Ново начало за по-добър живот.

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.07.12
19:46

Още една тренировка, като почивка от ученето ;д

1. Squat Jumps 36
2. Push Ups 42 (14 нормални, останалите от колене)
3. Burpees 26
4. High Knees 102
5. Switch Lunges
6. Tuck Jumps
7. Tricep Dips 19
8. Straight Abs 18

14.07.12
18:10

14.07.12
08:00 няма да описвам
10:45 тренировка*
15:00 пълнен домат, краставица
17:00 20гр бадеми
19:00 пълнен домат, краставица
22:00 2 яйца, 25гр бадеми

*Тренировка:
50/10
10 x High Knees & 10 x Mountain Climbers
2 x Squat Jumps & 2 x Push-ups & 1 x Tuck Jumps
Centre to Elbow Jump (L&R) & 2 x leg jumps
Clean & Press & Squat & Press & Push Up
Tuck Jumps x 5 & ½ Burpee & squat hold x 5
Spider Knee Push up & Straight Leg Push Up (L&R)
Switch Lunge & Press
Side Lunge x 2 & L & R Side Punch & 2 Tuck Jumps
10 x Squat & 10 x Squat Jumps
Elbow to Knee jumps 10 x each side
Wide leg jumps & Push up

Дихателни упражнения, коремни, лицеви, планк и още някакви импровизации.
След това:  15 мин. интервално бягане 20/10

Мнението беше редактирано от Ellie на 14.07.12 18:10.

15.07.12
20:50

15.07.12
08:30 2 домата^
11:30 135гр свинско, домат, дом. кисели краставички
17:30 тренировка*
20:00 омлет(2) с моцарела, хапки от тиквички
22:00 20гр бадеми, хапки

Тренировка*
07:35 мин. 50/10
2 рунда
Burpees + Push-up
Reverse Pull Ups using the Dip Station
Triple Plank Jumps
High Knees using the Dip Station

04:00 мин 20/10
бърпи /първите два или три рунда с лицева от общо 8/
10:00 мин 20/10
бягане

Размисли: Днес заради английския нямах възможност да ям следобед, а като се върнах реших първо да си направя тренировката.

Мнението беше редактирано от Ellie на 15.07.12 21:31.

16.07.12
20:53

За вчера добавям към 01:00 2 яйца, 17 гр бадеми
16.07.12
08:30 тренировка*
09:30 “витаминна бомба” *
10:45 2 яйца, моцарела, 190гр пуешко филе, домат
14:30 бадеми
17:00 бадеми
20:30 2 кебапчета, маслини

Тренировка*
утре ще я опиша.

Размисли: Размазах се с тази тренировка, толкова лесна изглеждаше, а се оказа ужасна за моите крачета .. все още ме болят.
Бадемите бяха около 50гр общо.

17.07.12
12:18

48.3 кг вече съм почти в нормата с кг., миналата година на тези кг си спомням, че имах цикъл.. Надявах се вече всичко да е наред, защото мина наистина много време. :(
Все пак продължавам да качвам пък дано в най-скоро време да се появи ..

17.07.12
12:59

Цикълът не е в пряка зависимост от килограмите, т.е. това че миналата година на тези кг си имала не означава, че и тази ще е така. Цилълът спира при нарушен хормонален баланс, който може да се наруши от рязък спад в теглото, но от това не се подразбира, че при връщането му баланса се възстановява.
Нещата са доста по-сложни от килограми и калории. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.12 13:10.

17.07.12
13:31

Ясно, но вече не знам какво да правя .. Малко тъп въпрос, но как може да се поправи този нарушен баланс?
Това което знам до тук е, че трябва да се ядат много мазнини, на след това?

17.07.12
13:34

Кръвни изследвания - виждаш кое не ти е наред - коригираш.

17.07.12
13:38

Маргаритка го е казала, цикълът зависи от килограмите, но това е само един от факторите.Общо взето няма някаква определено формула,която ако изпълниш ще си го върнеш веднага.Едно обаче е сигурно- при недостатъчно висок процент мазнини,тялото не може да произвежда необходимите хормони.Браво, че си качила килограми,но в случай ти не знаеш какво са-мускули или мазнини.Така че си дай някакво време и продължавай.Има много момичета,които са с нормални килограми, но въпреки това имат проблеми с цикъла,а други т.н skinny-fat са кльощави, но просто си имат достатъчно мазнини, които да има осигуряват цикъл.
Тренировките също влият-с колкото и гинеколози и ендокринолози да съм говорила, нито един досега не е изключил факторът тренировка.Имам чувството,че кардиото влияе доста по-зле от силовата.Това поне са моите наблюдения от дневниците-момичета,които правят повече кондиции, по-често се оплакват от липса или закъснение на цикъл , в сравнение с тези, които залагат на по-силовите силовите.Това обаче е моя констатация и най-вероятно е субективна.

17.07.12
13:58

казано от Ellie на 17.07.12, 13:31:

Ясно, но вече не знам какво да правя .. Малко тъп въпрос, но как може да се поправи този нарушен баланс?
Това което знам до тук е, че трябва да се ядат много мазнини, на след това?

Не е тъп въпроса, но е трудно да му се даде точен отговор.
Най-лесният вариант, който биха ти дали една камара доктори е - хормонално лечение.
Друг вариант са алтернативните методи - ако намериш специалист, който да те диагностицира и да ти предпише лечение.
Трети вариант - вземаш се в ръце - четеш, ядеш, тренираш, експериментираш, анализираш, чакаш. - тук обаче ти трябва доста опит и познаване на организма ти, който се съмнявам че на тази възраст все още си придобила.
Можеш да пробваш дивия ямс, доколкото си спомням Вероник го беше ползвала, пиши и да я разпиташ.
ПП: Хормоналния баланс е нещо деликатно, което можеш много лесно да разрушиш и после да ти отнеме години докато възстановиш :)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.07.12 13:59.

17.07.12
14:19

На мен ми предписаха хомеопатично лечение - Хормил и Мастодинон + витамин Е. Последният още не съм почнала да го пия. При мен проблемът е на мозъчно ниво - хипофизата ми не изпраща сигнали към яйчниците. Изследвай се и ти.

17.07.12
14:22

казано от HarleyQuinn на 17.07.12, 14:19:

На мен ми предписаха хомеопатично лечение - Хормил и Мастодинон + витамин Е.

Аз имах предвид по-скоро билколечение...нещо не вярвам много на хомеопатията.
Но във всеки случай е добре да се определи точната причина за липсата на цикъла.

17.07.12
14:26

Другият вариант беше тъпчене с хормони, което аз отказах, и самата гинеколожка каза, че не е добра идея. За билките също съм си мислила. Дори май бях мяркала Петя, че пие Мака за цикъла, ако не се лъжа.

казано от Elle ea на 17.07.12, 13:38:

Имам чувството,че кардиото влияе доста по-зле от силовата.Това поне са моите наблюдения от дневниците-момичета,които правят повече кондиции, по-често се оплакват от липса или закъснение на цикъл , в сравнение с тези, които залагат на по-силовите силовите.Това обаче е моя констатация и най-вероятно е субективна.

Нормално е да е така, защото при кондициите се вдига повече кортизола. Отделно когато правиш кондиции налиташ после на повече въглехидрати, а това пак има връзка с високия кортизол. Въобще всяка тренировка или нещо друго , което те стресира (,те кара да прозивеждаш кортизол за сметка на прегненолона, от който пък се произвежда прогестерон. Това се казва pregnenolone steal syndrome Моя съвет е да се изследват CRP и хормоните.

So anytime cellular stress is high (high HS CRP), it also forces all the hormone backbone substrate called pregnenolone to be shunted to cortisol production. This is called pregnenolone steal syndrome. What exactly does this mean, Doc? DHEA, Androstenedione, Vitamin D, testosterone, estrogen, and aldosterone production all fall dramatically.
....
...
The causes of stress in humans are: psychological, traumatic, infectious, allergic, electromagnetic (EMF), xenobiotic and geopathic, as well as Leptin resistance and dysbiosis.

казано от HarleyQuinn на 17.07.12, 14:19:

На мен ми предписаха хомеопатично лечение - Хормил и Мастодинон + витамин Е. Последният още не съм почнала да го пия. При мен проблемът е на мозъчно ниво - хипофизата ми не изпраща сигнали към яйчниците. Изследвай се и ти.

A замисляла ли си се каква е прчината да липсва този сигнал (хормон/хормони)?
Бях хвърлил едно око на твоите изследвания и хормоните ми се видяха ниски, но не знаех в коя фаза на цикъла си ги изслдвала. До колкото разбирам ти все още имаш проблем с цикъла? Мислиш ли ,че и при теб може причината да е pregnenolone steal syndrome?

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 17.07.12 19:13.

17.07.12
16:54

Аз нямам цикъл в момента. По принцип и преди, като имах, за мен ПМС беше непознато чувство, никога не съм имала симптоми, различни от лека чувствителност в гърдите, която и сега чувствам в някои дни от месеца, значи става все пак нещо там... Моите тренировки ги виждате - комбинация от силови упражнения и кардио, но не се чувствам стресирана, изморена или нещо подобно. Бича по жегите като куче и не ми правят впечатление, тренирам си безпроблемно, чувствам се екстра. Идея си нямам какво става.

17.07.12
20:49

Инж. Марин Маринов,благодаря за включването, всяка една информация на тази тема е особено ценнна, така че ще прочета повече за този хормон.
HarleyQuinn,понякога това,което чувстваме, не е това,което е в действителност.И аз няколко години карах по твоята схема, но цикълът не дойде.Да, знам, на пръв поглед всичко изглежда идеално-храниш се, тренираш се,хората ти правят комплименти, но липсата на цикъл е индикация,че някаква граница е премината.За хипофизата-преди 2 години една ендокриноложка ми каза-”проблемът ти е в недостатъчното ендорфини, затова толкова държиш на тренировките и отличните оценки в училище, защото те ти дават това усещане за щастие.”Така че замисли се дали си достатъчно щастлива и кое те прави щастлива.Всичко идва от съзнанието, но моят съвет е да не свикваш с този проблем, нека по-добре не се “успокояваш” прекалено много на тази тема.

Ели, съжалявам аз спама, но тази тема ми е особена.

17.07.12
21:02

Ели, там е проблемът... Аз съм щастлива и спокойна по дефолт, каквото и да се случва. Просто съм адаптивна. Даже напоследък се зачудих и аз самата какво не ми е наред, че нищо не ме притеснява. Винаги снимам, рисувам, слушам музика, свиря на пиано, спортувам, чета, даскалото съм му теглила майни още в 8-ми клас, не съм отличничка и се старая само по предмети, които са ми интересни. Чистя, готвя, шматкам се напред-назад. Всичко ме прави щастлива. За цикъла същата работа и същия оптимизъм - аз просто спокойствам до безкрайност и имам вътрешното убеждение, че нещата се нареждат, не знам може и да бъркам, но досега това чувство не е подвеждало.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 17.07.12 21:03.

18.07.12
08:57

Въртим сучем, ама основната причина за липса на цикъл си остава ниския процент мазнини и ниското тегло. Вижте си снимките девойчета... Тоест нещо което не е обичайно състояние за организма на жената. Дори само 1 кг разлика от обичайното тегло на което си имала цикъл може да е този 1 %, който да стопира системата/опасност/. Като добавим и тренировките, хранителния режим и психическия тормоз от липсата на въпросния цикъл, както и разни други битовизми се получава един прекрасен стрес с елементи на депресия, които за дълго ти изкарват ендокринната и парасимпатиковата и т.н системи извън релси и прекъсват всякакви сигнали с кораба майка/мозъка/.Аз дълго време не исках да го призная пред себе си, но е факт че след като качих ми се оправиха проблемите и да, това включва качване на мазнини и за да е още по “весело” не става веднага, на всичко отгоре даже трябва да качиш над обичайното си тегло да задържиш килограмите за известно време и така. Борбата беше мъчителна, но не съм изпила грам синтетичен хап нито пък съм правила нещо което медицината казва. Просто хапвах повече и въглехидрати и мазнини и тренирах по малко и по кротко.

18.07.12
09:20

Точно там се крие проблемът- страхът в качването на кг...мен всъщност вече не ме е страх от това, минах този период доста трудно най-вече психически.
Но и аз съм се успокоила, не ми е основна цел да си върна цикъла и явно това мое успокоение влияе .. все си мисля, че съм с нормален процент мазнини последно като съм се мерила е бил 19% сега може и да е повече. Теглото трябва да го кача до към 50 за да съм напълно в нормата по “медицински”.
Оф, много съжалявам за грешките които съм допуснала преди, ако имаше кой да ми обясни от самото начало, ама то пък докато не опиташ няма да повярваш..

18.07.12
09:21

.

Мнението беше редактирано от Ellie на 18.07.12 09:22.

18.07.12
20:49

18.07.12
08:30 тренировка*
09:30 2 яйца, краставица, няколко бадема
11:15 пилешко бутче, к. краставички
16:00 ябълка
18:00 бутче, краставица
22:00 2 яйца, краставица, омега 3

тренировка*
12 мин 50/10
Press-up + Burpee + Tuck Jump x2 & 10 x Straight Punches using the Pink Sandbag
Press-up + Burpee + Tuck Jump x2 & 10 x Hook Punches using the Pink Sandbag
Press-up + Burpee + Tuck Jump x2 & 2 x Straight Punches + 2 x Hook Punches using the Pink Sandbag
2 x Mid Abs + 2 x Bag Touch Abs using the Pink Sandbag

18.07.12
21:08

Защо продължаваш да не ядеш въглехидрати? (питам информативно)

18.07.12
21:12

Ами не знам, може би защото последните две седмици прекалих с боклуците. А и по принцип се храня вм-нвд.

19.07.12
21:50

19.07.12
Храна: 3 ябълки, 4 сливи, 700-800 гр кайсии, 80гр бадеми, сусам, 2 домата, краставица, 1 бутче, дом. кисели краставички.
Активност: 15 мин. интервално бягане 20/10
Размисли: Подута съм, боли ме корема, следобед едвам отидох до wc, преди малко пък ме хвана рядкото (с извинение), корема ми се бунтува в момента.
Заради малкото храна, започнах отново да си мисля за хляб с масло (много ми се ядеееее, дано да издържа) и други джънкове. Уфф! Ама с тоя корем нямаше как да хапна друго. :|

Мнението беше редактирано от Ellie на 19.07.12 21:51.

19.07.12
21:55

Ели, май има някакъв вирус.И моят корем последните два дни е по същия начин, а и няколко човека ми се оплакаха,че са така. Стискай зъбки и ще мине. :) Като ти се оправи корема си хапни филия с масло! И преди беше споменала ,че ти се яде. Не се чуди дали ще издържиш ,а просто си хапни.Какво толкова може да ти стане от една филийка с масло? :)

19.07.12
22:06

Дано да мине скоро, че през 5 мин. съм в тоалетната и на всичкото отгоре съм подута. :X
Проблема не е в едната филия, а в това, че не мога да спра, изяждам цял пакет вита и дори понякога продължавам да ям други неща .. :( Притеснявам се, че отново ще се натъпча .. :(

19.07.12
22:12

И моят е много подут, ужас е направо :(
За да имаш такова голямо желание да хапваш  и да се страхуваш,че ще се натъпчеш , значи много се лишаваш :( Подавай си от време на време по нещо за душата :) Ти тренираш сериозно, мъничка си и просто не виждам причина да се ограничаваш толкова. Карай малко по-спокойно и си доставяй удоволствия (F)

19.07.12
22:18

Ти една пробвай да изядеш първо, пък после, ако искаш продължи ... :) Организмът ти ще ти каже, когато му е достатъчно. Разбирам проблема с въглехидратите, разбирам, че повечето ги характеризират като опасни, но не може да се изключват напълно, просто гледайте да са качествени - нещо домашноприготвено, пълнозърнесто ... не купено от баничарницата долу или някакъв junk.

19.07.12
22:23

Не знам от както се поражда това желание за хляб, за повече от година го бях спряла и не исках даже и да го виждам, а сега остана ли малко гладна хлябът е първото нещо за което се сещам (второто нещо е маслото :D) Също това, че по цял ден седя затворена м/у четири стени доста ми се отразява..
За жалост тренировките вече не са много добри и някак си не съм спокойна за да се отпусна с яденето не, че последните две седмици не бяха безобразни. : |
Обмислям варианта да ям това което ми се яде в момента, т.е. да се вслушам в тялото си .. малко експерименти, ама знам ли колко боклуци ще изям. :|

19.07.12
22:27

Nathan - изям ли една, апетитът ми става още по голям.. точно онзи ден се случи същото .. ядеше ми се отново хляб, седнах изядох една филия уж не исках повече, но след секунди вече бях почнала втората .. и така изядох около 400гр хляб, допълнително сладолед, сладко и други неща. Няма спиране. :|
После ми става тежко, след час ми олеква, след два го изкарвам.. на следващия ден всичко върви добре и на по следващия пак “Яде ми се хляб”??!

19.07.12
22:34

Излез навън тогава малко, разведри си малко главата. Има го и момента, че като стоиш затворен на едно място, започваш да мислиш много за някакви неща, които много други хора биха намерили за напълно безмислени Това с хляба може и да е някаква психологическа бариера, породена от това, че стоиш у вас ... Имал съм го същия момент и продължавам понякога де - когато прекалено много започвам да се чудя какво ще стане след като консумирам един какво си. Истината е, че е хубаво човек да тренира, да се храни здравословно, но все пак да не се вманиячава толкова много, защото в стремежа си да си помогнем, така може и да си навредим.

п.с.
Иронията в случая е, че пиша този коментар, а аз съм точно такъв човек - нарочно се ограничавам също. Някакси се надявам с този коментар да помогна на други да не станат като мен :) пък и може би по някакъв начин помагам на себе си, не знам.

19.07.12
22:37

казано от Ellie на 19.07.12, 22:27:

Nathan - изям ли една, апетитът ми става още по голям.. точно онзи ден се случи същото .. ядеше ми се отново хляб, седнах изядох една филия уж не исках повече, но след секунди вече бях почнала втората .. и така изядох около 400гр хляб, допълнително сладолед, сладко и други неща. Няма спиране. :|
После ми става тежко, след час ми олеква, след два го изкарвам.. на следващия ден всичко върви добре и на по следващия пак “Яде ми се хляб”??!

Аз преяждах след периоди, в които се лишавах умишлено от някои храни. Когато спрях да се лишавам и си казах ” Ок, това ми се яде и ще си го хапна ,защото ми е кеф!” - спрях да преяждам и се успокоих.Психически трябва да се освободиш.Когато нещо е забранено,то ти се иска в пъти повече.Разреши си всичко и сама ще видиш,че няма да ти се иска чак толкова, и няма да преяждаш. Подкрепям Nathan за нещата приготвени вкъщи.Хем се учиш да си сготвиш нещо ново, хем знаеш какво точно съдържа. :)

19.07.12
22:44

Единственото ми излизане това лято е 3 пъти на плаж и всичко останало е ходене по уроци. Заради ученето съм затворена в нас, а истината е, че дори не мога да седна да уча като хората .. уча 1 час и огладнявам, след това сядам малко на компютъра и без да се усетя времето е излетяло. После пак сядам да уча и така се повтаря..
Лошо е човек да се вманиачава наистина, но и това което лично аз правя с преяждането не е никак хубаво, а някак си не мога да си кажа “стоп”. Трябва да пробвам всеки ден да ям хляб, за да мога да свикна с мисълта, че той не е забранен...
Пък утре ако мога ще си купя някое читаво брашно и ще си направя сама хляб.

19.07.12
22:54

Направи си, няма да съжаляваш особено ако готвенето ти доставя удоволствие :). Не знам що за човек си, но ето ти една рецепта - става с всякакво брашно и има минимално продукти. Наистина е най-простатата рецепта за хляб ..., но съм сигурен, че ще резултатът определено ще е по-хубав от купешкия. Та ... дано ти хареса. :)

19.07.12
23:02

Много обичам да готвя и особено да меся! Още утре ще си го приготвя, много ти благодаря за рецептата!

20.07.12
10:43

казано от Ellie на 18.07.12, 21:12:

Ами не знам, може би защото последните две седмици прекалих с боклуците. А и по принцип се храня вм-нвд.

ама М ти липсва :D

казано от Ellie на 19.07.12, 21:50:

19.07.12
Храна: 3 ябълки, 4 сливи, 700-800 гр кайсии, 80гр бадеми, сусам, 2 домата, краставица, 1 бутче, дом. кисели краставички.. :|

е след подобна храна няма как да не ти е подут...и аз като ядях /ям/ по 2 кила плодове постоянно съм подута и с разстроен стомах, но това не значи че си надебеляла и че нещо не ти е наред, плодовете са подуващи и разхлабващи храни и не само за теб а за всички хора

Мнението беше редактирано от diva 97 на 20.07.12 10:48.

20.07.12
11:44

Трябва да споделя.. вече започвам да се побърквам, това хранене ме товари много.
Ще си излея душата, за това ако на някой не му се  чете нека спре още сега.
Когато се регистрирах тук исках много да променя начина си на мислене, защото постоянно имаше дни с глад и дни с преяждане, не знаех как да се храня, а и имах спешна нужда от качване на кг.. благодарение на ВАС успях да разбера кое е важно, как да се храня, тренирам, как да мисля, започнах да виждам хубавата страна на храненето, а и най-важното започнах да се обичам и харесвам. За два месеца успях да променя много в начина ми на трениране и на хранене, без никаква захар, само здравословни храни, тренировки с тежести и т.н.т. Интересното  е, че бях на училище и въпреки многото задължения успявах.
Сега всичко е с главата надолу лято е, ваканция хората не могат да ядат, защото им е топло, а аз не мога да спра да ям .... боклуци. Не мога вече 3та седмица да си подредя менюто.. един ден се храня добре, втори горе долу и на третия съм се освинила. По цял ден седя в нас, мислейки за някоя филийка или сладолед. И когато реша да хапна малко, това малко се превръща в много (400гр хляб, 4-5 сладоледа+), много ми е кофти искам да спра, но не мога .. не мога да си кажа “стига вече не ти се яде” просто продължавам да се тъпча. Това нямаше да бъде проблем ако се беше случило един път, но то започва да става ежедневие.. не искам да се върна от началото, не искам да се тъпча и да съжалявам, искам да се храня здравословно. Усещам, че влизам отново в един омагьосан кръг  и в една огромна депресия. Постоянно ми се реве, крия се в др. стая за да мога да си поплача на спокойствие, седенето на едно място също ми влияе, а храната е черешката на сладоледа. :( Искам да се оправя, но не мога .. не знам как да действам,  дори не ми е вкусно вече като ям.. не изпитвам удоволствие, просто се тъпча ей така. Какво да правя? Ако можех да изляза от тази черна дупка щях да съм го направила до сега. И допълнително се депресирам заради изпитите, постоянно си мисля, че няма да успея, че няма да мога да рисувам и отново ще трябва да върша неща против моята воля, а и заради кучето ми плача постоянно, защото не искат да ми го върнат. Може да си кажете, че са тинейджърски глупости и, че не е нищо сериозно.. за повечето от вас наистина може да изглежда глупаво, но аз имам чувството, че ще се побъркам. ;( Надявам се някой да го е прочел и да ми даде някакъв съвет.

20.07.12
11:57

казано от Ellie на 20.07.12, 11:44:

Трябва да споделя...

Храната се превръща в проблем заради реакцията ти спрямо нея, но не е първоизточника. Емоционалното хранене е реакция на друг дисбаланс или заложена програма. Вероятно нервите и страховете около тези изпити провокират останалите проблеми.

Реши основния проблем, останалото ще се самонареди.

20.07.12
12:01

Значи проблемите са заради изпитите. Тоест до септември ще бъда така.
Но ми е много гадно като се натъпча, става ми много тежко, а колкото и да се опитвам не мога да спра.

20.07.12
12:22

И аз се тъпча веднъж-дваж в седмицата, ама го правя с удоволствие. За пореден път - каквото и да правиш, намери добрата му страна, бъдиоптимист! Стига вече млади момичета животът е пред вас, а го живеете в депресия и си търсите косури, оправдания, причинявате си допълнитен стрес - грубо, но факт. И родителите и докторите ви наливат масло в огъня - уроците били виновни, околната среда, стресът бил нормален. Айде бе... я се взимайте в ръце...Или можеш, или потъваш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1