Питай ме кво ше правя накрая на месеца... и рожден ден имам да празнувам. :D
Крампите се оправиха. Само на клека с 65 се обади отдясно, ама нищо ми нема.
- клек до 1х65
- 100 тр. лицеви опори в серии по 20 и по 10 с няколко сек. почивка помежду им
- тяга до 60; 3 опита на 70, на 2-рия докарах до коляното и зацепих
- висене на лоста за хват
- СС х 4: 15х хиперекстензии + задно рамо на скрипци (15,20,20,25кг)
ходене на пътека под наклон - 15 мин
Потръгват нещата вече ;)
Бясна съм... имам чувството, че цяла седмица съдбата върви срещу мен и нещата ескалираха до днес. Даже не можах да тръгна и към София.
Първо ми се възпали гърлото и не можех да тренирам, днес целият ден ми се пропиля заради простотии. И за капак разни пишлегари, дето по цял ден си чешат чатала, ми дават акъл какво как да правя. Спасявам се с лицеви и суингове и ако имам повече късмет може до 10 часа да се оправят нещата, че да тренирам.
Не мога повече така, трябва да тренирам. Реве ми се от яд.
Най-тъпият ден е днес. Всички хейтъри могат да се радват.
клек - 20хСТ, 15х20, 10х30, 7х40, 5х50, 2х3х60, 2х1х70
тяга - 10х20, 5х40, 5х50, 2х3х60
легпреса - бая серии бяха - май 4х17х40, 3х15х80, 2х10х90, 2х7х100.
СС (5) : скрипец 10х30; 2х7х45, 2х4х50 + задно рамо на скрипци 1х10х15; 4х5-7х20
4х15 корем от вис
15 мин на пътеката - редуване на бягане и ходене под наклон.
Всичко с минимални почивки с изключение на клека. Не се напънах до отказ, утре сутринта пак ще се тренира.
Като гледам май клекът първи ще си върне положението, ама не се и изненадвам :D В момента целите ми са свързани главно с кътинг и възвръщане и подобряване на постиженията. Имам сериозна работа по пулса, много бавно се нормализира - зациклих няколко минути на 140, съдейки по индикатора на пътеката. Ще се радвам на съвет относно проблема.
Нищо чудно и храна да почна да пиша, макар че мразя. Днес още не съм яла :)
14.10.13
16:24
Така по-бива, бутче :D
Сутрешно:
клекове, колкото да размърдам дупарата - няколко серии 5х40
раменни преси с дъмбели - от стоеж 4х5-6х10кг; от седеж - 2х10х10кг (в СС с клековете)
лежанка - 6 серии направих 5х30 кг с няколко секундички почивка помежду им
Забравих вчера да се похваля, че си намерих удобна успоредка, която не е сглобена от мен! Снощи малко кофички направих аз зад блока и затова лежанката ми е на тоз хал днес :D
и накрая пак на пътеката бягане + разходка под наклон към 25 мин
И тва е, крачоците да почиват днес, пък за утре съм им измислила разни коварства. Целта на тази тренировъчна плюнка беше да не бездействам и да почна да се нагаждам пак към ежедневно натоварване.
т’ва е моето предизвикателство към теб за утре ;)
AMRAP in 12mins of:
12 KB Swings, 32kg (24kg)
12 Push Ups
12 Box Jumps, 24″ (20″)
пудовка имаш а за скачането все ще намериш нещо високо :) без стол!!! :D
Стенли, благодаря. Отбелязвам го за някой уикенд, когато се прибера при пудовките :)
Днес реших да почивам и да ида на шопинг за храна, така че крачоците да са напълно отпочинали за утре.
Иначе се включвам, за да покажа, че който иска, действа, независимо от условията :)
Това ми е гарнитурата към първата пържола за деня: пюре от броколи, зеле и зехтин представлява. Слънчогледови/тиквени семки много ще му отиват, но не ми се намират в момента.
И тъй вчера направих ден с адски добрата храна, докато не слязох нагости на долния етаж и ща, не ща - добавих 100г пазарджишки еликсир в диетата. Откакто съм в Студентски нещо станах любител на ракията малко ас :Д
И преди лягане малко таханче така...
Днес в хода на тренировката съвсем измених това, което бях замислила, и заложих на брой кръгове, вместо на тежест.
Направих 10 кръга без почивка от:
- клекове 5х40 - мнооооого красиви
- напади по 5 на крак с 2х5 дъмбели- и те много красиви
- 100-120 скока на въже
И за десерт - римска тяга 6х10х30 с няколко секунди почивка между сериите.
Гръб и рамо много ми се правят, ама реших да ги оставя за утре, че ако направя всичко днес, има огромен шанс утре да се лигавя пак с лежанка само.
А, да - от вчера много се зарибих да си снимам рамото, довечера преди лягане ще си го гледам :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.10.13 11:07.
Тая сутрин се мернах в дамския фитнес в бл.52 да запиша присъствие и общо взето си направих загрявката там :D
Малко за манекен ме ползваха на лежанката, не знам колко кила бяха - май 18 - ама на 35-то повторение вече изгубих бройката.
И си скачах на въженце отпреде на вятъра.
въже интервали 5х 03:00/00:30 по Рос Енамайт
после в залата 7 пъти четирисет от:
1. скрипец широк надхват - 5х40
2. скрипец тесен подхват - 5х40
3. раменни преси с дъмбели - 8-10х10 (тез дъмбели са ми малко особени и не съм сигурна в числата, ще ги претегля др. път)
4. задно рамо на скрипци -10-12х15
Без почивки.
Нещо ми се върти в акъла двуразова за днес. Нещо силово следобед... Имам брутална водна задръжка от каймата снощи, ама не можах да устоя. Направих грешката да не си взема ядки в унито и като закаркори тоз стомах и като се прибрах - от вратата към храната :D Тъкмо реших, че съм се наяла и съквартирантката направи сос за спагети, който се оказа доста за нея. И познай... :D
И аз съм живяла в 52-ри блок, но там нямаше фитнес. Явно е нов. Да не би да е на мястото на компютърната зала?
Ми, хаха... аз не съм живяла там, когато е имало зала. И въобще не живея в 52 :D
Да използвам поста, за да не спамя само:
Къде в София мога да си намеря ядки на приемливи цени (знам за Женския само), хубава извара от мандра, тлъсто свинско и... как да стигна до там :D
Хубава извара може да си купиш от едно магазинче до пазара срещу Зимния Дворец в Студентски град. Тя е кашкавалена, насипна, на Милктрейд и ми е сред фаворитите, а ядки на приемливи цени има и в Булгарплод Слатина, но без кола е кофти да ходиш там.
Вчера и днес се събуждам по тъмно и цял предиобед се чувствам супер заспала. Исках да си направя новата тренировка за крака днес, но заспивах в залата просто... Лежерно ми е. Само кляках и си одих.
20хСТ,10х20,10х30,2х5х40,5х50,3х60,1х70; 4х3х50
Полузаспалато ми състояние продължава и днес. Отидох в залата, загрях, почнах си кръговете. Никакъв фокус, никакъв тласък в движенията и тотална разконцентрираност. Надявам се следобед да имам възможност да действам отново.
Иначе се отбивам главно, за да си отбележа вчерашния 24-часов фаст, последван от зелена салата, 2 варени яйца и контролирано количество, кашу, бразилски орехи, тахан и мед.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДАРИ (party) (cake) Жива и здрава, и ученолюбива и силна (muscle)
21.10.13
16:20
Честит Рожден Ден !
Здраве, късмет в следването и в реализацията и успех в тренировките :)
Честит Рожден Ден !
Пожелавам ти всичко най-хубаво. . .бъди здрава и нека мечтите и желанията ти да се реализират :)
Честит рожден ден!Много здраве,щастие,късмет,любов, по-малко ядове,повече клекове!:D(party)
Благодаря на всички за вниманието и пожеланията :)
Бъдете здрави и борбени, търпеливи и толерантни.
Стана ясно, че тая мудност последните дни е от онези прекрасни дамски периоди, на които всяка жена се радва ежемесечно :D Та поне зверският апетит от миналата седмица се оправда.
Непрекъснато ми става горещо и затова от вчера като физическа активност съм само на танци и стречинг. Утре предполагам, че няма да съм като кашкавал вече. За 2 часа танци след ставане изливам немислимо количество вода :D
Oт сутрешния плейлист :)
Днес бързо и спретнато, както най-обичам. Горещи вълни по тялото още ми минават, потя се като животно, но предвид водата, която задържам с последните ми хранения, го отчитам като дискомфорт с естетическа възвръщаемост :D
5 кръга от:
клек 5х50
тяга 3х50
напади - 10 на крак с 2 дъмбела от 5кг
Почивки между кръговете за глътка вода и по някой предизвикателен поглед в огледалото :D
Иначе техниката на движенията в хода на такъв тип тренировка си я оценявам на 70% от тази в най-добрия ми период миналата година. Затова са такива цифрите на тягата; както и защото 15-ките са малки, а пък аз си пускам цялата амплитуда.
Така. Значи днес сутринта на НСА 2.1 км профилактично за 12:37.
И после 2 спринта по 60 м без засичане.
По график трябваше кондиция, но за мое съжаление и учудване този месец дамският период не ми го позволи.
След убийствен коктейл от 4-тото ми кафе за деня и 300 мл зелен чай усетих, че ще се хвърля от терaсата и слязох до залата с намерение за силовата горна част, но се оказа че кръгове в събота по това време няма как да въртя :D
Поразкарах се нагоре-надолу с асансьора - 3 пъти ме извикаха от 1 до 8 етаж, щото другия не работи. Гръмна ми главата :D
С притаена мъка и треперещи ръце се заех с вечерята. Не че нещо, ама съм дяволски добра :D
Горна част - Вариант 1:
4-6 повторения; 5 кръга от:
раменна с дъмбели 2х10
скрипец раменен подхват - 45,45,50,50,45
лег с дъмбели 2х10
скрипец надхват - 45,45,45,40,45
Без почивки.
На раменните и на лега можех спокойно да си позволя повече кила. На места съм правила над 5 повторения. Конкретно на лега ме спря техниката - нестабилна ми е лявата китка.
1.Силова:
клек - 20 СТ, 10х20, 5х40,50,60; 2х70; 0х80 - побеснях!
Тъкмо щях да избутам нагоре и шматката, дето ми пазеше отляво явно реши, че АТГ клекът е дълбок, защото ми тежи, и вдигна щангата, другият отдясно не реагира и добре че я задържах, щото щяха да паднат с мен барабар. ПРОВАЛИХА МИ НОВИЯ ЛР МАМКА ИМ СТАРАААА :@ Щях да ги избутам!!!!!!!
2. Кръгова (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
напади с дъмбели 10х2х5 кг на крак
3.Бягане - 2,4 км, време не засичах, защото си забравих телефона.
Та...кво стана ся... 3 седмици нередовни тренировки и калпава храна и взех, че на косъм си подобрих рекорда на клека. Сега остава само на практика да го сбъдна. Гз е отслабнал, ама пак подпали желязотоо (grin)
На кръговата - ще се качват и там скоро кила.
Бягането - по-добро като отпуснатост (предполагам заради натоварването преди това) и по-слабо като средна скорост.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 28.10.13 13:01.
28.10.13
13:23
Тъкмо щях да избутам нагоре и шматката, дето ми пазеше отляво явно реши, че АТГ клекът е дълбок, защото ми тежи, и вдигна щангата, другият отдясно не реагира и добре че я задържах, щото щяха да паднат с мен барабар. ПРОВАЛИХА МИ НОВИЯ ЛР МАМКА ИМ СТАРАААА :@ Щях да ги избутам!!!!!!!
А защо изобщо викаш някой да те пази ? Не ти дават да хвърляш на земята в залата ?
Мнението беше редактирано от Intolerante на 28.10.13 13:26.
Дреме ми дават ли, не дават ли. Аз си лашкам и не ми пука. Идеята беше, ако зацикля в долна точка, да ми се дадат 2 пръста и да избутам на всяка цена...
Вчера: 2,4 км без засичане.
Днес:
Вработване на тръстъра до 30 кг; ще се справя и с 35, добре са нещата, въпреки че скоро не съм правила.
1 загряващ рунд от кондицията:
американски подскоци - 20
суинг с дъмбел 15кг(блякс) - 20
скокове на въже - много
лицеви - 10
катерачи - 40
тръстър - 5х20кг
въже - много
лицеви - 10
напади - 10 на крак с 2х10
Наложи ми се сутринта да провеждам едни дълги телефонни разговори и да се поразкарам тук и там, та стигнах късно в залата, имаше много хора и... успях само загрявка да направя, за което ме е адски яд, понеже аз съм си виновна, че не изчислих времето. Мисля днес да си пусна един почивен, че вече ми стана лежерно и утре сутринта пак да отида за кондицията.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 30.10.13 12:22.
Вработване на тръстъра до 30 кг; днес по тежеше.
Кондиция:
американски подскоци - 20,22,20,17,20
суинг с дъмбел 15кг - 20,20,30,20,20
въже
лицеви - 10,10,11,10,10
катерачи - 40,70,57,53,50
тръстър с 20кг - 4,4,3,5,3
въже
лицеви - 10,10,10,10,10
напади - 10,10,10,10,10 на крак с 2х5
Почивки м/у кръговете, колкото да запиша бройките и да пия вода.
Днес ще се фаства до 18:00, като предварително си записвам какво ще ям, че няма да я бъде явно без да си водя записки. Планирам:
зелена салата с 2-3 варени яйца и маслини, хлорела, извара с червен пипер, шарлан и орехи, задушено свинско с кокосово масло. За тахана ще си помисля, а пък мед хич няма да ям, че не заслужавам. Само ще си позволя 1 филийка от нещо като бананов хляб.
Значи днес е четвъртък... до другия четвъртък трябва да съм способна да живея без въглехдрати. Не че ще, просто трябва да мога :D
За днес само бягане 3 км. Пак не засичах, защото все се случвам с някакви клинчета без джобове. Другият път вече ще го измисля.
Иначе снощи без мед не успях да удържа, но изварата с орехи отпадна. Фастът беше 20ч.
Днес фаствах само 16, защото нещо много прегладнях. Засега съм на бразилски орехи, тахан, мед, извара, 1 яйце и 3 свински хапки, останали от снощи. За довечера ще е някакво месо и вероятно салата, ама ще видим, не е ясна схемата още :D
Събота - бягане около 4км.
Пак се получи така, че късно отидох в залата и имаше 100 човека на етажа, направих само лежанка, без да броя серии и повторения. Мислех преди час пак да проверя има ли още госпожици, които да стоят по средата на помещението и да си се съветват кой креатин бил по-хубав, но нещо ми падна кръвното, докато бях във Фантастико и дори някакви 10 мин в магазина ми се губят. Въобще не помня какво съм гледала, ем отидох с конкретна цел...
По тази причина фастът трая 17 часа вместо 20. Сега се напрягам да сготвя малко, но не знам в крайна сметка дали ще ям нещо въобще.
Пак се получи така, че късно отидох в залата и имаше 100 човека на етажа, направих само лежанка, без да броя серии и повторения.
Ами що ходиш в тоя фитнес? Знаеш ли какви хубави и спокойни “железарници” има в Студентския град? :)