Еее, благодарско! (bow)
Аз до сега съм карал съвсем “хамалската”, тоест не целенасочено. То не, че съм се сещал да прилагам такива подходи в колоезденето де :)
На стадиона
5 врътки
400м - рунд синди
Евала на организаторите за срещата, беше Страшшшнооо!
Колоезденден
От София до Кремиковски манастир, после до хижа Стрелец, малко по билото на планината и обратно в Кремиковци, София.
Нещо не ми работи велокомпютърчето и нямам данни, но обрщо 9ч. с почивките и сигурно над 60км каране и мн малко бутане.
Пастет съм (dull)
Мнението беше редактирано от gotcha на 11.06.14 20:10.
Оп! Взех, че седнах да надраскам нещо.
Еми в съботата на 14-ти бях на обиколката - Витоша 100км
Почти не спал и ходил на рд предишния ден в 6ч. сутринта стартирахме. Първата 1/4 бях в очудваща форма и доста хора изпреварих, но оттам имаше едни 15км по асфалт с не много голям наклон, но достатъчен да ми смачка краката, дори не можех да си вдигна пулса, просто блокираха и така цялата южна част на планината едвам я изкретах, ту бутах, ту карах, но почти не съм спирал. Накрая ми дойде пауъра и северната част от бистрица до бояна направо я прелетях. Крайния резултат е повече от задоволителен за мен при условие, че от миналата година е по-труден маршрута (махнаха доста асфалт) очаквах да дам 9-10ч. но го направих за 8:32 (по чипа, а не таблото, защото тръгнах почти последен в масовката).
Без пребивания, кой знае какви болки като цяло съм доволен :)
14-ти! Браво! :D Имаш да черпиш!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.06.14 14:20.
казано от Дългия на 19.06.14, 14:55:
Браво, повече от добре! RAM 29’-ка ли караш или съм кьорав нещо? :)
Изобщо не съм доволен, защото имах възможност да го направя доста по-бързо, но нетренирането си каза думата, просто краката ми не бяха адаптирани на този тип натоварване и сдадоха багажа...
Иначе карам RAM HT3 29-ка и това колело е правено точно за такъв тип каране, супер е.
Още малко новости от моите странствания.
Това беше може би най-якия трип, който съм правил (не че съм правил много, де :D)
От четвъртък до понеделник, бяхме първо в Юлийските алпи (Словения), уникална красота, доста денивелация опънахме. После бяхме на чували до Италия, Триест, където беше концерта на Пърл джем, главната причина за трипа.
Сцепихем се от викане и кефене, тях съм си слушал като тийн и да чуя Еди Ведър на живо дори не съм си го мечтал...
Много джокане и смях през цялото време!
На първи юли тръгвам на обиколка на БГ с колело като ще акустирам на морето и там вече самостоятелно ще бръмча от юг на север чак до Крапец.
Живи здрави форумци и сбъдвайте мечтите си! :)
Явно добре сте си изкарали. :)
А като ти гледам последните снимки, се чудя ти можеш ли да застанеш пред фотоапарат и да не правиш физиономия. :D
казано от Boby_ на 26.06.14, 22:31:
Явно добре сте си изкарали. :)
А като ти гледам последните снимки, се чудя ти можеш ли да застанеш пред фотоапарат и да не правиш физиономия. :D
трудно (dull)
Здравейте форумци :)
На първи Юли тръгнах за морето с колелцето, не само стигнах до него, а ми го и обходих от най-южната точка Резово до най-северната границата ни с Румъния. Цялото пътешествие ми отне 33 дни от които 11 дни каране.
Общо 1280км въртене за 65ч. каране. Градовете в които отседнах и километрите, които съм минал са - София - Кюстендил = 118, Кюстендил - Сапарева баня = 72, Сапарева баня - Пловдив = 160, Пловдив - Стара загора = 97, Стара загора - Ямбол = 87, Ямбол - Градина = 131, Градина - Царево = 47, Царево - Резово = 30 (+ на обратно 68), Царево - Влас = 119, Влас - Варна = 108, Варна - Крапец = 103, Крапец - Румъния (вама веке) = 15 (+ на обратно 47).
Имам и средните скорости, за да имам идея колко зор ми е било.
Изкарах 2 дни в Пловдив, 2 дни на Градина, една седмица на Нестинарка (под Влас) и 2 седмици на Крапец.
Страхотно преживяване, съчетано с почивка и какво ли още не. Пътуването с велосипед дава свобода, която не може да усетите никога с колата, който не е пробвал не е късно да го усети :)
Вече съм на селото си да поработя най-накрая, а днес даже потичах 6-7км.
Малко снимков матрЕал.
Мнението беше редактирано от gotcha на 08.08.14 20:36.
Еха, голямо пътешествие! :)
Заслужава да го полеем! Обади се за по бира, като се прибереш в София по някое време тая есен. :D
Събота - 5 руна синди и зверска треска на краката от бягането, долната ми част само е въртяла, а горната направо атрофирала...
Неделя - бягане 40мин.
Днес - Гребане 2км с рибарска лодка и още 3 маймуни, излезнаха ми баси пришките по дланите, а за капак и цепих дрЪва...
Опитвам се да си коригирам и храненето до колкото мога, че по време на карането и морето беше тотално мазало, макар че накрая бях останал без пари и го карах екзистент минимум около седмица...
Малко смех :Д
Браво бе Ванка, пътешествието изглежда гот ;) имам един колега от службата дето ходи до Италия,Хърватска,Сърбия, и Гърция с колело..ама някак си, не си го представях особено привлекателно, щото оня кара сам :) ама с група изглежда друго.
Жика, аз с група бях само първите 2 дни, до морето само с един пич, а оттам съвсем сам :)
Всичките варианти са си яки, важно е да се настроиш и мотивираш...
Мнението беше редактирано от gotcha на 11.08.14 20:30.
Понеделник, колелце - 56км в София - Вазов, Люлин, Банкя, Младост, Орлов, Вазов + 8км вечерта по центъра
Вторник, колелце - 27км в София - Вазов, Цариградско, Автогарата + 25км - Видин автогара - Ново село
Четвъртък - 1ч. бягане по черен път с лека денивелация, около 9-10км. Това е пътя към Гъмзово и отиването е около 6км. Следващия път мисля да стигна до селото.
Днес с велосипеда - Ново село - Винарово - Гъмзово - Ново село, по черен път със сравнително лека денивелация и чат-пат бутане , 25км за час и 45мин.
През останалото време имам и някои други селски активности... на лостове не ми се ходи (dull)
п.с. Добре се хапва в Сърбия, Неготин...
Мнението беше редактирано от gotcha на 24.08.14 21:16.
Понеделник - Бягане до Гъмзвово, 12км за час и 20 мин. Доста се скапах, отдавна не съм бягал такава дистанция.
Днес колелце 43км - До Брегово, после Балей, Куделин където ходих до устието на Тимок и бях на три граници, България, Сърбия и Румъния. От предпоследното село до мойто карах без ръце, едно 7-8км.
Неделя - бягане и ориентиране, час и 30мин. Бяхах през полята по един черен път, но се забих в някви треви и слънчогледи и трябваше да се кача на едно дърво, за да видя къде се намирам, направих се на маймуна от драскотини и осили, но се прибрах благополучно...
Днес - каране на колелцето пак през нивя и слънчогледи до съседното село и връщане по асфалта. 18км и трябваше да се прибирам, за да видя мазето на едни приятели и да пийнем (dull)
Последната снимка не е особено тематична, но е от кенефа на едно заведения във Видин. Доста стойностно хайку :D
Днес пак малко колелце, само 15км, но доста баири изкатерих като за последно на село.
“Дунов е наше море”
Ванка,
Честит рожден ден :) ! Много здраве и все така интересни преживявания, с които разчупваш атмосферата наоколо :D. И един успешен Ком-Емине разбира се :)))!
Наздраве!
05.09.14
21:56
Честит рожден ден и от мен ! Жив и здрав (cake)
Благодарско за пожеланията :)
Рд-то го изкарах на морето, хапване и пийване на Арапя и последния ден много як трип от Силистар до плаж Липите, където си направихме лагер.
За съжаление тези дни трябва да се установя вече в Шопландия и да си организирам по-сериозно тренировките. Идеите са да пробвам тенис, каяк и ветроходство, да видим... (dull)
От 2 дни окончателно в сф ;(
Днес встъпителна тренировчица на стадиона (басейна)
1км. тръст
5 кофи - 5 лицеви
10 ам. подскоци - 10 кенгуро/а/и - 10 борцови подскока
5 набирания - 5 Т2Б
Мислих да направя няколко кръга, но освен, че пуфтях като бизон заваля доста стабилар и реших да се оттегля напикан (dull)
Догодина ще си спретна едно такова екипче, но с правилния атрибут :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 15.09.14 18:27.
Вчера на стадиона - 100 удара по гума с чук 10кг, смяна на ръцете на 10 удара.
Днес бягане в парка - 29:45 почти в комфорта през цялото време, очаквах над 30мин. бягане, а мога да сваля още, което за килограмите ми в момента е супер.
19.09.14
14:31
Адския айляк с най-яката тераса в София :)
Айляк, направо ме е срам от мен вече...
Уикенда направих едно късо моренце на Гърцията, голям кеф, лодки, лагуни, гмуркане, каяци и скали...
Днес в хронологичен ред - с ракетата упражнявах малко форхенд, 400м тръст, 10 пъти обръщане гума - 5 преси, сервитьорска разходка и мятане на някво паве х2 , набиране до пъпа 3, лицеви с пляскане 5, ам. подскоци 10 х2, синди 2 рунда. Накрая още малко форхенд на една стена... за доста неща трябва да мисля, не е лесен тоя тенис...
Бягане в парка - 1:03:30
Този път реших да бягам 2 обиколки, първата я избягах точно за 30:00 + 30сек. да добягам до началото. На първата бягах в комфорта и ми беше леко, на втората обаче не успях да задържа същото темпо и това мисля да ми е следващата цел, да падна под час за 2 обиколки като ще ги слея, всмисъл началото и края ще са на едно място, защото до сега спирах на 100м от началото. Общата дължина мисля, че е около 11км. като идеята ми е в скоро време да опитам да пробягам някой полумаратон или нещо планинско.
На стадиото
5 кръга
400м
20 удара с чук (смяна на ръцете на всеки удар)
10 обръщания на гума
27.09.14
16:52
Когато порастна искам да бъда като теб и да си позволявам (чети душевно отпускане) та да си позволявам да тренирам спорта, с който се събудя в ума си сутринта. От тебе все лъха свобода (bow), която гоня и пак си оставам в оковите поради тъпи предрасъдъци:(:)
казано от Мила на 27.09.14, 16:52:
Когато порастна искам да бъда като теб и да си позволявам (чети душевно отпускане)
Мдам, и аз искам така, но съм го отложил за след пенсия...
казано от Мила на 27.09.14, 16:52:
Когато порастна искам да бъда като теб и да си позволявам (чети душевно отпускане) та да си позволявам да тренирам спорта, с който се събудя в ума си сутринта. От тебе все лъха свобода (bow), която гоня и пак си оставам в оковите поради тъпи предрасъдъци:(:)
Мерси Мила за думите :)
Ти да не мислиш, че все така съм бил, трябваха ми 33г. за да стартирам проекта “свобода”, а още съм в началото... (dull)
п.с. проект “свобода”, току що го родих, харесва ми как звучи :)
казано от gotcha на 28.09.14, 12:09:
п.с. проект “свобода”, току що го родих, харесва ми как звучи :)
Звучи като износ на демокрация в особено големи мащаби. :)
Велодей
От с. Желява (Софийско) нагоре по полите на Стара планина и спускане по една пътека, която се оказа малко хард за моето колело и възможности, но беше голям фън. Общо 14км и 2ч. и половина каране и малко бутане нагоре. Това на 24+ч. фаст (бирите не се броят).
Естествено, че бирите не се броят, както твърдят злите езици във форума ;)