Напоследък доста премеждия и “премеждия” срещам с тренировките, но съм убедена, че няма да продължават още дълго. Отчитам положително развитие със сухожилието на глезена, почти здраво го чувствам. Вчера тренировката отпадна поради недоспиване, пък и реших да обърна малко внимание на учебниците.
Днес направих два кръга от кондицията, която си ми е по програма. Много лека и мобилна се чувствах на всякакъв вид подскочна работа, но крайно неиздръжлива. Всъщност тази кондиция последно съм я правила на 5-ти декември, преди белята с глезена, така че да речем, че мога да си простя.
Забелязах, че при скачането на въже десният крак стои по-назад, което ме навежда на мисълта, че тежестта не се разпределя равномерно (то се подразбира, след като има едностранен проблем). Но обстоятелството, че го забелязах подсказва, че много трябва да внимавам да не изтърва яйцата баш пред входната врата, дето се вика. Или, с други думи - докато си заздравя единия крак, да не осакатя другия.
американски подскоци - 40,25
суинг с пудовка 16 кг вертикала - 40,30
въже
лицеви - 10,10
катерачи - 85, не броях втория път
тръстър с 25 кг - 5,3
въже
лицеви - 10,10
напади с 2х10 кг- 5,5 на крак
Скоро - живот и здраве - повече.
Редакция: Добавям 10 интервала от 30/10 сек. планк, редуван с лицеви.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 09.01.14 12:23.
Отчетче за вчера и днес:
10 януари, петък - Горна част - вариант 1 (6 кръга):
раменна с дъмбели 5 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5 х 45 кг всички кръгове
лег с дъмбели 5х2х13.5 кг
скрипец надхват - 5 х 50 кг всички кръгове
Без почивки.
Хич не ме натовари, скоро ще има промени във вариантите за горна част.
11 януари, събота - Вработване от:
заден + преден клек 3х30, 3х40, 3х50 + 1х50 (единицата съответно е за предния), 2х2х60 само за задния
Кръгова - долна част (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
ходещи напади с дъмбели 8 кг - по 10 на крак
Почивки не съм засичала, но бяха в рамките на обичайното.
Целите ми ръце са в рани и мазоляци и тягата поувисна. Имах други планове за нея, но не случих на лост тази сутрин. После имаше стречинг и разни балансиращи стойки. Отделно докато чаках да се разчисти кошера, кляках още, ама кила и серии не помня.
Здрасти ! По-назад в дневника ти четох, че искаш да учиш право в СУ. Аз съм 12 клас тази година и планирам същото ... Та директно на въпроса (ако разбира се си склонна да ми отговориш): Понеже от всякъде чувам какви ли не истории, че на изпита по история ако не напишеш минимум 10-11 листа (листа, не страници) все едно нищо не си направил, се чудя дали това е така. Наистина ли обемът е чак такъв ? Понеже той ми е най-притеснителният елемент ...
А според теб възможно ли е да напишеш 22 страници в рамките на 4 часа? :D
При добре синтезирани и изчерпателни знания и в зависимост от темата и почерка 5-8 страници са нормален обем. Ти да не мислиш, че някой изгаря от желание да проверява 11 листа локуми... Самите теми в разширения си вариант не надхвърлят 12 страници печатно в повечето случаи.
Научи се да си правиш планове. 20 мин. ще ти отнеме един добре структуриран план, в който да си отбележиш точките, които смяташ, че е възможно да забравиш. Извори запомняй и изводи прави след всеки акт на дипломация: държавна реформа, международни преговори или военни действия. Обемът ти е най-малкият дерт, той винаги се получава. Ако имаш още въпроси, на лично, моля!
Кондиция:
американски подскоци - 35,22,30,23
суинг с пудовка 16 кг - 60,30,30,30
въже
лицеви - 10,10,10,7
катерачи - 70,70,70,60
тръстър с 30 кг - 3,3,3,2
въже
лицеви - 10,9,10,7
напади с пудовката пред гърди - 6,6,5,6 на крак
Завърших с 3 суперсерии хоризонтални набирания по 5-6 повторения раменен + тесен подхват. Добре ми дойдоха, смятам да ги включа в схемите за горна част.
Дали заради крайно малките количества храна през последните 2 дни, или заради рязкото намаляне на въглехидратите, нямах възможност да се раздам. Миналия месец при големите бройки се хранех почти изцяло с въглехидрати, но си е въпрос на адаптация. Затова пък хвърлих заровете в ползва на тръстъра и не загубих.
Живи и здрави, хубав ден!
Колко максимална тежест си правила на тръстер? Любопитно ми е, защото гледам правиш малко бройки.
На 40 кг ми остана съвсем малко да избутам, така че да считаме 35. Малко бройки правя, защото е в кондиция и не искам компромиси с техниката.
Вчера - 14 януари, вторник:
1. 9 суперсерии:
1.1. набиране тесен подхват 3-2 повт. (не са пълни)
1.2. повдигане на крака - 10-13 повт.
2. 9 х 30/10 сек. планк
Днес - 15 януари, сряда:
Вработване лег до 3х40кг.
Горна част - Вариант 2 (9 кръга):
скрипец надхват 3 х 45 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 55 кг всички кръгове
раменна - 3 х 27.5 кг всички кръгове
лежанка 3 х 35 кг всички кръгове
Без почивки.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 15.01.14 10:51.
Бутче ,интересно ми е какво точно включва вработването на лега.Пишеш “до 40кг” ,но явно са малко сериите преди това?В противен случай 35 в работните 9х3 не ми се връзват!Определено тежко идва в едната крайност ,а в другата прекалено леко?
Сапунец, вработването, изпълнено след загрявка на стави, е следното: лег - 10 повт. с лоста, последвани от 5-3 повт. на 30 и на 35 кг и тогава вече си решавам дали ще правя бройка на 40, 42.5, макс... зависи от силата и степента на възстановяване в конкретния ден. Та затова не го пиша, различното е в последните 1-2 серии.
Все по-осезателна разлика има в раменете и гърбината - като размер са дръпнали, като сила и са като че ли леко поизчистени.
Вработване: заден + преден клек 7х20 кг, 5х30 кг, 3х40 кг; задният отново до 2х60.
клек 5х50
тяга 3х60
ходещи напади с дъмбели 12 кг - по 10 на крак
2-ри ден МЦ - демек най-гадният. Не става за максове и потенето е малко повече, но не багеросах на нищо. Откъде тая любов към нападите, не знам, ама в момента само при тях увеличавам тежестите.
Вчера (17 януари, петък):
1. 5 суперсерии:
1.1. повдигане на крака от вис х 20
1.2. руски усуквания с 10 кг дискове х 20 на страна (2х5 кг, защото бях за заверка в дамския фитнес)
2. 9 х 30/10 планк;
Приятна и качествена импровизация спретнах днес:
1. 12 суперсерии през 20 сек от:
1.1. тръстър с 25 кг - 6 повт.
1.2. лицеви опори, трицепсови (стриктни) - 6 повт.
2. 6 кръга с почивка, колкото да се спусна до 1-вия етаж с асансьора:
2.1. стълби 8 етажа
2.2. 30 суинга с 16 кг пудовка
3. излизане:
3.1. 22 ходещи напада с пудовката пред гърди по коридора, докато стигна до апартамента
3.2. 3 х 30/30 сек. страничен планк (ляв/десен)
Доволна съм, смятам да повторя тази конфигурация и да я обогатя съвсем скоро :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 18.01.14 11:02.
Вработване лежанка - до 2 серии по 5 повт. на 40 кг
Горна част - вариант 1 (9 кръга):
раменна с дъмбели 5-6 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5-6 х 45 кг всички кръгове
лег - 6-7 х30 кг в първите 3 кръга (много леко, що така ги сложих, не знам) + 5х35 кг нататък
скрипец надхват - 5 х 45 кг всички кръгове, изключение на един - там с 40 кг
Без почивки.
Добре се получи, но много бързо, че бая народ изскочи. На раменната подбарах някакви дъмбели от рода на 12,5 кг, но за кръгове са ми в повече. Подхватът - лек и ефирен, на надхвата се кривучкам. Лежанката е с лост, а не с дъмбели, поради ограничения терен. Това сигурното защото всички започват “от понеделник” :D
И сега се чувствам точно в настроение за бягане. Но за жалост такова няма да има до края на сесията с цел превенция на хронифициране на неизправностите по сухожилието. Толкоз за днес. Успешна седмица!
Мнението беше редактирано от cocobutt на 20.01.14 10:58.
Вчерашната тренировка:
Вработването на клека беше до 2х70, ама не бяха от най-красивите.
Кръгова - долна част (7 кръга):
клек 5х50
тяга 3х60
напади с дъмбели 10 кг - по 10 на крак; във втория кръг с 12.5 кг, но лявата предмишница нещо запротестира...
Това с малки почивки без засичане, но под минута.
После имаше още 7 клека на същите кила и разни чекнения и драконови флагове.
казано от cocobutt на 22.01.14, 12:52:
... и разни чекнения и драконови флагове.
Е тук те поздравявам! /не за чекненията ,за флговете де ;) /
казано от sapuna на 22.01.14, 14:24:
Е тук те поздравявам! /не за чекненията... ;) /
Да, така е! Чекненията без снимков материал не се броят!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 22.01.14 14:29.
казано от Boby_ на 22.01.14, 14:28:
казано от sapuna на 22.01.14, 14:24:
Е тук те поздравявам! /не за чекненията... ;) /
Да, така е! Чекненията без снимков материал не се броят!
В най- добрия случай може и клипче! :D
казано от Boby_ на 22.01.14, 14:52:
казано от CarnalK на 22.01.14, 14:33:
Horny чучаци bb-team
С тоз банан дет’ го е хванал...кой знае кво й мисли (grin)
Мнението беше редактирано от Juls на 22.01.14 16:04.
Ебати забавата в тоя дневник :D
Къде-къде по-интересни девойки има, тепърва ваят дупета. Аз не съм актуална вече :D
казано от cocobutt на 22.01.14, 17:56:
Ебати забавата в тоя дневник :D
Къде-къде по-интересни девойки има, тепърва ваят дупета. Аз не съм актуална вече :D
Зачудих се да напиша ли нещо, дето ако го изтърся на колежка, ще ме подгонят за сексуален тормоз.
После си викам, че каквото и да кажа, все тая. :) Явно дупе няма да покажеш.
4chan - Tits or GTFO
bb-team - Squat Ass or GTFO
bg-mamma - жълта книжка or GTFO
казано от CarnalK на 22.01.14, 20:30:
4chan - Tits or GTFO
bb-team - Squat Ass or GTFO
bg-mamma - жълта книжка or GTFO
знаех си ,че lurk-ваш в 4чан: :D
Мнението беше редактирано от Vintage на 23.01.14 09:54.
Имам болезнена нужда да се оплача в дневника си.
Трябваше да стана рано за кондиция. Домързя ме. Алармата звънна, спрях и пак се унесох. Сънувах, че ям.
Станах, облякох се, стегнах си глезена - готова за тренировка. Домързя ме.
Седнах да уча, допих си кафето.
Току-що приключих с 500 г задушен свински врат, 4 варени яйца и съм на път към суджука и тахана. Страшно е, хора, страшно е! :D
23.01.14
10:25
Извънредно голям апетит? Ти? НикогаШ :D
Ta така, вчера си обърках плановете с тренировката и стана почивен ден. Храненето беше обилно, но качествено.
За днес измайсторих следната проста, но нелека кондицийка:
5 кръга с 16 кг пудовка:
1. 69 суинга + 6 бърпита + 9 американски подскока
2. 46 суинга + 8 бърпита + 12 американски подскока
3. 30 суинга + 11 бърпита + 16 американски подскока
4. 20 суинга + 15 бърпита + 22 американски подскока
5. 13 суинга + 20 бърпита + 30 американски подскока
За време: 16:50 мин.
Схемата е следната. Изходната точка е първи кръг - 69 суинга, 6 бърпита и 9 ам. подскока. Делим числата на 3. Съответно резултатите са 23, 2 и 3. С получените частни намаляме суинговете (69 -23 = 46) и увеличаваме останалите елементи (6 + 2= 8; 9 + 3= 12).
Процедурата се повтаря за всеки кръг, като когато някоя от бройките не упражненията не е кратна на 3, дели се от най-близкото по-голямо число (например: 46 не се дели на 3, но 48 - да, затова в третия кръг суинговете са 30 - 48 : 3 = 16, а 46 -16 = 30).
Следващият път ще се стремя да вмъкна и 6 кръг, който е с 8 суинга, 27 бърпита и 40 американски подскока). Сметнала съм ги до 8-ми, който предвещава внушителните 48 бърпита и 72 американски подскока :D
Хубавото на тренировката е, че може да се направи както отпред-назад, така и обратно, т.е. да се започне от големи бройки бърпита и подскоци и да се върви към повечко суингове (което също смятам да изпитам).
Докато се готвя за изпити по право, ми залипсва математиката, ти да видиш... :D Иначе завърших с 9 х 30/10 секунди планк, на който раменете ми пищяха.
Вработване лег до 2х3х40кг.
1. Горна част - Вариант 2 (9 кръга):
скрипец надхват 3 х 50 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 55 кг всички кръгове
раменна - 3 х 30 кг всички кръгове (само в първите два с 27.5 да позагрея)
лежанка 3 х 37.5 кг всички кръгове
Без почивки.
2. 4 серии по 21 повторения повдигане на крака на успоредка;
2 асистирани набирания, висене (висенето всеки път го правя, ама забравям да го пиша), още малко опити за набирания, но вече бях поизморена.
Ако нямах мускулна по раменете, щях да заложа 40 на лежанката в сериите, но инак съм доволна.
Вработване клек: разни бройки до 50; 3х60, 1х70, 1х75 кг.
клек - 3 повт. на 55,60,60,60,60 кг
тяга - 2,3,3,2,3 повт. на 70 кг
напади с дъмбели 10 кг - по 10 на крак;
Почивки около минута, накрая дори по-кратки, че имаше и други желаещи да клякат.
Малко по-силово го дадох днес, като на клека имах резерви за още повторения. Кошерът преливаше от пчелици, но този път стършелът бях аз и ограбих хубавите лостове :D Съобразих се с факта, че всички ме заобикалят, и не правих ходещи напади. После малко стречинг, висене, шпагати и такива ми ти работи.
Приятно раздвижване измежду академичните четива направих днес:
А: 3 частични набирания + 19 повдигания на крака от вис
В: 3 негативни набирания + 19 повдигания на крака от вис
+ още 3х3 негативни набирания.
Всички набирания са с успореден хват. Дори лекият отскок, който правех при негативното изпълнение, ми беше повече, отколкото ми е нужно, за да се набера. Доволна съм :)
Много стабилно вработване на тръстъра направих. Движението и техниката, която съм усвоила (умишлено пояснявам коя техника), бяха на най-доброто си ниво досега. Два опита на 40 кг - на първия отново няколко см. не ми достигнаха. На втория рано изпуснах въздуха и се прецаках.
Кондиция:
американски подскоци - 40,30,30,30
суинг с пудовка 16 кг - 60,40,40,30
въже
лицеви - 10,10,10,10
катерачи - 70,80,60,60
тръстър с 30 кг - 3,3,2,3
въже
лицеви - 10,9,10,10
ходещи напади - 10,10,10,10 на крак (2х10 кг дъмбели)
Почивки - минута.
При лицевите имах възможност да дам още като бройка, но предпочетох да ги помпам бързо, стриктни са. Иначе направих грешката да пия доста вода и кафе преди тренировката и през цялото време чувствах бесния джангър в корема, особено неприятен при суинговете, та затова и не си дадох зор.
Ами понеже току-що свърших с храненето, ще я напиша:
китайско зеле със зехтин; свинска плешка, задушена в масло; 3-4 парченца суджук, малко тахан с перга и годжи бери. Последното присъства, защото гледам, че от 5 дни имам всеки ден активност, а пък въглехидрат не съм яла. То не ми се и яде де, ама айде, да има там. Предпочитам да зареждам с количества месо и яйца, вместо с въглехидрати. Довечера ще зобя яйца сигурно, може и плешка още, грамажите не ми се коментират. Нормално в менюто ми присъстват ядки - главно бразилски и български орехи, но в момента нямам налични.
Вработване: лежанка - до 3х40 + 5 негативни набирания
Горна част - вариант 1 (10 кръга):
скрипец раменен подхват - 5-6 х 50 кг всички кръгове
лег с дъмбели - 5 x 2x13.5 кг
скрипец надхват - 5 х 45 кг всички кръгове
Без почивки.
При всички обстоятелства би трябвало да съм доволна, като се има предвид, че е възможно и 11 кръга да съм направила, не 10. Утре ми е първият изпит и го мисля. Като че ли не мога да оценя тренировката, не мога да се накефя просто. Вяла съм, отнесено ми е такова. Даже и лежанката претупах в началото.
едит: Толкова съм смотана, че забравих да запиша и 4х21 подигане на крака от успоредка (dull)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 30.01.14 11:12.
клек с 60 кг: 3,5,3,3,3
тяга с 70 кг: 3,3,3,3,3
ходещи напади с дъмбели 10 кг - по 10 на крак
Почивки под минута.
Наблегнах на бързодействието днес, нямаше максове и експерименти. 2-та дни покрай изпита си причиних много зла дехидратация, особено вчера, която, както винаги при трениране на долна част, усетих в последствие. Възможност за повече кръгове имаше, но утре няма да почивам и ще изскачам на кондиция направо, искам да не съм пребита. Тренировките съм си подредила така, че да не ми съвпадат в един ден с изпита, както беше вчера. Яд ме е, защото ако не бях си позволила някои волности вчера, днес тренировката щеше да е много по-иначе :( Глупав човек съм, много глупав понякога!
Вработване лег: до 6х40 кг и 3х45 кг.
1. Горна част - Вариант 2 (10 кръга):
скрипец надхват 3 х 50 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 55 кг всички кръгове (2 кръга бяха с 60, но много зор ми беше да балансирам, явно не съм толкова тлъста :D )
раменна - 3 х 30 кг всички кръгове
лежанка 3 х 40 кг всички кръгове
Без почивки.
2. 4 серии по 21 повторения повдигане на крака на успоредка;
Лежанката - безсмъртна! Ама си забравих дисковете по 1.25, иначе щях да сложа 47.5. След тренировката правих негативни набирания. Лега и набиранията днес имах чувството, че мога да ги правя до довечера, много прилив, много нещо. Така става след 5 дни гликогеново зареждане и 10 часа сън снощи :D
Два изпита оправих с 5 и 6. Утре най-накрая ще си направя кондицията :D
Вработване клек: някакви бройки до 50; 2х60, 1х70, 1х75.
1. Кръгова - долна част (5 кръга):
клек с 60 кг: 3,3,3,3,3
тяга с 70 кг: 3,3,3,3,3
ходещи напади с дъмбели 10 кг - по 10 на крак
Почивки под минута, много бързо изпълнение.
2. 4 суперсерии от 4 негативни набирания + 13 повдигания на крака от вис. И в добавка още 3 негативни, за да станат 19.
Набиранията пак са подхват, ама съм го поразширила. Много добра тренировка за хвата се получи.
Кондиция:
американски подскоци - 43,31,30,30
суинг с пудовка 16 кг (хоризонтала) - 109,50,40,40
въже
лицеви - 10,10,7,10
катерачи - 70,70,70,70
тръстър с 30 кг - 3,3,2,2
въже
лицеви - 7,7,8,8
ходещи напади - 10,10,10,10 на крак (2х10 кг дъмбели)
Почивки - минута.
Нещо трицепсите слабо днес. Иначе в първия кръг направих тест бройка на суинговете. Още десетина читави имам в резерва, но сметнах, че не е необходимо да бутам до отказ. Имам мускулна на гъзiнката и квадрицепсите, която утре, усещам, ще ме строши много лошо :D
Мнението беше редактирано от cocobutt на 08.02.14 10:24.
Тренировката след 36 ч. фаст:
Лежанка: лост, 3х30, 3х40, 3х45, 1х50 кг.
Горна част - вариант 1 (9 кръга):
скрипец раменен подхват - 5 х 55 всички кръгове
лег с дъмбели - 5 x 2x13.5 кг
скрипец надхват - 5 х 50 кг - 4 кръга, останалите 5 - с 45 кг
Без почивки.
+ повдигане на крака на стойка - 4х19. Май няма нужда да казвам, че съм доволна :D
И вработване с няколко негативни имаше, забравих да напиша.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 10.02.14 10:06.
Вработване тяга: не помня точно серии и бройки, но направих 1х75, уж за да се запазя за 80, ама се изложих.
клек 5 х 50,50,55,55,55 кг
тяга с 70 кг: 3,3,3,3,2
ходещи напади с дъмбели 13.5 кг - по 10 на крак
Почивки под минута.
Много прегрях, голяма жега ми беше, което ме ограничи в немалка степен в днешната тренировка. Имах възможност за повече кръгове, но нямах особено желание. Тягата я докарах до нивото на коленете, което си е моята мъртва точка, и не положих достатъчно старание да издърпам, предадох се, за което ме е яд. Ще ми се следобед да завъртя нещо кондиционно, но ще видим дали.