Знам, Боби, ама понеже досега все съм си пътувала до залата, често дори междуградско, сега имам лукса да се спусна от 8-я етаж, да направя един завой и щангата да е пред мен. В момента сме окупирани и нямам път към университета, ама като почнат пак лекциите, трябва да си съобразя времето и то така, че да не съм полузаспала нито на едното място, нито на другото. Врътката е просто да съм в залата около 8-9 ч. сутринта макс. Но иначе вариантът за смяна съм го тикнала някъде по-надълбочко като опция в дългосрочен план.
Загрявка лежанка до 1х40кг. Можех и 2-ка да избутам, ама ме досрамя нещо :D
Вариант 2 за горна част - 5 кръга:
скрипец надхват 3х40,45,45,45,45
скрипец тесен подхват 3х40,45,45,45,45
раменна (първата с обръщане от стоеж) - 3х25,25; 6х20,20,20
лежанка 3х35,30,30,30,30
Без почивки.
Бягане:
Един мазол ми разказа играта и реших само километъра да си засека. Резултатът е 5:30.
И сега ще закусвам, защото ме пере адския глад, не знам и аз защо. Моля се на всички богове да не ми е апетитът тази зима като миналата...
Мнението беше редактирано от cocobutt на 03.11.13 10:26.
Само упражненията на Шопов си заслужават ходенето до университета в първи курс.Останалите преподаватели са меко казано пренебрежими и залата е по-добрия избор със сигурност.
Ами чудесно, че споделяме мнение, обаче аз имам нещо предвид, за ходя ;)
Днес се чувствам изморена и цялото ми тяло е натегнато. Изстинали са ми глезените, прасците и вратът и май имам голям късмет, че не са ми се подули лимфни възли така като гледам. Как ще да е, къртих цял следобед, все едно не съм спала от 2-3 дни, ама въпреки това си сготвих доволна манджа.
В залата си записвам само едно вработване на клека до 1х70, която единица направо ме смаза, а аз си бях наумила и бонус да правя след кръговете...
Храната: в първата половина на деня много ядки - орехи, лешници, бразилски; тахан и мед, варено яйце. Сега хапвам лютичка свинска плешка с доматено сосче. Рано ще приключвам с храненето да се наспя и възстановя, че утре и търчане трябва да засичам.
04.11.13
17:58
За такива настинки - ракийка, приета орално.
Значи отидох си аз сутринта и реших, че няма да се правя на лоша и няма да пробвам макс на клека. Почнах да вработвам тягата, имаше готова щанга с 50 кила - дърпам 3 пъти. Викам, кво става бе, толкова ли съм зле... Идва една работна пчеличка и ме пита учудено какво правя. Отговарям - загрявам. И в тоя момент явно се събудих и осъзнах, че момчето не стига, че си е турило най-дебелия лост за тягата, ами и е сложило 70 кила с 10-ки и 5-ци, при положение, че червените Елейки са на 1м в ъгъла :D
И тъй, имам 3 неуспешни опита на 80, като докарах под коляното, и хипотетично щях да издърпам, ако бях със съзнанието, че все още загрявам на 60 :D
Кръгова - долна част (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
напади с дъмбели 10х2х10кг на крак
С 30-40 сек почивки м/у кръговете.
Бягане - 3 км лежерно и без ускоряване за 19:19 мин.
Сега дилемата е да ида ли следобед за още едно бягане, или да почивам. То ще си покаже, дано да не ми се доспи. Храната днес ще е много стриктна - задушена свинска плешка, салата, яйца, ядки, може би тахан. И може би някоя ябълка, ако намеря да си купя хубави.
2-ра бегова:
3 часа след първата, все още на гладно.
още 3 км за 13:32.
Много доволна съм от дишането и от цялостното изпълнение. Не ми натежа, пулсът се възстанови бързо. Чувствам се готова за 3-та порция :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 05.11.13 14:43.
Вработване на тръстъра до 35 кг; опит на 40кг, които докарах на нивото на очите. Не бях достатъчно експлозивна и мисля, че отново проблемът ми е в главата...
Кондиция:
американски подскоци - 30,24,27,24
суинг с дъмбел 15кг - 52,41,40,50
въже
лицеви - 13,17,21,18
катерачи - 70,60,80,60
тръстър с 20кг - 4,6,4,5
въже
лицеви - 13,13,18,14
напади - 10,10,10,10 на крак с 2х10кг
1 мин почивка м/у кръговете.
Този път без загряващ кръг, реших направо да се подпукам. Тръстърите като тежест ми бяга мегалеки, но на останалите неща така се раздадох, че просто нямах въздух да правя обемни серии.
Храната няма да я пиша тук, за нея си направих отделен документ на компа, че така или иначе не мога да я засека удобно в тези дълги постове.
Вчера - 6 ноември, сряда - бегово направих само 1000м и съдейки по резултата (малко над 5 мин) и усещанията си, реших, че е по-удачно да не натискам повече. Днес също няма да бягам, но утре по някое време мисля отново да засека 3 км.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 07.11.13 10:00.
Ох, не издръжах, деа... Не натисках, но все пак отидох да разцъкам :D
Бегова: 3 km за 17:05
Мнението беше редактирано от cocobutt на 07.11.13 14:22.
Няма почивка за тези прасци значи...днес в 9:30 зацепих, че е петък и че трябва да ида в 52 бл. за присъствие. Той часът в 9:00 почва, ама няма нищо :D
30 х 01:00/00:10 скокове на въже
разтяжки много, шпагати, статично задържане на крака зад врат (едностранно), висене на лост. Някакви ХСПУ-та ми се въртяха в главата, ама утре нали имам рамене... ще видим къде ще ги бутна.
Офтопик само да споделя, че ни падна мифката в банята... в смисъл... аз просто се подпрях на нея и тя падна :D Гледам, че с маджун е лепена и сега се чудя как да я прикрепя стабилно. Само силиконово уплътнение не ми се вижда достатъчно, предвид тежестта й. Някой по-опитен?
Eдит: прикрепена е... временно :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 08.11.13 12:01.
казано от cocobutt на 08.11.13, 11:15:
Офтопик само да споделя, че ни падна мифката в банята... в смисъл... аз просто се подпрях на нея и тя падна :D Гледам, че с маджун е лепена и сега се чудя как да я прикрепя стабилно. Само силиконово уплътнение не ми се вижда достатъчно, предвид тежестта й. Някой по-опитен?
http://sima.bg/item/view/2416
08.11.13
11:25
Викни някой да я оправи, ама като ги знам майсторите в общежитията, най-вероятно ще падне още същия ден. Слагай един леген вместо мивка и си в играта.
казано от cocobutt на 08.11.13, 11:15:
Офтопик само да споделя, че ни падна мифката в банята... в смисъл... аз просто се подпрях на нея и тя падна :D Г
баш така е станало. :D
Вчера следобед бях на път да изгърмя много лошо със здравето. Към 3 и половина започнах да се чувствам отпаднала и неадекватна, което след два часа ме тръшна на леглото, а в 19 часа вече си повтарях, че тва не може да се случва и че няма да се разболея. Действах по следния начин:
Храна: хлорела, свински ребра, свински врат, тахан, мед, сладко от дюли, фурми, какаови зърна, кашу, бразилски орех, буца масло
Допинг: 600 мг АЛА, 6g vit C, греяно вино с джинджифил и чили, 2 ибупром синус;
Анти настинка кондиция: глътка кайсиева в СС с 5 бърпита до унищожително потене и потичане на носа
За повдигане на духа: орк. Канарите, впрочем за 3-та вечер вече, и еротични разкази (даже ми ги четоха на глас) :D
Този цирк снощи доведе до следния резултат днес:
Лежанка до красива единица на 40.
Горна част - Вариант 1:
4-6 повторения; 5 кръга от:
раменна с дъмбели 2х10,10,7.5,7.5,7.5
скрипец раменен подхват - 40,40,40,40,40
лег с дъмбели 2х10,10,10,10,10
скрипец надхват - 40,40,40,40,40
Без почивки.
Скрипецът умишлено съм го намалила като плочки, заради дисбаланс ляво-дясно.
09.11.13
13:52
Бутчето е машина, почивка не е нужна, само смазване на частите :D
Тръне, да кажеш и ти веднъж нещо смислено :D
Както е казал един знаков герой на големия Йордан Йовков: “Да ми духа сега, че като умра, няма да ми духа, няма да ми вей...”
Почивката за доста дълго време напред си я изкарах лятото :)
Вработване на клека до 2х0х80 и отново характерното за мен зацикляне на възможно най-тъпата точка. Хубавото беше, че не ми са криви движенията и не усещам дисбаланс, клатене, кривене на коленете и т.н.
клек 5х60,50,50,50,50
тяга 3х60
С 30-40 сек почивки м/у кръговете.
И понеже съм разумно момиче и съм благодарна, че макар и да не качих тежести тази тренировка, не ми се наложи да ги намалям, смятам да отложа бягането и днес. Навън е мъгливо, а носът на моменти още потича, така че ще демонстрирам зрялост и ще парирам гневните набези на егото си.
12.11.13
21:37
“Кебап, компот и сатенени чаршафи”
Сатенени чаршафи в едно с кебап и компот, почти кулинарно звучи, не съвсем, но почти ; )
Компота от кайсии ли е ?
Мнението беше редактирано от Denny Crane на 12.11.13 21:38.
Вчера сутринта не се чувствах в състояние за кондиция и си дадох почивен. В последните дни спах адски много, в някои дни по 12 часа на ден. Следобед просто си припадах. Вчера не успях да заспя, та реших, че нещата вече се нормализират.
Вработване на тръстъра до 35, по-слаб като сила от миналия път го усетих, но по-добър като изпълнение.
Кондиция:
американски подскоци - 35,26
суинг с дъмбел 15кг - 52,42
въже
лицеви - 18,16
катерачи - 60,50
тръстър с 20кг - 8,7
въже
лицеви - 13,13
напади - 15,10 на крак с 2х10кг
1 мин почивка м/у кръговете.
Днес само половин кондиция, тялото ми отказа след края на 2-ри кръг. Кръвното май пак почна да играе. Отдавам го на слаба хидратация през последните дни и меко казано лакомия. Хубавото, че подобрих бройките, та за другият път летвата е малко по-нависочко за първите 2 кръга.
Бягането, ако се състои (което е много желателно), ще е след поне 2-3 часа.
За вчера - само 1000м заради скованост, похапване на биволско мляко с кафето преди бягането и мързел.
Днес почивам, защото за утре програмата е доста натоварена - планирала съм горна част сутринта, след това в бл.52 някаква кондиция СТ и следобед бегова. Чакам да ми свършат всичките сладки неща и да почвам да ям само манджа, ама има още компот... бая... и ракия :D
Айде някакъв бартер да измислим? Конфитюри, лютеници, не знам има ли още компоти, срещу ракията. Щото наще не ми пращат вече, свиди им :D
Луд ли си бе, аз ракията не я давам. Ела компота да вземеш и сладкото :D
Еееее не го искам тва сладко... поне едно шишенце от Девин няма ли да ти се откъсне само :D
14.11.13
13:04
казано от cocobutt на 14.11.13, 12:56:
Ела компота да вземеш и сладкото :D
Дай адрес.
Вработване лежанка: до 3х40, 0х45 и втори опит на 45, при който с ръмженето подминах мъртвата точка, ама пак не ми се получи фул.
1. Горна част - Вариант 2:
скрипец надхват 3 х 40,40,40,40,40
скрипец тесен подхват 3 х 40,40,40,40,40
раменна (първата с обръщане от стоеж) - 3 х 25,25,25,25,25
лежанка 3 х 35,35,35,35,35
Без почивки.
На скрипеца пак ми беше леко, ама нали искам да го “усетя” в лявата перка, та така... усещах си го :D
2. Скачане на въже - 5 х 03:00/00:30
Нямаше възможност за кондиция вътре, а на интервалите навън страшно ми духаше в краката и задника. Стречвах и масажирах прасците - пак са зле, особено долната част на левия, където се захваща.
3. Бегова - 3 км за 18:11 лежерното. Атмосферните условия определено си казаха думата при дишането, но не беше зле. Просто не достатъчно добре.
Имам желание за още 3 км по-късно, но предвид утрешната тренировка, ще се въздържа.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.11.13 13:18.
Отидох с намерението за макс на тяга, но не знам защо се разколебах.
клек 5 х 55,55,55,55,55
тяга 3 х 60,60,60,65,65
С 20-30 сек почивки м/у кръговете.
Бегова - веднага след кръговата - 3 км, пак около 18 мин се въртяха, не успях да засека точно.
Дишане - перфектно, но краката се влачеха като че ли.
И малко естетика да добавя в днешния пост... :D
Вработване на тръстъра до 35, бързах да не дойдат хора и не ми се почиваше за опит на 40.
Кондиция:
американски подскоци - 36,31,31,30
суинг с пудовка 16 кг - 63,53,55,60
въже
лицеви - 20,22,20,20
катерачи - 100,70,80,60
тръстър с 25 кг - 3,3,5,5
въже
лицеви - 12,14,15,15
напади - 10,10,10,10 на крак с 2х10кг
1:30 мин почивка м/у кръговете.
Затапих с няколко серийки за корем на успоредката.
Ебати американските, ебати суинговете... Бедрата днес ми бяха реотани :D Прогресът отбелязвам в червено.
Баща ми докара гюлетата в София и така тази сутрин със Стефчо заедно тренирахме. На отиване в асансьора успях криво-ляво да го обърна по веднъж от 2-те страни, на връщане си го прехвърлях от ръка на ръка, че ми бяха гръмнали предмишниците :D
Иначе носенето на тубата с вода само с лявата ръка дава резултат - бая заякнала си я чувствам, да не кажа повече от дясната.
Бягането днес зависи от климатичните условия, но може би ще е по-разумно да го оставя за утре. Ще си помисля.
Пропуснала съм вчера да отбележа неделната бегова:
17 ноември, неделя - Бегова: 3 км за 17:07 мин. Този път дишането беше багер.
Днес:
19 ноември, вторник - Бегова: 4 км за 25 мин.
Започнах с ускорение на първите 1000м, което компенсирах в следващите 1000. Най-бърза бях м/у 2-рия и 3-тия км, а последните 1000м пуснах много лежерно.
Мило и драго давам ,да успея да пробягам 4км!Хронометърът няма никакво значение!Ама надали ...
Поздрави от мен!
О, моля ти се, тая плюнка е само началото. Живот и здраве да няма мъгла и да съм така постоянна, ще дръпна и на времето, и на разстоянието :)
Лег до 1х45 със символична помощ, един пръст ми дадоха. Не съм доволна, защото бях като кашкавал и не реагирах навреме в долната точка. Иначе 40-ката си е стабилка.
Горна част - Вариант 1:
5-6 повторения; 5 кръга от:
раменна с дъмбели 2х10,10,10,10,10
скрипец раменен подхват - 40,40,40,40,40
лег с дъмбели 2х10,10,10,10,10
скрипец надхват - 40,40,40,40,40
Без почивки.
На този вариант трябва да му добавя или още кръгове, или някое упражнение. Движенията с дъмбелите са стабилни, но не знам защо не се престраших да кача тежест. Въобще във Вариант 1 много се концентрирам над изпълнението и това го компенсирам, като действам без почивки, но не мога да кажа, че се раздавам като на кондиция например. То май-май тва е идеята, ама аз все гледам да си усложнявам живота...
Бегова: 3 км за 18:30.
Тва бягане вместо да се подобрява, се влошава. А съм ускорила, активира ми се синузитът, почват едни течове в гърлото и се създава опасност да се задавя. Натискам обикновено м/у 1-вия и 2-рия км, но това си го плащам със загрявъчно темпо в началото и същото в последните 1000 м. Дреме ми де, аз ще си търча, пък когато стане, стане. Да беснея смисъл няма, работа му е майката.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.11.13 11:57.
Каква е идеята за две упражнения скрипец - надхват и подхват с една тежест?
Аз ги усещам на едно и също място!
надХВАТ и подХВАТ. Идея да са с една тежест няма, при мен подхватът е по-силен и винанги мога да си позволя една плочка в повече. Да, основата са перките, но периферията е различна. Работи се с различни хватове с различна ширина, което, от една страна заздравява хвата, а от друга - дава възможност за повече повторения при редуването, ако се гонят бройки, именно заради различната периферия. Сиреч - не ти издъхва предмишницата в един момент, защото си сменил хвата с друг.И след това можеш пак да си помпаш. При мене много трябва да се следи движението да е от перките, а не от ръцете и това е също причина. Оставам концентрирана.
Сашо да добавя/поправя.
Вработване клек до 2х70 и 0х80. Правя само 2-ка, защото уж се пазех за макса, ама максът продължава да не ми се дава.
клек 5 х 55,50,50,50,50
тяга 3 х 65,60,60,60,60
С 20-30 сек почивки м/у кръговете.
НЕ СЪМ ДОВОЛНА. Тренировката сама по себе си не е лоша, но аз бях с други очаквания. 1-ви ден МЦ - всичко ме ядосва. Пак зациклих на 80-ката на клека, а предишните изпълнения бяха толкова леки и технични... От вчера си усещам ЦНС, че кипи, заредих с добри въглехидрати планирано и за награда получих само цветущо сутрешно настроение. Което вече се изпари.
Едит: поне висенето на лоста ми беше добре, хватовете са на ниво.
Бегови отчет за 14 - 20 ноември: 16 км, почивка само в понеделник след кондицията. Та, краката не са ми почивали от миналия петък и днес пропускам с огромно нежелание, но явно трябва. Те тия стави млади, млади, ама щом почвам за цикъла да си пиша в дневника, значи застарявам преждевременно...
Мнението беше редактирано от cocobutt на 21.11.13 10:07.
22.11.13
14:45
казано от cocobutt на 22.11.13, 14:16:
Защото 75 ги клекнах преди няколко месеца и не ме вълнуват като цифра.
Като число, като тежест, но не и като цифра. Не излагай ОМГ-то, много ти се моля :)