17.03.12
22:11
Здравейте всички :).Аз за момента няма как да ходя в зала обаче правя упражнения за повечето мускули,с идеята да съм в добра форма а и ме тонизира :)
Та исках да попитам мога ли да тренирам за всичко в един ден за 1ч. и с това и да се заформят видими резултати?
Първо загрявам 5мин. после 1серия/20 повторения лицеви за доната част на гърди,ставам лек спаринг (или както там се казва) за раздвижване на кръвта,повдигане на пръсти за пръсец с моите кг.(33) клякане 15 с дъмбел 12кг на раменете.2мин. почивка и пак същите неща още 3 пъти,като лицевите ги променям в 3 варианта.
Почивам 5мин. и 4 серий/13,12,12,10 с дъмбела за бицепс м/до тях 1 мин. почивки.
С дъмбел и две ръце зад тила 3 серий/17 повторения за трицепс...пак малка почивка и се довършвам с коремни преси за горна и долна част до отказване.
Ами това правя през ден и се чувствам добре.Неискам да се хваля или нещо подобно искам само съвет като цяло дали с времето ще има добре оформено тяло? Не перфектно!
Сетих се да допълня и мерките ми в оБ*щи линий-1,92см. 95кг знам обиколката на бицепсите си- 39,5см.
П.п. Не е много кратко и збито но е всичко :)
Темата беше редактирана от emzo на 21.03.12 10:20.
17.03.12
22:16
В оБщи линии - можеш.
ДА, стига да правиш точните упражнения, а бицепсовото сгъване не е едно от тях :)
18.03.12
00:54
Много бързо включване,благодарности! Забравих и това че слизам и бягам по стълбите нагоре всеки ден(10 етажа) защото още не се захващам сериозно да тичам :) Иначе не ми се проясни много от коментарите,кое пречи и защо? А до колко са правилно изпълнени,съдя по това дали след “тренировката” дали усещам натовраване и или болки ..ами усещам натоварване кадето искам и съм доволен,обаче нямам предишен опит и съм на сляпо.Няма с какво да го сравня за да знам колко е добре и така. Пак благодаря за вниманието! Ясно ми е че не съм само аз в тоя форум.
По-добре разгледай за табата протокола. Ако имаш как намери си един лост и 10-20кг тежести. Всеки ден може да изпълняваш различно упражнение ,а тренировките са доста тежки и дълго време ще са ти достатъчни. Това естествено ако имаш възможност. Ако не разгледай по-базовите упражнения и ако имаш например повечко дъмбели. Сега гледам времето се позатопли, ако имаш лостове наблизо и на тях е вариант. Щях да ти препоръчам и гимнастически упражнения, но гледам че си голямо момче и едва ли ще са ти удобни :)
18.03.12
10:43
Можеш зависи от теб.
Зависи с какво оборудване разполагаш иначе можеш да ползваш доста домашни неща, столове, раница с книги и т.н.
Защо не тренираш на лостове ?
20.03.12
03:53
Здрасти,ами досега четох за “табата” прочетох едно,две разяснения и около стоитна коментара.Мисля си че не съм много далеч от метода(моето е извратен табата) :D и като цяло има много термини които разбират само фитнес инструктори и маняци.Аз съм в момента търтей без работа и с това което правя(описаното) се вкарвам в някъква форма,защото и работата ми е физическа и се включва цялото тяло.
А за въпроса защо не ходя на лостове....Ами няма наблизо смисъл има на 3км от нас даскало и мисля да започна да тичам до там,там малко кофички има успоредки има и лостове,обаче набирането нещо не ми е слила.И така :)
Сега съм включил и дъмбела в повечето ми упражнения и се събирам в 1ч. през ден.За мен има ефект и тонус
Толкова мога да издържам и имам нерви да правя,колкото съм описъл и към това ще се придържам докато усещам това натоварване без да има контузий.Откакто съм се захванал,издражливоста ми е в пика си за мен.
Питам тук дали,някъде не греша и за видимия ефект разбирасе (muscle) .Ако някои,с опита които аз нямам,види грешки да ми даде съвет (bow)
21.03.12
10:07
за 1 час на ден вкъщи ще има някакви видими резултати след 1-2 год най-малко ;)
21.03.12
12:40
Колко хора писаха вече,а никои не писа какво не е добре....Ясно е че бес химия и зала няма да стане утре,ама аз не съм се вманиячил да ставам Шварцнегер...
Иначе това което правя и съм описъл го правя от скоро,преди това правех само лицеви опори всеки ден,мисълта ми е че последния път мерих ръката да видя к’во става и мярката от 39.5см се е дигнала на почти 41см. при положение че се лигавя в къщи и с един дъмбел от 12кг си е доста добър резолтат за мен....пак казвам не съм писъл за да си се хваля или да си мерим мечовете с някои тук...нямам опит и се допитвам с вас :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.03.12 12:50.
Лицеви, кофи, набирания в различни хватове и варианти. Като заякнеш - раменни опори.
За долната част - клекове и напади.
За средната част - повдигане на краката от вис, обратни коремни преси, крънчове.
И след това може да се лигавиш с бицепс/трицепс с дъмбела ;)
21.03.12
20:37
Времето се оправя и най-вероятно ще започна и с лостовете и успоредки пък каквото стане такова.Направи ми впечатление,че когато си правя тея неща,ми се вдига тонуса и се чувствам добре и обратното като не го правя се смачквам отвсякаде....та така:)
Ако има някакви грешки някаде в това което съм зглобил пишете (beer)
Мнението беше редактирано от Nikolai Richev на 27.03.12 03:01.