08.01.12
15:18
Здравейте.
От скоро спазвам здравословен режим и тренирам (съвсем начинаеща).
Реших да започна да пия рибено масло. Днес си купих на Фитофарма - 200 перли по 37, 5 мг.
Ще съм много благодарна, ако можете да ми кажете каква е точната дозировка за жена.
Знам, че трябва да се пие три пъти на ден преди хранене, по колко точно капсули да вземам?
08.01.12
15:37
Принципно няма определена задължителна или минимална доза. Важно е съотношението между омега-3 : омега-6, като подходящо такова е 1:1, но и 1:3-4 също става.
Аз ти препоръчвам минимум 1гр. омега-3 дневно, което означава, че трябва да приемаш минимум по 26-27 перли от продукта, който си закупила.
Повече за омега-3 можеш да прочетеш тук - Омега 3 есенциални мастни киселини (Омега-3 ЕМК)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.01.12 15:39.
Това е за деца, ама за деца - бивши бебета, то си и пише. Изпий го и другия път направи някои прости сметки преди да купуваш. Цялата опаковка съдържа 7,5 грама, което е пренебрежимо малко количество. Избери си продукт в течна форма или такъв с поне половин грамови дражета.
08.01.12
19:32
Блгадорая за бързите отговори!
Можете ли да ми препоръчате какво точно рибено масло (като марка) да взема следващия път?
Този път взех просто каквото ми дадоха в аптеката, не знаех, че съществуват такива различия в грамажите.
1000 мг три пъти на ден добре ли е?
09.01.12
09:16
Разгледай:
NOW Foods Omega 3
NOW Foods Ultra omega 3 fish oil
Controlled Labs Orange oximega
Избери в зависимост от финансовите ти средства. Всички си заслужават инвестицията.
За грамажа на прием - започни от 1гр. омега 3 дневно и сметни колко горе-долу омега 6 приемаш със седмичното си меню. Извади някаква средна стойност и се опитай да напаснеш съотношението омега 3 : омега 6 = 1:4.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.01.12 09:24.