Дойде и моят ред - коментари по старата програма, идеи за нова?

Здравейте,
Съвсем накратко ще поясня откъде започнах и какво искам. Тренирам сериозно от около година, започнах предимно със собствено тегло и след това преминах твърде ламерски към билдърски сплит, който не изтраях и едно лято. След това исках да намеря нещо по-предизвикващо волята и силите ми, върнах се пак към BW трениране(понеже нямах друга възможност) и в такъв случай избрах ПГТ-3. Такива ми бяха тренировките за около 2-3 месеца. Хареса ми, защото ме задъхваше, заразлика от мудния класически сплит. И реших, че това е моят тип трениране, след което през декември си направих собствен “хибрид” м/у определени теории и мнения, които споделям и се получи следното:

Тренировка А [Squat 5х5, Power Clean 5x5]

1.Клек x4
2.Набирания смесен хват x4
3.Клек x1; Силово обръщане x3 (x4)
4.Л.опори х4
5.Силово обръщане х2; One leg squat х1
6.Toes-to-bar х3
7.One leg squat x2

1+2(двусет);3+4(двусет);5+6(двусет);7

Тренировка B [Bench press 5x5]

1.Лег х4
2.Набирания подхват х4
3.Лег х1; Преси от стоеж х3
4.Russian twist х4
5.Индийски л. опори х3
6.Dragon flag х3
7.Клек със скок х3
8.Преси от седеж x2

1+2(двусет);3+4(двусет);5+6+7(трисет);8

Тренировка C [Deadlift 5x5]

1.Мъртва тяга x4
2.Кофички x4
3.Мъртва тяга x1; Набирания ш.х. x3
4.Планкове на една ръка (х4)
5.Хоризонтални набирания x3
6.Л.опори с пляскане х3
7.Предна опора х2 [+ heavy weights]

1+2(двусет);3+4(двусет);5+6(двусет);7

*ПП: Невинаги изпълнявам 5х5, а когато имам желание правя 1, 3 и рядко повече от 5, но макс. 8 повт.

И до днес тренирам така. Резултатите изобщо не са лоши - и сила, и издръжливост, точно това, което ми беше цел. Обаче сега ме мъчи една мисъл и тя е, че съвсем скоро ще стигна определена точка, в която ще трябва да жертвам едното за сметка на другото, за да претърпя развитие. И съм много близко до това, ако не и вече да съм в такова положение. Това, за което искам да ви помоля, е да ми препоръчате подобни системи на трениране(може би на по-високо ниво), за да реша към какво да се насоча. И, разбира се, вашите мнения за подобен подход.

За мен накратко: 87кг. лично тегло - 120кг. клек; 100кг. лег; 180кг. тяга. Хранене: IF и ВМ-НВД(предимно).

Поздрави!

Темата беше редактирана от Габриел Димитров на 10.03.12 01:12.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1