18.01.12
00:42
Здравейте, сутринта като станах забелязах, че са ми се появили бели петна по ноктите на ръцете. Спомням си, че преди доста време ги имах и тогава ми казаха, че трябвало да ям сирене и мляко .. Дали съм го правил спомени нямам, но изчезнаха .. И странното е че сега когато се храня доста по - здравословно от преди и взимам доста витамин ц ми се появиха.. Някакви съвети какви други витамини да взимам или нещо, което ще помогне ?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.01.12 00:47.
http://lmgtfy.com/?q=бели+петна+по+ноктите
Може да бъде свързано с претрениране, физическо въздействие и т.н. :)
18.01.12
07:59
Здравейте!
Белите петънца по ноктите ви говорят определено за липса на цинк в организма. Както ще прочетете от посочения по-долу сайт недостигът на цинк се свързва с проблеми като безплодие, влошено състояние на косата, кожата и ноктите, дисфункция на имунната система и разнообразни общи неразположения.
Запознайте се с мнението на световно-известната диетоложка д-р Джилиян Маккийт:
http://www.vodorasli.net/?f=classes&class_id=2
18.01.12
08:57
Да, най-честата причина за такива бели петънца е дефицит на минерала цинк. Към този дефицит вървят и още редица кофти симптоми, затова гледай бързо да го оправиш. За да си напълно сигурен, можеш да отидеш в някоя клиника да ти пуснат кръвни изследвания.
Преди са ти казали да ядеш мляко и сирене, тъй като са най-достъпни и съдържат сравнително добро количество цинк.
Имаш 2 варианта:
- купуваш си цинк като хранителна добавка.
- наблягаш на храни със съдържание на цинк.
18.01.12
12:09
Ами аз забравих май да спомена, че от 2 месеца взимам цинк на фирмата Ultimate Nutrition и на опаковката пише, че трябвам да взимам по 1 хапче на ден .. Дали да увелича дозата ? Също така не ми се вярва да е от претрениране защото около коледните празници и нова година близо 2 седмици въобще не съм тренирал, защото имах гнойна ангина и пих антибиотици... Незнам дали си въобразявам но откакто почнах да взимам креатина се чувствам доста отпаднал и апетита рязко ми се променя.. Има дни в които до вечерта не ми се яде нищо и други в които не мога да се спра...
18.01.12
13:11
Почни да консумираш повечко плодове и зеленчуци.При мен така се махнаха.
Липсата на калций също така е предпоставка за бели петна по ноктите. Да не говорим, че след употребата на антибиотици нормалната обмяна на веществата в организма обикновенно се нарушава. Може и да е в следствие от това.
18.01.12
13:58
Да Благодаря за бързите мнения .Пия около 3 - 4 литра мляко седмично ама явно толкова и е мляко.. Ще наблягам повечко на плодове и ще си взема Разтворими калций и мисля, че всичко ще е наред :)