09.05.14
20:18
Аз го изпуснах в чинията :D След това с другата ръка се наложи да си разгъна пръстите (бяха полусгънати от крампата :D )
10.05.14
12:30
Тренировка [41]
Гръб и гърди
A1 Пулоувър преса 5х20
Б1 Горна лежанка 3х90 3х95 3х95 3х95
Б2 Тяга 3х150 3х150 3х150 3х150 (всичко надхват)
В1 Лег с дъмбели 5х35 5х35 5х35
В2 Гребане подхват 5х90 5х90 5х90
Г1 Долен скрипец (т.у.х.) 15х60 15х60 15х60 15х60
Д1 Ренегадско гребане - без
Размисли и страсти :
Доста плътна и интензивна тренировка, напомпах се на копеле, адски доволен съм :) Не ми остана време за ренегадското обаче - закъснявах за работа и трябваше да тръгвам.
Пулоувър пресата беше лекичка. На горната лежанка скоро ще дойдат 100кг за всички серии :) Тягата - следващият път 160, макар да тегне на хвата :D
Лега с дъмбели беше тежък - 2рата серия особено. На третата се събрах, стегнах и много стабилно си направих повторенията. Скоро отивам на 40ките там и сигурно ще се задържа, защото те ще ме мачкат :D Гребането подхват ми напомпа бицагите, а долният скрипец довърши гърба и ръцете тотално. Все пак съм доста доволен, чувствах се и изглеждах доста внушително :D Освен това доста вода се изля от мен :)
Толкоз за днес. Сега хапване и работа до 23:00 :)
11.05.14
21:51
Тренировка [42]
Крака и рамо
А1 Сталкер 2х3 @ 2х15
Б1 Тръстър 3х3х70
В1 Клек 1х180 3х160 5х150 10х140
В2 Раменна преса с дъмбели 4х27,5 4х27,5, 4х27,5 4х27,5
Г1 Напади 5х2х33 4х2х33 (на ръка/на крак)
Д1 Румънска тяга с дъмбели 5х40 5х40 5х40 3х40F (на ръка)
Д2 Разтваряне за рамо 10х7,5 10х7,5
Е1 СЯВ 5х50 5х50 (в нас, в залата нямах време)
Размисли и страсти :
Посмазах се, особено на клека. Тръстъра става по-лесен, но все още е гранична работа, та няма да вдигам килограмите.
На клека - леки 180кг, много се изненадах, после 3ката на 160 също лека. На 150 и 140 вече почнаха драмите - въздух няма д’еба....
На раменната преса - стабилно, макар че наближавам лимита си за момента :D Все пак досега 27,5 дори седнал май не съм ги бутал, така че си е един вид лично постижение ;)
Нападите бяха протоколни, но и те ми ебаха мамата на въздуха :D :) После на румънската тяга хвата ми фалира на последната серия и за малко да си изпусна 40ките на краката :D
За СЯВ нямах време в залата, направих го в “полеви условия” с едно въже и 50ката пудовка в нас...мъка ужасна беше, нестабилно :(
След това цял ден разходки само на един протеинов шейк, чак сега ще ям като човек...
Храната :
4 вратни, малко гювеч за гарнитура (картофи, фасул, моркови, патладжани), една голяма зелена салата, хляб, промишлено количество чесън
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.05.14 10:09.
13.05.14
01:20
Посмачках се днес. Уж почивен ден, но много напред назад.
Имам 10+ километра пеш днес, последните 3-4, от които - натоварен с покупки.
Храната е :
2 кафета с 2 лъжички захар всяко, едното беше и с 5гр канела.
6 яйца със сирене и масло + 50гр питка
1 ред бул
200мл мохито
Последните 2 са вечерта като се прибрах, просто имах нужда да разпусна, че ми беше гръмнала главата, кръста и краката. Калориите са много малко, но нямам сила да си приготвя нещо сносно и е по-добре така, отколкото да омета 1/2 хляб с каквото има. Добавките - стандартно днес.
13.05.14
21:05
Ииииии....днес отново 7-8км походих, пак в уж почивен ден :D
Засега менюто ми е едно кафе с 2 лъжички захар + 100гр мюсли с мляко сутринта. Със сигурност ще има една голяма зелена салата, а другото сигурно ще са яйца със сирене и масло. Утре пак почивен ден, но се очертава пак стабилно напред-назад...д*ба и почивните дни, дет’ се казва :)
15.05.14
00:45
Пореден “почивен” ден. Пак се разходих едно хубаво, по-малко от вчера и онзи ден, но 5-6км минимум, че и малко отгоре, а на всичкото отгоре беше и в “прекрасното” време (dull) (dull) Поне минах колата на технически, ходих и на зъболекар - определено доста неприятно. Накрая имаше тренировка футбол - много несериозност, нерви и #damu***mamata (dull) общо взето.
Менюто - един италиански сандвич по обяд - малка питка печена на плоча, пилешко и някакви зелении. Колкото да ми заседне между зъбите. Вечерта една чиния миш маш (яйца, сирене, домати, чушки) с една филия хляб. Мислех да гаврътна една биричка, ама нямам настроение дори за биричка (dull)
Като добавим звездоманията, която напоследък се проявява около мен и направо #iskamdabiqhorapredbloka (dull)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.05.14 00:53.
16.05.14
11:26
Тренировка [43]
Гръб и гърди
A1 Пулоувър преса 5х20
Б1 Горна лежанка 3х100* 3х95* 3х90 3х90
Б2 Тяга 3х160 3х160 3х160 3х160 (всичко надхват)
В1 Лег с дъмбели 5х35 5х40 2х40F
В2 Гребане подхват 5х90 5х90 5х90
Г1 Долен скрипец (т.у.х.) 15х60 15х60 20х60
Д1 Ренегадско гребане - 2х3х17,5
Скотово - 2х10@10кг дъмбел
Лицеви - една серия до отказ
Размисли и страсти :
Не лоша тренировка, макар че последните дни съм на доста орязани калории и съответно силиците не бяха много. Исках на горната лежанка да играя на 100кг, но и на 100, и на 95 третите повторения бяха с помощ от Бойко. После на 90 - леко и протоколно. Тягата тежеше доволно много на хвата, всяко последно повторение си беше на границата на изпускането.
На лега с дъмбели - 35ците са прекалено лесни. Няма 37,5 дъмбели (единият счупен, другият липсваше някъде), та хванах 40ките - първата серия - доволно. Втората - прекрасен отказ на 3тото повторение..... :D Добре, че имам “подплата”, че да не се пречукам :D Гребането подхват тегнеше на хвата основно.
После на скрипеца - изключих, не си гледах записките, та направих само 3 серии :( А ми е сред любимите упражнения и го усещам доволно много по целия гръб...
На ренегадското - много добре! На корема не тежи, но китките и предмишниците ме заболяват...
Накрая 2 серии скотово да напомпам бицагите + една серия лицеви - не помня точно повторенията, направих колкото да донапомпам трицепса - 8-9 повторения дойдоха.
Сега - ГБС. И зъболекар :(
20.05.14
11:37
5х (10 суинга х50кг + 8х12,5 чуково на ръка)
За раздвижване на кръвта преди работа. Кондицията ми е зле, но тепърва ще работя по нея. Исках и още, но ръцете ми се напомпаха много лошо...Ползвах едни работни ръкавици, която правеше и дръжката на пудовката, и ръкохватката на дъмбела “фат грип”.
21.05.14
09:27
5х (10 суинга х50кг + 8х12,5 чуково на ръка)
Изплюх си дробовете. Зле е положението наистина. Още една причина да натискам много. Гърба ми е схванат след вчера.....трапеца + еректорите около плешките...
30.05.14
10:53
Ужасен ужасон.....
Тия дни много, ама много задачи, тук таме подхвърлям 50ката из нас (и тя мен съответно), но нищо, което да си заслужава сериозно отбелязване, освен че направих 25 суинга с нея в серия, което считам за добре (като за начало, целта е 50 в серия :) ). Хвата ме лимитира за момента, макар че малко зад него идва въздуха :D
В сряда тренировка футбол - определено бих казал, че въздуха е ОК, бърз съм (при мен дори 3-4кг надолу или нагоре се отразяват сериозно на бързината в игрова ситуация). За съжаление в някой момент от тренировката леко съм преебал единия глезен - не е нещо сериозно, просто една костица сякаш (поне така го чувствам) зад кокалчето на глезена (външна част, ляв глезен) при стъпване ми причинява остра болка и изкуцуквам. Не е винаги, а веднъж на 10-15 минути. За съжаление болката, която се появява е доста силна на момента и не смея в момента да слагам нещо на гръб за клек, че не знам дали няма да се пречукам. Ще му дам още 1-2 дни макс и мисля, че ще е ОК, случвало се е и преди. Щом не съм усетил по време на тренировката, значи е нещо леко, просто на такова място винаги си боли.
Днеска направих една тренировка да раздвижа кръвта малко и да понапомпам - не е по схемата, реших малко обем да вкарам.
А1 Лег с дъмбели 8х8х20
Б1 Долен скрипец (т.у.х.) 8х8х50
В1 Раменна с дъмбели седнал 8х8х12,5
Г1 Бицепсово с крив лост 6х8х20
Д1 Трицепс на скрипец (с въженце) 8х20, 5х8х15
На всички упражнения спазвах 3 секунди негативна, позитивната експлозивно. Почивките - на първите 2 упражнения около 45-60 секунди, след това 30-35 секунди. Напомпване - зверско, пот като за целия китайски народ, всичко над кръста ми е смазано в момента и след 2-3 часа ще съм с много лоша мускулна навсякъде. Много непривично натоварване....може би някой път ще пусна схемата за около месец, интензивността ми хареса. Следваща тренировка - уикенда, крака и рамо по схемата...
03.06.14
11:41
кОр положение.
Глезена още ме наболява, макар да не е остра болка, хубавото е че намалява. Днес и утре няма да мога, четвъртък вече зала, че си е*а мамата.
Междувременно ми мина треската от предната тренировка (едва днес вече всичко е наред) - такава треска на гърди и трицепси не съм имал отдаааааавна. :D Задава се ужасен период, но планирам до края на юни месец да завъртя схемата 12 пъти (с предстоящата тренировка ще са 4, тоест още 8) и ще видим как са нещата. В последния месец теглото бавно и славно пада, но поради 1-2 подхлъзвания е по-бавно от желаното. Минавам на фотосинтеза :D Намерих си ластици, които вече ползвам за разтягане и различни мобилити упражнения за раменния пояс :) От петък съм 17 дни отпуска, така че се очаква да потренирвам, макар да съм в сесия преди държавни :D
По-здрави! :)
11.06.14
14:05
Малък ъпдейт от мен....
Тренировки в зала - нъцки. Плановете са хубаво нещо, ама понякога си остават планове. Поразхвърлям малко пудовката, колкото да не забравя, че мускулите ми имат друга функция освен да се смачкват от седене.
Хубавата новина е, че след едно известно количество липса на сън + литър и малко кафе тази нощ, си взех най-тежкият изпит за семестъра (а може би и за цялото следване) с 6 и живот и здраве другият петък след още един изпит (вторник) и защита на курсова (петък) ще мога да кажа, че съм семестриално завършил.
Лошата новина е, че въпреки липсата на тренировки (изключвам мача в неделя), глезена ме боли дори повече :( Тия дни трябва да го измисля, че не се издържа без зала, а имам да правя крака и рамо.
12.06.14
22:20
Глезенът е по-добре днеска, не съм го усещал въобще :) Може да има значение, че бая сън ми се събра от вчера - 6-7 часа следобеда, още 7,5 през нощта.
От друга страна - десният лакът ме боли отново :@ :( Външната част ме боли, когато си свия ръката докрай. Два пъти мазах днеска с диклак мощно - сутринта ме болеше дори в нормално положение, сега само при свиване. Въпреки това ...
5 кръга
10 суинга @ 50кг
5 лицеви
през 30 секунди
Принципно мога спокойно да направя 10-15 лицеви, но лакътя на 5-6 повторение почва да ме убива в най-долно положение на лицевата...пробвах тясно ръцете, пробвах широко ръцете, най-малко ме боли сякаш, когато мишниците ми са като връх на стрела. Сигурно ще добавя още суингове тая вечер с 50ката, ще пропусна лицевите, ще мажа пак с диклак.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 12.06.14 22:22.
14.06.14
00:05
Днеска една идея повече обем :)
100 + 50 + 50 суинга @ 50кг (100те следобед на 10х10, 50те вечерта на 5х10, после 10 минути почивка, че се загледах в мача и 15+20+15)
Някакви единични бройки лицеви.
Двайската и втората петнайска (с около минута почивка между тях) бяха общо взето отказни. На свежо мисля че около 30 мога да направя в серия. Задните ми бедра блокираха на последната серия ЖЕСТОКО....
Иначе трапеца ми от вчера е в някакъв шок, такава мускулна не съм имал там никога...отделно вечерта ме боляха на 2те 50ки брахиорадиалисите - сякаш са опънати като тетива на лък. След седмица г/д, в която се залежах много е нормално да има адаптация, минаваща през болка и мускулна. Кондицията леко усещам, че се подобрява, но все още си плюя дробовете :D Продължавам да свалям, бавно и славно :) Основно от намалени калории тия дни, но покрай обема апетитът ще дойде. Сега следват :
домашна мусака (мое производство, яде се и е вкусна даже като за 1ви опит :D ), салата домати и краставици, десерт - диня и пъпеш 8-)
П.П. Скъсах и мазол още по средата на следобедните, макар и с работни ръкавици, после ми се разката фамилията.....
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.06.14 00:08.
15.06.14
21:14
Мисля че тренировка за крака няма да има тези дни...
Накратко - катерене до хижа Алеко. Крампи - много. Последните 800м са с адско изкачване и денивелация. Успях да победя себе си и да се кача. Не мога да ходя в момента от болка и схващания :) Много специфично, много грубо натоварване, особено за някой несвикнал с такова, особено на моите килограми.
Редакция : Въпросният баир - Витошко лале до Алеко.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 15.06.14 21:39.
Благодаря, че някой друг вече има опит с Тренировки сред природата и написа коментар, защото постоянно ме питат за повече информация и аз се опитвам да обясня, че да супер е и т.н., но е зверско натоварване, което не всеки може да издържи, аз самата съм се гърчила от болки особено на изкачването на Физкултурник и съм издържала само от кумова срама. Е, сега поне открих начин да издържам на всичко де, но и посвикнах с денивелациите и т.н.
Та общо взето, ако дълго време не сте правили походи в планината е добре да се проучи маршрута, обявен за следващ, защото все пак се следва едно темпо на изкачване за всички и сме в група, не може да се почива за щяло и нещяло.
Ако беше дошъл на Владая, там със сигурност щеше да издържиш целия преход, но тези на Железница са си изпитания.
16.06.14
10:33
Ами, на мен ми беше първо катерене (ходил съм на Витоша и преди с дядо ми като бях малък, но с лифтовете), а Димо беше писал, че е “среден към лек” :D Което беше жестока заблуда :D Като цяло до Витошко лале беше ОК, просто изкачването на лалето беше убийствено, някъде мернах, че е с денивелация 400м :D А аз успях да издържа и да се изкача и с много подкрепа :) Не съжалявам де. Имаше няколко момента вчера с крампите (особено в нас), които бяха гадни, но преживяването си беше супер.
Иначе положението не е толкова зле, колкото очаквах - има едно напрежение в краката и кръста, но няма мускулна треска сериозна, има малко болка в сгъвките на коленете отзад. Мисля че до утре ще съм ОК, та може и да се окаже, че ще тренирам :)
19.06.14
22:07
Голяма работа е, разпускащо и разтоварващо. Като ти стане леко, направете от сутринта има маршрутка до златните мостове, от там хващате към Черни Връх през конярника. Пускате надолу към Алеко, правите една почивка за хапване и бира и после надолу към Симеоново, почти цял ден преход, много приятен при хубаво време. Там вече Симеоново на автобусите, може да ударите по още една бира :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 19.06.14 22:09.
20.06.14
01:33
100 суинга @ 50кг (15/15/15/15/20/20)
100 суинга @ 24кг (25/25/25/25)
малко лицеви
2х8х12,5кг бицепс (на ръка) ( 1 серия чуково, 1 серия нормално)
Вир водица...
На суинговете с 50ката въздух и предмишница отидоха. След това 24ката не я усещам, но въздуха свършва бързо. Доста бързо възстановявах между сериите с 24, но не съм доволен, исках поне 50 в серия - другият път ще станат. Останалото пълнеж да се напомпам мъничко.
Сутринта ми е последният изпит, след това имам 2 седмици до 1вия държавен и още седмица след това до 2рия.
20.06.14
09:54
Не мога да ходя в момента от болка и схващания :) Много специфично, много грубо натоварване, особено за някой несвикнал с такова, особено на моите килограми.
но е зверско натоварване, което не всеки може да издържи, аз самата съм се гърчила от болки особено на изкачването на Физкултурник
Смятайте колко сте зле и колко сте обездвижени значи ;)
Ооо аз влязох в час след тоя поход до Физкултурник, вече аз водя групите начело съм :D
20.06.14
10:03
Хаха, аз така съм готов за финала на К1 в момента :D
20.06.14
10:46
Ооо аз влязох в час след тоя поход до Физкултурник, вече аз водя групите начело съм :D
Това си го представям така: ти ходиш нагоре, а групата обикаля около теб, подтичвайки. :Дддддд
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 20.06.14 10:48.
20.06.14
11:02
Поне не сме обездвижени де :)
Княжево-Златните мостове-Черни връх-Железница е маршрута на Витоша. Малко под 25 км, за около 7-8 часа. Става и обратното, но е по-гадно заради дългото спускане. Останалото са маршрути по ВитошКа. ;)
Мнението беше редактирано от Владо на 20.06.14 12:00.
20.06.14
12:07
И Черни връх да се катери по камъните под лифта - за време ;)
20.06.14
22:14
Хайде без бой, тук е дневник за мир, любов и големи ръце (не знам що аз пиша тук тогава, ама нейсе... :D )
Джеймс, така си е - последните 2 седмици доста се обездвижих :) А похода беше след два дни натоварване на краката (суингове с 50ката след дълга почивка и мач на другия ден, похода на 3тия). А и малко се направих на голям в началото - тръгнах с много бързо темпо, особено на изкачванията и после умрях... Но съм си взел бележка и ми е обеца на ухото :)
Фон Сутхаус, може би...след известно време ;) Да кажем 20 килограма надолу време :D
Иначе вече официално съм семестриално завършил (sun) (sun) (sun) (sun) (sun) (sun)
Отпразнувах го със суингчета малко ...:
50-50 @ 24кг
20-20-20-20-20 @ 50кг
25-25-25-25 @ 24кг
На последната серия с 50ката щях да припадна от липса на въздух....като оставих пудовката и направих 2-3 крачки с главата напред...много взима, много дава туй прасе. Отново съм мокър до кости.....
На 25ците с 24ката пак въздуха ме ограничаваше, иначе пак не ги усещам... :)
Утре на работа.....
Едит : След суинговете :
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 20.06.14 22:20.
21.06.14
12:28
За добро утро, преди работа :
33-33-34 @ 24кг
Позадъха ме, но не беше трагично положението, просто нямах време за повече. Може довечера след работа да поиграя с 50ката ако не съм много смачкан :)
Жив и здрав Херцогче! Много сила, верни приятели и моменти, заради които, си струва да живееш!
Наздраве и весел празник! (party) (beer)
22.06.14
13:48
Г-н Херцог честит рожден ден ! Пожелавам ти много успех в целите (muscle) (giggle)
Още много много години здраве ,благополучие ,слава и сила Тръне!
Весел празник!
ЧРД, Ники! Пожелавам ти колкото кила свалиш на кантара, да ги качиш на лежанката! :)
И Черни връх да се катери по камъните под лифта - за време ;)
Това ме подсети(неприятно) за един от най-ужасните преходи, които съм правил...спускане по 12-13 км каменна река,намираща се в труднопроходим и силно пресечен горски терен, състояща се от големи камъни, обрасли в мъх,тръни и див здравец,които пречат да видиш къде ‘’стъпваш’’ и заради това чат пат пропадаш в дупки с размерите на малка кола....и с мъка се измъкваш от тях.Същевременно внимаваш, да не те премаже камък бутнат от някого над теб, или съответно внимаваш ти да не бутнеш такъв,защото трасето е почти отвесно.Изгнили паднали дървета,които се чупят от най-малкото подпиране върху тях, и за разкош всичкото това се случва от 22.00 до 07.00 през нощта в мъгла и при температура под нулата,, :)) Няма да мога да опиша с думи преживяното от групата ни, но само ще кажа, че като се прибрахме, се радвахме от това, че всеки е жив и здрав .... а и забравих - в банята си извадих една кошница здравец от гащите :))
Честит рожден ден и от мен, макар и с малко закъснение :D. Здраве и много успехи! :))