15.08.13
14:39
Тия табати, дето се въртят по няколко упражнения, не важат. Трябва да е едно и да е с внимателно подбрана тежест. Нито да е леко, нито да е тежко. Да се взривяваш на всеки рунд. Иначе не признавам. :>
Вариантът е за майка ми, не за мен. Аз само го изпробвах. Все пак говорим за човек, който до този момент не е правил нищо подобно.
15.08.13
15:06
Аз нищо не съм казал. Просто се хванах за “Табата”, като метод. Това, което си й дала, е нещо, като кръгова тренировка, по мое мнение, разбира се. :)
Ми така да е, няма да я уча да ми се лигави на 4-минутни тренировки.:D
Каза, че искала нещо бързо - на й бързо. Мисля, че постигнах добър баланс между работа с краката, която да й донесе необходимия енергоразход, работа с горната част, която да поддържа раменете и статичност в планковете, която, предвид заниманията й с йога, ще е един вид отдих от високата за нея интензивност на бърпита, подскоци и такива динамични движения.
Тия табати, дето се въртят по няколко упражнения, не важат. Трябва да е едно и да е с внимателно подбрана тежест. Нито да е леко, нито да е тежко. Да се взривяваш на всеки рунд. Иначе не признавам. :>
(tmi)...
Щом казваш...
Впрочем, подарявам НАУ ОМЕГА–3 и БЦАА, почти цяла опаковка на Пюр Нутришън. След около 30-40 минути ще ходя до Еконта, така че, ако искате да грабнете добавки за 3.50 (доставката), сега е времето да ми пишете.
Кой превари, той завари ;)
15.08.13
16:13
Бахти... Тука все едно пожар има, дге...
СС х 12: клек 3х55кг + скрипец 3х45кг
2-3 мин почивка
СС х 10: тяга 1х60кг + бицепс 3-4-5х10кг на ръка + раменна 3-4х15кг на ръка
2-3 мин почивка
СС х 5: лег 3-4х35 + трицепсови лицеви (12,10,10,10,7)
Направих 1 серия бицепс с 12 кг на ръка, ама ми трябват накитници, че синдромът на гъвкавата китка пак се обади. Иначе като тежест е точно колкото трябва.
И едно суфле за първи път с домашно приготвен шоколад :P
Мнението беше редактирано от cocobutt на 16.08.13 13:31.
Миналия път си мислех, че съм се разглобила, но май съм се излъгала :D
- напади с пудовкa (16) - 17,10,8,8,8 на крак
- клек с пудовките - 63,40,40,42,43
- сумо тяга с пудовките - 33,30,32,30,33
- суинг с пудовката - 53,40,45,40,30
- хоризонтални набирания на въже - 15,15,15,14,12
- кофички - 5,5,6,6,6
- трицепсови лицеви - 15,17,20,17,20
3 мин почивка м/у рундовете
Пот и зор, ама след 2 дни почивка на Балкан нямам оправдание да не се източа (!!). Макар че днес е един от дните, когато имах 100 причини (разбира се, имагинерни) да не тренирам и около 2-3 да тренирам. Пак отбелязах рекорди (makeup)
Хаха, ще ми се. Не, по-скоро е тяга, но Сашо така ми го написа. Разликата с тягата е, че умишлено давам по настрани коленете и натискам със задника. Ама виж, като дойде време да сменим кондицията, може и да се нагърбя (или по-скоро нарамя) с пудовчен преден клек, защото като ми се е случвало да правя, определено се усеща предизвикателството :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 19.08.13 17:40.
Maлко лирическо отклонение от плана, а утре си продължавам с Вариант А.
Днес - любимата ми тренировка от Вик:
10 rounds for time:
10 Deadlift @ 32 kg
10 Pushups
Резултат: 06:42
Само с трицепсови лицеви.
С минута и 8 сек. по-бърза съм от предишния път с пудовките (в далечния април):
C2
10 rounds for time:
10 Deadlift @ 32 kg
10 Pushups
Резултат: 07:50
СС х 12: клек 3х55кг + скрипец 3х45кг
2-3 мин почивка
СС х 10: тяга 1х60кг + бицепс 5х10кг на ръка + раменна 3-4х15кг на ръка
2-3 мин почивка
СС х 5: лег 3-4х35 + трицепсови лицеви (14,14,12,10,8)
В първата серия на лега 7х30 с възможност за още, разбира се. Днес много добро представяне на рамене и перки.
Впрочем ако някой има интерес - продавам чистак нови мегаяки обувки от Спортсдайрект, щото ми се оказаха големи - номер 38.
http://prodavalnik.com/chisto-novi-golddigga-38-nomer-i29550927
- напади с 2х16 пудовки - 5,5,5,5,5 на крак
- клек с пудовките - 70,42,40,40,40
- сумо тяга с пудовките - 30,30,32,31,20
- суинг с пудовката - 30,52,50,30,20
- хоризонтални набирания на въже - 13,14,12,8,-
- кофички - 6,7,5,5,4
- трицепсови лицеви - 12,18,20,17,20
Тренировката беше за събота, но тогава се чувствах като кашкавал и я оставих за неделя с намерението да подобря всички серии. В неделя и понеделник обаче имах странен световъртеж, беше ми адски топло и на моменти дори ме болеше гърлото. + Honeycravings.
Явно съм си поизпържила ЦНС с последните тренировки, тъй като още в четвъртък в залата на последните серии на клека се чувствах малко разконцентрирана и почна да ми куца балансът.
Така че днес направих семи делоуд - напънах в първите серии, за да подобря каквото мога на свежо и последната серия вече си беше делоуд. Дано тая почивка да ми е достатъчна :D
А, да, набирането - лостът почна да се изкъртва и от другата страна, така че до следващия път трябва да измисля къде да си преместя въжето.
Много трагизъм в залата днес, само клекове и скрипец правих. Чини ми се, че трябва да почна да ям като хората, щото снощи реално осъзнах, че ям 1/3 от количествата ми през зимата. И тва обяснява защо толкова ме измъчва жегата и защо не качвам сила. Проблемът е само един... не ми се яде :(
Както и да е, почвам да лека-полека да уголемявам порциите, че с тея 1000 калории никва няма да я свърша.
Чини ми се, че трябва да почна да ям като хората, щото снощи реално осъзнах, че ям 1/3 от количествата ми през зимата. И тва обяснява защо толкова ме измъчва жегата и защо не качвам сила. Проблемът е само един... не ми се яде :(
Според мен няма нищо притеснително - и аз лятото губя малко апетит, затова пък ставам по-лека и всички баланси на ръце ми се получават по-добре. :)
И аз съм по-лека и не се чувствам зле, но от миналата седмица се усещам слаба в тренировките, спя като пън по 10-11 часа, което не е нормално за мен. Приспива ми се по никое време и съвсем скоро имах крейвингс. Та... септември вече е при нас и може би ми дойде моментът да променя нещо.
03.09.13
10:00
съвсем скоро имах крейвингс. Та... септември вече е при нас и може би ми дойде моментът да променя нещо.
Палачинки! :D
Значи пак не ми се яде и не ми се тренира. Пробвах един ден да ям повече и последваха 3, в които цял ден не се сещам за храна. Явно така ще си я карам, докато... ми дойде музата да ям и да тренирам.
Здраве желаем :D
Хаа, тая вечер сме на пица с шунка. Почвам да се чувствам като себе си :D
Да видим утре кво ще ми се прияде... (нещо със сос май ще е) Мдаа, и ще си навъдя няколко тъпи поста, ама нека де, храна не съм писала от 100 години :D
Какво те накара така на 180 градуса да промениш виждането си за храната отново? :)
И как приемат на този етап стомаха и тялото ти подобни сътресения?
Мнението беше редактирано от Margi на 10.09.13 08:37.
Нямам проблеми засега - все пак не съм се нахвърлила като куче, просто ми се прияде месо. Бе, както виждате, при мен всичко става за секунди. Не съм решила дали ще ям месо, или не, но не изключвам възможността зимата да си хапвам, ако ми се яде. И все пак няма да се прекалява, както беше миналата година.
Та.. храната не си я променям от някакви убеждения, а по-скоро от конкретни настроения. Да кажем, че в момента съм в периода на ловеца :D
Смятам днес да ударя един 24-часов фаст с много вода и чай и от утре да започна пак ребилд. Стриктно. Хавата е да си вдигна силата, бълк няма да има засега. То просто не мога да ям достатъчно - въпреки ядките и тахана ме озорва храната. Сега мисля какво ще се яде, че така без план съвсем ще измършавея. Мисля и как да стане така, че да не искам пари от нашите за храна, като ида в София.
Засега ще пробвам едно НВД, за да ми дойдат крейвингс натурално и да почна да си вдигам количествата. Само че ще е яйчено НВД, месото само когато ми се яде. Ще си поиграя с основните движения и когато се усетя готова за кондиция, ще действам. Много превъртях тва лято... :D
Временцето най-накрая ми е по вкуса. Апетитът си е на място. Днес ще се празнува рожден ден, та от утре почвам да попълвам пак, както си му е редът. Бележка към мен си: утре е вторник.
Почнах днес пак да се адаптирам. Щеше да е хубаво само силова да направя като за начало, но се нахвърлих на кондицията. Първият рунд - добре. Накрая на втория ми се зави свят и ме зацепи мощно главата. Яд ме е.
Както и да е, до другата седмица това ще се фиксира. Важното е, че успях да се мотивирам и започнах да ям.
Кантарът показва 48 кила, но на мен не ми се вярва да съм под 50 (той нашия е грешен). В момента талия - 63, ханш - 90.
Та, 2-та рунда :D
- напади с 2х16 пудовки - 5,5 на крак
- клек с пудовките - 75,30
- сумо тяга с пудовките - 30,25
- суинг с пудовката - 50,30
- хоризонтални набирания на въже - 12,10
- кофички - 6,4
- трицепсови лицеви - 16, 15
Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.09.13 16:40.
Каква е целта на тази кондиция Дари ? До отказ ли ???Защо клякаш толкова много и с двете пудовки ли клякаш 75 клека примерно (wasntme)
Целта е всеки път да си подобря предишното постижение. Обаче покрай постоянната смяна на настроения, храна и атмосфера в момента виждам зор. По-горе на Атомката написах, че това са тяги с коленете настрани и избутване с дупарата, а не преден клек с 2-те пудовки.
Иначе да, в първите 3 рунда се раздавам до отказ - отказ на хвата най-често се получава.
Покрай тез общежития бая нерва хвърлям. През 2 часа казват нещо ново и цял ден дава заето... Мнооого тъпо майнааа!
21.09.13
12:30
Подготви се тепърва с 30 кила стоманени въжета за нерви :) Ще ти трябват само за 1вия семестър :P
Домашните повече ме ядосват от СБО, ама нищо де, трая си...
Та днес - леко, но не съвсем. Нямам тласък в движенията, но друго не съм и очаквала след толкова ослушване.
вработване клек до 60 =>
ССх6: клекове 6-10х40 + корем от вис
ССх5: тяга 3х50+раменни с дъмбели 10х2х10кг
ССх3: лежанка 6-7х30 + трицепсови лицеви
9 интервала 01:00/00:10 въже
Всичко е с минимали почивки от порядъка на секунди.
Това ми се правеше, това правих. По-добре от нищо :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 21.09.13 15:37.
Първа тренировка в Студентски и адската надъхвация. Не съм работила по програма, разцъках на рандъм като на първа среща със залата. Иии много се надъхах, кондиции и кръгови ще правя, когато нямам лекции сутринта да не ми се пречкат разни ентусиасти, а пък силовите - вечер.
Клекче до 1х65
Лег до 1х40
Скрипец (направо е създаден за мен за разлика от този в Пловдив) - до 5х55
Нападчета, разтяжки, пътечка под наклон...
След 3 дни идват мангизите и почва стабилната манджа, че засега имам само ядки, тахан и яйца :D
Значи много лошо ми изстина цялото тяло и се прибрах да си взема дрехи :D Не знам от това ли е, ама днес като кляках за пръв път получих крампа и то на квадрицепсите... Иначе бях замислила кръгова да въртя, ама то без крака ква кръгова...
клекчето до 50 само
СС х 5: скрипец 4-7х50 + раменни с дъмбели 7х2х12
лежанка: до 2х3х40 със съпорт в долна точка
4-5 серии хиперекстензии за изстрадалото кръстче, дето го духаха софийските ветрове цяла седмица
Утре сутринта ще ходя, че пак беше фул...
А иначе с храната положението е плачевно - в смисъл - пак почнах да оправям по близо кило месо на ден и не мога да се спра, постоянно ми се яде. Донесох си в неделя кутия пържоли и вече ги няма ;(
07.10.13
21:38
Кило месо/ден? Кво правиш ти бе, адвокатке :D