22.02.12
16:18
Здравейте ,след продължително прекъсване от около 8-9 години,реших да започна пак с тренировките,още повече ,че спрях цигарите.
На 29 съм,170 и в момента съм 88-89 кг ,който ми личат главно на корем,малко гърди и крака
Не пия алкохол,газирано също.
Вече от почти два месеца ходя на фитнес с прорама 2 към 1
гъди->гръб>-почивка->рамо,крака->ръце->почивка и т.н.
Вземам креатин сутрин на гладно 30-40 мин преди тренировка и още веднъж следобед около 16-17 ч.
И пия течни аминокиселини след тренировка,надявам се ,че го правя правилно :)
Та въпроса ми е следния,
чудя се какво да си взема L-Carnitin и/или Fat Burner и с кое се сваля по-МАЛКО мускулна маса.
Целта ми е да изгоря излишните мазнини около коремната област и гърдите с максимално запазване на мускулната маса.
Всякакви препоръки и съвети ще са добре дошли.
Благодаря ви предварително.
Поздрави за хубавия сайт и форум !
Темата беше редактирана от Kamen Todorov на 22.02.12 16:18.
22.02.12
18:37
Привет,
Най-добре хвърли един поглед на следните статии:
Термогеници
Липотропни фет бърнъри
Един от изводите, който трябва да си направиш, е че л-карнитинът в повечето случаи е съставка на липотропните фет бърнъри. Като самостоятелен продукт, ефективността му е много по-ниска от термогениците, затова ако нямаш някакъв здравословен проблем, по-добре се насочи към тях.
Нищо не казваш за начинът си на хранене. Надявам се знаеш, че той е в основата на отслабването и без него нищо не може да ти помогне. :)
22.02.12
22:25
Днес ми изпадна далаверка и взех,че си закупих това:
http://assets.bb-team.org/shop/products/profile/739_1.jpg
Уж го хвалят много....да видим
Пише да се приема по 2 пъти дневно
Обикновенно тренирам към 9:30
та мисля да го пия нагладно заедно с креатина към 8:40
и следобед около 16:00 ,нали не е проблем да се взема заедно с креатина?
Насочих се към фет бърнъра понеже “уж” бил по силен и “трябва”да подейства по бързо от обикновенния Л-карнитин
Начина на хранене се старая да променя от 2-3 дни насам :)
Никога през живота си не съм се лишавал от шоколад или разни сладкарий .. :)
Приемам всякакви съвети за добре дошли
Здравейте! Ако може да дадете мнение по въпроса дали да си взема течен L-Carnitine, имайки предвид, че ходя постоянно на фитнес от един месец. На 15 години съм, минах програмата за начинаещи и освен, че имам мотивация да продължа... трябва да премахна натрупаните мазнини. Ще има ли ефект, ако съчетая тренировките си с L-Carnitine сега? Подходящо ли е да съчетая и с приемането на протеин /добавка/? И, разбира се, искам да попитам нормално ли е да се качат килограми? Преди време четох, че е вероятно да се случи, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната и т.н. Качила съм 4 кг. и се съмнявам как стоят нещата, тъй като в бележката ми /от претегляне/ се отчита и повишен индекс мазнина. Въпреки това се чувствам по-добре, малко по-стегната и определено заякнала в ръцете. Надявам се някой да отдели време да ме светне по въпросите :)
13.08.15
22:24
казано от Р. И. на 13.08.15, 22:01:
Здравейте! Ако може да дадете мнение по въпроса дали да си взема течен L-Carnitine, имайки предвид, че ходя постоянно на фитнес от един месец. На 15 години съм, минах програмата за начинаещи и освен, че имам мотивация да продължа... трябва да премахна натрупаните мазнини. Ще има ли ефект, ако съчетая тренировките си с L-Carnitine сега? Подходящо ли е да съчетая и с приемането на протеин /добавка/? И, разбира се, искам да попитам нормално ли е да се качат килограми? Преди време четох, че е вероятно да се случи, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната и т.н. Качила съм 4 кг. и се съмнявам как стоят нещата, тъй като в бележката ми /от претегляне/ се отчита и повишен индекс мазнина. Въпреки това се чувствам по-добре, малко по-стегната и определено заякнала в ръцете. Надявам се някой да отдели време да ме светне по въпросите :)
Здравей!
Ако беше пуснала търсачка преди да зададеш въпроса си, щеше да се изненадаш колко дискутирана тема е тази. Неслучайно съединих темата ти с друга.
- след 1 месец във фитнеса ти все още си начинаеща, но това в случая няма чак толкова голямо отношение по темата с л-карнитина
- натрупаните мазнини ще премахнеш, когато имаш повече търпение, бъдеш постоянна в тренировките и се храниш добре (”добре” -> предимно качествена храна; достатъчна, за да функционира тялото ти правилно и такава, че да можеш да сваляш тегло)
- месото, което ядеш (предполагам) или пък яйцата, рибата - те дават на тялото ти различни хранителни вещества, сред които е и протеинът - по-добре е да се съсредоточиш в храненето си на този етап, отколкото да обмисляш закупуване на протеин на прах.
- да, мускулите тежат повече
- не се доверявай толкова на подобни измервания
- няма как да качиш 4 кг активно тегло за 1 месец и вероятно си качила и мазнини
- щом се чувстваш по-стегната и по-добре, то би трябвало да си в правилната посока
- вероятно ключът към загадката ти се крие в храненето; ако не го коригираш, то приемът на л-карнитин няма да го направи вместо теб.
Но има нещо, което ми е странно - казваш, че се чувстваш добре, а в същото време искаш да сваляш и си недоволна, че си качила.
Минала си програма за начинаещ, която е 1 месец - след това какво следва? Средно-напреднал?
Защото, пак се повтарям, след 1 месец ти все още си начинаеща.
Може да си направиш дневник, ако идеята ти харесва или пък да прочетеш повече неща от раздел за хранене.
Също и тези две статии:
цък
[url=http://www.bb-team.org/articles/5033_zona-za-abiturienti-vav-forma-za-bala]цък
[/url]
Съжалявам за новата тема и благодаря за отговорите. Имам предвид, че се чувствам добре... в психическа нагласа. Сега почвам по-упорито тренировки /за отделните мускулни групи/ и ще опитам бягане извън залата. Не съм фен на месото по две причини: едната е лична, а другата е, че сега е трудно да намериш качествено месо, което не е пълно с хормони. Ще се опитам да намеря решение по въпроса с месото и евентуално по-чест прием на яйца. Храната, която си набавям изключва чипсове, тестени изделия, прекомерен прием на сладко, затова определено не съм доволно с тези 4 кг отгоре. Храня се съвсем нормално без гладуване или преяждане. Старая се да увелича приема на плодове и зеленчуци - е, все още работя. Ще си помисля за Л-карнитина. Още веднъж благодаря и лека вечер.
казано от Р. И. на 13.08.15, 23:05:
Старая се да увелича приема на плодове и зеленчуци
За плодовете не се старай, наблягай на зеленчуците ;)
23.06.16
21:41
Здравейте, тъй като не можах да намеря такава тема, но ако има по-подходяща отворена тема моля да ме извините. Въпросът ми е следния, взех си ето този Л-Карнитин BIOTECH-USA Liquid LCarnitine + Chrome-500-ml до сега не съм взимал абсолютно никакви добави, целта ми е да сваля малко по-бърже долната част на корема, всеки ден тичам преди тренировка, но ефекта не е кой знае какъв, височината ми е 172 см, кг 58-59, в описанието на продукта пише доза преди тренировка 15 мг, но на мен ми се струва малко в повече за тези кг, въпросът ми е колко мг може да ми препоръчвате за теглото ми или някаква формула върху която се изчислява колко мг за колко кг. Благодаря ви предварително :)
казано от Йохан Цветанов на 23.06.16, 21:41:
Здравейте, тъй като не можах да намеря такава тема, но ако има по-подходяща отворена тема моля да ме извините. Въпросът ми е следния, взех си ето този Л-Карнитин BIOTECH-USA Liquid LCarnitine + Chrome-500-ml до сега не съм взимал абсолютно никакви добави, целта ми е да сваля малко по-бърже долната част на корема, всеки ден тичам преди тренировка, но ефекта не е кой знае какъв, височината ми е 172 см, кг 58-59, в описанието на продукта пише доза преди тренировка 15 мг, но на мен ми се струва малко в повече за тези кг, въпросът ми е колко мг може да ми препоръчвате за теглото ми или някаква формула върху която се изчислява колко мг за колко кг. Благодаря ви предварително :)
Ти луд ли си да искаш още да сваляш на 58 кила и 172 височина?
24.06.16
08:15
Не искам да свалям повече кг, искам да изчистя както казах малки по-бърже долната част на корема, пък и до колкото четох за Л Карнитина “мазнините се превръщат в енергия” разбрах, че се усвояват от мускулите.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече