Сега е пуснат запис - явно им се прецака пак програмата...тоест беше пуснат запис, вече е на живо
Мнението беше редактирано от Петър на 06.04.14 16:44.
Оцвъкахме дневника ,ама то е тръгнало вече!
Сутринта тръгна добре ,но след втори опит на Жорката в клека и стрийма уйде!За цял ден нерви успях да мярна на нашите момчета най много по един опит!Изтървах изцяло развитието във всички категории и ще чакам изнасянето на резултатите!
п.п. Сега в паузата всичко е ток ,започне ли 100 за време вероятно пак няма ще има забив след забив! :D
казано от sapuna на 06.04.14, 16:52:
Оцвъкахме дневника ,ама то е тръгнало вече!
A! Тръна е бил много наясно, че така ще стане като постне линка към стрийма в дневника си, затова спам без милоооост! (grin) (devil) (muscle)
06.04.14
19:08
Хаха, спам да има :)
Резултати :
Клек 200 / 200 / 210
Лег 130 / 135 / 135
Тяга 265 / 285 / 300
Червените са неуспешните :) Резюмето по-късно...
06.04.14
19:55
Та....резюме :)
Беше много хубав ден откъм компания. Вероятно рискувам да забравя някого, когато изброявам...но все пак - Кольо, Олег, Силвето, Мая, Джулс и мъжа й, Петър и Наталия, Нати без Велико, Петър Кетенев, Марто (Интолеранте), Илия, Витан, Бойко (естествено?!), Стоян, Весо (г-н Набирания и въженце :D ), Блажка, Веско Дойчев, Цецо Василев. Сигурен съм, че изпускам някого - моля да не се сърди, не е нарочно! :) Подкрепата, особено на тягата беше невероятна и благодаря от все сърце! (bow)
Относно състезанието :
На клека - днес не се чувствах в най-добрата форма на клека. Определено и 200, и 210 ми бяха безбожно леки на краката, но пак нещо не беше съвсем в ред. Първият опит мислех, че съм стигнал дълбочина, но после се оказа, че съм бил далеч от истината. На втория опит си пуснах до долу без проблем. На третия - Евлоги Георгиев ми го даде, съдиите отстрани не го зачетоха, а и доста хора казаха, че е бил достатъчно дълбок. Не съм гледал клипове, защото не исках да се ядосам - или заради себе си, или заради съдиите. Като цяло можех отново да пусна още, не ми бяха тежки, така че вината си е моя до голяма степен.
На лега - на загрявката на лега понатежаха 130 и реших да не рискувам, макар да бях заявил 135. Смених на 130, за да имам един сигурен опит - направих ги много леко. На 135 втори опит - бавно пускане, прекалено дори - нещо, което Сашо ми направи забележка, че правя, но е заучено. Това ми попречи - нямах сила да избутам. Трети опит 135 - леко криво, но стабилно си ги избутах. Лактите малко бяха се поопънали от клека, макар и не прекалено.
На тягата бях заявил начална 240, но бях наясно, че едва ли ще останат толкова. Реших да сложа 15кг над последен загряващ опит за първи опит - 250кг ги опънах много лесно на загрявката и сложих 265 за 1ви - доста лесни. После 285 с идеята да атакувам 300 с по-малка стъпка - и тук без проблеми. На 300 падна борба, а такова треперене просто не ми се е случвало - краката ми се тресяха буквално. После на клип гледах - сякаш малко далеч беше щангата от мен, не се нагласих близо и оттам ме сгъна напред. Има и положителни неща - преди 6-7 месеца 260 буквално ми смазваха хвата, дори на висока тяга. 300 можех да ги държа още 1-2 минути без проблем - не ги усещах в ръцете. Другото е, че както Скота отбеляза после - психически тези 300 са мои. Понякога преди макс имам съмнения за тежестта и още преди да почна движението в главата ме е победила. Този път нямах грам съмнения и ако бях се нагласил като хората щях да ги издърпам. Знам, че ако бях сложил 295 щях да ги изстрелям, но с 285, с 295, с 300 - пак бях 3ти в тягата. Чудих се за 302,5, което щеше да ми даде златен медал (потенциално - предстоеше опит на 320кг след мен), но реших да заложа на 300. Равносметката - бронз в тягата.
Клипове по-късно, Скота ме снима.
Трибой - 620кг. Толкова беше проектотрибоя от преди 3 седмици, заложен в Пловдив. Тогава обаче разпределението беше 220/150/250.
Смесени чувства ме обземат след днешния ден - за клека и лежанката не ми е много кофти, като цяло бях насочил вниманието си в тягата. Още повече, че когато сутринта видях списъка с хора в моята категория и имайки предвид много силната ми лежанка ( :D ) ми беше ясно, че в тягата са ми шансовете. От друга страна доста криво ми стана от нулата на 300, защото бяха мои, но дребна моя грешка ми ги взе. Честно казано адреналинът още ме държи много силно.
Толкоз :) Предполагам, че в следващите 1-2 седмици ще излезе бая снимков и видео материал за състезанието....а догодина пак сме там :) Дотогава барем оправя тая кьопава лежанка...
Със сигурност ми предстои една заслужена почивка от напъването, мисля да оправя малките кривини и болежки, които имам междувременно. Също мисля поне до септември усилено да насоча вниманието си единствено и само върху намаляването на мазнините, току виж догодина ставам за плажен :)
Тук е момента и да благодаря много, ама много на двама души, без които определено постиженията ми щяха да са доста по-слаби :
На Джеймс - за многото помощ, съвети, а и за виртуалните задвратници, когато си ги заслужавам и се скатавам. (bow)
На Скота - щото бая майни сигурно ми е спестил, бая пъти е тренирал по-рано, отколкото му се е тренирало, а и като цяло е по-разумната част на моето его, когато понякога се изсилвам :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 06.04.14 20:12.
И аз от твоя страна да благодаря за надъхването и шамарите когато се налага ;)
И ти казах и там за 300те- там горе са твои и не ти достигна малко- дреболии! другия път са горе ;)
Мнението беше редактирано от Бойко на 06.04.14 20:34.
06.04.14
22:39
Ето и обещаните клипове. Качеството не е блестящо, но колкото толкова :) Клековете сега ги видях - пълен потрес, не очаквах да са толкова зле, дори успешния опит е ... :x
Много достойно се представи,обаче за 300 тяга много ме е яд ..трябваше още да напъваш :)
Иначе се чуваме как зеем с другите кокошки :D Дано си чул мотивационното ни кудкудякане (giggle)
07.04.14
01:07
Питаш ли ме мен колко ме е яд...иначе се чувахте перфектно :)
Поздравления за представянето! Голям напредък в сравнение с миналата година.
Като гледам клиповете, на клека 210 наистина си бяха легитимен опит и за мен.
На тягата няма за какво да се ядосваш - 285 са впечатляваща тежест, а според мен беше доста далеч от успех на 300.
Жалко само, че на лежанката не си конкурентоспособен за категорията си на този етап. Дано успееш да дръпнеш и там!
07.04.14
09:46
Така... за да не остана назад - ще драсна и моето “експертно” мнение. :)
За мен ти си извървял доста път спрямо миналата година и крачката напред е наистина голяма. Вижда се. Каква е разликата в постиженията като числа - не знам, а и не ме интересува. Говоря за теб като участник в състезание - поведение, стратегия, преценка. Може би и на теб (както и на Бойко) ти трябва още една доза увереност, но нова никога не е излишно така или иначе. Видимо си подобрил и визията си!
Не гледах на живо последното движение (тягата), защото... ми се доспа. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.04.14 09:47.
07.04.14
23:07
Този пост / с клиповете/ ме кара да поставям лични рекорди! Поздравления :)
Ники,
Отдавна не съм ти следил прогреса и сега съм мега впечатлен. Браво, момче! (bow) (rock)
П.П.
Заслужаваш този мем :)
09.04.14
09:37
Хаха, Вик, пак избухваш с меметата :D :D :D
09.04.14
12:17
ебахти врата на снимката!!!
210 си беше легитимен опит, нз що не го признаха, освен да беше легнал по корем, та да е по-дълбок..
блестящо представяне!
09.04.14
22:39
На Херцога вратът му е дебел защото сам си върши работата :)
Мба- понякога аз разтоварвам след него :D /или товаря, ако правя бицепс :D/
10.04.14
00:07
На Херцога му е дебел врата, щото му’а много пържолЕ... :D А Бойко наистина го оставям понякога да прави бицепс с моите щанги - товаро-разтоварване :D А той нали е плажен - едвам го навивам (giggle)
Иначе първа тренировка футбол от 2 седмици насам. Честно казано се усеща, че краката имат нужда от почивка, а и от известен рехаб. Един час футбол, много напред-назад, подскачане, краката са леш. Адукторите са натегнати доста.
Следва да се наспя, утре на тръстиката, после 3 дни почивка...другата седмица е ад в офиса, та ще имам нужда да разпусна. Сега ще пия една малка биричка за приспиване и ще лягам.
15.04.14
10:51
Тренировка [31]
Клек до 5х180
Тяга до 2х240
Размисли и страсти :
Първа по-сериозна тренировка след почивката. Ама то като починеш толкова време, нормално да се върнеш една идея по-слаб в залата :) Не че тежеше много днеска, ама викам да не се пресиля веднага. На клека не беше ден - вчера 12 часа на работа, бях зверски натегнат, до 120кг на щангата не можех да стигна паралел даже и ми се отлепяха петите. Оттам малко по-добре, но особено адукторите мноооооого натегнати, леко болезнени дори, без да ползвам много широк разкрач. Петицата на 180 беше лека на краката, но малко изпускаше гърба - сутринта забравих да го мина с фоумролера и снощи, и сутринта. След това тягата веднага, с минимални почивки между опитите - 210 излетяха много бързо, първото повторение на 240 също, 2рото беше по-трудно, не прекалено, но реших дотам за днес.
Сега отново на работа 12 часа (dull) Утре ще почивам, четвъртък пак зала. Малко остана да понапъна по схемата и минавам на плажни тренировки :D (sun) :D
Херцоже, абе тез тежести за мъже ли са бе?
;)
( тва само като го чета и почва да ма боли кръста)
Супер, супер, продължавай да ни радваш и догодина шампион.
(y)
Мнението беше редактирано от Тео на 15.04.14 12:03.
17.04.14
13:52
Тренировка [32]
Клек до 5х180
Тяга до 2х250
Размисли и страсти :
Няма много за отбелязване. Клека стабилно, едно повторение леко ме сгъна, понеже се отпуснах по средата. Иначе без проблеми. Ръцете ми пак изтръпнаха иначе спокойно още няколко повторения щях да опъна. Адукторите пак натегнати :(
На тягата без проблеми. На 250 второто повторение леко ме измъчи, 1-2 секунди имаше замисляне преди да дозаключа :D И тук имаше аванс, но повторения тежка тяга взимат доста от силиците. Важното е, че дават и много :)
Толкоз, сега стабилно позареждане с храна. Протеинче, свежа паста (спагети), почивка. Довечера мисля едни гювечета да спретна, че са ми се дояли... :D
Иначе тъкмо влизам в залата и гледам един трибоец на бара до входа и той ми вика “А, тъкмо за тебе говорехме” :D Направо ми се вдигна самочувствието :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 17.04.14 13:53.
17.04.14
15:56
Не, Боби Мечката :)
Мани беги, цилебрити и половина... :D
19.04.14
11:43
Тренировка [33]
Клек до 2х180
Тяга до 1х260
Размисли и страсти :
Тегава и не много добра тренировка. На клека не рискувах за повече от 2ка, че адукторите продължават да са ми натегнати много. Сигурно имах за още 1-2, но нямаше смисъл. После на тягата - до 220 беше чудесно. На 260 уж се надъхах, но не се нагласих - лоста беше на педя сигурно пред пищялите и въпреки че направих повторението, беше трудно. Тръгнах за 2ро и колана ми буквално се изхлузи нагоре по гърба :@ Избеснях направо, ама каквото такова.
Гърба ми е доста натегнат сега, краката също, направих кардио (пазар) след тренировката, а сега съм и на работа до 23:00. Fun times.. утре пак съм на работа, ще опитам да хапна преди работа някакво агнешко, ама ще видим колко ще стане. Днес и утре вечер яко рехаб, понеделник в залата пак.
20.04.14
13:01
Снощи малко яйца и една бира пийнах, че имах нужда след много нервиращ ден в офиса...
Днес сутринта - яйца малко, салатки, няколко различни вида шунка (хамон, една пушена немска, прошуто), агнешко с картофки.
30 минути лежане върху апликатора, много добре ми дойде, гърба ми беше много натегнат, след това беше доволно отпуснат. Взел съм си и единият фоумролер в офиса и в почивките ще се минавам с него, че иначе не се живее... Довечера ще гледам пак още 30 минути на апликатора и утре трябва да съм на 6+ в залата. Може днеска да направя и малко разтяжки за бедра и адуктори... :)
21.04.14
15:23
Тренировка [34]
Клек до 5х180
Тяга до (1+0)х260 и 2х260
Размисли и страсти :
Тренировка със смесени чувства. Клекът беше толкова ужасно лек, че направо ме учуди :D Нито ръцете изтръпнаха, нито на краката тежеше, нито ме изкриви на което и да е повторение, а и адукторите не ги усещах (sun) За загрявка на влизане в залата имаше щанга 170кг - дръпнах ги без да ги усетя, ей така :D
После на тягата - 170, 200, 220, 250 - летят. На 260 прилично първо повторение, слязох долу и сигурно 6-7 секунди се надъхвах - колана пак се изхлузи, тръгнах, но ми казаха, че съм бил отпуснат - до средата на пищяла и се отказах. Теглих 2-3-4-5 путки майни, починах няколко минути и пак. Първо повторение излетя. Второто повторение - само 3-4 вдишвания долу и тръгнах експлозивно, но още преди коляното ми причерня и чувах само крясъци отстрани. След 10 секунди борба я заключих горе и след това просто легнах на пода...беше просто брутално.
Тягата, както казах и нагоре е упражнение, при което 1ца и повторения са различни вселени. Спокойно можех 270-280 за единица днес, но просто тези 2ри повторения на 260 ме смазаха.
Леко поскъсах един мазол на последното повторение, ама е малка драма :)
Като цяло съм учуден от тренировката - вчера малко храна (на обяд агнешко, салати, картофи, после в офиса някакви солети и шоколад, а вечерта много малко домашен козунак и агнешко пак - сигурно 2000 калории макс съм ударил...), отделно вечерта след работа имах малко натоварващи задачки и за капак ходих 3-4 километра в 4 сутринта преди да се прибера и да си легна към 5…А имаше сила, не е като да нямаше - клека ме пазиха 2ма и единият гледаше за дълбочина - стигах си дълбочината, а и бяха просто много леки в сравнение с предни пъти.
Сега ще хапна и отивам ПАК на работа....до 1 (dull) И утре ПАК (dull) А сряда трябва да дърпам поне 2х270… (dull) Ако не друго мисля да хапна поне като хората.
21.04.14
22:52
“(на обяд агнешко, салати, картофи, после в офиса някакви солети и шоколад, а вечерта много малко домашен козунак и агнешко пак - сигурно 2000 калории макс съм ударил...)
Според мен си подценяваш калориите, може би ако разпишеш грамаж, ще видиш колко са :)
21.04.14
22:56
100гр агнешко и 200гр картофи (доста преко сили), 100гр шоколад, 50гр козунак, солетите не знам колко са, ама около 100-150гр предполагам
Салатите са - зелена салата и гъби, които са талаш като цяло.
21.04.14
23:02
Да, наистина не са много калории, аз си представих друг грамаж, като видях написано за “агнешко”. Като структура не е добре, напомня ми моето ядене, когато бях в най - дебело и неактивно състояние, но това при теб не е проблем, защото не ти е стандартът.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 21.04.14 23:03.
21.04.14
23:41
Относно опасните храни :
http://justsomething.co/wp-content/uploads/2014/04/ironic-facts-life-1.jpg
:D :D :D
казано от Херцог Трън на 21.04.14, 23:41:
Относно опасните храни :
http://justsomething.co/wp-content/uploads/2014/04/ironic-facts-life-1.jpg
:D :D :D
(tmi)
Аз цял уикенд промивам мозъка на майка ми, че белият хляб е вреден :D.
23.04.14
16:02
Тренировка [35]
Клек до 3х170
Тяга до 1х270
Размисли и страсти :
Днеска беше горе долу. Понаспах се, но след това 2 часа в университета, 6-7км пеша в жегата (времето е някакво.....женско - ту студ, ту горещо). После малко туткане и към залата. В залата - ЖЕГА. Целият плувнах. Клека днес - зле, явно краката уморени, защото още 150 ми натежаваха, та реших на 170 една лека 3ка - по-тежко отколкото онзи ден с 5х180. След това тяга - 120, 170, 220 - леки. 250 - и те излетяха отново без грам проблем. После на 270 отпуснато, ама много! Тръгнах бавно и определено не бях натегнат - последва просто фейл. 3-4 минути почивка, тоя път хубаво стегнат, концентриран над тежестта - излетя в началото, но пак имаше леко замисляне за заключването. За 2ка беше абсурд да пробвам и не се напъвах излишно. Излязох от залата ИЗПРАН. Просто вътре беше ужас жега, ама навън - още повече. Сега следва 2 дни много рехаб, че гърба ми е много зле, хапване мощно и в събота сутринта пак в залата...
П.П.
Поздрав за мен (dull)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.04.14 16:50.
26.04.14
11:11
Тренировка [36]
Тяга до 1х270 и 3х0х300
Размисли и страсти :
Ами, какво да кажа - разочарован съм. Близо съм до 300, предполагам 290-292,5, може би 295 са мои. Докарвам щангата почти до коляното, но не мога да го мина - там мине ли, дърпане, оране, някак ще я заключа... Първият опит беше най-зле сякаш. След това 2рия опит много надъхване и нагласяне - 30-40 секунди поне пред щангата, бях сложил слушалки, дънеше Рамщайн, ама докато тръгне бруталната жица и малко изпуснах адреналиновия пик - борих се обаче, пак като на Джонито имаше 5 секунди, в които краката ми се тресяха все едно има земетресение. Третия опит тръгнах много експлозивно нагоре, стигнах пак до под коляно, секунда замисляне и щангата ме дръпна надолу. Това беше. Както пееха Металика - so close, no matter how far..
Това е за този “сезон” на напъването. Сега ще почина няколко дни, защото гърба и краката са ми абсолютно тотал щета. След това ще видя как ще тренирам, но имам някакви идеи, които предполагам ще се доразвият. Цел - до септември/октомври да сваля 15-20 кила мазно (ще видим как върви) и да кача 5-6кг активно тегло. Гърба ще отнесе много бой за тия 4-5 месеца, ако има една мускулна група, която може да го понесе и има нужда, това е гърба.
Днес и утре ще похапна, от понеделник почва диета :(
26.04.14
11:45
казано от Херцог Трън на 26.04.14, 11:11:
Имаш пълна подрепа от мен, когато стане въпрос за сваляне (или леко натоварване)! Толкова пълна подкрепа, че даже бих жертвал моето отслабване, за да ти помагам с изяждането на твоите порции. За твоя сметка, естествено. (grin)
26.04.14
11:47
И аз все се мъча с тая диета “от понеделник” :D
26.04.14
11:48
казано от Debel Lebed на 26.04.14, 11:45:
казано от Херцог Трън на 26.04.14, 11:11:
Имаш пълна подрепа от мен, когато стане въпрос за сваляне (или леко натоварване)! Толкова пълна подкрепа, че даже бих жертвал моето отслабване, за да ти помагам с изяждането на твоите порции. За твоя сметка, естествено. (grin)
Аз казах, че ще мина на диета, не че ще стана благотворителна организация ;) Прави разликата ;)