резултати,но поне се чувствах добре,много ми помага на главата и емоциите.
Снощи се будих през половината нощ от остри болки в контузеното коляно :( . Баба вика,че щото времето се разваляло .Така и не разбрах за толкова години връзката между травмите и метеорологичните условия,ама явно има зависимост.
Още не съм отишла на лекар,щото една приятелка на майка ми каза,че ще ми даде името и телефона на някакъв ортопед от ВБ,дето бил много добър.Е,от тогава не мога да я открия,де...Не е хубаво да се разчита на хората :) ,затова в петък вече ще отида при произволен лекар,който да ме прегледа и препрати за снимки,и т.н.Срам ме е ,че ще ми види прасците :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.11.12 15:41.

Т. Тодорова

15.11.12
14:54

(pizza) 15/11/2012 , ден 7 , въглехидрати , нетренировъчен (pizza)

10:00 5 бисквитки Траяна с ябълка и канела
11:00 Цикория с мед
14:00 Завидно количество пълнозърнести макарони с ленено брашно & сос от гъби,лук,домати,пипери,босилек,риган и малко масло ; пак бисквити

С това май си изчерпах калорийния прием за деня,предвид бисквитите,нали...(blush)

Ще пробвам да фастна до утре + много чай и вода.Ако прегладнея,ще си направя зелево-морковена салата.

(F) 16/11/2012 (утре,сиреч) , ден 8 , плодов , тренировъчен (F)

Ще ставам рано,че имам работа за вършене,така че си определям до 14:00 да изконсумирам следното :

50гр орехи , 50 гр бадеми , фреш грейпфрут & лимон , цикория и чай с мед

След 14:00 :

Ябълки , мандарини , помело

Течностите : Вода & чай (и двете топли,горещи,но не студени,защото не мога да пия нищо близко до хладно,когато ми е студено)

Тренировка :

- 8 мин за дупе
- 8 за корем
- 8 за ръце
- 30 мин кардио / модифицирано,да не се тръшкам много /
- 20 мин стреч

На 30тия ден от диетата,сутринта,ще се претегля и измеря,за да споделя резултати,хоупфули - и снимки .

Т. Тодорова

15.11.12
22:30

По повод шоколадът Линдт,който мама ми подари одеве (giggle)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.12 12:03.

Т. Тодорова

16.11.12
16:14

Бях на доктор.

Снимаха ми профил и фас на дясното коляно - нищо се не види , няма калцирания , връзките били наред .Менискусът не се вижда,затова ми изписа Афламил (таблетки,100мг,2х1,след хранене) и Ибутоп (50мг , гел , 2 пъти дневно) - ако няма подобрение до другия петък,ще ме праща на ЯМР,за което се чакало 300 години,докато касата реши,че би била така добра да отпусне пари.

Енимъл Флекс също каза да си взема,щом ме боли,когато ставите ми пукат.

На мнение е да си спортувам и да не ми пука,стига да ми е комфортно и да не усуквам колената.

Бая ме подърпа,въртя,разтяга,усуква,натиска...по едно време си мислих,че иска да си направи талисман от дясната ми капачка (giggle) .

Сега съм понатъртена и ме боли като вървя,затова ще си сведа тренировката само до ръце и коремната област.

Купих си така коментираната книга на д-р Нортръп :) и една френска граматика.Обиколих всички книжарници по центъра и сега съм тъжна,че нямам пари да се награбя с всичко,дето ми хваща окото.Подсмрък и наздраве с един фреш от грейпфрут и лимон,на който реших,че мога да сложа пресен джинджифил и стана интересно :)

*** Към вчерашното меню добавям една чаша червено вино,която изпих за здравето на Мая (d)

Т. Тодорова

16.11.12
20:31

Сяяя...току-що нагънах няколко резена свинско филе с малко сирене.

Работата с тия плодови дни няма да я бъде...очевидно.За мен е мъчение и ужас,и ад.Дори комбинацията с ядки,която днес беше 50гр бадеми + следобедна дажба от 100гр микс от лешници и кашу,не ми помага.Затова следващият плодов ден ще е наполовина плодов - примерно,до към 16:00 плодове и после 1-2 скромни протеинови хранения - белтъци , няк’во чисто месо със салата.Като тъпча само плодове,ми става по-гадно на стомаха,отколкото ако изобщо не ям.

Няма угодия.

Утре ми е протеинов и съм си приготвила една скумрия,която да изпека сутринта,а в неделя...ще го пишем тотален чийт дей,в който ще преобладават мръвка и салата,но ще има и торта,която няма да пропусна,защото точно тая я обичам много,а пък баба ми и дядо ми имат годишнина от сватбата - 60 години :).Не мога да не им уважа софрата баш на празника,като знам как държат на т’ва (giggle)

Гладна съм.Мрън.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.11.12 20:33.

16.11.12
20:35

Бах, уж те следя, а май нещо съм пропуснала. Ква е таз диета?
Ако трябва да карам цял ден на плодове, предпочитам глад, щото плодовете само ми отварят още повече апетита.

Т. Тодорова

16.11.12
21:00

Ти нямаш ли си племенник за гушкане,че ми дебнеш диетите по тая късна доба :D ? Хихи,майтапя се - внаги ми е драго да се включиш :P

Ей го поста,в който обяснявам кво и що.

казано от Т. Тодорова на 06.11.12, 14:06:

06/11/2012

...

Знам,че сега ще си отнеса критиките,но тия дни /не от утре,както първоначално си мислих,щото има бая неща в хладилника,дето трябва да се довършат,няма кой друг да ги пипне,освен мен,а не ми се хвърля храна/ ,смятам да се върна за около месец на разделния режим,за да мога по-бързо да се отърва от няколко килограма,излишно тежащи върху агонизиращите ми стави.

...

Туй е 90-дневната диета,в която се въртят 4 дни - протеинов,бобов,въглехидратен и плодов.Работи и не ми тежи.Учи на някаква дисциплина,която лесно се забрвя след като приключиш,’щото е по-удобно :) . По ме кефи да си ям нормално и каквото ми се яде,а не по план и т.н. , но трябва бързо да разкарам малко килограми,защото много ми пречат.

16.11.12
21:25

Аз съм е правила тази диетка и съм стигала почти до края. Наистина дава резултати, но съм чела доста негативни мнения за нея, особено тук. Отказах се от нея, след като се регистрирах в bb-team. С всеки режим в крайна сметка се свалят килограми стига да си в дефицит.. по-важното е как ще продължиш и дали ще успееш да задържиш постигнатото, което аз често пъти не успявам да направя (dull)

16.11.12
21:30

Ядеш предимно въглехидрати на тази диета и какво очакваш от нея ? А и надявам се знаеш какъв боклук са бобовите храни и как ощетяват организма от нутриенти . Думата диета ( DIEt) я заеб*. Изгради си хубави навици на хранене и килограмите ще си отидат

п.с Абе вие дамите не вършите ли домакисна работа вкъщи и да горите калории :Д .

16.11.12
22:07

хах,това с шоколада е мн яко,преди малко и на мен ми се молеше 1/2 милка с лешници и аз не можах да не й обърна внимание :D

16.11.12
22:09

А,само да те попитам,това да не би да е 90-дневна диета,или е някакъв друг режим ?

16.11.12
22:24

Аууу, тая ми е от “любимите”. Втрещена съм, че си се подлъгала, ама ти си знаеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1