И така, не успях да тренирам втори път завчера, но днес измайсторих много хубава кондиция, състояща се от:
1. Работа по “слаби места” - 9 кръга от:
1.1. Тръстър* с 25 кг - 9 бройки
1.2. Тяга с 40 кг - 9 бройки
1.3. Негативни набирания* - 6 бройки
1.4. Лицеви опори (трицепсови) - 9 бройки;
2. Гърч (вдъхновен от Илия):
2.1. Стълби 8 етажа на всяко 2-ро стъпало - 2 пъти
2.2. Суинг (хоризонтала) - 10 с двете ръце - 10 дясна - 10 лява - 10 с двете ръце (общо 40 бр.)
2.3. Стълби 8 етажа на всяко 3-то стъпало - 2 пъти
2.4. 100 м. ходещи напади СТ - 92 бройки общо
2.5. Стълби 8 етажа на всяко 2-ро стъпало - 2 пъти
2.6. Американски подскоци - 24 бр.
* - при тръстърите и негативните набирания след 6-ти кръг намалих бройките с 3 от съображения за сигурност, че не са ми от най-тренираните стави там, а вече се чувстваше умора.
5-минутна почивка имаше между двата блока, докато стигна до стълбите. В първия блок нямаше почивки между кръговете, освен за вода. Във втория - докато сляза до 1 етаж с асансьора.
Тягата съм я сложила към първи блок, защото скоро не съм я тренирала целенасочено и ми се е позагубил малко “тласъка” на движението, нищо слабо й няма :) Малко работа по дърпащите ми трябва.
Яка тренировка!
Вработване: Лежанка до 2х2х45 кг, непосредствено едно след друго. Негативни набирания.
Горна част - Вариант 2 (13 кръга):
скрипец надхват 3 х 50 кг в 10 кръга, първите 3 бяха с 45.
скрипец тесен подхват 3 х 55 кг всички кръгове
раменна - 3 х 30 кг всички кръгове
лежанка 3 х 40 кг всички кръгове
Без почивки.
+ 15,14,13,10 повдигания на крака от вис - едно след друго.
Отново много доволна. Всичко беше на ниво, единствено за раменната мога да кажа, че докарах почти до отказ, тъй като последните 3 кръга ми натежа, ама и аз не се дадох. Положителният момент е, че силово имах възможност да изравня надхвата с подхвата на скрипеца (!), но не го направих заради разранен мазол. Несигурният хват би довел до придърпване с ръце, вместо с перки, а от това смисъл няма.
В четвъртък вечерта направих 3 км бягане без засичане и без натискане с едно “здравословно” ускорение. Замислени бяха 1000-1800 м, но нещата вървяха добре и много се накефих! Оплаквания нямам никакви, но още няма да бягам всеки ден, а и ще редувам по-кратки дистанции като за начало.
Вработване тяга: 7х40, 4х50, 1х70, 1х80 кг.
Кръгова - долна част (5 кръга):
клек 3х60
тяга 3х70
ходещи напади с дъмбели 13.5 кг - по 10 на крак
Почивки - минута.
+4х21 повдигане на крака на успоредка
Първи ден МЦ, нахранена и наспана, потенето - в рамките на нормалното. Само мазолът на лявата ръка ми докара малко нерви и правех грозни гримаси в последните 2 кръга на тягата, висенето след тренировката на лоста също го отнесе. Да ми се маха вече! 80 кг на тягата - леки :)
Вработване: Лежанка: лост, 3х30, 3х40, 3х45, 2x50 кг - отново ЛР! Негативни набирания.
1. Горна част - Вариант 1 (9 кръга):
раменна с дъмбели 5 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5 х 55 кг всички кръгове
лег с дъмбели 5 х 2х13.5 кг ; първите 2 кръга с 2х16 кг
скрипец надхват - 5 х 50 кг всички кръгове
Без почивки.
+ 4х19 повдигане на крака на стойка
Имах сила за още 1-2 кръга, но хора имаше и не ми беше удобно да нахалствам повече по всички уреди. Пък и натоварването си беше качествено - тест набирането след всички кръгове го доказа. А следобед ме чака БЯГАНЕ!
Легът с дъмбели ми беше лек, но 16-ките са ми нестабилни и затова лека-полека ще ги добавям в кръговете. Раменете, както винаги, са извън партито :D
Ронка, ако четеш това, обърни внимание на факта, че тази програма я въртя от 4 месеца вече. Тя Блага хубаво си го каза за Животното :)
Вработване клек: губят ми се сериите, но направих 1х75 кг.
Кръгова - Долна част (7 кръга):
клек 5х50
тяга 3х70
ходещи напади с дъмбели 13.5 кг - по 10 на крак
Почивки - минута.
Вчера бягах 1600 м. и положението беше трагично. Като усещане - добре. Като време - болезнено. Ще си подобря времената до края на месеца, при това - без да се съсипвам. Работа ме чака сериозна, но поне нямам изпити на главата. Днес клекът беше за техника. Интересно е как 1-2 см в плюс на височина афектират цялата биомеханика на едно упражнение :)
Не мога да не се похваля с обяда си! Но това е само част от угощението, което предстои...В момента във фурничката се пече ароматен свински бут, за който скоро ще приготвя нежен сос. Държа да отбележа, че всичко това се случва в момента в Студентски град :D
20.02.14
16:30
казано от cocobutt на 20.02.14, 16:07:
Не мога да не се похваля с обяда си! Но това е само част от угощението, което предстои...В момента във фурничката се пече ароматен свински бут, за който скоро ще приготвя нежен сос. Държа да отбележа, че всичко това се случва в момента в Студентски град :D
Изглежда вкусно :D Къде живееш в Студентски да ти дойда на гости :D ?
20.02.14
16:53
Уникално заглавие на дневника :D
Държа да отбележа, че всичко това се случва в момента в Студентски град :D
Студентството днес не е това, което беше студентството едно време...:D
казано от Петър на 20.02.14, 20:17:
Държа да отбележа, че всичко това се случва в момента в Студентски град :D
Студентството днес не е това, което беше студентството едно време...:D
Както и много други неща, Пешко. Одъртяваш! :D
казано от Boby_ на 21.02.14, 08:50:
Както и много други неща, Пешко. Одъртяваш! :D
(grin) (punch)
Днешното занятие:
0. Силово: Клек 10хСТ, 7х20, 5х40, на 50 и 60 не помня бройки, 1х70, 1х80 кг.
1.1. Тръстър* с 30 кг - 6 бройки
1.2. Тяга с 50 кг - 6 бройки
1.3. Негативни набирания - 6 бройки
2. Тест прогресия за клек:
2.1. Клек 30х30 кг.
2.2. 20 Американски подскока
2.3. Клек 20х40 кг.
2.4. 16 Американски подскока
2.5. Клек 10х50 кг.
2.6. 13 Американски подскока
2.7. Клек 5х60 кг.
2.8. 10 Американски подскока
2.9. Клек 1х70 кг.
2.10. 10 Американски подскока
Излизане: 100 м. ходещи напади СТ (94 бр.) + 20 суинга до вертикала (баси лигнята беше с тези суингове :D)
* отклонения при тръстъра: 6 и 7 кръг - 5 бройки; 8 и 9 кръг - 3 бройки.
Почивките са за кратки раздишвания и сменяне на тежестите, като няколкоминутни бяха тези помежду 3-те блока.
Ей тва е... старата Дарина :) Яко гъзо да пращи!
Вработване: Лежанка до 2х45 кг; 4 цели набирания подхват през няколко секунди, 5-тото ми се опъна и починах малко повече, та направих и него!
Горна част - Вариант 2 (14 кръга):
скрипец надхват 3 х 45 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 55 кг всички кръгове
лежанка 3 х 40 кг всички кръгове
Без почивки.
На друг скрипец съм, затова надхвата е с малко по-леко. Много съм доволна от набиранията. След тренировката също направих тест-набиране и издърпах толкова, колкото успявах преди 2 седмици.
Поздрав с една любима песен с любим текст :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 24.02.14 13:04.
Вработване: редувах клек с тяга и единички набирания - общо 5х1. На тягата до 3х80 кг. По грешка сложих 90 кг първо и ги отлепих, но не издърпах.
Кръгова - Долна част (5 кръга):
клек 5х50
тяга 3х70
ходещи напади с дъмбели 14 кг - по 10 на крак
Почивки - под минута.
Нервната малко застърга, добре че вчера не пуснах бегова. Утре - почивка с качествено хапване :)
Мнението беше редактирано от cocobutt на 25.02.14 16:27.
Сливат се цветовете малко. Живот и здраве след 3 месеца - серии набирания и още мъничко размер!
Днешното хранене си струва да се отбележи: голяма вратна пържола, 8 кюфтета, 2 яйца, сланина, 50 г. тахан, шепа бадеми, 3 салати и сега стискам зъби да не подпукам останалите яйца, че всичко друго свърши!
Тренировка при Мастъра:
лег - май до 1х60 кг беше...
набирания успореден хват - 2 в серия
тръстърчета - със сигурност 1х40 кг имам
клек - 1х70 (?), 1х80, 1х85, 1х90, 1х95 кг, 2х0х100 кг.
суперсерии сумо тяга 3х3х60 кг(?) - през 10 сек - с набирния подхват - не помня колко общо станаха
... Сашо ако си спомня нещо друго, може да допълни :D
Иначе ей сега погълнах 500 г пилешки дроб, 3 яйца, спанак и тахан 2 лъжици наведнъж, че не бях яла от 23 часа!
28.02.14
08:31
казано от cocobutt на 27.02.14, 19:36:
Тренировка при Мастъра:
лег - май до 1х60 кг беше...
Две единици на 60, на 65 помогнах, признавам си :)
набирания успореден хват - 2 в серия
3 + 1 първата серия, 2-те бяха втория път.
тръстърчета - със сигурност 1х40 кг имам
имаш твърди 2х40 и 1х50, второто повторения на 50 кила те натисна, тоест ти си го изтърва.
клек - 1х70 (?), 1х80, 1х85, 1х90, 1х95 кг, 2х0х100 кг.
Другия път искам да прелетиш през 100-те килограма така, както вчера през 80-те ! :)
суперсерии сумо тяга 3х3х60 кг(?) - през 10 сек - с набирния подхват - не помня колко общо станаха
5 пъти прави тяга + 2 набирания подхват, ако не греша нещо, но последните три наистина бяха със сумо тяга.
Прилично силна си, остава да станеш неприлично яка :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.02.14 08:31.
James Hinks е най-мощната химия,за която някога сте чували! Действа моментално ! (ndolars)
Мнението беше редактирано от Juls на 28.02.14 08:36.
Ехееееее направо не е за вярване ;) чета назад, назад в дневника ти Дари, гледам едни тръстъри с 25 и 30 кг. по 2,3 бройки в кондиция.
А сега какво направи бе момиче, тръстър с 50 кг. тц...тц...тц....не е за вярване :D и лег на 60 и 65 кг. лелееее....
Почвам да се съмнявам в дисковете на Сашо :D
Е, ся... ние ви бъзикаме тука, със Сашо сме сънували един и същи сън, а пък те неговите са опасно (да не кажа страшно) реалистични! :D
28.02.14
10:40
Най-вече за това взех двете 50-ки, като идват гости...:)
28.02.14
11:15
казано от Juls на 28.02.14, 08:35:
James Hinks е най-мощната химия,за която някога сте чували! Действа моментално ! (ndolars)
За съжаление действам така само на такива, които не си вярват достатъчно, страх ги е да пробват сами, действително не си знаят максовете или просто се поскатават когато тренират самостоятелно... :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.02.14 11:31.
казано от James Hinks на 28.02.14, 11:15:
За съжаление само действам така само на такива, които не си вярват достатъчно, страх ги е да пробват сами, действително не си знаят максовете или просто се поскатават когато тренират самостоятелно... :)
Аз съм живия пример. Нали ? :D :D
Мнението беше редактирано от Кръстев на 28.02.14 11:21.
казано от James Hinks на 28.02.14, 11:15:
За съжаление само действам така само на такива, които не си вярват достатъчно, страх ги е да пробват сами, действително не си знаят максовете или просто се поскатават когато тренират самостоятелно... :)
Че то това изобщо не е малко. :)
28.02.14
11:29
Не е малко, но на много натрениран човек няма да свърши работа...а как ми се иска да съм магьосник :D
казано от James Hinks на 28.02.14, 11:29:
...а как ми се иска да съм магьосник :D
Абе аз мисля,че не ти остава много (nok)
Не мога да чета, когато съм гладна! Кремът от авокадо, намазан върху пържолите е РАЯТ НА ЗЕМЯТА!
Мнението беше редактирано от cocobutt на 28.02.14 12:49.
28.02.14
17:06
Бат Сашо Магията му викали.
01.03.14
22:49
казано от cocobutt на 28.02.14, 12:49:
Не мога да чета, когато съм гладна! Кремът от авокадо, намазан върху пържолите е РАЯТ НА ЗЕМЯТА!
Я кажи за крема от авокадо,че обожавам и почти всеки ден си ям по едно.Пробвала ли си пържолите с дижонска горчица,също е доста добро ,особено ако е от тази в бурканчетата без захар и простотии ;) ПС:това отгоре тиквени семки ли са? :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.03.14 22:50.
Велико, кремът е от авокадо, половин глава червен лук, лимонови корички, зехтин и пресен джинджифил - това в блендера.
За тиквените семки най-вкусният вариант по мое мнение е следният: нагорещено тиганче с незалепващо покритие се поръсва с едра сол и черно пиперче, тиквените семки се препърлят съвсем леко в тях. В този случай на готовият вече крем може да се цръкне лимонов сок за допълнителен контраст кисело-солено. Не подценявай свежия джинджифил :)
Иначе тренировките вчера и завчера бяха слаба ракия. В събота адски недоспала и след изпит измъчих горната част във варианта с тройките, защото въобще не бях концентрирана и не ми се заиграваше с дъмбели:
Горна част - Вариант 2 (9 кръга):
скрипец надхват 3 х 50 кг всички кръгове
скрипец тесен подхват 3 х 60 кг всички кръгове
лежанка 3 х 40 кг всички кръгове, в първите два - с 45.
Без почивки.
Вчера отидох за кръговата, наложи ми се да загрявам прекалено дълго, поради външни фактори, започнах да тренирам, но наглостта на някои хора се оказа безпределна и се изнервих. Направих един минимум от 5 кръга и отидох да тичам, за да си избия яда. Хубавото беше, че в загрявката вкарах 6 единички набиране подхват с няколко секунди помежду им.
Кръгова - Долна част (5 кръга):
клек 5х60 кг
сумо тяга 3х60
напади с дъмбели 13.5 кг - по 10 на крак - не можах да направя ходещи, последният кръг ги пропуснах...
Почивки - под минута.
Бегова (за 2 март) - 1200 м без натискане; 1 мин почивка; 200 м спринт + още 400 м айляшката. Не засичах, но спринтът като усещане беше много добре.
Честит национален празник! (с малко закъснение)
Реших да подаря на моята държава
за националния й празник моята сила вокална.
Да дадем заедно път на младите поети
да пеят, да разказват, така да бранят като барети.
Не искам да описвам история банална
всяка рима да е пълна с недоволство и тъга.
Но чувствата си не мога да поставя в категория,
затова ще нареждам стих след стих в еуфория:
Искам да не се примиря, всичко да бъде така...
че животът да е свобода!
Искам и всяка злоба и всяка вина...
да мога да залича!
Искам страната ни прекрасна
да стане някак си социално ефикасна;
Искам по улиците само воини, герои,
а не народ почернен на колене да се моли!
И тая моя болка не мога да споделя -
животът ни е симулация, уж щастлива изолация.
Лъжем се в очите, че нещата са добре,
а всеки от нас е от прасе - по-прасе!
На мой авер му викам - братле, какво се случи,
а той - деца сме, а децата - неволята ги учи!
Започнахме да мислим кога ли ще пораснем,
кога ще се изправим,
кога ще провърим?!
Спъва ни соцът, отдавна прегорял,
а националните герои са ни висшият идеал...
Не виждаме бегла перспектива за движение,
затова решихме да потънем в съмнение;
И няма, и не може, защото вярата отстъства,
защото волята и братството на искрици е - прекъсва!
Защото мили и добри сме, когато егото прескърцва,
защото злоба и лъжа ежедневно ни разтърсва,
защото казваме, че всички “правят така”
и тяхното дойстойнство е втора ръка.
Огледалото - забравен нравствен атрубут,
страшен, непонятен, защото всява само смут.
Боли ли, когато видиш своите грешки?!
Боли, защото дълго изглеждали са смешки.
Навързва се верига от безумия човешки,
от лицемерие, сълзи, от интриги и беди;
И оковата морална все повече тежи,
ала отговорностите общи - все чужди са, нали?
И така - дотук ще спра,
другият куплет - нека бъде утопия...
За хора с усмивки,
за пеещите птички,
за Левски и за Ботев - за българския дух,
за силата и любовта, що доведе ни дотук!
За добро или за лошо - носим болка в сърцето,
но болката калява, подкрепата обединява.
Нека не мълчим, ала раните солени
с обединените си сили да превърнем в спомени сиви.
И нека всеки един от нас
да даде воля на собствения глас:
това е кратка рима недописана,
която ще довършиш само ти!
03.03.13
Тръстърче - на 40 кг - хубави единици.
1.1. Тръстър с 30 кг - 6 бройки
1.2. Сумо тяга с 50 кг - 6 бройки
1.3. Негативни набирания - 6 бройки
2. Бегова - 1500 м. в комфортно темпо.
Желание за по-обемна и изстискваща тренировка имам голямо, но не и физическа възможност. Не е толкова зле положението, но при набиранията определено се усеща някакво изтощение, а вчера цял ден ме болеше гърбът. В първия блок нещата са без почивки, както обичайно. Лицевите бяха много добре.
Лег - 3х40 кг, 1х45 кг, 1х50 кг, 1х55 кг - рязко пуснах и понатежа; няколко негативни и 2 цели набирания успореден хват, но измъчени: малко ми е широка ръкохватката и се усещам, че чийтвам.
Горна част - Вариант 1 (11 кръга):
раменна с дъмбели 5 х 2х10 кг всички кръгове
скрипец раменен подхват - 5 х 55 кг всички кръгове
лег - 5 х 40 кг всички кръгове, дъмбелите бяха заети.
скрипец надхват - 5 х 50 кг всички кръгове
Без почивки.
+ 4х21 повдигане на крака на успоредка
Доволна съм от натоварването и изпълненията, както винаги накрая раменната започна да ме посмачква, но раздишах малко преди последните 2 кръга и ги направих. Времето е калпаво за бягане, а и не знам дали ще имам време днес за него. Поне за няколко отсечки се надявам :)
Тези дни малко почивам или иначе казано - поскатавам се :D Тренировките са на маса!
7 март - 2100 м, бегова.
8 март - клек до 1х90 кг. с деликатна помощ в долна точка, но бяха добре като усещане. 7 набирания и работа по техниката на лежанката.
Днес, 10 март:
2 набирания
Вработване на клека до 70 кг, без максове.
1. Кръгова - Долна част (само 3 кръга):
5х60 кг клек
3х70 кг сумо тяга
10 ходещи напади на крак с дъмбели 2х10 кг. Силовите си искат почивка.
2. 3 км. мегаяко бягане в снега, устройството за засичане остана у дома, но съм много доволна - противно на очакванията ми, бях много лека и мобилна , а зимната атмосфера - страхотна. Много се радвам, че мога пак да бягам в снега след 3-месечно прекъсване.
Иначе - до петък поне тягата и клека вероятно ще отпаднат и ще се набляга на кондиции и бягане. Силово ще се работи по горната част само, ако задникът не даде индикации за друго.
Вчера като се наведох да си обуя обувките, ми се спука хастара на палтото на перките. Толкова послушна съм станала, че крила ми никнат вече!
казано от cocobutt на 10.03.14, 10:51:
Вчера като се наведох да си обуя обувките, ми се спука хастара на палтото на перките.
Не питай как си обличам якетата :D..със страх да не изпращи нещо някъде и със специални движения ;) :D
казано от Juls на 10.03.14, 15:00:
казано от cocobutt на 10.03.14, 10:51:
Вчера като се наведох да си обуя обувките, ми се спука хастара на палтото на перките.
Не питай как си обличам якетата :D..със страх да не изпращи нещо някъде и със специални движения ;) :D
На доста ризи съм разказвал играта. Много е конфузно посред среща да се наведеш за нещо и да ти се цепне ризата по целия гръб. :) Със саката внимавам повече, че са мъничко по-скъпи. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.14 17:09.
10.03.14
17:09
На мен вратарският екип почва да ми отеснява на раменете/гърба, което ще е драматично, при условие, че поне на шкембето ставаше по-широк :(
Съжелявам за спама, но предполагам повечето мацки във форума имаме и този проблем :D http://m.youtube.com/watch?v=Z9gqrv5CTIk
Мнението беше редактирано от helena на 10.03.14 18:31.