Ново начало за по-добър живот.

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.06.12
09:19

казано от Ellie на 20.06.12, 22:22:

...

Размисли: ...Тренировките ще бъдат такива докато не се намери някой да ми покаже как се правят другите упражнения. : ))

Намек? (wasntme)

21.06.12
15:58

Абсолютно. :D (blush)
Ако може в неделя да ми обясниш горе долу нещата за да мога да започна вече по програмата. (wasntme)

21.06.12
16:01

казано от Margaritka на 21.06.12, 07:03:

Докато има диня ще си прегрешавам с нея ;д ,

Единственото грешно, което виждам в динята е, че я ядеш с яйца :)

иначе храната всеки ден е почти една и съща /рядко ям плодове/, чувствам се добре така и няма смисъл да правя промени на този етап. Само мисля, че трябва да я увелича, защото много бързо огладнявам и ми прилошава,

Като гледам количества “3 бадема”, си е просто наложително да я увеличиш ;) Аз ако изям 3 бадема, дори няма да си направя труда да ги отчета като отделно хранене.

Ям я с яйца, защото не знам какъв друг източник на белтъчини да добавя сутринта?
Бадемите ги ядох по погрешка /навик/ :Д трябваше да изчакам за следващото хранене, но изключих и направо ги нападнах.

21.06.12
16:17

Е, то голяма атака е било на 3 бадема :D
...както и да е...
Дините и пъпешите са плодове, които (по мое мнение) не се съвместяват добре с никоя друга храна, така че бих ти препоръчала да са ти самостоятелно хранене. С протеините можеш спокойно да си наваксаш в някое от другите хранения, ако мислиш, че са ти недостатъчно. Аз на твое място бих се притеснявала по-скоро за недостиг на мазнини в менюто, както и за еднообразието в храненето. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.06.12 16:18.

21.06.12
20:21

:D бързо се усетих..
И аз знам по принцип, че трябва да се ядат отделно, но не знаех, че наистина е толкова важно. Вече няма да ги смесвам.

Точно там е проблемът не знам с какво да разнообразя храната.. не, че ми пречи да си ям месото и яйцата всеки ден.
Колко да увелича мазнините? И всъщност освен ядки, утре ще си взема и маслини.. :?

23.06.12
07:43

казано от Ellie на 21.06.12, 20:21:

Точно там е проблемът не знам с какво да разнообразя храната.. не, че ми пречи да си ям месото и яйцата всеки ден.
Колко да увелича мазнините? И всъщност освен ядки, утре ще си взема и маслини.. :?

Абсолютно същия проблем .... и аз не знам как да разнообразя храната въпреки че се чувствам добре така все пак също не е полезно да се яде едно и също...

23.06.12
08:07

Май доста се събираме с един и същи проблем. Ех, това разнообразие (tmi) Иначе Ели хубаво си решила да си вземеш овесени ядки и маслини. Аз обожавам маслинки и съм си позволила на ден до 10-15бр да си хапвам, а друг е въпроса, че като не си сложа граница и веднъж преброих 40 (giggle) (blush) направо не знам как съм ги изяла... А от няколко дни си мисля топеното сирене на триъгълничетата или някакво друго, но в разумно количество и заквасена сметана, дали са добра идея за малко разнообразие? И аз все си мисля да си включа нещо друго в яденето, но все не се получава. На моменти чак си мисля да взема да проям месо или риба :D   Ели извинявай, ако не ти е приятно да си правя някакви глупави разсъждения в твоя дневник (F)

23.06.12
20:16

23.06.12
07:00 диня
10:30 30гр орехи
13:00 свински дроб, печен лук
17:00 20гр орехи, 3 яйца, 2 домата, картофи на фурна
22:00 100гр извара, 20гр орехи

Размисли: Храната не е много добра.
Не знам дали това се счита за разнообразие, но днес за първи път опитах свински дроб и е божествено вкусно! Със сигурност ще присъства често в “менюто” ми.
Следобед реших да поспя малко, към 16:30 се събудих с ужаасна болка в стомаха... в първите пет минути буквално не осъзнавах какво става, не знаех това болка ли е, до wc ли ми се ходи или пък съм гладна.. Реших да ям, но болката не отмина .. 2 часа по късно и рядкото щастие ме хвана. Възможно ли е да е от нещо развалено или мръсно? Или пък от обяда, защото не го ядох в нас? ;x
Онзи ден пък кутрето ми се поду (както преди това безименния пръст), първо стана червено, след това лилаво и се беше изкривило на една страна. ;x

*Дадоха ни и наградите за рисунките.. лично мен много ме разочароваха, защото не се бяха постарали за всички дадоха едни и същи статуетки и грамоти, но и това да е, важното е участието. : )

26.06.12
22:09

26.06.12
06:15 2 яйца, домат
09:10 40гр орехи
14:30 300гр билешко бутче, зеле
18:00 2 яйца, 456гр пълнени пиперки
20:20 тренировка*
21:30 100гр свинско, домат, краставица
23:00 100гр извара, 30гр орехи

*20:20 тренировка
1. 4х суперсерии Клек със щанга+бенч преса - @20кг
2. 2х обратно гребане @20кг +раменна преса - @15кг
3. 1 серия (до отказ) повдигане на краката от вис

27.06.12
20:12

Оф отново си навехнах глезена, на секундата стана двоен.. вече за 3 път.  : ( Хем си казвам, че повече няма да скачам на въже и пак скачам, явно чакам да си счупя нещо за да ми дойде акъла в главата.. ;x

06.07.12
10:36

Bonjour! : )
Хахах аз съм на вълна френски.. от доста време не съм писала. Нямах компютър, а и времето ми е толкова оскъдно. Тренировки имаше до миналата седмица, тази ги пропуснах, а и  не знам кога ще имам възможност пак да отида тъй като вече нямам карта за автобуса, а не мога да давам излишни пари за транспорт.(оправдания, вярно малко ме мързи) Храната обаче си е наред мисля, че се водя по високо мазнината диета. Новото попълнение в менюто ми е маслото.. допълнително започнах да ям доста мазни меса. Увеличих и грамажа на ядките. ;д Въглехидрати единствено от плодове на горе долу 3 дни, но е много трудно да се въздържам от плодове, онзи ден срам не срам ще си призная изядох една диня на едно хранене, е тя уж не беше голяма, ама къде я побрах?! : D
Друго.. ставам и лягам с учебниците имам толкова много за учене и тъпото е, че съм 99% сигурна, че единия изпит няма да го взема и ми става много кофти, че мечтата ми няма да се сбъдне, но за сега давам всичко от себе си .. : (
О и кракът ми (предният пост) все още не е минал (снимката), оттока спадна леко.. много е странно, от 27 до сега не се оправя, че даже и по-зле стана.. когато вървя не се усеща болка, усеща се само когато плувам или пипам ..
Ох толкова много неща бях намислила да пиша и всичко излезе.. :?
Ако се сетя пак ще пиша.. вие ако имате някакви препоръки какво да правя с крака моля ви пишете!
Офф то пък нищо не се вижда.. :)

Мнението беше редактирано от Ellie на 06.07.12 10:37.

06.07.12
10:47

Защо казващ, че 99 % си сигурна че няма да си вземеш изпита ? Ами с такова мислене няма как да го вземеш, я се стегни, натисни, и го вземи пустия изпит.......

06.07.12
10:49

казано от Ellie на 06.07.12, 10:36:

Bonjour! : )
Хахах аз съм на вълна френски.. от доста време не съм писала. Нямах компютър, а и времето ми е толкова оскъдно. Тренировки имаше до миналата седмица, тази ги пропуснах, а и  не знам кога ще имам възможност пак да отида тъй като вече нямам карта за автобуса, а не мога да давам излишни пари за транспорт.(оправдания, вярно малко ме мързи) Храната обаче си е наред мисля, че се водя по високо мазнината диета. Новото попълнение в менюто ми е маслото.. допълнително започнах да ям доста мазни меса. Увеличих и грамажа на ядките. ;д Въглехидрати единствено от плодове на горе долу 3 дни, но е много трудно да се въздържам от плодове, онзи ден срам не срам ще си призная изядох една диня на едно хранене, е тя уж не беше голяма, ама къде я побрах?! : D
Друго.. ставам и лягам с учебниците имам толкова много за учене и тъпото е, че съм 99% сигурна, че единия изпит няма да го взема и ми става много кофти, че мечтата ми няма да се сбъдне, но за сега давам всичко от себе си .. : (
О и кракът ми (предният пост) все още не е минал (снимката), оттока спадна леко.. много е странно, от 27 до сега не се оправя, че даже и по-зле стана.. когато вървя не се усеща болка, усеща се само когато плувам или пипам ..
Ох толкова много неща бях намислила да пиша и всичко излезе.. :?
Ако се сетя пак ще пиша.. вие ако имате някакви препоръки какво да правя с крака моля ви пишете!
Офф то пък нищо не се вижда.. :)

Salut, c’est encore moi
Salut, comment tu vas?
Le temps m’a paru très long
Loin de la maison j’ai pensé à toi…

Само не ме карай да го изпея :)

Първо - на доктор ходи ли? Страшно много време е от 27-ми досега... Трябваше да си забравила, че те е боляло.

Второ - не ограничавай плодовете. Щом ти се яде - яж!
Браво за маслото и месата.

06.07.12
11:16

казано от Vic на 06.07.12, 10:49:

Salut, c’est encore moi
Salut, comment tu vas?

Охоо тук имало и други френскоговорящи (sun) Joe dassin е велик!!

06.07.12
11:25

казано от Вики на 06.07.12, 11:16:

казано от Vic на 06.07.12, 10:49:

Salut, c’est encore moi
Salut, comment tu vas?

Охоо тук имало и други френскоговорящи (sun)

Да... Малко повече от четвърт век преди теб :P

казано от Вики на 06.07.12, 11:16:

Joe dassin е велик!!

Абсолютно!

06.07.12
12:01

А, а  чакайте аз едва сега започвам да се уча да чета, никога не съм учила френски.. :D Поне вече ще знам кой да питам когато имам проблем, че за сега сама се справям с много малка помощ, но му хващам цаката което е хубаво. :D
Веси имам изпит по английски, за горе долу месец трябва да науча от А1 до B2 малко невъзможно ми се вижда.. :X това са около 4 учебника. :( Допълнително имам френски и история на изкуството. Много ми е кофти.. ако ме скъсат на единия изпит (английския) няма да имам друга възможност и няма да успея да вляза там където искам...
Вик на лекар не съм ходила, първия ден го мазах с риванол .. тогава спадна, след това го оставих ..и днес забелязах тази червена/лилава линия отдолу.
Плодовете, хубу да не ги ограничавам ама много захар особено тая диня тя само вода и шекер :D .. :x

06.07.12
14:10

казано от Ellie на 06.07.12, 12:01:

...
Вик на лекар не съм ходила, първия ден го мазах с риванол .. тогава спадна, след това го оставих ..и днес забелязах тази червена/лилава линия отдолу.
Плодовете, хубу да не ги ограничавам ама много захар особено тая диня тя само вода и шекер :D .. :x

Риванол? По-скоро трябваше да му сложиш лед. Ако отока продължава да не спада, ще трябва да го види лекар.

За плодовете - ако са единствените въглехидрати, не се бой, няма да ти навредят. Даже така ще си на палео режим ;)
Освен това, ти специално въобще не трябва да се страхуваш от евентуално покачване на теглото :)

09.07.12
20:04

Вик, миналата година когато отново си бях изкълчила глезена ходих при личната лекарка и тя ме съветва да го мажа с риванол. :?
Оттока спадна, забелязах, че след като го натоваря доста на другия ден се е подува и става син, но за сега синьото поизчезна.
Палеото май не става, защото ям извара.  :(

И да ви се оплача.. последните два дни бяха пълен ужас. Събота бях цял ден на плаж след това на кино, носех със себе си единствено плодове и ядки, това не беше проблем не чувствах глад, но около мен всички ядяха бисквити, шоколади, кроасани, mc donalds и всякакви такива боклуци.. и явно това доооста ми се отрази смисъл, че само гледах как другите си хапват ... и неделя си причиних ужасни неща :D .. Ядох какво ли не, всъщност единственото вредно нещо което ядох беше хлябът .. от няколко дни сънувах как ям намазани филийки с масло и вчера си наваксах .. така се натъпках и то през целия ден ядох такива простотии, а лошото е, че нямам възможност сега да ходя на фитнес и кросфит, заради курсове по английски, френски, пари за автобуси и т.н.т. :( Днес чувствам ужасен глад, а се храня както обикновено. :(
И се чувствам дИбелааааааааа. :D
Но забелязвам, че не изпитвам чувство за вина, не е както преди да се обвинявам, да се мразя и така нататък .. щом цял ден ядох боклуци и на следващия ден си продължавам по план значи вече съм се оправила напълно психически. :D

10.07.12
10:19

казано от Ellie на 09.07.12, 20:04:

Вик, миналата година когато отново си бях изкълчила глезена ходих при личната лекарка и тя ме съветва да го мажа с риванол. :?
Оттока спадна, забелязах, че след като го натоваря доста на другия ден се е подува и става син, но за сега синьото поизчезна.
Палеото май не става, защото ям извара.  :(

И да ви се оплача.. последните два дни бяха пълен ужас. Събота бях цял ден на плаж след това на кино, носех със себе си единствено плодове и ядки, това не беше проблем не чувствах глад, но около мен всички ядяха бисквити, шоколади, кроасани, mc donalds и всякакви такива боклуци.. и явно това доооста ми се отрази смисъл, че само гледах как другите си хапват ... и неделя си причиних ужасни неща :D .. Ядох какво ли не, всъщност единственото вредно нещо което ядох беше хлябът .. от няколко дни сънувах как ям намазани филийки с масло и вчера си наваксах .. така се натъпках и то през целия ден ядох такива простотии, а лошото е, че нямам възможност сега да ходя на фитнес и кросфит, заради курсове по английски, френски, пари за автобуси и т.н.т. :( Днес чувствам ужасен глад, а се храня както обикновено. :(
И се чувствам дИбелааааааааа. :D
Но забелязвам, че не изпитвам чувство за вина, не е както преди да се обвинявам, да се мразя и така нататък .. щом цял ден ядох боклуци и на следващия ден си продължавам по план значи вече съм се оправила напълно психически. :D

Ели,

Единствената причина, за която се сещам, поради която лекарката е препоръчала риванол е охлаждане (доколко риванола охлажда е друг въпрос). Иначе той се ползва основно за (цитирам!)”За дезинфекция на рани, язви на кожата, пиодермии, вторични инфектирани дерматози, изгаряния.”

Да се подува толкова често НЕ Е нормално. Май има някакъв проблем със ставни връзки, за да се възпалява толкова лесно... Лекар-ортопед, ама не тази с риванола. Мога да препоръчам, ако желаеш.

Един ден си яла каквото ти се яде - голяма работа. Мисля, че си говорихме по темата. Всъщност, направила си точно каквото трябва - чийт ден, а на следващия продължаваш с режима. В противен случай само претоварваш психиката с това какво “трябва-не трябва” да се яде. А и ти специално въобще нямаш основания да се чувстваш “дИбелааааа” ;).

За тренировките - няма да избягат. Съсредоточи се над ученето сега. А ако проблема е само автобуса, кажи в кой квартал си и ако си ми на път, мога да те вземам за тренировките. И без това обикалям половината град да товаря железата...

10.07.12
15:36

Не знам, но май ще се наложи да отида на лекар днес реших да си направя една тренировка по тае бо, не усетих почти никаква болка .. е не можех да правя всичко, но пак беше добре. След това попаднах на един клип на йога и реших да пробвам .. е нищо не се получи, не мога да седна, не мога да си извъртя по никакъв начин глезена. Отново се поду леко, синьото вече пооочти не се вижда, но онази лилава линия все още си е там. Пффф..

Ох и днес оплесках храната :( Много ме е яд този път, защото всичко тръгна както трябва и изведнъж както си учех и като ми се дояде хляб ужааааас... реших да си хапна колкото да не ми стане нещо (хахах) :D иии като нагънах половин vita с масло, после ядох още няколко глупости, които ме е срам да напиша, не беше в огромни количества този път (whew), но ме е яд, че не мога да се овладея .. казвам си “ще съжаляваш” и в следващия момент без да усетя съм го изяла :D .. този път имаше и рев, и блъскане и... опити за една глупост :(... срам ме е в момента, даже не знам как се осмелявам да напиша това, но.. : | това стана сутринта, сега се чудя дали да си продължа с другите хранения макар, че не съм гладна. Нямаше да се притеснявам толкова много от тези хлябове и други глупости ако тренирах, но колкото повече се задържам на едно място толкова повече започва да ми се яде.. и не мога да се съсредоточа, защото в главата ми се въртят само филийки с масло (даже и сега). :D

Тази седмица ако до неделя се оправи глезенът ще се опитам да дойда на тренировка, за жалост се съмнявам да съм ти по път, защото съм в Кайсиева градина. По принцип не ми е проблем да дойда и пеша, само да се оправи кракът. (sun)

10.07.12
15:54

казано от Ellie на 10.07.12, 15:36:

Не знам, но май ще се наложи да отида на лекар днес реших да си направя една тренировка по тае бо, не усетих почти никаква болка .. е не можех да правя всичко, но пак беше добре. След това попаднах на един клип на йога и реших да пробвам .. е нищо не се получи, не мога да седна, не мога да си извъртя по никакъв начин глезена. Отново се поду леко, синьото вече пооочти не се вижда, но онази лилава линия все още си е там. Пффф..

Ох и днес оплесках храната :( Много ме е яд този път, защото всичко тръгна както трябва и изведнъж както си учех и като ми се дояде хляб ужааааас... реших да си хапна колкото да не ми стане нещо (хахах) :D иии като нагънах половин vita с масло, после ядох още няколко глупости, които ме е срам да напиша, не беше в огромни количества този път (whew), но ме е яд, че не мога да се овладея .. казвам си “ще съжаляваш” и в следващия момент без да усетя съм го изяла :D .. този път имаше и рев, и блъскане и... опити за една глупост :(... срам ме е в момента, даже не знам как се осмелявам да напиша това, но.. : | това стана сутринта, сега се чудя дали да си продължа с другите хранения макар, че не съм гладна. Нямаше да се притеснявам толкова много от тези хлябове и други глупости ако тренирах, но колкото повече се задържам на едно място толкова повече започва да ми се яде.. и не мога да се съсредоточа, защото в главата ми се въртят само филийки с масло (даже и сега). :D

Тази седмица ако до неделя се оправи глезенът ще се опитам да дойда на тренировка, за жалост се съмнявам да съм ти по път, защото съм в Кайсиева градина. По принцип не ми е проблем да дойда и пеша, само да се оправи кракът. (sun)

Повече опити за повръщане да няма! Ок?

Стига си се шашкала! Няма да свърши света с една-две филии хляб. Доколкото съм чел, подобен глад за въглехидрати е сигнал за недостиг на витамини. Вземаш ли някакви витаминни комплекси?

Докато мине глезена, недей да скачаш. Ако тренираш, нека да няма удари с крак (вкл. бягане, подскоци, рязко извиване, унилателарно натоварване на краката, усукване и подобни). Добре балансирани клекове без излишно бързане са ОК. По възможност докато тренираш бинтовай глезена, за да е стабилен.

Лилавата линия е лек вътрешен кръвоизлив, т.е. нещо си поразкъсала. Затова е добре да те види специалист. Дотогава внимателно с глезена.

10.07.12

и не мога да се съсредоточа, защото в главата ми се въртят само филийки с масло (даже и сега). :D

(sun)

Дългите ограничения, ниското тегло и интензивните тренировки обикновено водят до това. Щом мислиш за филии с масло , яж филии с масло. Просто се опитай да ограничаваш количествата и да не са ти основната храна все пак. Нищо няма да ти стане и няма да е вечно. За онова което си смятала да направиш след преяждането хич не си и помисляй. Повемето хора, като се заседят вкъщи хапват повечко. Стига се обвинява за всичко. Глезенът ще мине, като го оставиш да почине.

10.07.12

... после ядох още няколко глупости, които ме е срам да напиша .. този път имаше и рев, и блъскане и... опити за една глупост ... срам ме е в момента

Здрасти, Ели. Това е сериозно. Не си позволявай да се самоизтезаваш за маловажни неща. И не прави опити за тази глупост, ще ти излезе през носа.
За малко повече любов към себе си призовавам тук :)

10.07.12
16:01

Ели, все пак учиш и се готвиш за изпити, нали така ? Е как няма да ти се яде.....направи така, че ученето да ти е ПРИОРИТЕТ, не това че си изяла няколко филии хляб с масло.

10.07.12
21:23

Ох, няма да се повтори аз и не мога де, страх ме е, но толкова ме беше яд сутринта... :(
Никакви витамини не взимам? Не знам защо се получава това желание за въглехидрати, след като преди се хранех така и нямаше нищо подобно.

С това застояване на едно място имам чувството, че огладнявам два пъти по-бързо и ям два пъти повече от преди.. това точно не ме притеснява, притесняват ме източниците на храна, сякаш като ям хляб например, започвам да си мисля за други въглехидрати иии.. така апетитът ми става троен и накрая съм натъпкана до горе  :? ..В следващия момент се оказвам в “капан”, защото нямам възможност за тренировка, не мога да изляза.. и седенето на едно място ме “депресира”/ядосва още повече. :X
От една страна имам желанието да направя една седмица нездравословно хранене колкото да ми мине меракът за всякакви щуротии, от друга пък не искам да пропилея и малкото което съм постигнала. Уффф... отстрани сигурно изглежда много глупаво и лесно... : (

10.07.12
21:27

Мале, ужас я да се стягам, че сама ще се набия накрая. :D

10.07.12
22:44

казано от Ellie на 10.07.12, 21:27:

Мале, ужас я да се стягам, че сама ще се набия накрая. :D

Ако имаш нужда за помощ за второто, обаждай се ;)

10.07.12
23:41

Не отказвам малко помощ. (blush) :D

11.07.12
07:39

Ели, спокойно бе, аз всеки път, като се опитам да направя нормален въглехидратен ден, просто нещо се случва ми се прияжда нечовешки сладко, а иначе удържам яко. Снощи пак така стана и пак отиде почти цял 72% шоколад. Стигнах до заключението, че имам проблеми с инсулиновата чувствителност и повече няма да се и опитвам да правя ротация, при мен явно не се получава. Така че, споко. Въпреки че често ги правя тези издънки напоследък, резултати от тренировките ми не липсват, просто аз сама си преча да са по-добри/бързи и го осъзнавам, но не мисля, че трябва да страдам, защото всеки си има свое лично темпо, което зависи от много неща. Радвай се, че си толкова продуктивна, че учиш и твориш, че те ценят, че имаш възможности, на всичко “грешно”, което хапваш - и на него! Вярно, с желание и блян не става само, но имаш желание и много важно - подкрепа. Та, като имаш време за тренировки, ще наваксаш, ще имаш дори допълнителен стимул и ще си удоволетворена от собствените си постижения, убедена съм :)

11.07.12
16:39

HarleyQuinn - много, много благодаря за милите думи, накара ме да се замисля над всичко!!

Та взех решение.. тъй като до сега нямаше почти никакви резултати от храненето и от тренировките. Ще започна на ново и този път малко по различно.
Ще изпробвам цикличното хранене (воинска диета).
Мисля от утре да възобновя тренировките.
Ако някой може да ми обясни по-подробно за този начин на хранене ще съм много благодарна. Ще прочета колкото мога повече темите в сайта, надявам се да разбера горе долу как се действа.
За тренировките не знам, да продължа по същия начин (Вик?) или да правя нещо друго малко ми е трудно със суперсериите.
Ох, всякакви съвети приемам!
Утре ще си взема и омега 3.

Започвам да чета!! :D

11.07.12
17:14

казано от Ellie на 11.07.12, 16:39:

HarleyQuinn - много, много благодаря за милите думи, накара ме да се замисля над всичко!!

Та взех решение.. тъй като до сега нямаше почти никакви резултати от храненето и от тренировките. Ще започна на ново и този път малко по различно.
Ще изпробвам цикличното хранене (воинска диета).
Мисля от утре да възобновя тренировките.
Ако някой може да ми обясни по-подробно за този начин на хранене ще съм много благодарна. Ще прочета колкото мога повече темите в сайта, надявам се да разбера горе долу как се действа.
За тренировките не знам, да продължа по същия начин (Вик?) или да правя нещо друго малко ми е трудно със суперсериите.
Ох, всякакви съвети приемам!
Утре ще си взема и омега 3.

Започвам да чета!! :D

Не те спирам да опиташ. Аз самият се храня така, макар да не го афиширам. Само дето на теб не хранителния режим ти е проблема, а реакциите ти спрямо него и “прегрешенията”. Т.е. както винаги, проблема е в себевъзприемането. Искаш и трябва да качиш теглото, а една филия с масло те кара да се чувстваш “дИбелаааа”...

Като толкова искаш да пробваш циклично хранене, опитай първо един ден в седмицата да си само на вода за 24 ч. Ако го понесеш добре, чак тогава мисли за воинска диета.

Колкото до подготвителната програма -  това, което виждам на тренировките на открито, ми показва, че имаш достатъчно хъс да се справиш. Знам, че е тежко, но ако беше леко, нямаше да има полза. Има начини да регулираш натоварването - можеш да играеш с повторенията, броя на сериите и почивките между тях. Започни с минималното във всичко, изкарай по 2 тренировки от А и В и почни постепенно да вдигаш (първо сериите, после повторенията, накрая тежестите и междувременно намаляваш почивките).  Като стигнеш максимума, качваш още малко тежестите и ги държиш на това ниво докато се вдигнат повторения.

11.07.12
17:28

Ако утре пробвам да бъда само на вода, то значи няма да мога да тренирам или..?
Наистина реагирам малко “остро” към себе си, но се чувствам ужасно тъй като от доста време не ми се беше случвало да ям боклуци, дори не ми минаваха такива неща през главата, а вече 4ти ден не мога да си оправя храненето.. Това мисля, че се дължи на липсата на тренировки, явно няма какво да ме мотивира и започвам да се храня като невидяла ... :X
Тъкмо бях преминала периода в който се тъпчех и съжалявах, и изведнъж отново се озовах в началото.
Резултати също нямаше кой знае какви.. Вярно качих доста от както започнах да се храня така и да спортувам по този начин, но имах и други очаквания относно външния вид.
Продължавам по тази програма.

11.07.12
17:33

казано от Ellie на 11.07.12, 17:28:

Ако утре пробвам да бъда само на вода, то значи няма да мога да тренирам или..?
...

24 часа означава от тази вечер до следващата, т.е. утре вечер ще се храниш нормално, просто пропускаш закуска и обяд.

На твое място бих тренирал късно следобед, за да мога да си вечерям нормално :), без да изпадам в някакви кризи.

11.07.12
17:47

Булимиците защо повръщат? Защото след хранене си бъркат в гърлото от страх, че са поели много калории.
Ели, ти защо искаш да гладуваш?

11.07.12
17:54

аз съм с две ръце за циклично по принцип, ама в твоя случай малко е нож с 2 остриета. Пробвай все пак...Пък най-добре вземи се храни балансирано и с филиите и с маслото и с месото :D

11.07.12
18:15

HarleyQuinn - имах предвид, че ме е страх да си бръкна в гърлото и да повърна... :D
Не искам да гладувам, искам да пробвам този режим да видим как ще ми се отрази. Имам чувството, че ако се храня само вечерта ще ми бъде по-лесно, т.е. през деня няма да мисля само за следващото хранене. :д
diva 97 - :D:D Ако утре не се чувствам добре ще си продължа както до сега..
Чудя се обаче, дали ще мога да тренирам без да ям нищо преди това. :? Дано да издържа.
А за омега 3 - кога да ги приемам?

Мнението беше редактирано от Ellie на 11.07.12 18:19.

11.07.12
18:24

Омегата я пия по време на храненията - след тренировка :)
Иначе аз исках да кажа, че не бива преяждането да става повод за внезапно гладуване.

11.07.12
18:47

По принцип от доста време се замислям да сменя начина на хранене. Тъй като бях прочела добри мнения за цх реших и аз да пробвам. Знам ли може пък да ми се отрази добре. Ако не се получи обаче не знам как да продължа..
Дано изляза скоро от този “капан” с преяждания.

12.07.12
20:03

12.07.12
18:30 салата /2 домата, краставица, пипер, лук/
19:20 190гр свинско, 20гр масло, домати
22:00 100гр извара, 20гр бадеми, 1 капсула омега 3

Активност:
От хотел Черно море до Владиславово пеша :д Много добре ми се отрази, отдавна не бях вървяла.
Размисли: Чувствам се страхотно, никакъв глад, не ми е лошо, не ми се спи, мога да уча, не се разконцентрирам както преди. Лек глад усетих чак към 17:10, към 18:00 вече наистина бях огладняла.
Взех си омега 3.
Направих си и студен чай. <3
От доста време не съм се чувствала толкова добре в кожата си, по свободно ми е, леко.. няма ги постоянните въпроси “Какво ще ям/кога” и т.н.т.
Тренировка отново няма и не знам кога ще има, имам да уча 4 листа препълнени с думи по английски .. главата ми ще гръмне. По време на урока днес започнах да произнасям думите на френски.. госпожата се чуди какво става.. :D

13.07.12
16:41

13.07.12
* Тренировка
Jump Rope - 1 min.      Jump Rope - 1 min.        Jump Rope - 1 min.
High Knees - 1 min.      High Knees - 1 min.        High Knees - 1 min.
But Kicks - 1 min.        But Kicks - 1 min.          But Kicks - 1 min.
Jumping Jacks - 1 min.  Jumping Jacks - 1 min.    Jumping Jacks - 1 min.
Burpees - 20             Push Ups (нормални) - 10 Mountain Climbers - 1 min.
                          Tricep Dips - 10           Burpees - 20

Run - 20 min.

Общо време - 38:17 min.

Храна: Сладоледи, филии, салата, малко черен дроб

Размисли: Установих, че докато съм цял ден в къщи, сама, надвесена над учебниците храната сигурно ще бъде такава.. това ми се яде просто. Вчера не си бях почти целия ден в нас и за това издържах, днес се опитах, но не се получиха нещата. Сладоледът и хлябът няма да бъдат единствената ми храна, но ще присъстват предполагам всеки ден .. : (
Докато не отмине това напрежение и всичките неща които ми се струпаха на главата за толкова малко време не знам дали ще намеря отново желание за истински тренировки и нормално ядене.
Ще се постарая да правя всеки ден нещо от bodyrock.
Сега очаквам да ме нахокате заради храната. : |
Отново се депресирах заради смотания английски, днес ми дадоха речник с около 1000+ думи.. които трябва да науча горе долу за 20 дни?! ; (

Мнението беше редактирано от Ellie на 13.07.12 16:42.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1