25.03.12
15:37
Преди два дена се завърнах в залата, че нещо почна да ме тегли пак към тежките железа... направих си един простичък тридневен сплит - всеки трен три упражнения (крака, дърпащо, бутащо).
Искам да изкажа впечатления от широката тяга... man, it does hurt. Като начало правих 2ки и 3ки на 130 и 120кг... на другия ден гърбът ми от рамо до рамо е в мускулна треска, задното ми рамо е направо като възпалено. Лека треска в задното бедро и задника, както и в еректорите. И естествено онзи тестостеронен прилив :д
Чудя се защо това упражнение е толкова слабо популярно, не го срещам често из дневниците (доколкото ги чета)... За мен ще бъде основата на тренировките ми в следващите месеци. Някой да има по-сериозни впечатления от него?
Темата беше редактирана от Voyager на 25.03.12 15:47.
Аз наскоро четох за нея една по обширна статия и утре ще я пробвам. Досега съм пробвал само широката тяга на Стив Рийвс, но ми е доста трудно, понеже ръцете не са ми достатъчно дълги и едвам хващам дисковете, но и нея ще я пробвам пак...
Мнението беше редактирано от Old Timer на 25.03.12 16:06.
Този вариант не го бях срещал. Разполагам със сравнително къс лост - 168см, както и дискове с “дръжки”. Ще се пробва!
Предполагам, че ще е по-щадящ китките от “снач грип”-а.
Войаджер - ама и ти фен. След дълго прекъсване и неправене на това движение, директно на двойки и тройки с нов захват. :))
Резултата не е бил труден за прогнозиране. Какви са другите движения, които си подбрал за тренировките или ще ги сменяш постоянно? Всички движения ли ще ги караш на 2-ки и 3-ки, ще спазваш ли някаква схема или?
Мнението беше редактирано от 6th на 25.03.12 16:37.
казано от 6th на 25.03.12, 16:36:
...Разполагам със сравнително къс лост - 168см, както и дискове с “дръжки”...
За дръжките и баба може :D , хващаш дисковете и стискаш. (grin)
Да, да, видях на снимката, ама това ще ми дойде прекалено технично. Ще пробвам “бабиното” първо. :)
На двойки и тройки карах с тежест не за двойки и тройки, запазих техниката чиста : ) Вдигах все пак по-тежко, за да се ориентирам накъде съм, та като почна реално сплита, да знам отначалото с какви тежести да работя. Тренировката бе по-точно ориентираща. А колкото другите упражнения, направо ще споделя целия сплит, тъй като е много прост и кратък.
Workout A
Snatch-grip Deadlift 6x5
Weighted pull-ups 3x8
Guillotione press 3x10
Workout B
Handstand push ups 30 reps total
Pistol squats 2x3x fail (бавна негативна с пауза в долна позиция, ATG)
BB overhand grip row 3x12
Workout C
Weighted chin-ups 6x4
Close-grip bench press 3x6
Snatch-grip deadlift 3x12
В почивните дни foam rolling, прасец, band face pulls и band pull aparts за Injury prevention. Макар че съм забелязал, как фейс пула ми товари повече от всичко друго средното рамо като го правя с по-широк хват и ротация.