Въпрос относно две тренировъчни програми

09.02.12
23:54

Колебая се между 2 програми за релеф.Може ли малко помощ ? :)

Едната програма е тази :
1-ви Ден

Бицепс и Трицепс

1.Сгъване на щанга /3х12 /
2.Концентрично сгъване /3х12/
3.Скотово сгъване /3х12/
4.Дърпане на вертикален скрипец /3х12/
5.Френско разгъване с 1 ръка / 3х12/
6.Изтегляне на дъмбел с 1 ръка /3х18/

2-ри Ден

Гърди и Рамо

1.Повдигане на щанга от лег/3х14/
2.Повдигане на щанга от полулег /3х12/
3.Флайсове /3х20/
4.Вдигане на щанга пред лице /3х15/
5.Разгъване с дъмбели в страни /4х10/

4-ти Ден

Предмишница и Трапец

1.Надхват преси зад гръб /3х25 /
2.Надхват дъмбел от вис /3х25/
3.Повдигане с щанга зад гръб /3х20/
4.Повдигане с дъмбели в страни /3х25/

5-ти Ден

Гръб

1.Вертикален Скрипец /3х20/
2.Гребане с дъмбел /3х20/
3.Мечка с голям хват /3х20/
4.Чукчета /3х15/

Втората е :

Понеделник: гърди/рамене
Гърди
-  Смит преси под обратен наклон: 2 серии х 12 повторения
-  Хамър преси от лег: 4 серии х 25 повторения
-  Флайс с дъмбели от полулег: 3 серии до отказ
Предни/странични рамене
-  Преси с дъмбели от сед: 1 серия х 25 повторения
-  Преси с крива щанга: 1 серия до отказ
-  Разтваряне встрани с дъмбели от сед: до отказ

Вторник: квадрицепси/задно бедро
Квадрицепси (2 пълни цикъла)
-  Лег преси: 4 серии х 25 повторения
-  Хоризонтални лег преси: 1 серия х 40 повторения
-  Разгъвач: 1 серия х 40 повторения
Задно бедро
-  Сгъвач: 3 серии до отказ

Сряда: почивка

Четвъртък: гръб/рамене/трапец
Гръб
-  Набиране: 3 серии х 12 повторения
-  Мъртва тяга: 3 серии х 10 повторения
-  Гребане с дъмбели: 3 серии х 10 повторения
-  Страничен пулдаун: 3 серии х 10 повторения
Заден делтоидеус
-  Машина за заден делтоидеус: 2 серии х 25 повторения
Трапец
-  Повдигане на раменете с щанга: 3 серии х 12 повторения
-  Повдигане на раменете с дъмбели: 3 серии х 12 повторения
-  Гребане нагоре: 3 серии х 12 повторения

Петък: ръце/прасци
Бицепс
-  Сгъване с дъмбели от стоеж: 2 серии х 10 повторения
-  Придърпване с дъмбели: 1 серия х 20 повторения
-  Хамър сгъване от полулег: 1 серия х 15 повторения
Трицепс
-  Бенч преси с тесен хват: 1 серия х 25 повторения
-  Прес даун за трицепс: 1 серия х 25 повторения
-  Кикбек с двете ръце едновременно: 1 серия х 25 повторения
-  Кофички на лежанка: 1 серия до отказ
Прасци
-  Преси за прасци от седеж: 3 серии х 15 повторения
-  Магарешки преси: 3 серии х 15 повторения

Събота: почивка
Неделя: повтори

Малко е сложно сега...Правя сплитове 3 дена,1 ден почивка и пак 3 дена...За 1 седмица 2 пъти всяка мускулна група. 1-ви ден: Гръб и гърди,2-ри : крака, 3-ти: ръце и предмишница ...И просто да сменя упражнения с тези тук за релеф...Защото пролетта наближава и почвам да чистя :)
Сега ще започнете за диети и хран режими...Карам си на НВД,нямам проблеми :) Само програмата ме интересува,коя от двете е по-добра,за да си сменя упражненията в сплитовете :)

10.02.12
00:12

Първата защо няма крака ??
И какъв е този тренировъчен ден ‘’предмишница с трапец’‘
Пък и на някои места доста повторения си натикал.

Мнението беше редактирано от RinGo на 10.02.12 00:15.

10.02.12
00:20

Потърсих из нета и това бях двете най-често срещани....Добре ми се виждат и двете,но втората по така ... За краката не съм забелязал...Остави ся как е комбинирано там,аз като цяло за упражненията....После така или иначе ги слагам в сплита...гърди и гръб,крака,ръце,рамо и предмишница...

10.02.12
10:01

С риск да повторя думите на РинГо, първата програма няма крака, което ми се струва много НЕправилно. И деня Трапец и предмишница е най-голямата простотия (лично мнение). Във втората програма ми се струва, че ще претовариш трапеца, виждам 3 упражнения по 3 серии за трапец. Ако трябваше аз да избирам между тези 2 тренировки бих избрал 2рата. Но бих ти дал и един съвет : “Всяка гадинка на този свят е различна”. В форума можем да ти дадем само насоки, никои неможе да ти каже какво да правиш и какъв ще е резултата ако го правиш. Такаче по - добре експериментирай виж кое ти върши работа и кое не.
Др. Том Детърс е казал : “Think like a pro, GROW like a pro” :)

10.02.12
11:56

Добре казано.Явно не прочетохте добре по-горе...Аз искам упражненията,програмата няма да я спазвам така,просто упражненията ще си ги вкарам и ще сменя нацяло тези от моите сплитове...Време е да почвам да чистя...Не съм заблязал за краката в първата...Естествено,че ще правя.А и трапец не правя,защото имам операция на врата. :)

Мнението беше редактирано от Trickster на 10.02.12 11:57.

10.02.12
13:31

Вземи направи цялата си програма готова , след като заместиш и я преструкторираш какво ще правиш и какво не , та тогава я постни да я обсъждаме.
Излиза ,че тренираш 6 дни в седмицата .. Така ли ?

Мнението беше редактирано от RinGo на 10.02.12 13:33.

10.02.12
23:46

Да,тренирам 6 дни в седмицата...Целта е всяка мускулна група по 2 пъти седмично...Програмта ми е : гръб и гърди,крака,ръце и рамо...Просто искам да сменя упражненията,които правя с такива,с които да чистя по-лесно ... И затова питам според вас кои са по удачни.Знам,че не е само до упражненията,храненето си го държа балансирано,а сега смятам да си взема амарант,много ми го хвалят при НВД,засища и има мн протеини :)

11.02.12
11:25

Всички мускулни групи по 2 пъти седмично...В началото може да има ефект, но ако не се храниш правилно и съответно не успееш да се възстановиш след някоя от тренировките няма да постигнеш желания от теб ефект. Пробвай 2тренираш 1 почиваш, 2 тренираш, 1 почиваш и така.
Относно чистенето, аз не съм фен на добавките, но всеки сам решава за себе си. Тренировката, в която упражненията може би повече ще допринесът за орелефяване според мен е първата, но трябва да добавиш крака.
Успех :)

18.02.12
11:59

Много добре се възстановявам,нямам проблеми относно това.На НВД съм.Абе по принцип обичам помощ от добавки ама няма много пари...А пък и не искам със стимуланти (синефрин,ефедрин,кафе),а Л-карнитина не ми действа,пробвал съм.С липотропните не съм запознат.Е,разбира се,че ще добавя крака :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1