Фъстъци и бадеми - кое е по-добро?

24.03.12
14:33

Какво е вашето мнение за фъстъците и бадемите кое е по добро ? и за какво помагат ? стават ли за закуска ?

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 24.03.12 14:38.

24.03.12
14:42

Ами само фъстъци или бадеми за закуска...съмнява ме !

24.03.12
15:00

От двете определено бадемите са по-добре :)

Може и двете и по отделно. Аз ги предпочитам сурови. И печени са ми вкусни. Като цяло са бая хранителни и доставят бая калории. Моя съвет ако ги вмъкваш в хранителния ти режим да е междинно хранене. 100гр. от едното или от двете общо е около 500ккал(грубо казано). В бб-теам ги има като храна така че можеш да им видиш съдържанието на белтъчини, мазнини и въглехидрати.

24.03.12
19:50

Зависи за какво - ако трябва да са изтичник на мазнини и фибри - по0дбре са бадемите.
До колкото знам фъстъците са към бобовите, а бадемите - към ядките т.е. фъстъците са по-полезни печени, а бадемите - сурови.

Състав:

- бадеми
- фъстъци

Сходен е, освен ако не задълбаеш при витамините и минералите. Аз предпочитам фъстъци, просто защото не остават толкова по зъбите, колкото бадемите (поне при мен).

24.03.12
20:00

Причината бадемите да са по-добри като източник на хранителни в-ва е следната:3.При фъстъците високото съдържание на Омега-6 мастни киселини е небалансирано спрямо съдържанието на Омега 3.

BE

24.03.12
20:48

То бадемите може да са по-добре,но са и по-скъпи.

Само информативно да вметна, че бадемите също имат нищожно количество омега 3. Доколкото знам, от ядките само орехите и жълъдите имат солидно количество омега 3 и са в добро съотношение с омега 6.

Затова на автора на темата, бих препоръчал да хапва орехи, макар да са по-скъпи. Ако все пак си набавя достатъчно омега 3 от други хранителни източници, може да яде каквито иска ядки, стига да пази баланс.

За какво помагат...има статии в изданието.

казано от Тихомир Велев на 24.03.12, 20:54:

Ако все пак си набавя достатъчно омега 3 от други хранителни източници, може да яде каквито иска ядки, стига да пази баланс.

За съжаление, много малко са хората, които изпълват горното условие.

РЧ

24.03.12
23:15

Добре Разбрах много ви благодаря че споделихте мнение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1