Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

21.02.16
07:47

казано от nervak на 20.02.16, 21:18:

Тези високи с кг скокове на тягата с каква цел са?
По-малко умора...или просто ти така си се адаптирал към тестване  на максовете?

Той така си е свикнал. Не съм го виждала на тяга да прави качване през кой знае колко по-малка стъпка. :D

21.02.16
10:41

За човек дърпащ 300кг тяга ми се струва, че загрявката му си е съвсем нормална.

казано от nervak на 20.02.16, 21:18:

Тези високи с кг скокове на тягата с каква цел са?
По-малко умора...или просто ти така си се адаптирал към тестване  на максовете?

Първата причина е именно - така съм свикнал.
Втората причина - реално тези скокове, макар и големи, са малки като %.
Третата причина - не е нужно да се прави излишно голяма загрявка, да се натрупва умора. Един човек би следвало да може да направи ако не 100% от макса си, то 85-90% от макса без никаква загрявка - чисто физиологично нито е невъзможно, нито е нелогично (ако в природата те подгони мечка, ще те чака ли да разтягаш или да загряваш за спринта на макс, който ще направиш? :) ). Въпрос е по-скоро на трениране на нервната система и възможността й да извлече максималното от мускулите - дали ще направиш 70, 120, 150, 170, 200, 220, 250, 270 или ще тръгнеш от 250 - мускулните възможности са там. Останалото е въпрос на нагаждане :) Не казвам, че загрявката е напълно излишна, но аз лично не загрявам особено и нямам проблеми с това - просто се старая опитите ми да са максимално експлозивни на по-ниските тежести - така бързо вдигам пулса, освен това успявам да подготвя нервната система много бързо за тежките опити :)

Поздрави

In-season Day 1

Клек : 5х 70, 120, 150 ; 4х4х180

Разгъване : няма

Сгъване : 2х5х45

Размисли и страсти :

Първи ден подготовка за Джонито. Клекът беше приличен, не беше максимална 4х4, но си беше прилично тежко :) Повече време май отделих на загряващите серии, отколкото на работните. След това нямаше как да направя разгъване - кабелът беше излязъл и от двете макари и ако можех да наглася долната макара, горе кабела беше забит сериозно между макарата и пластината отстрани и нямаше мърдане. Дано да го оправят за следващата тренировка клек, но се чудя какво трябва да направиш, за да го прецакаш така...

После на сгъването мислех още една серия, но тия дни правих суингове и задните ми бедра бяха изморени и без това.

Тия дни бяха доста изтощителни работно и не успявах да стана навреме сутрин, но поне 2-3 дни поред успях да вкарам 8 часа сън, което много рядко става и се чувствам зареден много добре. 

Намерих си и доста от добавките,  които бяха прибрани, най-важното мултивитамина и рибеното. Към тях креатин, бета-аланин, бцаа и аргинин. Това общо взето пия в момента + pre-sleep продукт.

Толкоз за днес :)

02.03.16
10:09

Херцог, отговарям ти тук. Не искат да отключат темата.
Не съм казвал никъде, че трябва умишлено да местим щангата напред. Също толкова безмислено е , колкото , ако движим плътно по краката/ над коленете/
Нима не си съгласен, че при изпълнение на упражненията със свободна тежест тялото се нагажда според линията на гравитацията? Все още не съм срещал железа, които се съобразяват със спортуващия

, виж дали ако държиш щангата на разстояние няма да се случи някое от следните :

а/ изключително грозен опит
б/ провален опит (нула)
в/ контузия
г/ комбинация от горните (дали 2 или всички заедно)

Точно това имам предвид и аз :)

казано от ME4O_TURIST на 02.03.16, 10:09:

Не съм казвал никъде, че трябва умишлено да местим щангата напред. Също толкова безмислено е , колкото , ако движим плътно по краката/ над коленете/

Не не е безсмислено. Кажи го на който искаш тягаджия и ще ти се изсмее в лицето.

Нима не си съгласен, че при изпълнение на упражненията със свободна тежест тялото се нагажда според линията на гравитацията? Все още не съм срещал железа, които се съобразяват със спортуващия.

Точно при свободните тежести ти трябва да контеолираш движението, а не то теб.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.03.16 10:38.

02.03.16
10:41

Е пробвай да правиш мъртва тяга и да движиш 170 кг/ например/ по диагонал :)

02.03.16
11:05

ME4O_TURIST имаш сериозни пропуски във физиката...конкретно класическа механика.

Мнението беше редактирано от nervak на 02.03.16 11:08.

02.03.16
11:11

казано от nervak на 02.03.16, 11:05:

ME4O_TURIST имаш сериозни пропуски във физиката...конкретно класическа механика.

Това няма значение. Важното е, че има време и желание да те надприказва. :D

02.03.16
11:13

Ако нямах, щях да съм физик или най-малкото да съм завършил някаква инженерна специалност :D   Oчевидно обаче спазвам основните принципи, щом за толкова години нямам контузии , които са следствие от тренировките ми в залата.

In-season Day 5

Лежанка : 5х 70, 100 ; 4х4х115

Раменна преса : 3х 60, 70 ; 2х80* ; 5х60

Тясна лежанка : 3х 70, 80; 2х90* ; 3х70

малко бицепс с хамута до максимална 5ца, после на същата тежест - 5ци с малко чийт до отказ.

Размисли и страсти :

Втора тренировка по схемата след прекъсването, трябваше да е вчера, но в последния момент се наложи да играя мутра, че един циганин наемател се опитваше да прави проблеми при напускане, та бях присъствие за респект... :D

Иначе самата тренировка - лежанката без особени проблеми, доволен съм от техниката, без много бавни пускания, равномерно правех повторенията, някои натежаха накрая, но нямаше драми. После на раменната и тесният лег реших да правя 3ки вместо 5ци, за да стигна до по-високи тежести. На 80кг раменна 2рото беше с лек пуш от краката...всичко останало стриктно. На тясната лежанка на 90 - две много добри повторения и на третото просто блокирах точно преди да мина 1/2 от движението......и се затиснах :D После на 70 3 повторения бяха предел, 4то сигурно пак щеше да ме затисне :)

Накрая направих и малко бицепс - сложих хомота/хамута и с кривия лост почнах да правя 5ци до максимална 5ца без чийт (той не позволява особен, освен ако не се засилиш с цялото тяло). Като я направих, го махнах и със същата тежест направих още 3 5ци и една 8ца (до отказ) с лек чийт. Напомпване - много добро :D Също така, между тренировката клек и днес, макар тия дни да не съм ял особено много съм набъбнал с няколко кила ...вода ли е, що ли е......ама мерките трябва да са драстични, че кантара сутринта се запъхтя, тегли 2-3-5 майни и ме поздрави до 10 коляно :D

Херцог, отговарям ти тук. Не искат да отключат темата.
Нима не си съгласен, че при изпълнение на упражненията със свободна тежест тялото се нагажда според линията на гравитацията? Все още не съм срещал железа, които се съобразяват със спортуващия

, виж дали ако държиш щангата на разстояние няма да се случи някое от следните :

а/ изключително грозен опит
б/ провален опит (нула)
в/ контузия
г/ комбинация от горните (дали 2 или всички заедно)

Точно това имам предвид и аз :)

Пак философстваш само колкото да си търкаш клавиатурата ;) Не че не мислех, че така ще стане като отговарях, ама ...пуст оптимизъм :D Не е нужно да “местиш умишлено” щангата. В момента, в който тя НЕ Е до тялото, се случват нещата, които съм описал. И ако за 70-100кг може да дърпаш до откат без да ти пука, то като стигнеш 90-95-100% от макса си, всеки минималистичен детайл има значение за това дали ще издърпаш щангата и дали ще се контузиш като куче и ще ходиш като Квазимодо с месеци....

Освен това пак продължаваш да говориш за линия на гравитацията, което дори ти нямаш представа какво е, а ако имаш няма нищо общо с физиката и сигурно ще накара хората открили законите й (особено Айнщайн, понеже той доста е работил по темата) не да се въртят, а направо да играят хоро в гроба........

Тялото не се нагажда на каквито и да е линии на гравитацията, а действа по определен биомеханичен начин. Да, можеш да вкараш чийт, но това или е преднамерено, или е компенсаторен механизъм. И да, ти контролираш щангата, а не тя теб.

И в цитираното от мен, не, ти нямаш предвид това. Ти имаш предвид нещо, което много теоретизираш, но няма нищо, ама нищо общо с практиката. Опитах с лека ирония да те насоча към това в другата тема, но не схващаш. Не си дърпал достатъчно пъти на достатъчно висок % от максимума си, за да знаеш как дребни детайли влияят и как се усещат. Джеймс ти предложи да отидеш в неговата зала и не само да ти демонстрира разликите между видовете тяга (откъдето тръгна спора), но съм сигурен и че ще ти покаже как движението на щангата по краката има огромно значение. И както ти каза Иван - ако кажеш на някой тягаджия, че е глупост щангата да върви по краката, минимум ще ти се изсмее, а може директно да ти тегли и една майна и да ти каже, че не си особено умен ;) И един въпрос - ако е глупост щангата да върви по краката, защо всички тягаджии си омазват краката с талк/бебешка пудра - от глезена до таза??? :D :D :D

казано от ME4O_TURIST на 02.03.16, 11:13:

Ако нямах, щях да съм физик или най-малкото да съм завършил някаква инженерна специалност :D   Oчевидно обаче спазвам основните принципи, щом за толкова години нямам контузии , които са следствие от тренировките ми в залата.

Не, не ги. Той и ddd още не се е контузил, което не значи, че техниката му не е потресаваща. Както казах - тялото си има компенсаторни механизми във всяко едно отношение - биомеханично, биохимично и т.н. Но и те понякога отказват в един момент.

Логиката ‘щом го правя толкова време - значи е ОК’ често се заплаща твърде скъпо, в пълен размер и винаги крайно неочаквано... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.03.16 12:09.

02.03.16
12:19

Някъде беше казано:
каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории, факти, ....на него му изглеждат полезни и точни знания.

02.03.16
12:35

При тяга с добра техника лостът би трябвало да докосва само бедрото при заключване, застъргването на краката под коляното говори за лоша техника или моментна липса на концентрация. Трибойците могат да се мажат и до ушите ако искат, те не са еталон за правилно изпълнение.

P.S. При положение, че пищялите са перпендикулярни на пода едва при напълно изпънат крак, а в началната фаза на движението са с наклон напред, не виждам как лоста хем ще се движи по тях, хем изцяло вертикално. Визирам конвенционална тяга.

Мнението беше редактирано от Станимир на 02.03.16 12:43.

02.03.16
12:44

казано от Станимир на 02.03.16, 12:35:

При тяга с добра техника лостът би трябвало да докосва само бедрото при заключване, застъргването на краката под коляното говори за лоша техника или моментна липса на концентрация. Трибойците могат да се мажат и до ушите ако искат, те не са еталон за правилно изпълнение.

Глупости ... какво ли разбираш пък ти от Физика ...
Разбира се , че е така . При по-големи тежести винаги се старая да съм максимално концентриран , за да няма грешки . Както казаха по-нагоре , най-малкото отклонение от правилноти изпълнение , би могло да доведе до контузия.  Идеята на спора, обаче беше друга. Ставаше въпрос за румънската тяга , за която твърдят, че трябва да се изпълнява , като тежестта се движи по краката, което е безумно . Най-естественото движение на тежестите е нагоре-надолу

Абе, и аз съм един оптимист да си мисля, че с дървен философ може да се излезе на глава :D Все пак, сигурно имаш години практика и с тягата, и с румънската тяга :D Очевидно, че нямаш намерение дори минимум да вникнеш в аргументацията на другата страна, така че ако обичаш - не отговаряй повече ;) Обясни ти се тъпако-устойчиво, ама както отбелязах и в другата тема “оно рупа ли, рупа” ;)

Станимире, и кой е еталон за изпълнение на тягата? :) Застъргването (до кръв) може и да не е баш най-правилното, но движението на щангата по краката си е баш както трябва да става.

И пищялите при конвенционална тяга и сравнително висока стартова позиция на таза (както би следвало да е, ниска позиция променя движението доста и премества натоварването) много трудно ще са перпендикулярни на пода преди щангата да мине над коляното ;)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.03.16 12:50.

02.03.16
12:51

Добре бе човек, лостът трябва да се движи вертикално нагоре, краката не са перпендикулярни на пода, и ъгълът им се променя в хода на движението. Как тогава ще се движи лостът по краката?

02.03.16
12:57

“Това не е така, щото не е така” ... 
Хайде по-здрави ! Бих се радвал да потренираме заедно с всички включили се в спора, а не да си мерим пишките пред клавиатурите. Кой колко може и знае се вижда в залата

Ами то доста от включилите се хора по темата тренират, и то тежко, за да могат да си позволят да коментират и за да могат да различат две съвсем различни движения от биомеханична гледна точка, а не да ги приравняват на едно.

Доста от хората знаят какво е тежка тяга и какво се случва, ако лостът ходи пред краката (т.е. е на разстояние от тях в хода на движение). :D

Живи и здрави, дано един ден да имаш възможност да потренираш с тези хора, Мечо. :)

(Не се включвам в числото на тези хора. Аз не тренирам, нямам опит, не мога да мисля и съм неука. Просто “звездите ми го говорят”).

Иван

02.03.16
14:00

При тяга лостът не само трябва да минава максимално близко до тялото, но дори трябва да се инициира с ръцете бенд-ване към тялото. Нямам време да пиша повече...въртящ момент, anyone?

02.03.16
14:08

По мои наблюдения трибойците плъзгат лоста по пищялите си просто защото разгъват краката твърде рано, и после дърпат на кръст. Само и само за да направят валидно повторение с максимална режест. Това добра техника ли е?

Мнението беше редактирано от Станимир на 02.03.16 14:12.

02.03.16
14:09

казано от Вероника Налбатска на 02.03.16, 13:31:

Ами то доста от включилите се хора по темата тренират, и то тежко, за да могат да си позволят да коментират и за да могат да различат две съвсем различни движения от биомеханична гледна точка, а не да ги приравняват на едно.

Доста от хората знаят какво е тежка тяга и какво се случва, ако лостът ходи пред краката (т.е. е на разстояние от тях в хода на движение). :D

Живи и здрави, дано един ден да имаш възможност да потренираш с тези хора, Мечо. :)

(Не се включвам в числото на тези хора. Аз не тренирам, нямам опит, не мога да мисля и съм неука. Просто “звездите ми го говорят”).

Стига скромничи :D Издава те визията , за разлика от мноооого юзъри  , включили се по темата :)
P.S. Това че не е редно лостът да се движи по краката и за линията на гравитацията съм го чел точно в сайтове за трибой.

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 02.03.16 14:17.

02.03.16
14:24

казано от Станимир на 02.03.16, 14:08:

По мои наблюдения трибойците плъзгат лоста по пищялите си просто защото разгъват краката твърде рано, и после дърпат на кръст.

Защото при сумото старта е със сравнително вертикални подбедрици, а тези, които дърпат конвенционална си позволяват флексия в горната половина на гърба за да скъсят рамото на момента.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.03.16 14:24.

Ако за някого би било интересно виждането на Марк Риптоу, споделям тази страница от негов учебник (полулегално). Моето мнение е същото, без да опитвам да нивелирам моя милост с автора.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 02.03.16 14:57.

02.03.16
15:18

Искам само да поясня, аз не твърдя , че лостът трябва да е далече от краката, а че не трябва да се трие в тях. С движението нагоре лостът идва все по-близо до крака, като в стартова позиция е на около 1-2 см от пищяла, а най-близо би следвало да е когато преминава пред коляното.

Мнението беше редактирано от Станимир на 02.03.16 15:19.

03.03.16
00:02

Съвсем чистосърдечно го написах , но щом го възприемаш по този начин, жив и здрав бъди. Колкото различни потребители има тук, толкова различни приоритети има . Може би аз не мога да издържа твоите силови тренировки в обема , в който ги практикуваш , но с пълна сила това важи и ако ти се захванеш с моите :)

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 03.03.16 00:20.

Значи остава да се уговорим за тренировка, за да разцъкаме тия две тяги! (или както Сашо каза - три тяги, за да се сравнят конвенционална, румънска и с прави крака). :) Или поне да се съберем да погледаме тежки щанги и да обсъдим кой къде плъзга лоста...
—> Джони Спорт! :D

Иван

03.03.16
08:14

казано от Херцог Трън на 02.03.16, 23:00:

Краката също така няма как да са перпендикулярни

Горното зависи от антропометричните особености на всеки отделен човек (дължина на ръцете, торса, фемурите, пищялите), за всеки началната позиция е индивидуална. Говорим за пищялите, нали?

казано от Иван на 02.03.16, 14:00:

При тяга лостът не само трябва да минава максимално близко до тялото, но дори трябва да се инициира с ръцете бенд-ване към тялото. Нямам време да пиша повече...въртящ момент, anyone?

казано от Херцог Трън на 02.03.16, 23:00:

Чак бенд-ване (изкривяване), не - неефективно ще дойде, защото при големи тежести ръцете не могат да генерират достатъчно сила, освен това е рисково откъм контузии (дори в надхват теоретично можеш да скъсаш бицепс, а някъде май бях гледал един, който успя да скъса частично гърда от напъване ...... :D ).

Тук идеята е да се активира И гърба (latissimus dorsi), ти реално не можеш да го бенд-неш към теб, но напрежението, което ще създадеш, спомага за активирането на максимално много моторни единици (разбира се, това е умение). Говоря за надхват, да.

Мнението беше редактирано от Иван на 03.03.16 08:42.

Да, точно за пищялите. Опитвам се да си представя как ъгъла между пищял и стъпало е 90 градуса (тоест пищяла е перпендикулярен), и сега тествайки тука приклякания си мисля, че човек трябва да има нечовешка мобилност в задните бедра :D И също тазът ще е доста високо, ако това се случи, което не е (по мое мнение) механично изгодна позиция за старт. Обикновено, когато тазът е много високо, краката много бързо се изправят и се получава дърпане на кръст :) Така че като цяло, трябва да има (някакъв, макар и минимален) ъгъл на наклон на пищяла :)

Колкото до активирането на гърба, то това се получава с изпъчване на гърдите и събиране на плешките назад :)

03.03.16
11:43

В последно време като вляза във форума имам по 15+ непрочетени мнения на ден  в някои теми и въпреки изписаното/ и количествено и качествено/ , и всеки спор стига до под кривата круша.

Не казвам,че не трябва да се води дискусия. Все пак това е форум... Но в случаи,когато отсрещната страна не е отворена към дискутиране, а се самонавива да повтаря едно и също и не осмисля подадената информация , само си губите времето и нервите.

03.03.16
14:03

казано от Херцог Трън на 03.03.16, 09:11:

Опитвам се да си представя как ъгъла между пищял и стъпало е 90 градуса

Аз се опитвам да намеря едно мнение, в което се твърди, че пищялите са перпендикулярни на земята (в стартова позиция, конвенционална тяга), но не успявам. Явно не четеш както трябва. Това което се каза е, че пищялите са наклонени напред, и съответно не е оптимално лоста да се движи плътно по тях, еле пък да се трие в тях и да ги наранява.

Мнението беше редактирано от Станимир на 03.03.16 14:06.

03.03.16
14:19

казано от Станимир на 03.03.16, 14:03:

казано от Херцог Трън на 03.03.16, 09:11:

Опитвам се да си представя как ъгъла между пищял и стъпало е 90 градуса

Аз се опитвам да намеря едно мнение, в което се твърди, че пищялите са перпендикулярни на земята (в стартова позиция, конвенционална тяга), но не успявам. Явно не четеш както трябва. Това което се каза е, че пищялите са наклонени напред, и съответно не е оптимално лоста да се движи плътно по тях, еле пък да се трие в тях и да ги наранява.

Остави ъгъла на пищялите спрямо стъпалата - не той е определящ. Има друг фактор, който играе роля. При добра техника на изпълнение в стартова позиция раменете са ПРЕД лоста. Това позволява, даже задължава ръцете да натискат назад - такава е механиката на изпълнение, защото в противен случай лостът се отделя прекалено много от тялото и отиваме на друг вид тяга. Не може да натискаш назад и да не държиш лоста максимално близо до краката. Не говоря за голям натиск и зверско триене, разбира се, но при правилно изпълнение на тяга с големи тежести докосване до пищялите има.
Друг е въпросът дали не си спестяваш прекалено много от тежестта, щом не усещаш връзката.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.03.16 14:20.

03.03.16
14:23

А може би има значение ръста, пропорциите, мобилността, височината на таза в стартовата позиция, и още сума фактори? Аз игнорирам съвети от сорта на 1.25 см пред средата на стъпалото и 53 градуса между бедрото и торса. Също не мисля, че техниката, която позволява вдигане на най-голяма тежест, задължително е най-добрата в здравословен план и при други тренировъчни цели.

Мнението беше редактирано от Станимир на 03.03.16 14:26.

03.03.16
15:03

казано от Станимир на 03.03.16, 14:23:

А може би има значение ръста, пропорциите, мобилността, височината на таза в стартовата позиция, и още сума фактори? Аз игнорирам съвети от сорта на 1.25 см пред средата на стъпалото и 53 градуса между бедрото и торса. Също не мисля, че техниката, която позволява вдигане на най-голяма тежест, задължително е най-добрата в здравословен план и при други тренировъчни цели.

В случая нямат значение нито ръст, нито пропорции, нито “мобилност” (а на български - гъвкавост), нито дори това дали вдигаш най-голямата възможна тежест. В момента, в който отделиш тежестта от краката на повече от няколко милиметра, създаваш условия за флексия в долната част на гърба. Натам няма изобщо какво да говорим за безопасност или здраве. С това темата е изчерпана (макар че тя никога не е имала реално съдържание).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.03.16 15:03.

In-season Day 8

Тяга : 5х 70, 120; 3х170 ; 4х4х200

Скрипец подхват : 2х5х90

Размисли и страсти :

Бях забравил колко мразя тяга за повторения (dull) А сега, като не ползвам фитили, нещата са още по-зле - ръцете ми явно са се изнежили и направо бяха смазани :D Как да е, дръпнах си нещата набързо, защото нямах време никакво. Скрипец набързо, докато се оправях да тръгвам и така. За гребането с дъмбел не остана време...гърба яко смачкан. Ще действам тази вечер след работа с апликатор и контрастни душове преди лягане....

Толкоз за днес :)

In-season Day 10

Клек : 5х 70, 120, 150 ; 4х4х185кг

Разгъване : 2х5х70
Сгъване : 2х5х45

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, но тежко, много тежко :) Без пазач си направих нещата, имаше тук-таме някое криво повторение. На разгъването и сгъването мноооого се напомпах и много бях изморен вече, та само 2 серии.

Какво видях в залата обаче - как хора, които вдигат много взимат акъл от хора, които не им личи, че са се събличали по физическо, а и не им личи, че тренират въобще....но смело раздават акъл за тренировъчни цикли, как за 2 месеца до Джонито няма как да се качи сила, та поддържане трябва.... :) После и за функциите на гръбнака раздаваха акъл, а накрая клек, който бих определил като близък до ‘’епилептичен припадък’’ беше определен като “добър”. Човек да се чуди :D

In-season Day 11

Лежанка : 5х 70, 90, 90 ; 4х110 ; 4х4х117.5*

Раменна преса : 2, 3, 3х60

Тясна лежанка : 3х70, 2х80

малко бицепс

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, но нямах много сила. Вероятно липсата на качество и количество в храната вчера оказа влияние. След тренировката хапнах малко и не особено добре като качество, после бях на кино, след киното се прибрах и заспах почти веднага. Вечерта станах, ходих на работа за малко, прибрах се...Болеше ме главата доста, гадеше ми се, та пак не ядох нищо. Сигурно имам прЕко сили 1000-1100 калории вчера.

На лежанката - тежеше мама му ... :D Помощ имаше на последното повторение на последната серия - 3тото беше почти всякакъв фалит, но си го избутах сам. На 4тото обаче имаше помощ почти в цялото движение, но все пак и аз дадох колкото имах. После на раменната - много уморени рамене, ама много! Не успях 3ка на 1вата серия, на 2рата и 3тата беше по-добре сякаш. После на тесния лег - не фалирах, но усетих че ще се затисна на 3тото на 80 и спрях, че никой не ме пазеше. Накрая малко бицепс с хомота и крив лост - 6ци на 30, 40, 45. После 6ца на 45 без хомота и известно количество клатенье! :D

Много добре се напомпах, ама гледам повече силово да наблягам на бицепса, че е слабичък. А хомота пък ми помага много добре да го изолирам, никакво напрежение в рамото не усещам, само бицепс :)

Толкоз за днес, сега на работа :D

И да не забравя - честит празник на всички дами!!!! Бъдете здрави, прекрасни и яки! Обичаме ви! :)

In-season Day 12

Тяга : 5х 70, 120 ; 4х170 ; 4х4х205*

Скрипец подхват : 2х5х100

Гребане силово : 2х5х45

Размисли и страсти :

Слаба тренировка...хватът беше пълен ташак, вероятно от вчерашните бицепс изпълнения, първата серия едвам я направих и то накъсано, изпусках СЪС СМЕСЕН :x Следващите 3 серии - с фитили, иначе едва ли щях да ги направя. Първите 2 серии без колан, 3тата и 4тата - със. Като цяло 3та и 4та ми бяха най-леки сякаш, и кръста нещо се обажда отляво, ама то там има някакви драми от цялото заседяване, ще слагам апликатор конкретно там, а мисля уикенда да мина и на цялостен масаж. Асистиращите - зле, слабо, заради хвата. Толкова за днес....

Иначе за пореден път се убеждавам, че веганите (на 99%) са много, ама много големи коне с капаци.....такива безумни твърдения пускат, че е смешно дори.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1