Elle's Diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.06.12
08:58

Леле , тези желираните десертчета изглеждат страхотно! Ще ги изпробвам задължително! (nlove2)

Мнението беше редактирано от June101 на 03.06.12 08:59.

03.06.12
8:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, 1/2 к.л. мед; 1 ябълка; кафе
11:00 - 3 и 1/2 обикновени бисквити; половин ябълка
1 час чистене вкъщи
13:00 - с приятели на кафе вкъщи - 3 в 1, малко фъстъци(няма и половин шепа)
14:00 - обяд: мусака и половин нарязана краставица; чаша айрян
по-късно следобед: кафе и малко череши;  200 гр. кис.мляко с малко извара
17:00 - чай с Л-карнитин:
Тренировка:
  1)  15 мин. кардио:
  - 5 мин. скачане на въже
  - 5 мин. аеробни упражнения с тежести за ръце- 2х1 кг.
  - 5 мин. аеробни упражнения с тежестите за ръце + гирички- общо: 2х2 кг.
  2)  15 мин. упражнения за долната част на тялото с включени тежести (2х2кг.):
  - напади - 20 на крак
  - отпади с ритник напред - 20 на крак
  - клекове - 2х30
  - напади настрани - 2х20
  - навеждания към разноимения крак - 25 на крак
  - странично повдигане със свит крак - 2х20
  - глутеус ритници с изпънат крак - 30 на крак
  - глутеус ритници със свит крак - 30 на крак
  - глутеус ритници настрани - 30 на крак
  3)  15 мин. стречинг
19:00 - вечеря: 2 много малки печени кюфтета на фурна; салата с домати и краставици

по-късно: Разходка по Витошка и района на НДК с приятели... седнахме на едно заведение, после в парка и резултатът вечерта - около 500 мл. бира

04.06.12
07:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, 1/2 к.л. мед; 1 ябълка; кафе
10:00 - 3 обикновени бисквити; 2 ягоди
11:45 - обяд: около 100 гр. варен кафяв ориз; 70-80 гр. пуешка шунка; печена тиквичка на парти грила; половин краставица... за десерт- 1 ябълка
14:00 - чай с Л-карнитин

Тренировка:
1.  8 min abs workout Level 2
2. 15 мин. упражнения за ръце с тежести - 2х2 кг.
- планк - 5 мин. (50/10)
- вдигане на гири настрани на височината на раменете - 20
- раменни преси - 20
- навеждане с гира настрани - 2х20 на страна
- кик бек - 2х20
- удари напред - 2х20 на ръка
- разгъване на гира зад глава - 2х20 на ръка
- гири встрани при наклон напред -20
- ренегатско гребане - 2х20 общо
3.  5 мин. скачане на въже
4. 20 мин. стречинг (стречингът беше малко по-късно)

17:00 -  кафе; 200 гр. кис.мляко 1,5% с малко извара
19:30 - вечеря: печено пил. бутче (170 гр. с кожата и костите, като аз ги отстраних после); 1 тиквичка с лук, задушени в гювече на микровълнова; салата с домати и 5 малки нарязани маслини вътре

05.06.12 - предизпитен ден с пътуване рано сутринта и цял ден четене
06:00 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, 1/2 к.л. мед; 1 ябълка; кафе
10:00 - 3 обикновени бисквити; 200 гр. кис.мляко 0,5% с малко извара
12:00 - обяд: салата от домати с печени патладжани, магданоз - нещо като кьополу се получи; 2 бъркани печени яйца
13:00 - 1 ябълка
16:30 - 200 гр. кис. мляко; 50 гр. кашу, 10 гр. шоколад, че ми прилоша
17:00 - чай с Л-карнитин;

Тренировка почти нямаше:
10 мин. различни упражнения за корем
глутеус мост- 100 повторения

19:00 - вечеря: салата с домати и извара; 1 пилешка кълцаница на скара- 115 гр.

06.06.12 - изпитен ден
06:00 - закуска:  3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, 1/2 к.л. мед; ябълка и кафе
09:00 - 200 гр. кис. мляко; 4 бисквитки Белвита с какао - малко глезотия преди изпита
Почерпка за годеж—-> 1 шок. бонбон Милка <3
11:30 - ранен обяд: 1 пил. шишче, 1 картофено кюфте, 130 гр. салата със зеле и моркови
12:30 - торта... не изядох цялото парче, но си хапнах по-голямата част от него... Много рожденици се събраха и тортите ми дойдоха вповече. Днес просто нямаше как да откажа :D
... пътуване, интервю за работа... апетитът ми се е изострил покрай малкото сън и многото задачи
17:00 - 200 гр. кис.мляко 0,5% с малко извара; 1 ябълка; кафе
19:30 - вечеря: 125 гр. пил. филе на скара; гарнитура: задушени тиквички в гювече; салата с домати+ 3 маслини

21:30 - Нещо ми дойдоха силите и грабнах тежестите и ластиците на приятеля ми и направих няколко упражнения:
- Странично повдигане с ластик - 50 на крак
- Гребане с гира(15 кг.) от наклон напред - 30
- Бицепсово сгъване с гира(15 кг.) - 40
- Клек с гира(15 кг.) - 50
- Плие с гира(15 кг.) - 50

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 06.06.12 22:03.

07.06.12
09:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 2%, 1/2 ч.л. мед; ябълка
кафе с 1 равна ч.л. мед
10:30 - 3 обикновени бисквитки
13:30 - обяд: лека картофена крем супа(моя импровизация- включваше картофи, малко чушка, моркови, домати, 1 с.л. брашно за сгъстяване и застройка от 200 гр. кис.мляко и яйце - накрая просто пасирах всичко); 1/3 печена на скара македонска наденица(не е много добър избор, но пък е много вкусна); салата с домати; половин пържено кюфте от тиквички;
за десерт: 1 ябълка

16:00 Кратка тренировка:
- Странично повдигане с ластик - 60 на крак—- Не вярвах, че с ластик ще усетя такова натоварване :)
- клекове с гира(13 кг.) - 60 повторения
- плие с гира(13 кг.) - 50
- наклони с гира настрани(13 кг.) - по 40 на всяка страна
- напади и отпади с гира(13 кг.)  - по 20 на крак
- бицепсово сгъване с гира(13 кг.)  - 20

17:00 - кафе с лъжичка мед
18:00 - 1/2 консерва риба тон в собствен сос, половин краставица и един много малък банан

...  19:00 Урок по салса... за първи път ходя, много е забавно и те зарежда с позитивна емоция и настроение. Имам ли възможност, отивам пак!

20:30 - вечеря: пил. бутче и половин домат
Ходехме на кино и изпих 1 кока кола лайт, после бяхме на квартира парти, бях ужасно гладна и изядох около 50 гр. фъстъци, но поне не посегнах към сладкото и снаксовете. Пих бира само за наздравиците и ми се събраха около 200 мл.
02:00 - Като се прибрах хапнах 3-3 малки лъжички извара

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 08.06.12 11:27.

07.06.12
18:11

Здравей (sun)
Не мога да не забележа, че танцуваш салса! Къде ходиш на уроци?

Здравей! :)
Пращам линк към танцовата школа, където аз ходих.
http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli
Аз ползвах ваучер за 4 посещения в един от многото сайтове с оферти. За късмет ми е на няма и 3 мин. път пеша. Вчера ходих за първи път и наистина много ми хареса. Като начинаеща, бях малко по-бавна и неориентирана в движенията, но пък наистина се забавлявах. Пълно е с млади и надъхани хора и се заредих с настроение! Към школата предлагат и още много видове танци и мисля да пробвам и още някои, но салсата определено ще я повторя! Днес има урок по  кизомба и може да пробвам да видя какво представлява! :)

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 08.06.12 14:51.

08.06.12
23:14

Супер! Танците са страхотно средство за разпускане и за социализиране(понякога). Не съм танцувала кизомба, но много ми харесва като танц, трябва да отидеш да видиш какво е. Надявам се, че ще ти хареса! А салсата...обожавам я! Много бързо ще навлезеш в този танц, не е толкова сложен, просто трябва кавалерът да може да те води добре и ти да го слушаш разбира се :D
Трябва да дойдеш по нататък на някое парти (nod)

Салсата е наистина страхотна! Дано лятото да имам възможност пак да ида, че идва ваканция и не знам още къде ще съм. А за тези партита съм чувала, че е много забавно и много искам да ида, но още съм доста невежа и май ми трябва повече практика! :)

След кратка пауза пак се включвам. Тези дни се наложи да залягам над учебниците и гледах да стоя далеч от лап топа, че много ме разсейва! Не помня менюто си в подробности, затова ще опиша последните дни накратко:

08.06.12
- обичайната закуска
- кафе, 3 обикновени бисквити
- за обяд: мусака и салата с краставици
- следобед: кафе; 200 гр. кис. мляко 2% с малко извара; чай с Л-карнитин
- вечеря: пилешки пържоли с топено сирене, сметана и вино; таратор; 2 чаши бяло вино
През деня: 40 мин. тенис на маса; тренировка: упражнения за ръце и крака и с гири(2х2кг.) и гира от 13 кг, странично повдигане с ластик.; 10 мин. стречинг

09.06.12
- обичайната закуска
- кафе; 2 обикновени бисквити в 150 гр. кис мляко+ малко какао и кокосови стърготини
- обяд: кафяв ориз със зеленчуци и соев сос; таратор; 1 ябълка
- кафе; 200 гр. кис. мляко 2% с малко извара; чай с Л-карнитин
Тренировка:
15 мин. интервално кардио 50/10 (скачане на въже, бягане на място и други)
Упражнения за долната част на тялото(общо 25 мин.):
- с гири (2х2кг.) : напади и отпади с ритник с коляно;
- с гира (13 кг.) : клекове; плие; наклони с гира настрани; бицепсово сгъване; странично повдигане с ластик
10 мин. стречинг
-  вечеря: домашна овчарска салата(домати, краставици, чушки, гъби, царевица, сирене, кашкавал)

10.06.12
08:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 2%, 1/2 ч.л. мед; ябълка
кафе; 4 обикновени бисквити
12:30 - обяд: печено пил. бутче; салата с домати, краставици, чушка и около 20 гр кашкавал; 1 ябълка
16:00 - фрапе с много малко кафява захар; 50 гр. микс от сурови ядки
19:30 - вечеря: 120 гр. пил. филе; салата с домати, краставици и извара

11.06.12
06:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 2%, 1/2 ч.л. мед; ябълка
малко айрян със сол, че ми падна кръвното
10:00 - корни с шоколад преди изпита
11:45 - обяд: пил. бутче с ориз на фурна; таратор
фрапе с малко кафява захар;
1 ябълка; сода с лимон
200 гр. кис. мляко 2% с малко извара
19:30 - вечеря: 100 гр. пил. филе; салата с домати, краставици, царевица и извара

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 12.06.12 08:45.

12.06.12
08:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 2%, 1/2 ч.л. мед; ябълка
кафе с лъжичка каф. захар, 3 обикновени бисквити; около 200 гр. череши
12:30 - обяд: 2 пълнени чушки с ориз и кайма; 1 малка краставица
следобед: кафе с лъжичка каф. захар; краставица; 200 гр. кис. мляко 1% и малко извара
19:30 - вечеря: 2 малки телешки кюфтета на скара; голяма салата с домати, краставици, царевица, извара

13.06.12 - изпитен ден
06:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 1%, 1/2 ч.л. мед, канела; ябълка... кафе с лъжичка кафява захар
09:00 - 40 гр. овесен бар с вишна; 200 мл. Нести праскова
11:30 - обяд в университета: 1 малко пил. шишче, 200 гр. гръцка салата... след час пак бях гладна
14:00 - салата с домати, краставици и извара; 1 ябълка
16:00 - кафе с лъжичка кафява захар; 200 гр. кис. мляко 1% с малко извара
... разходка по главната в Пловдив, а после и качване на тепето горе над стария град, където и седнахме с колегите:
20:00 - шопска салата и половин порция хапки със сирене- 4 хапки; 500 мл. бира

14.06.12
08:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки;  200 гр. кис. мляко 1%, 1/2 ч.л. мед, канела; ябълка... кафе с лъжичка кафява захар
2 часа и половина ходене из Пловдив + 1 фрапе с много малко кафява захар и 2 малки лъжички от мелба с шоколад
12:30 - обяд: 1 малко тел. кюфте на скара; салата с домати, крастивици, извара и малко царевица; 1 ябълка
16:00 - 200 гр. кис. мляко и малко извара + резен сирене
17:00 - кафе с мляко от автомат- без захар
20:30 - вечеря: дроб на скара с лимон; малко шопска салата

22:00 - 25 мин. въртене на велоаргометър(15 мин. интервално - 20/10 на 3та степен, а останалото време - редуване на 3та и четвърта степен) - 300 кал.

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 15.06.12 10:15.

15.06.12
11:04

Elle, как мина изпита на 13ти? Надявам се добре :)
Имаш ли още изпити или приключи вече?

Приятен ден ти пожелавам!

15.06.12
11:30

казано от Elle на 08.06.12, 11:33:

Здравей! :)
Пращам линк към танцовата школа, където аз ходих.
http://www.montfiz.com/tancovi-shkoli
Аз ползвах ваучер за 4 посещения в един от многото сайтове с оферти. За късмет ми е на няма и 3 мин. път пеша. Вчера ходих за първи път и наистина много ми хареса. Като начинаеща, бях малко по-бавна и неориентирана в движенията, но пък наистина се забавлявах. Пълно е с млади и надъхани хора и се заредих с настроение! Към школата предлагат и още много видове танци и мисля да пробвам и още някои, но салсата определено ще я повторя! Днес има урок по  кизомба и може да пробвам да видя какво представлява! :)

Съжалявам,че чак сега се включвам по темата, но сега и видях за какво става дума.И аз си бях взела ваучер за МОНТФИЗ, но за други танци.След няколко дни ми се обадиха,че треньорката е напуснала и ми оставаше да избера между хип-хоп и някаква етно гимнастика.Аз се отказах от ваучера.Сега пак ще разгледам за оферти, досега ме спираше факта,че не съм чувала никакви мнения за тази школа, но щом си доволна...пък и на мен също ми е страшно удобно- с метрото съм за 20 минути.

Привет! :)
На 13ти беше най- трудният и последен изпит за този семестър. Резултати ще има чак в понеделник. Това е първият изпит, за който изобщо не мога и да предположа колко ще изкарам. Надявам се другата седмица да имам повод да се похваля и оттук нататък да си радвам на ваканцията! :)
Ellie San, виждам, че тази година завършваш. При теб как вървят изпитите, ориентирала ли си се да учиш някъде? :)

Elle ea, школата е много добра според мен. Преподавателят също е много точен. Според мен няма да съжаляваш! Ако лятото съм в София, ще се радвам да се засечем там някой път! :) А ти на какви танци си ходила?

Хубав ден и от мен! :)

Нещо за зареждане в горещия ден! :)

15.06.12
20:50

Браво на теб, Elle! Чакаме резултатите :)
При мен матурите минаха добре, доволна съм и съм приета вече. Ще уча в Швейцария.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 15.06.12 23:04.

Значи си се ориентирала към чужбина... завиждам ти за смелостта. Аз много трудно бих заминала, освен ако не съм с някой близък. Мисля другата година да изкарам един семестър по програма Еразъм, избрах си Прага :) Дано не се откажа дотогава, че малко ме е страх да заминавам сама. Чакам да разказваш как е в Швейцария! :)

15.06.12
08:30 -  закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2 %, 1/3 ябълка, няколко малини, 1/2 ч.л. мед и канела
09:00 - кафе с лъжичка каф. захар и малко мляко 1%; останалата част от ябълката.

Към 11 ми стана много зле. Цялата треперих и не усещах тялото си. Предполагам, че захарта ми се е смъкнала. Хапнах едно след друго какво ли не, докато ми светне малко пред очите:
лъжичка кафява захар, 1 обикновена бисквита, около 100 гр. череши, а след това и 100 гр. дроб на скара с лимон с малко айрян със сол.... не знам кое от всичко ми подейства най- добре, но важното е, че след това лека полека ми мина :)

13:00 - салата с домати, краставици и извара; едно малко парче дроб, останал от по-рано
16:00 - кафе като първото;
следобеден десерт: 200 гр. кис. мляко 1,5% и 2 лъжички извара със степче от горски плодове, няколко малини и 2 натрошени ореха .... чай с Л- карнитин

17:00 - Тренировка:
- 10 мин. интервално кардио - 50/10 (5 мин. скачане на въже и 5 мин. различни аеробни движения)
- 10 мин. упражнения с тежести(2х2 кг.) - напади, отпади с ритник напред, клекове, ритник с коляно настрани, навеждания към разноимения крак, наклони настрани
- 5 мин. интервално въртене на велоаргометър (20/10)

20:00 - вечеря: голяма салата с домати, краставици, извара и около 70 гр. телешка пъстърма
21:30 - 25 мин. стречинг

Тези дни не са много добри. Доста често ме боли главата. Днес забелязах и че ми расте мъдрец. Отделно имам алергия към липите и тази дни доста ми се отразяват. Главоболието го отдавам най- вече на това. По цял ден кихам и ме дразнят очите.
И като съм тръгнала да се оплаквам... тези дни забелязвам наедряване от кръста надолу. Май прекалих с онази гира. Много рязко минах на тези килограми и сега просто чувствам как краката ми си станали по-здрави и едри. Известно време ще избягвам тези тежести, че така не се чувствам добре. Предстои ми почивка скоро и трябва да съм във форма дотогава. :)

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 15.06.12 23:53.

16.06.12 - Цял ден на вилата на село. Целият ден беше отделен на пълен релакс, четене на книга, разходки и не пропуснах да направя малко тен :)

08:00 -  закуска: 3 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, половин лъжичка мед, шепа малини и няколко дуди, канела
кафе и 2 обикновени бисквити
предиобед: хапване на плодове от градината: шепа малини, шепа вишни, 1 кайсия и 1 много малка зелена ябълка
13:30 -  обяд: свински котлет на скара; 2 лъжици ориз с тиквички и копър; салата с домати и краставици; 2 малки парчета диня
16:00 - 3в1; 200 гр. кис. мляко с малко степче

Към 18:30: чай с Л-карнитин и тренировка:
  8 min abs workout Level 2
  8 min arms
  5 мин. интервално въртене на велоаргометър

20:00 - вечеря: салата с домати, краставици, извара и телешка пъстърма
Към 12ч. пак бях гладна и хапнах малко пъстърма и 200 гр. кис. мляко. Легнах си след 2 часа...

17.06.12 - много, много въглехидратен ден. Цял ден ми беше много зле. Поддържах кръвно- 90/70, а по-късно - 85/55. Пих хапче, много айрян, ядох сладко, но нямаше никаква промяна. На всичкото отгоре нещо ме наболяваше стомаха, затова карах на картофи на обяд и вечеря. Много кофти ден....

09:00 -  закуска: 3 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 1,5%, половин лъжичка мед, шепа малини и няколко дуди, канела
кафе; 2 обикновени бисквити
После като ми стана зле: 3 бисквити Белвита с какао, айрян, малко кола
обяд: пасирани варени картофи със сирене, 1 домат
... 3 и 1/2 часа сън
следобед: кафе; 1 шоколадов бонбон; още айрян
19:00 -  вечеря: същата като обяда
Разходка навън, навъртях над 4-5 километра... 1 топка сладолед
Разходката и сладкото ме освежиха и после повъртах интервално велоаргометър за 10 мин. и направих 100 скачания с въже ...
После пак ми стана зле и пих малко кола :Д

Дано днес всичко е наред, за да мога да потренирам и да не прибягвам да сладко :)

18.06.12 - Днес отново ме мъчи ниско кръвно, но не му позволих да ми развали деня. Сесията официално приключи успешно и съм много доволна от резултатите. Оттук нататък само ще се радвам на ваканцията... :)

09:00 -  закуска: 3 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, половин лъжичка мед, шепа малини и няколко дуди, канела
предобед: кафе; 1/2 ябълка; 3 парчета диня; чаша айрян
12:30 - обяд: бульон с телешко месо, картофи, гъби и моркови; салата с домати
следобед: кафе; 200 гр. кис. мляко 2% с малко извара
19:00 - голяма салата с домати, краставици, малко телешка пъстърма и около 100 гр. сирене

22:00 - Лека тренировка:
  - 5 мин. аеробика
  - 15 мин. упражнения за долната част- напади, отпади, клекове, глутеус ритници, махове, ритници, навеждания към разноимения крак
  - 15 мин. стречинг

Приключих с четенето за изпити и най- после ще мога да се радвам на новото си четиво :)

19.06.12
09:00 -  закуска: 3 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, половин лъжичка мед, шепа малини и няколко дуди - вече спирам с канелата, че смъква кръвното, а преди се уливах с количеството й
предобед: кафе(с лъжичка кафява захар); около 150- 200 гр. пъпеш
12:00 - обяд у баба :Д - печена пил. пържола; печени тиквички на фурна; малко картофена салата и малко варен боб, пасиран с подправки и орехи

Тренировка - предимно без тежести, докато кръвното ми се стабилизира:
8 min abs workout Level 2
10 мин. упражнения за долната част:
- глутеус мост - 110 повторения
- напади с ритник с коляно- 25 на крак
- отпади с ритник с коляно - 25 на крак
- клекове - 60
- плие - 40
10 мин. упражнения с гири(2х2кг.) за ръце и гръб

15:00 - 200 гр. кис. мляко 2% с няколко малини, малко степче и 2 натрошени ореха
17:00 - кафе; резен кашкавал
18:00 - вечеря навън: овчарска салата; няколко пилешки хапки с корнфлейкс

Вчера кръвното ми беше по-добре. Само преди обяда малко ми причерня. Другата седмица имам час при кардиолог да видя как е състоянието ми и да разуча дали интервалните тренировки са подходящи за мен. Имам слаб пролапс на дясната митрална клапа и трябва все пак да си имам едно наум като спортувам. :)

20.06.12
08:00 - закуска: 3 с.л. фини овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, половин лъжичка мед, шепа малини; кафе
10:00 - 2 обикновени бисквитки, а после: резен кашкавал и 2 хапки сирене с 1/3 краставица
.... пътуване 5 часа
По пътя: няколко сливи и обяд в 14:00:
обяд: домашни пържени тиквички; 200 гр. кис. мляко 2%
18:00 - студено кафе Амарето - приготвено вкъщи с мляко 0,1%, лъжичка захар, ликьор Амарето и много лед
19:00 - вечеря: печено пил. бутче; салата с домати, краставици и малко сирене
... навън: 1 Каменица с лимон

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 21.06.12 08:49.

След 10 дни отсъствие отново се завръщам. Няколко дни нямах интернет, а после бях на почивка за 3 дни на вила край Русе.
За този период ми се случи какво ли не...
Преди седмица получих много силен задух, едва дишах. Ходих до Пирогов, за да ме види лекар, а след това и на кардиолог. След 2та прегледа стана ясно, че всъщност съм в перфектно здраве. Причината е била пролетната алергия, която е изтощила организма ми и съм пила хапчета за повече от 2 седмици, което е недопустимо и дава силен отрицателен ефект върху организма.
За пролапса - трима лекари бяха категорични, че е нищожен и че по никакъв начин не може да ми навреди. Мога да спортувам, колкото си искам!!! :)

Изкарах си и една невероятна почивка... Възползвах се от басейна - поплувах и направих малко тен.
Храната- от 25ти до 28ми беше доста: Всяка вечер имаше скара, но за мен бях поръчала пилешко месо, имаше салати, печени тиквички на скара и естествено десерт- от нищо не се лиших.  Като се върнах отново се върнах в нормалния за мен режим и днес най- после ще имам време да потренирам. :)

Добавям и няколко снимки от обяда ми край Дунава :)

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 30.06.12 11:24.

30.06.12
09:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, 1/2 л. к. захар - медът беше свършил, 2 кайсии
предиобед: кафе с мляко и 1 л.к.зах.; плодове: няколко кайсии и сливи
12:30 -  обяд: салата с домати, краставици, чушки и около 100 гр. сирене;1 печено яйце
14:30 - кафе(като сутрешното); 1 шок. бонбон Мерси

15:30 -  чай с Л-карнитин и треноровка:
- 40 мин. Аеробика - Тае Бо - Кардио
- 15 мин. стречинг

17:30 - 200 гр. кис. мляко 2 % с малко степче; 1 кайсия
18:30 - малко шопска салата

20:00 - Abs workout - Level 2

21:00 - вечеря: печени тиквички с кис. мляко

01.07.12
09:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис.мляко 2%, 2 кайсии, 1/3 л. каф.захар
по-късно: кафе(с мляко и 1 ч.л. каф.зах.); 3 кайсии и 2 сливи
13:00 -  обяд: задушени картофи на фурна; таратор; малко домати от салата; колелце салам
15:00 - Якобс айс кафе
16:00 - десерт Синеморец(без захар, с фруктоза - 25 гр.); няколко хапки извара
17:30 - чай с Л-карнитин;

Тренировка:
1. 5 мин. аеробика с тежести за ръце по 1 кг.
2. 20 мин. упражнения за долната част с включени тежести(2х2кг.) - напади, отпади, клекове, ритници, навеждане към разноимения крак, глутеус ритници и др.
3. 10 мин. упражнения за ръце(2х2 кг.)
4. 15 мин. стречинг

20:00 - вечеря: половин печена тиквичка на грил; салата с домати, краставици, към 100 гр. извара и 70-80 гр. шунка

по-късно: 500 мл. бира... за първенството бирата е задължителна :D

02.07.12
08:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, 2 кайсии, 1/3 ч.л. каф. захар
предиобед: кафе с малко мляко и 1 ч.л.каф.зах.; няколко кайсии - не ги броях, но не бяха малко... поне бяха предиобед
12:30 - непълна купа пил. супа; към 250-300 гр.варени картофи с копър - първоначално хапнах по-малко, но после посегнах към още :Д
следобед: кафе с малко мляко и лъжичка мед; 200 гр. кис. мляко 2% с малко степче
20:00 - вечеря: салата с домати, краставици, чушки, около 100 гр. извара и 50-60 гр. шунка

Днес реших да си почина и не тренирах. За сметка на това си направих 1 час разходка с бърз ход.
Въглехидратите бяха малко повече... плодовете и картофите доста ми се усладиха и си хапнах доволно количество.

03.07.12
08:30 - закуска: 3 с.л. овес.ядки, 200 гр. кис.мляко 2%, 2 кайсии, лъжичка мед
предобед: кафе с 1 ч.б. каф.захар; 1 кайсия
12:00 - обяд: салата с домати, краставици и извара; 1 кюфте на скара... за десерт- няколко малки парчета диня
15:00 - кафе с 1ч.л. мед; малко салата като от обеда; 200 гр. кис. мляко със степче
16:30 - чай с Л-карнитин и Тренировка:
  1. 35 мин. тае бо - кардио
  +150 коремни преси - различни упражнения с по 50 повторения;
    глутеус мост - 80 повторения
  2. 15 мин. стречинг

19:00 - вечеря: 1/2 купа пил. супа; салата с домати, краставици, извара и шунка
по-късно навън: фрапе без почти никаква захар

Вечерта на спах изобщо... може би е от фрапето или пък пълнолунието :Д
Станах в 6, хапнах 2 кайсии и 2 обикновени бисквити, пийнах няколко глътки кафе и реших да изляза да тичам в парка.
Направих 7 обиколки по 800 м., като 1/3 от всяка обиколката беше бързо ходене, а останалата част тичане.

Снимка от разходката вчера:

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 04.07.12 09:31.

04.07.12
09:32

Много си хубавка (sun) (sun)

Благодаря :)

04.07.12 - Почти никакъв сън. Беше доста тежък ден, с голям глад и никакви сили

Ставане в 5:50… 2 обикновени бисквити, 2 кайсии и няколко глътки кафе

6:30 - Тичане в парка - 7 обиколки, 2 от които бързо ходене, а останалите бяха 1/3 бързо ходене и 2/3 тичане

до обяд: кафе с 1 ч.л. мед; 1 малък домат с 3 лъжички домашен катък
12:00 -  обяд: кюфтета(кайма и ориз) със сос; салата с краставици и после 2 обикновени бисквитки
следобед: кафе с 1 ч.л. мед; домат с резен сирене- към 70 гр.
18:00 - вечеря: бутче от пиле на грил с малко бяло месо; салата от домати и краставици
... и 150 мл. кофичка шоколадов сладолед(87 кал. на 100 мл.) - след горещия и тежък ден ми се отрази много добре

по-късно: 30 мин. ходене пеша навън
                15 мин. стречинг

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 05.07.12 09:46.

05.07.12
предобед: кафе с лъжичка мед; 2 шепи череши; 3 в 1
13:00 - обяд: 2 бъркани яйца на палачинка с  разтопено сирене, кашкавал, резен салам и запечени шушки и лук... имаше вкус на пица; салата с краставици; шепа череши
следобед: шепа кайсиеви ядки; кафе с лъжичка мед

Дядо ми е пчелар и вчера се включих във ваденето на мед. Разпечатвах питите и от аромата не издържах и на 3 пъти си хапнах по една голяма хапка восък с мед... уникално вкусно и се чудя как не посегнах към повече... изобщо не ми стана гузно, поне съм напълно сигурна в качеството му :)

21:00 - вечеря: половин краставица; половин Македонска наденица на скара; тиквички на скара; половин царевица на скара- на скара е много по-вкусна от варената :)

Вчера беше ден за почивка и не съм спортувала. Но пък цял ден ходих на ляво на дясно, а и работата с меда си скапва.

06.07.12
09:00 - закуска: 3 с.л. овес.ядки, 200 гр. кис.мляко 2%, 2 кайсии, лъжичка мед
предобед: кафе с лъжичка мед; 2 шепи череши
12:30 - тиквички с ориз и много копър; таратор... няколко череши 
следобед: кафе с лъжичка мед; малка краставица с около 100 гр. извара
20:00 - вечеря: агнешко месо на пара; салата с домати и краставици; пържена цаца- около 30, 40 гр.

Отново без тренировка, смятам малко да почина, защото паднах доста лошо от един хамак и си ударих гръбначния стълб. Не ме боли много, но знам, че точно тази зона трябва много да се пази, така че няма да си давам зор тези дни.

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 07.07.12 11:08.

07.07.12
08:30 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 200 гр. кис. мляко 2%, 1/3 ябълка, половин лъжичка мед
предиобед: кафе с лъжица мед; 2 обикновени бисквити; няколко резена диня
12:30 - обяд: шопска салата; 120 гр. пил. филе на скара
следобед: кафе с лъжица мед; 200 гр. кис. мляко 2%; резен кашкавал; още няколко резена диня... много диня ми се събра днес, но не мога да й се нарадвам
18:00 - лека тренировка, колкото да не е без хич(общо 15 мин.):
5 мин. аеробика
напад и ритник с коляно- 25 на крак
отпад и ритник с коляно - 25 на крак
напади настрани - общо 40
клекове - 60
бицепсово сгъване (2х2 кг)- 40
повдигане на гира на височината на раменете(2х2 кг)- 2х20
20:00 - вечеря: салата с домати, краставици, много сирене и резен кашкавал

08.07.12 - Тези жеги ще ме съсипят, особено при 4 часа път без климатик в колата
08:00 - закуска: 3 с.л. овес. ядки, 200 гр. кис. мляко, 1/2 ч.л. мед; 1 ябълка
предиобед: кафе с лъжичка мед; 200 гр. кис. мляко с 1 ч.л. мед; 3 обикновени бисквити
12:00 - обяд: 1 и половина кюфтета от едросмляно месо на скара; 1 домат и 1 краставица
следобед: якобс айс кафе; 1 краставица;
20:00 - вечеря: 2 много малки картофени кюфтета; малко шопска салата; няколко глътки бира

09.07.12
08:30 - закуска: 2 филии хляб Вита с домат и сирене; 1 малка круша и 1 малка ябълка
по-късно: кафе с лъжичка мед; чай с Л-карнитин
10:00 -  35 мин. тае бо - кардио... след половин час- 1 квадратче черен шоколад
12:30 - обяд: печено пил. бутче; половин картофено кюфте; малко шопска салата
следобед: ходене в жегата... причерня ми и си позволих - 3 в 1 и 2 квадратчета черен шоколад

18:30 - глутеус ритници - с изпънат крак, със сгънат и настрани- по 30 на крак от всеки вид

20:00 - вечеря, специално приготвена за мен от приятеля ми- пълнозърнести спагети със сос от домати, магданоз и чесън, без почти никаква мазнина :)
Само дето от тази жега така ми беше призляло, че имах нужда от нещо сладко и студено. След спагетите си хапнах и един шоколадов сладолед Galaxy

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 10.07.12 09:55.

10.07.12
08:00 - закуска: 2 филийки Вита с домат и сирене
предиобед: кафе с лъжичка мед; малка круша; 2 обикновени бисквити с 1 к.л. конфитюр
12:00 - обяд: малка порция пълнозърнести  спагети от вечерта; таратор
следобед: кафе с лъжичка мед; глад за сладко- 1 малка круша; лъжичка конфитюр; 1 ч.л. мед, смесена с лъжичка какао
18:00 - ранна вечеря: салата с домати, краставици, сирене и кашкавал;
21:00 - резен кашкавал

11.07.12
08:00 - закуска: 2 филии хляб Вита с пастет и домат; кафе с лъжичка мед
Целият предиобед прекарах в една адвокатска кантора, където помагах. Огладнях много и хапнах Активия закуска
14:00 - банан и няколко череши
15:00 - обяд: половин кюфте на скара; малко шопска салата
16:30 - кафе с лъжичка мед
17:00 - Кратка тренировка- от тази жега нищо не ми се прави:
- 5 мин. аеробика
- напади с ритник с коляно- 25 на крак
- отпади с ритник с коляно- 25 на крак
- клекове - 60
- глутеус ритници -  с изпънат крак, със сгънат и настрани- по 30 на крак от всеки вид

19:00 - вечеря: 1 кюфте на скара; шопска салата.... малко диня

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 12.07.12 15:47.

12.07.12
08:00 - закуска: 2 филийки хляб Вита с пастет и домат; кафе с лъжичка мед
предиобед: 3 обикновени бисквити и с малко конфитюр; диня
12:00 -  обяд: варени картофи със сирене; салата от домати и краставици; парче кашкавал -  не изядох всичко, нямах апетит
следобед: кафе с лъжичка мед; парче сирене- около 60 гр.

17:00 - чай с Л-карнитин и Тренировка:
  - 10 мин. различни коремни преси
  - махове, глутеус мост, клекове, упражнения с ластици
  - 10 мин. упражнения с гирички (2х2)
  - 10 мин. стречинг

19:00 -  вечеря: салата с домати, краставици, сирене; останалите картофи със сирене от обяд
По-късно- кино - взех си една Кока Кола Лайт и ядки, но изпих само колата

13.07.12
08:00 - закуска: 2 филийки хляб Вита с пастет, домат и краставица; кафе с лъжичка мед
предобед: 2 обикновени бисквити с конфитюр; чаша айрян
12:00 - обяд:  картофено пюре; таратор - само няколко лъжички и го оставих

13:00 -  Тренировка:
  - 30 мин. пилатес упражнения
  - 30 мин. йога

15:00 - кафе с лъжичка мед; няколко парчета диня
17:00 - 30 гр. сурови ядки микс; останалият таратор от обяда
19:00 - вечеря: салата с домати, краставици, сирене; половин кюфте от едросмляно месо на скара

20:00 - разходка по Витошка и после на кафе- лимонада(фреш от лимон, кафява захар, лайм, мента, сода и лед)
После се прибрахме пеша до вкъщи, което е 30-40 мин. ходене пеша

14.07.12
08:00 - закуска: 2 филийки хляб Вита с пастет и домат; кафе с лъжичка мед
09:00 - обикновена бисквитка с малко конфитюр на нея
По-късно: На курс по английски - прималя ми в жегата и хапнах овесен бар с шоколад- 40 гр.
14:00 - обяд: 2 яйца с чушки на тиган; таратор и за десерт- диня——> идеален обяд за лятото :)
15:00 - кафе с лъжичка мед; 3 хапки от плодовия пай с домашен компот, който приготвих... стана много лек и вкусен. Не можах да го снимам, защото целият беше изяден за нула време от приятеля ми, за мен нищо не остави :Д
18:00 - към 50 гр. сурови ядки микс
Фрапе на бизнес парка :)
21:00 -  късна вечеря: пил. кълцаница на скара

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 15.07.12 20:18.

15.07.12
08:30 -  закуска: 2 филийки хляб Вита с домат и сирене; кафе с лъжичка мед
предобед: 1 нектарина; 2 обикновени бисквити с лъжичка конфитюр; 3 резена диня
13:00 - обяд: задушени картофи с подправки на фурна, чаша айрян
следобед: кафе с лъжичка мед; 1 нектарина

Бяхме на басейн и доволно си поплувах :)

вечеря: Приятелят ми ще се погрижи за хапването тази вечер - пилешко филе с марината от мед, соев сос и горчица; малко зеленчуци със сирене и багета... багетата само я опитах, а останалото преотстъпих на него :)

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 16.07.12 20:59.

16.07.12
08:30 -  закуска: 2 филийки хляб Вита с домат, сирене и шарена сол; кафе с лъжичка мед и малко мляко
предобед: 2 обикновени бисквитки с малко конфитюр; към 20 гр. сурови ядки микс
... обикаляне и пазаруване;
13:00 - обяд: задушени картофи на фурна; малка пил. пържола от снощи; 1 домат
следобед: кофичка кис. мляко; кафе с лъжичка мед;

18:00 - Тренировка: 25 мин. упражнения за долната част със собствено тегло
                      20 мин. йога

20:00 - вечеря: шопска салата; половин пържола

Днес имах много движение. До 6 следобяд не съм сядала. Пазарувах, чистих.... и цял ден творя торта за рождения ден на приятеля ми утре. Утре ще е напълно готова! :)
Опитах на няколко пъти от различните кремове, за да видя как съм се справила, но не мога да опиша точно кога и колко съм хапнала... не е много, но все пак от няколко пъти ми се събра известно количество сладко :)

17.07.12 - Приятелят ми имаше рожден ден... (sun)
... отново цял ден на крак- пазаруване, чистене, готвене и подготовка за гости :)

08:00 -  закуска: 2 филийки хл. Вита с домат, сирене и шарена сол; кафе с лъжичка мед

30 мин. йога

предобед: половин бисквита Закуска с малко конфитюр отгоре
12:00 - обяд: шопска салата; малка свинска пържола—- нямам никакъв апетит на моменти, защото ми расте мъдрец. Обядът го хапвах на части до към 4 следобед
16:00 - 3 в 1

Тренировка(30 мин.) - различни упражнения, сходни на напади, клекове, гребане, упражнения с ластик; 10 мин. упражнения с гирички за ръце

Вечеря: нямаше определена - правих хапки от сирене, кашкавал, краставички и колбас и тук таме си похапвах :)
По-късно: няколко от приготвените хапки; 2-3 маслини; парче домашна торта

18.07.12
11:04

Малиии, тортата изглежда невероятно, потекоха ми лигите :) Ако е твое произведение, би ли споделила рецептата?

Привет! Радвам се, че тортата ми ти харесва :) Честно казано си беше чиста импровизация, но се получи много вкусна и лека. Ще се опитам да опиша как я направих :)

Продукти за блатовете: (Аз разделих продуктите на 2 и пекох на 2 пъти, за да се получат 2 тънки блата)
- 4 яйца
- 1 чаша захар
- 1 чаша брашно
- 1 ванилия
- 3 с.л. какао

Продукти за крема:
- 2 пакетчета крем Оле Ванилия
- 800 мл. прясно мляко
- 200 гр. сметана
- 2 пакетчета желатин

Продукти за заливката: честно казано тук трудно ще опиша количеството на продуктите. Гледах на око да се получи леко гъста хомогенна смес:
- 100 мл. прясно мляко
- 100 гр. сметана
- 3 с.л. какао
- 2 с.л. захар
- към 60,70 гр. натурален шоколад
- 30-40 гр. масло

Други продукти:
- банани
- мляко за  сюрпиране на блатовете
- течен шоколад(по желание)
- плодове по избор за украса
- готов крокант

1. Приготвяне на блатовете: Аз разделих продуктите на 2 и разбърках и изпекох сместта на 2 пъти. Преди това тавата се намазва хубаво с разтопено масло. Пече се 20-30 мин. до готовност на 180 градуса в предварително загрята фурна. Може да проверяваш с клечка за зъби дали сместа се е изпекла добре :)
2. Сюрпирам леко първия блат с малко прясно мляко; Отгоре нареждам кръгчета банан
3. Кремът: Разбива се едното пакетче крем Оле с 400 мл.  мляко и към тях се прибавя вече разбитата сметана. След това приготвям желатина и го изсипвам в крема на тънка струя при непрекъснато бъркане (Желатинът първо се оставя да набъбне в хладка вода и след това се разтапя на водна баня). Изсипвам цялата смес върху блата и бананите и оставям в хладилник поне 2 часа хубаво да стегне, за да продължа с нареждането после.
4. Когато сместта хубаво се е стегнала, повтарям същата процедура, но този път след като сюрпирах, намазах леко блата с течен шоколад и пропуснах банана. Приготвих втората смес от крема и залях всичко отгоре. Тортата отново се слага за 2-3 часа в хладилника. Задължително е да се изчака до пълно желиране.
5. На бавен огън разтопих всички продукти за заливката, важно е да не започне да ври. Изчаках 1 мин. да започне да се сгъстява и изсипах заливката върху тортата. Отново оставих тортата няколко часа, за да се втвърди шоколадовата глазура.
6. След като всичко е готово, украсих с плодове, на които сложих малко разтопен желатин със захар, за да стоят свежи и наръсих с крокант....

Мисля, че това е всичко. Опитах се да опиша възможно най- подробно и ясно. Тортата не е трудна за приготвяне, но иска време...  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1