I workout because I love my body- NOT because I hate it

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.10.13
11:51

Благодаря, Боби! Храната не съм е намалила с цел, знам, че в момента е по-добре да се храня нормално, но наистина не ми се яде. Въпреки че днес се чувствам една идея по-добре и се надявам за тези три дни на инжекции да се оправя. Иначе тази нощ не съм се будила от температура или втрисане, което също е добре.

29.10.13
20:51

29.10 вторник
115гр сурови бадеми, киснати във вода, зеленчуци на пара (броколи, карфиол, морков, зеле* с лимонов сок), пилешко филе;
2 чаши сок от ябълки*, сок от лимон

Сутринта се чувствах по-добре, но следобед пак вдигнах висока температура и главата ме болеше ужасно. От вътре направо горях и си взех душ първоначално с хладка до ледено студена вода, като доста издържах ии след това ми поспадна температурата. Няколко човека ми го казаха, но не смятах, че е добра идея.
Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 29.10.13 20:54.

30.10.13
21:16

30.10 сряда
3 ябълки* с 3с.л мед*, 2 банана, 100гр черен шоколад, зеленчуци на пара (броколи, карфиол, морков, зеле* с лимонов сок), филе от пангасиус на тефлон, банан
билков чай; 1/2 чаша сок от ябълки*

Днес имах апетит и хапнах повечко. В момента се чувствам добре, не съм мерила температурата, но усещам, че нямам и главата не ме боли. Иначе през нощта ставах 3 пъти и пак вдигнах 39.4, сутринта се къпах със студена вода, пак легнах ии така. Следобед ми беше 38.3, но спадна и дано сега през нощта не вдигна отново, защото днес ми беше 3-я ден на инжекциите и просто не искам да ги продължавам или на някакви други антибиотици да минавам :( . Утре сутринта сигурно пак ще ходя до личната, пък да видим..
Хубава вечер!

31.10.13
21:41

31.10 четвъртък
2 грейпфрута, 100гр сурови орехи*, 2 банана, 3 парени яйца*, 2 краставици, 2 пълн.филии хляб със семена, препечени с лютеница*;
едно кафе и малко от още едно; след малко ще си правя фреш от лимон и чай;

В крайна сметка още два дни на инжекции :( и тази сутрин ми пуснаха и изследвания на кръв и урина, но то май трябваше личната да ми пусне и преди да започна да пия всичките хапчета, ама то първо като бях до нея бях само хремава и рамото дето ме болеше (то мина всъщност).. Утре ще излязат резултатите. Иначе пак си вдигам температура, този следобед 39.2 ии не знам вече честно казано какво да правя....
п.с аа студените душове ми действат добре и веднага смъквам температурата, но в крайна сметка те не изкореняват проблема
Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 31.10.13 21:42.

01.11.13
19:40

01.11 петък
3 ябълки*, 100гр сурови орехи*, 4 шоколадови бамбоона (wasntme) , салата (зеле*, морков, карфиол, керевиз*, лук с лимонов сок), три варени яйца*;
едно кафе; билков чай; фреш лимон; зелен чай + водорасли

Тази вечер не съм се събуждала от температура и през деня също се чувствах добре. Изследванията са ми наред. Хемоглобина ми е малко нисък 117, но си е в референтните стойности. Днес са ми последните инжекции, събота и неделя ще си продължа антибиотика, който прекъснах и понеделник съм на преглед до личната, като се надявам до тогава да не вдигам повече температура.
Иначе така свикнах да спя през деня тази седмица /то всъщност по цял ден :Д/, че днес следобед на урок така ми се доспаа (yawn) .
За сега събота и неделя не мисля да тренирам, но от понеделник си почвам тренировките (sun)
Хубава вечер!

02.11.13
15:41

02.11 събота
Днес се чувствам доста по-добре. По обед отидох и до залата даже, но се получи по-скоро раздвижване, отколкото тренировка. Нямах никаква сила и бързо си тръгнах :)

Та, какво направих:
клек 20СТ 15@20кг 12@30кг 2х8@40кг 3х5@45кг 2х6@40кг 10@30кг
напади с 10кг диск пред гърди с редуване на краката 3х20 /х10 на крак/
3 СС х:
- тяга х12@30кг
- хиперекстензии без тежест х12
30 усуквания на туистър с тежест
прасец на лег-пресата само с пръстите нагоре 30,25,20@60кг
висене на лост и разтягане..

Храната довечера ще си е впиша тук каква е била за целия ден.
Хубав ден! (sun)

едит: 2 банана, 100гр сурови орехи*, 3 ябълки*, една купа супичка (картоф, броколи, карфиол, морков, ориз), краставица;
2 кафета; сок от лимон; зелен чай + водорасли

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 02.11.13 19:16.

03.11.13
17:54

03.11 неделя
сутринта - разходка до Асенова крепост ~8-9км

Храната: 3 ябълки*, 100гр сурови орехи*, 3 парчета печена тиква*, 3 банана
2 кафета; сок от лимон; зелен чай + водорасли

Значии от вчерашното т.нар от мен “раздвижване” имам стабилна мускулна треска на бедърите, което е обяснимо предвид пълното обездвижване последните две седмици. То и друг път съм прекъсвала ама чак пък толкова да ме е хващала МТ след тренировка...  боли като ставам, като сядам, по стълбите.. ужас е.. а като трябва да приклекна (tmi) да минава по-скоро, че не ми е комфортно и то от нищо да се чувствам така :(
Хубава вечер! (sun)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 03.11.13 17:54.

04.11.13
20:59

04.11 понеделник
Снощи заспах в 7 :Д нямам спомен от кога не се е случвало ии спах 13 часа (sun) . Днес не съм тренирала, МТ си е още на лице ии утре също няма да мога да тренирам, заради лични ангажименти и от сряда мисля лека-полека да започвам да се раздвижвам :)

Храната днес:
3 ябълки*, 100гр черен шоколад, 2 банана, едно много тънко филенце свинска шунка (колкото да я опитам и.. бляк, няма по-гадно нещо), филе хек на тефлон, салата (зеле*, карфиол, морков, лук с оцет), 2 парчета печена тиква*;
2 кафета; по-късно ще си направя зелен чай + водорасли

Днес бях до личната. За подсилване на имунитета от утре започвам х1табл на ден витамини от А до Я, 30дни х1табл респивакс (20 дни почивка и след това 3 пъти по 10 дни х1табл през 20дни почивка) ии 20дни х1табл Апитонин (лиофилизирано пчелно млечице), от което се притеснявам, заради няколко пъти натъртеното в листовката “увеличаване на апетита” ии “при липса на апетит и изтощение” :Д както и да е... дано заради прочетеното освен самото действие не се появи и допълнително плацебо действие :D
Хубава вечер! (sun)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 04.11.13 21:00.

05.11.13
20:49

05.11 вторник
2 круши, 100гр черен шоколад, 3 варени яйца*, салата (червено цвекло, морков със сока от един лимон), едно крайшниче и една филия пълнозърнест хляб със семена;
2 кафета и след малко зелен чай + водорасли

Днес следобед ми стана лошо и доста се затоплих, но не си бях вкъщи, за да си меря температурата. За сега утре смятам да тренирам, пък да видим, ааа и МТ ми мина (nod)
Хубава вечер!

06.11.13
12:21

06.11 сряда

10:30 тренировка
раздвижване;
клек 20СТ 2х15@20кг 12@30кг 2х10@35кг  5х5@40кг 10@30кг
3 СС х10:
- тяга @30кг
- хиперекстензии без доп.тежест
3 СС х20:
- аддуктор @20кг
- абдуктор @20кг
10мин велоергометър
3 СС х:
- лег-преса 1х20@40кг 2х20@50кг
- прасец на лег-пресата с пръстите нагоре само 3х30@60кг
5мин пътека ходене
висене на лост; разтягане..

Добре се раздвижих. Още като станах ми беше много отпаднало, но все пак отидох ии всичко тежеше, но е нормално. На клека даже мислех да си направя 5 серии х10 на 35кг, но едно момче ми каза “ееее, сложи де, сложи де” :Д , щото видя, че се колебаяя пък и ме е виждал във вихъра ми, тааа.. така.
Иначе преди тренировка хапнах един бананн и кафе пих, после ще едитна тук храната за целия ден (nod)

едит, за целия ден: 2 банана, 2 круши, 100гр черен шоколад, едно крайшниче и 3 фил.пълн. хляб със семена (двете препечени) с лютеница*, краставица;
2 кафета; след малко зелен чай + водораслии

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 06.11.13 19:06.

07.11.13
17:15

07.11 четвъртък

14:30 тренировка
раздвижване;
тяга 15@20кг 12@30кг 10@40кг 8@45кг  5,4,5,4,5@50кг  8@40кг
между някои от сериите на тягата - 3х15 хиперекстензии без доп.тежест
клек 15@20кг 10@30кг  5х5@40кг
4 СС х:
- придърпване на вертикален скрипец с широк надхват 1х15@15кг 3х10@20кг
- гребане с 10кг дъмбел 4х6 на ръка
10мин велоергометър
3 СС х:
- сгъване за бицепс с 2х4кг гири х20/х10 на ръка/
- разгъване за трицепс на скрипец с прав надхват х10@10кг
разтваряне на уред за задно рамо 3х12@5кг

Единствено на тягата в началото мога да кажа, че имах що-годе сила, след това пак всичко ми тежеше. И като цяло след това боледуване не очаквах клека толкова много да ме мачка, а тягата да върви по-добре, защото по принцип е обратно. Иначе съм и заслабнала с 3-4кг-ма, което е желан от мен ефект, но определено не по този начин....

Храната:
сутринта с кафето 100гр черен шоколад, после още едно кафе и един фреш грейпфрут преди тренировка
преди малко едно крайшниче и една филия пълн.хл със семена с лютеничка* и 3 яйца на очи* в малко масло, морков
по-късно ще хапна един банан ии зелен чай + водорасли ще си направя
Хубава вечер! (sun)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 07.11.13 17:15.

07.11.13
18:56

Чай с водорасли?!

07.11.13
19:09

казано от Маргарита Манева на 07.11.13, 18:56:

Чай с водорасли?!

Да, така пише на самия чай и аз просто вписвам какъв е чая. Ако искаш погледни на Sir Edward Tea 4 moments е, detox чаят. Има и shape, energy, relax. Доста приятен е на вкус и за разлика от останалите зелени чайове, които съм пробвала, не ми причинява болки в стомаха. Съдържанието на водорасли, разбира се, е съмнително, но нищо не им пречи на хората да пишат, че има 4% такива и да ги сложат като заглавни с цел привличане на вниманието.

07.11.13
19:59

Не искам да си представям аромата на горещи водорасли...някак не им отива да се сервират топли. ;)

07.11.13
20:06

Всъщност аромата е много приятен, както и вкуса, което явно доказва липсата на споменатите, да :)

Teddy

07.11.13
23:22

Даани, напоследък няма как да не надуша честото споменаване на черен шоколад тук (wasntme) :D Та искам за те попитам с някаква цел ли си хапваш всеки ден и как ти се отразява като цяло на цели и т.н.? Защото аз съм си мислила да хапвам по половин поне, всеки ден и ми се струва, че така изблиците ми за сладко /които преминават към тесто/ сигурно ще утихнат, защото когато ям черен шоколад после седмица нямам подобни желания. Но не съм сигурна доколко ще си проличи това на коревчето :D И сега като се замисля е добра идея и стратегия. Ти какъв си взимаш? :)

08.11.13
08:05

Теди, не го ям с цел всеки ден, просто ми се хапва :Д . За сега не съм забелязала да ми се отразява зле. Като цяло аз реших да спра млечните за месец като си правя един експеримент да видя как ще се отрази липсата им на стомаха ми и не само, въпреки че се оказа неподходящ момент, защото стомаха ми е бомбок в момента от антибиотиците и другите неща дето пиех до скоро. Таа, с оставащите храни, предпочитани от мен /яйца, плодове, зеленчуци/ трудно ще си набавя достатъчно калории за деня и затова ако няма 100гр някакви сурови ядки, има 100гр черен шоколад и обратно. Последните дни ядките не ме влекат. Иначе щом черния шоколад ти действа така, включвай го по-често в храненето си. Едни 50гр, че и 100гр със съобразени калории за останалата част от деня според целите ти, не мисля, че ще ти се отразят зле. Аз най-често си взимам на Nеstle.

08.11.13
20:46

08.11 петък
Значии тази вечер през нощта отново вдигнах температура 38.7, свалих си е с едни капки и студен душ. От 2:30 до 4:00 се въртях, но съм заспала, сутринта, както и всяка друга сутрин до сега, отново се събудих вир вода. По обед пак вдигнах 38.5 температура. Следобед ходих до личната, гърлото не ми е възпалено, нямам никакви други оплаквания и ме прати при интернист, защото смяташе, че е нещо с бъбреците. Майка пък смята, че ми е нещо на нервна почва, но лекарката поне и каза, че не е възможно ии дано сега малко се поспре, щото лудите нали не си признават :Д . В крайна сметка лекаря ме прегледа на ехограф и всичко ми е наред, слуша ме и нямам никакви хрипове, прати ме да си направя рентгенова снимка на белите дробове, за която лекарят в болницата каза, че ми няма нищо. Утре сутринта на гладно ще ходя и за нови изследвания и, когато са готови със снимката ще отида при интерниста. За тренировките лекаря ми каза, че е добре да ги спра за две седмици, докато се възстановя напълно. Майка и тя само ме ръчка за тях.. таа, ще преценя.. Предните дни след тренировка наистина се чувствах изцедена, обаче ми втръсна вече ии не ме свъртаа ии така...

Храната днес:
сутринта с кафето 100гр черен шоколад
после дремнах още 30-40мин ии пих още едно кафе; един фреш от грейпфрут
следобед (blush) 3 мини шоколадови десертчета, 3-4солетки ии 5 бисквитки
преди малко ядох неголяма порция спагети с доволно количество сос от три вида сирена със сметана и настърган кашкавал
ии след малко ще си правя от зеления чай със съмнителните чудесии

Мама днес има имен ден, та затова направих компромис с млечните и смятам, че ми стига толкова без тях /18 дни :Д/. Следобед преди да идем до личната бях до майка и нямах нищо по-различно под ръка иии не им простих на сладките, хохо
Хубава вечер! (sun)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 08.11.13 20:46.

09.11.13
09:19

Дани, майтап няма, дай си няколко дни без физическо натоварване и ще усетиш колко по-бързо ще се възстановиш. Знам, че е ташак, ама нали и до кура трябва да стигнем все някак :D
Aйде, бързо възстановяване ти желая!

Мнението беше редактирано от cocobutt на 09.11.13 09:20.

09.11.13
18:12

Баси пожеланието : )))) добре че си подминала рождения ми ден (sun)

09.11.13
19:31

Благодаря за бързото възстановяване. Дано да е така.
Валери, ти не се радвай, за пожелания никога не е късно :Д

09.11 събота
Днеска ми бяха готови изследванията ии пак всичко си ми е наред, единствено хемоглобина ми е нисък 103, а предния път беше 117. Трябваше днес да ходя до лекаря, но в крайна сметка ще е утре. Иначе през нощта пак си вдигнах температура, през деня ме втриса ии после пак вдигах температура и така..

Храната:
сутринта едно не цяло кафе
към 2 ядох салата от цвекло и морков с оцет, 50гр котидж сирене и 250гр извара
следобед един билков чай и поспах час и половина
вечерта малко сърмички, две малки краставици, един крайшник от пълн. хляб със семената и един крайшник от ръжен хляб
после зеления чай

Хубава вечер!

10.11.13
00:17

Яж повече хемоглобин

казано от valerious на 10.11.13, 00:17:

Яж повече хемоглобин

10.11.13
15:42

дъа

10.11.13
17:07

В Чехия съм чувал, че правят страхотна кървава супа

10.11.13
17:41

Значии, поръчвам си една кървава супичка, ако някой е решил да ходи до Чехия, че аз нямам път натам...
Иначе да си изкажа положението сега. Днес ме приеха в болница и в крайна сметка не знам каква е причината за всичкото това чудо. Лекаря го свързва с една Марсилска треска, която съм карала като малка. Общо взето “възхищавам” се на “прекрасната обстановка”. Та, така ии апетита напълно си го загубих вече, няма какво да описвам толкова. Снощи иначе вкъщи ядох и един черен шоколад 100гр, ляля :Д . Днеска вкъщи сутринта хапнах котидж и два резена кашкавал с малка краставица, а сега хапвам сурови ядки със сушени плодове.
Айде, хубава вечер!

Румъния и Трансилвания са дори по-близо, а до Плевен - хептен ;) :D

10.11.13
22:42

Дани, пожелавам ти бързо възстановяване. Да не чета повече температури и болници :( Стискам палци всичко да се оправи бързо и да ти се радваме пак на тренировките.

13.11.13
18:29

Здравейте (wave) . Аз съм още в болница, но днес се чувствам по-добре и посвикнах с обстановката като цяло, поне стреса от самата обстановка отмина :Д. Вчера не съм вдигала температура и днес, дано и тази вечер да не вдигна. Интересното е, че през нощта пак цялата съм станала мокра. И хубавото е, че и апетита ми се върна ии днес си хапнах добре :Д , ще опиша. Иначе се надявам утре да ме изпишат, днес не знам защо, но ми увеличиха дозите на антибиотика ии утре ще говоря с лекаря. Последните изследвания пак са ми хубави.

Храната за днес:
сутринта в 6 - 2 кафета, ~100гр сурови ядки със сушени плодове, банан
към 2 - 4 мандарини
15:00 - едно мюсли барче 30гр, една фъстаковка 22.5гр
17:00 - 1/2 млечен шоколад вътре с бял аериран и малко след това 1/2 пълн.хляб със семена
за деня още едно кафе и един чай от лайка
наядох се като прасенце днес, но ми е добре :Д предните дни храната беше по-малко (банани, ядки, шоколад)
Хубава вечер! (sun)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 13.11.13 18:29.

14.11.13
19:34

Не ме изписаха днес :( . Взимаха ми пак кръв за нови изследвания и от вената, и от пръста. Днеска иначе вдигнах малко температура 37.4-37.5, на два пъти, но не се е качвала повече. Вече ми е много схванато, не ме свърта на едно място, преди малко се пораздвижих, обаче полудявам като цяло иии така...
Храната днес:
три шепи сурови орехи*, 100гр черен шоколад, 2 мандаринки, 2 банана, мюсли бисквитки;
за деня един фреш грейпфрут и две кафета
Хубава вечер!

15.11.13
08:56

Имай търпение. Когато трябва, ще те изпишат. По-добре ден повече в болницата, отколкото ден по-рано у вас и после да се възобнови инфекцията.

15.11.13
10:13

Прав си, Боби. Те всички така ми говорят, пък аз само мрънкам и искам да си ходя, което е нормално, защото в крайна сметка на никого не му е приятно да стои в болница, но има моменти, в които се налага и трябва търпение. да. Иначе днес на визитацията лекаря ми каза, че в понеделник ще ме изпишат, не му се понрави, че вчера пак съм качила до 37.5. Попитах за вчерашните ми изследвания и каза, че били по-добре, а кое е по-добре като и предните бяха добре, не знам. Доколкото разбрах и някакъв друг антибиотик ще ми добавят към сегашния ии така..
Хубав ден!

15.11.13
12:08

Даниии,стискам палци всичко да мине възможно най-бързо и да остане само лош спомен!Ще видиш,че съвсем скоро ще се върнеш към стария си ритъм на живот,не го мисли това сега :)

KA

19.11.13
07:38

Какво става, как си ?

19.11.13
08:54

По-добре съм, последните три дни в болницата не вдигах температура и не се изпотявах вечер, имах само малко проблеми с кръвното, тъй като ми е по принцип ниско и единия от дните ми падна малко повече, та се стреснах. Още в неделя ме пуснаха да си спя вкъщи, а вчера си ме изписаха официално. Сега седем дни продължавам на домашно лечение само с антибиотика, който започнах по средата на лечението с венозния такъв. Докторът ми каза да спра Респивакса, който ми изписа личната лекарка, и вместо това 10 дни, сутрин и вечер, ще пия едни ампули срещу умора. Та, единственото ми оплакване в момента е, че ми е изключително отпаднало и почти постоянно ми се спи. Иначе най-вероятно става въпрос за Пиелонефрит, но при мен без никакви болки. Епикризата майка ще ми е вземе утре и ще имам възможност да разгледам изследванията, които са ми правени, тъй като повечето не си ги знам. За пиелонефрита не е сигурно, доколкото разбрах е само предположение от страна на лекаря.
Тренировките смятам да си ги започна петък/събота и така. Предупредиха ме до седмица да не се изхвърлям :Д , та може и когато ми свърши антибиотика, т.е от другата седмица.
Хубав ден!

19.11.13
09:41

Изчакай още малко с тренировките, не бързай. Нека се възстановиш напълно, имунната система да се “вдигне” и чак тогава. Нищо няма да ти стане, ако не тренираш още седмица.

20.11.13
19:12

20.11 сряда
сутринта към 10 с кафето - 100гр черен шоколад и един бананн

- разходка до Св.Димитър (това е малко по-нагоре от Асенова крепост) ~10км, от които 2-3км бягах

15:30 - 400гр извара на Olympus-нискомаслена
18:00 (coffee) и малко след това - 3 моркова, настъргани със сока от 1/2 лимон, ементал, една препечена филийка пълн.хляб със семена
до довечера ще пия 2-3 различни чая и те така..

Откакто си се прибрах вкъщи апетита ми се възвърна /с изключение на днес/, иначе предните дни си хапвах стабилно.. вчера например ометох два черни шоколада за целия ден освен останалата храна :Д и за останалите дни храната ми беше много хаотична, през два часа все по нещо си хапвах. Не мога да повярвам, че това ще го напиша аз, обаче след днескашната доза шоколад направо ми се доповръща. Дано не е било само за днес де :Д , че попрекалявам леко напоследък, хохо
Хубава вечер! (sun)

21.11.13
18:45

21.11 четвъртък
Днеска имам лека МТ на д-то от вчерашната разходка :Д , което само по себе си говори колко много съм се обездвижила през последния месец. Снощи вечерта ядох и банан, да допълня. И скоро мисля да пускам мерки, че в това отношение съм много несериозна (nod) .

09:30 - (coffee) , банан ии 20-30мин след това - 400гр извара на Olympus-нискомаслена
13:30 - (coffee) и 100гр черен шоколад (blush) /последния беше от запасите и скоро не мисля да си взимам :Д
18:00 - 3 моркова и две репички, настъргани с лимон, ементал, една препечена пълн.филийка със семена
до довечера пак някакви чайове

Иначе от антибиотика стомаха ми е бомбок :( , постоянно усещам една тъпа болка, особено днес, въпреки че още от първия антибиотик, който бях започнала, до сега не съм спирала приема на пробиотици. А в момента болката е още по-голяма и по-скоро слиза надолу по корема. Не знам, вече едва ли има нещо, от което не се оплаках |-)
Хубава вечер!

21.11.13
21:33

Пиеш ли про или пребиотици?

21.11.13
21:50

казано от Juls на 21.11.13, 21:33:

Пиеш ли про или пребиотици?

Да, аз споменах, че още от първия изписан антибиотик, т.е от личната лекарка още, съм започнала всеки ден прием на пробиотици до сега, без прекъсване /20-25дни някъде/.
Сега иначе болките ми поотминаха.
п.с Да добавя тука - одеве с чая и два банана хапнах, че нещо прегладнях.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1