cutting

Прескочи до:

10.08.19
11:21

Малко фотки
Описанието е на предишната страница, ако ви вълнува.

Мнението беше редактирано от gotcha на 10.08.19 14:00.

10.08.19
11:31

Фератата

14.11.19
20:06

Здравейте приятели и форумци, жив съм, движа се и гледам да не спирам.

Днес ще говоря за таза, не за тас за кола, както някои му казват таЗ, ами за анатомичната ни част и какви наблюдения имам върху нея.
За разлика от всички други бозайници само ние се движим изцяло изправени (освен след солидно количество алкохол), а птиците и вече изчезналите такива рептили коленцата им имат друга функция и нещата малко се променят.
Както всички знаете таза има основна функция в движенията ни, координацията, баланса, изобщо с центъра на тежестта. Точно, защото центъра на тежестта се ръководи главно от неговата позиция аз след 40г. (да на 4-ти етаж съм вече) осъзнах, че повечето ми проблеми при спортовете, които практикувам и съм практикувал идват от него.
Проблема ми е, че имам завъртян напред таз или anterior pelvic tilt тъй наречения по англоезичните сайтове. Знам, че не съм открил топлата вода и че не съм първия такъв човек, напротив има изписани тонове информация в нета, а вероятно се знае този проблем от векове (хилядолетия?), но сега с новият начин на живот предимно в седнала позиция  и без достатъчно движение може би се е обострил?
Още, когато правих клекове и тяги усещах, че има нещо гнило в цялата работа, особено при клека с щанга над глава целият лост отиваше напред и трябваше да го държа с раменния пояс, а когато тичах го правих с наведен напред торс, както го правя и до ден днешен въпреки, че се старая да не е така. При катеренето центъра на тежестта трябва да е максимално близко до отвеса/стената, което пак е главна функция на таза. При карането на сърф трябва да се отпуснеш назад, за да правиш противовес на ветрилото, но пак с таза напред, а тялото назад и най-вече, най-сериозния ми проблем се появи при карането на ски.
Защото при другите спортове тази позиция може да я коригираш с торса си като го наведеш напред при ските тази корекция е изключително грешна, тя обърква толкова постановката ти, така че всичко отива в грешна посока и винаги ще изглеждаш като нагъзена патка, която няма идея какво прави на тези две дъски в/у сняг с наклон надолу.
Ако не си представяте как изглежда това нещо напишете в гугъл anterior pelvic tilt, четете и гледайте. Ако се чудите дали имате такъв проблем обърнете внимание на това как се движите, навеждате ли се напред, когато ходите/тичате, при клякане центъра на тежестта отива ли ви назад така, че да паднете по гръб. Имате ли лека или изявена лордоза (аз имам такава) това е когато, гъза ви е щръкнал назад като на патка и имате извивка в кръста, а корема ми стърчи напред съответно. Проблема според това, което съм чел се дължи главно на натегнати хип флексори и еректори и на отпуснати коремни и седалищни мускули. Този мускулен дисбаланс води до този проблем.
Коригирането съответно се състои от подобряване на дисбалансите и/или използване на обувки, които подпомагат да се коригира проблема. Решението при щангистите са щангетите, а при бегачите са маратонки с голям дроп (разликата между височината на подметката на петата и пръстите), съответно при всеки или почти всеки спорт може да се намери адекватно решение, но мисля, че по-правилното е да си коригираме самото тяло.
Anterior pelvic tilt е според мен често срещан проблем у спортуващите хора, но не знам какъв % от тях са вникнали в същността му. Цялото това нещо го изписах, за да видя какви наблюдения имате вие в/у този проблем, как ви пречи (ако го имате) и как се справяте с него.
Надявам се и, че някой, който не знае, че има такъв проблем ще обърне внимание и ще подобри движенията си и спортните постижения.
За да използвам поста свързан с биомеханика ще спомена и вечния ми проблем на времето - силна тяга и слаб клек, той не е пряко свързан с горния проблем, но е в областта. Отговора е дълги фемури. Дългите фемури скъсяват движението при тягата, но го удължават при клека и оттам идва голямата разлика в двете движения. Чиста физика, ама на първото си контролно по физика (лостове и макари) имах 2 (цафара).

29.04.20
16:54

За да не пълня чуждите дневници ще отговоря тук на въпроса ми зададен в този на Боби.
Синдбад си е още на Дунава и то на суша за мое огромно съжаление. Миналото лято беше моя вината да не го пусна на вода, но това се надявам да успея въпреки ситуацията.
По случай, че пиша в дневника ще взема да опиша какви ги върша.
Изкарах зимния сезон в Самоков карайки ски на Боровец, докато не затвориха курорта, а сега въртя колело в региона, който е доста дашен за това поради релефа и многото черни пътища и пътеки в околността. Отделно, колкото и нелепо да звучи от няколко седмици правя лицеви с едно приложение от телефона. Доста отдавна не ми се беше случвало да тренирам по програма. Хубавото е, че колкото и глупава да е включая загрявката и стречинга ме подсеща да ги правя, което си е нещо. Почнах от 15 максимални (колкото и да ме е срам е самата истина) и сега вече правя 30 на един дъх. Идеята била да направя 100 в серия за 8 седмици, което силно не ми се вярва. Мотивацията дойде от едно предизвикателство на бб-тийм “падни за 10”, което премина в ето това и това, че ме хвана направо срам, че съм супер зле с лицевите, които верно никога не са ми били сила, а и не съм ги правил сериозно не помня от кога.

Bart Simpson

29.04.20
17:02

Ти ми беше като сериял, всеки етап, епично приключение.

29.04.20
17:04

Ванка, аз с това, беше предизвикателство с лицеви тогава - hundred push-ups, започнах да потренирвам след като родих миналия път 🌞🌞🌞. На мен лично много ми харесват за влизане в някакъв ритъм на трениране. Дерзай, да ги докараш до 100 💚💚💚

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.04.20 17:05.

17.01.23
18:47

Здравейте,

Предполагам трябва да напиша голям ферман, ама за момента нямам пресантиман.
Като гледам не съм писал от почти 3 години, но и като се замисля не е и като да е имало кой знае какво за писане. Спорта от известно време не ми е приоритет, а отскоро станах и хоби майстор. Покрай Синдбад (лодката, която докарах от Скандинавия) и къщата в Банкя, където живеем. Първата се оказа със сериозни проблеми и още я оправям, а къщата се знае, че е вечен ремонт.
В общи линии заради кг, стави, контузии и фрактури се оказва, че бягането не е най-доброто за тялото ми, а колело сега “зимата” не е много приятно за каране та тези дни ми дойде прозрение, че мога сега тези месеци да се завърна в залата. Колкото и да не ми се вярваше днес дори успях да посетя фитнеса или подобието на такъв в санаториум Здраве, където ходим да плуваме. Реших, че е редно тренировката да я правя след плуването, а ако случайно се зарибя по-сериозно ще сменя залата, защото в тази има една лежанка с щанга и малко дъмбели. Ще пробвам да описвам горе-долу какво правя току-виж ми дошла и някаква мотивация.

Плуване
Кроул 10 дължини
Крака с дъска 6 дължини
Кроул 10 дължини
Не съм броял дължините, но горе-долу толкова мисля ще да са. Басейна е 25м.

Зала
Поздрави към слънцето 3-4
Въртене с дъмбели - тръстъри х 10@5кг
Обръщане - преден клек - тяга х10 @20кг
Въртене с дъмбели - тръстъри х 10@12кг
Обръщане - раменна преса - гребане - преден клек - тяга х10 @20кг
Поздрави към слънцето 2-3
Малко йога и разтяжки.

На плуването бая натиснах на краката и после в заличката с тия клекове ми се пръснаха бедърцата. Те такова нещо не са усещали от години и одървиха яко. Реших да не натискам повече, че няма да мога да ходя, а и кат за сефте няма кво да се зоря.

Туй-то. Сос здраве.

20.01.23
18:04

Плуване
Кроул - 1км за около 22-3мин.
Гледах времето по стенния часовник и квото съм видял. Нот бед, нот терибъл.

Зала
Поздрави към слънцето - 5
Въртене с дъмбели - тръстъри х 10@2кг (въртенето го броя на ръка)
Обръщане - гребане - тяга х10 @20кг
Въртене с дъмбели  х 10@8кг - тръстъри х10@12кг
Обръщане - гребане - тяга х10 @30кг
Въртене с дъмбели - х50@2кг - тръстъри х 10@8кг
Обръщане х15@20кг - гребане - тяга х10@60кг
Натиснах малко на задната верига, че три дена бех робокоп. Прилично се получи, но ще ми трябва време да влеза в някъф режим.

Йога
На това му викам комплекс от асани и разтяжки. Скучно е, но вече става като продължителност, колкото тренировката, което е добре.

Понеже сградата е санаториум и се държи доста висока температура, както на въздуха така и на водата е доста тегаво за интензивни тренировки. Накрая се изкъпах със студена вода, която беше хладка и след нея пак с потях.

Мнението беше редактирано от gotcha на 20.01.23 18:09.

20.01.23
19:33

Здравей, радвам се че пак започна да пишеш тук. Аз ти препрочетох дневника преди това, тъй като получих същите счупвания като теб. Общо взето ми е пример за това какво си правил, как си  се възтановявал и тн...

Преди това съм ти писал разни неща, които от днешно време виждам че са малко неточн и недобре разбрани..

Благодаря за информацията която си оставал и ти пожелавам занапред да не губиш духа и куража, нищо че остаряваме леко :)

20.01.23
22:00

казано от kaloyan на 20.01.23, 19:33:

Здравей, радвам се че пак започна да пишеш тук. Аз ти препрочетох дневника преди това, тъй като получих същите счупвания като теб. Общо взето ми е пример за това какво си правил, как си  се възтановявал и тн...

Преди това съм ти писал разни неща, които от днешно време виждам че са малко неточн и недобре разбрани..

Благодаря за информацията която си оставал и ти пожелавам занапред да не губиш духа и куража, нищо че остаряваме леко :)

Здравей, препрочетох ти дневника 1-2 страници. Аз понеже не чета чуждите дневници не знаех, че си такъв маняк планинар.
Ами какво да ти кажа, тия неща обикновено стават на най-тъпите места. Гледам, че се справяш сам с рехабилитацията и бързо си възстановил сили, което е супер.
Желая ти бързо възстановяване, но без да бързаш :)

21.01.23
16:34

Разходка 1.5ч.
И да дождате на Банкя.

22.01.23
13:59

Днес мързелив ден. До 11 и нещо гледах тенис, но като видях слънцето, и че ще има прозорец по обед реших да яхна колелото, защото предвид прогнозите, че ще се “разваля” времето силно се надявам скоро да не го вадя пак от гаража.
Мислих да врътна до клисурския манастир, но на влизане на асфалта се засякох с един колоездач и той ми предложи да минем през Клисура и Радова махала и Дивотински манастир. Аз се бях накалял вече и не ми пукаше толкова, защото там има един черен участък, та продължих с него. По едно време лявото коляно ме сви и реших да съкратим през центъра на Банкя.
Получи се приятно каране, а времето беше също топ.
Ето линк от стравата - https://www.strava.com/activities/8432375333

Мнението беше редактирано от gotcha на 22.01.23 13:59.

22.01.23
14:22

Аз те добавих в стравата, по принцип я ползвах преди години, но откакто взе да става като фейсбук, много не качвам там. Хубаво каране ! Аз вчера си проверих велосипеда, как са му гумите :) и не са спаднали и ми се ще да се кача, ама :))) ... От вторник май го дават вече с ниски температури, да видим дали ще валил нещо.
И аз го гледам тениса, АО ми е любимия турнир.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 22.01.23 14:23.

22.01.23
22:37

казано от kaloyan на 22.01.23, 14:22:

Аз те добавих в стравата, по принцип я ползвах преди години, но откакто взе да става като фейсбук, много не качвам там. Хубаво каране ! Аз вчера си проверих велосипеда, как са му гумите :) и не са спаднали и ми се ще да се кача, ама :))) ... От вторник май го дават вече с ниски температури, да видим дали ще валил нещо.
И аз го гледам тениса, АО ми е любимия турнир.

Аз се чудя кой е тоя Калоян...
Ами Стравата си я ползвам само за мен, да си записвам бяганията и каранията, а и уж да ме мотивира. Не я ползвам и аз често, но сега съм уж в процес на мотивация :)
Утре май ще ходя пак да въртя по трасето, че съм си попилял ръкавиците нейде...
Иначе гледах Циципас - Синер и като се върнах още не бяха свършили. Супер мач.
Качвам и малко шаренийка от преди 2 седмици.

Мнението беше редактирано от gotcha на 22.01.23 22:39.

22.01.23
22:43

Имало някакъв сериал по нетфликс .... и сега пишат “проклятието на нетфликс” нито един от тенисистите взели участие и мъже  и жени, не успяха да минат напред, а са едни от силните. Май се казва “break point” не съм го гледал.

24.01.23
18:41

Плуване

Кроул - ~21мин.

Пак гледах от стенния и не мога да съм сигурен, но този път мисля може и за 20 да съм успял. Мартина ми направи няколко клипчета, защото никога не съм се гледал как плувам отстрани. Аз си мисля, че плувам сравнително бързо, а то изглеждам като бивол в гьол.
Да не говорим, че обръщанията са ми трагични не, че не го знаех, но исках да видя какво точно правя.

Зала

Поздрави - 5

Ренегадско гребане (на ръка) - Бърпи - 5@2кг 5 врътки

Раменна преса - Преден клек - Обръщане - Тяга - 10@20кг
Раменна преса - Преден клек - Обръщане - Тяга - 5@30кг
Раменна преса - Преден клек - Обръщане - Тяга - 5@34кг
Обръщане - Преса - Клек - Тяга - 1@50кг

Хип тръстъри от лежанка - Повдигане на колене от вис - 10
Хип тръстъри - коремни от лег - 3х10

Йога
Тук включих малко мост и разтяжки за врат, както и разтягане на хип флексорите.

Това ренегадско от край време много ме дразни, но точно за това го включих. Установих, че с тия търкалящи се дъмбели нямам шанс да ги правя с лицева, та следващия път ще сложа някаква тежест, макар да не ми е това идеята. Хип тръстърите са в същата графа, но си препрочетох писанието по-нагоре за interior pelvic tilt и мисля да пробвам да поработя в/у този казус.
Качвам фотки на басейна, залата и бивола.
Нещо не успявам да кача клипче на бивола в басейна. По-късно ще го мъча. Ютюба ми го прави шорт, щото е 20 секунди и всяко видео под 60сек го прави шорт, а форума не поддържа линка на тези шортове. Како ме нерват всички видеа!
Качих видеото в гугъл драйв и давам линк от него и от шорта.
бивол драйв
бивол шорт

Мнението беше редактирано от gotcha на 24.01.23 20:16.

24.01.23
20:06

Не се отваря катъра ...

25.01.23
20:11

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/yN99winMSwb

Мнението беше редактирано от gotcha на 25.01.23 20:16.

Georgi Ivanov

25.01.23
20:16

казано от gotcha на 25.01.23, 20:11:

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/yN99winMSwb

Здравей , има ли някаква що годе основа ?

25.01.23
20:17

казано от Georgi Ivanov на 25.01.23, 20:16:

казано от gotcha на 25.01.23, 20:11:

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/yN99winMSwb

Здравей , има ли някаква що годе основа ?

Що годе някаква, ама трябва още бая да капне.

25.01.23
22:11

Днес най-накрая сефтето. По прогноза го даваха на Черни мъгла и облаци, а то горе пек и без вятър.
Всичко беше супер, докато не усетих, че нещо ми става рана на петата и то на ново място, защото поне два пъти съм пекъл чорапа. Спрях и сложих лепенка, но ми се сговняса та добутахме само до горна на Романски. Надолу езиците много ми убиваха на тибиите, а от вчерашния фитнес бедрата ми се запалиха и със зор се пуснах по зелена. Смешна работа.

27.01.23
17:53

Зала “Кинг Конг”

Вработване
Колело - 5мин.
Концепт - 5мин. на 5-та
По-здрави - 5

Кондиция
Въртене - Ренегадско - Изхвърляне - Бърпи - Въже - 2 врътки х 10 повторения на ръка, 5кг гири, 8кг (не знам колко е не пише, но е много лека) пудовка, въжето около 50 скока.

Щанга
Обръщане - Пушпреса - Преден клек - Тяга - 10@20кг
Обръщане - Пушпреса - Преден клек - Тяга -  5@40кг
Обръщане @50кг - Пушпреса @40кг - Преден клек @40кг - Тяга @50кг - 5 повторения

Разпускане
Концепт - 5мин. на 5-та
Хиптръстър на един крак от лег редуване по 5-10 бройки плюс малко коремни
Фоум ролер
Малко врат, разтяжки и йога

От една седмица му се кумя на Кинг Конга, който е близко до нас и центъра и понеже ни изтече картата в басейна реших да го тествам. Все пак голяма зала с доста неща за 7лв е по-добре от онази за 5. Още като се качих на колото и видях концепта ми блеснаха очите. Само съм гледал клипчета как гребат разни горили или гребци и се потят здраво да не говорим за бащата и сина от NEVEREST.
Тук ще се радвам някой ако се включи с идеи как да ползвам по-ефективно този уред.
Залата си има кажи речи всичко и съм доволен единствено съм забравил какво е да тренираш на затворено и макар вентилацията да е доста добра пак ми е малко терсене, ама кво да правиш ще се свиква.

Мнението беше редактирано от gotcha на 27.01.23 18:28.

03.02.23
18:40

Зала “Кинг Конг”

Вработване
Концепт - 10мин. на 5.5
По-здрави - 5

Кондиция
Ренегадско - Изхвърляне - Бърпи - Клек с подхвърляне на топка - 2 врътки х 5 повторения на ръка, 12.5кг гири, 16кг пудовка, 10кг топка.

Щанга
Пушпреса - Обръщане - 10@20кг
Пушпреса - Обръщане -  5@40кг
Пушпреса - Обръщане - 3@50кг

Преден клек @40кг - Тяга @50кг  х5
Преден клек @44кг - Тяга @60кг х3
Преден клек @50кг - Тяга  @70кг 3х1

Коригиращи
Хиптръстър на един крак от лег редуване по 5-10 бройки, колелце, врат.
Йога, разтяжки.

Разпускане
5 мин на пътека.

От Неделя до Понеделник бяхме в Семково на ски. Горе си е зима, долу пролет, луда работа. Покарахме малко на писта, направихме с пантите една разходка до портата на Рила и това беше горе-долу активността. Иначе голяма компания, смях и веселби до късни доби.
Интересното е, че издържах там без да близна алкохол. От 18-ти съм на 0 и ще видя до кога ще е, че има защо. Някой път ще взема да напиша за храната и градуса.

Мнението беше редактирано от gotcha на 03.02.23 18:41.

06.02.23
11:58

Плуване

1500м - 33мин.
Този път бях по-близо до стенния ташовник и видях много добре в колко тръгнах и свърших.
Абсолютно за същото време правих 1500м преди 15-тина години на Спартак, където е 50м. През повечето време мислих за краката, защото забравям да натискам с тях и оттам ми пада темпото, а и краката почват да потъват повече и бавят. Обърнах внимание и на обръщанията, ама там трябват някакви сериозни промени. Взехме карта за 8 посещения, което са 4 на калпак и ще ходя един път седмично на плуване. Направих и 3 парни бани, една в началото и две накрая, които ги комбинирам с излизане навън за 2-3мин. Много добре ми действат тези контрасти, а по-натам ще почна да влизам и във външния басейн. Сега никой още не беше счупил леда :D

06.02.23
12:35

казано от gotcha на 06.02.23, 11:58:


Абсолютно за същото време правих 1500м преди 15-тина години на Спартак, където е 50м.

Бил  си значи доста по-бърз  тогава.

Мнението беше редактирано от nervak на 06.02.23 12:35.

06.02.23
13:28

казано от nervak на 06.02.23, 12:35:

казано от gotcha на 06.02.23, 11:58:


Абсолютно за същото време правих 1500м преди 15-тина години на Спартак, където е 50м.

Бил  си значи доста по-бърз  тогава.

1500м са си 1500м независимо в 25 или 50м басейн. Ако правиш добре обръщанията в 25 имаш предимство.

06.02.23
14:07

Можеш да си направиш справка за времената на едни и същи дистанции на 25 и 50м басейн.
Ако на100м на 50 басейн имаш същото време за 100м както на 25…това означава,че дистанцията на малкия басейн си я изплувал доста по бавно ...сам се сети защо.
Па...нека разстоянието да е същото.
Нещо като ангелския данък на малките и големите бъчви....при малките е далеч по голям)))

Мнението беше редактирано от nervak на 06.02.23 14:21.

06.02.23
16:40

казано от nervak на 06.02.23, 14:07:

Можеш да си направиш справка за времената на едни и същи дистанции на 25 и 50м басейн.
Ако на100м на 50 басейн имаш същото време за 100м както на 25…това означава,че дистанцията на малкия басейн си я изплувал доста по бавно ...сам се сети защо.
Па...нека разстоянието да е същото.
Нещо като ангелския данък на малките и големите бъчви....при малките е далеч по голям)))

Прегледах назад и видях, че съм ги правил за 31мин., но нямам логове на 25м басейн. Според мен, ако не можеш да обръщаш като хората се спираш и ако и не се оттласнеш добре би трябвало да си по-бавен на 25м от 50м. Ама не ме бива много в сметките, а и няма кой знае какво значение за мен. Другото, което предпочитам да не ми се разводнява дневника, благодаря.

06.02.23
20:47

То...ако не можеш да се обръщаш...толкова и плуваш.
Имах предвид да погледнеш състезания за времена.
Мислех,че може да ти е полезно...щот 1500 на 50, не са 1500 на 25м басейн.
Пък щом ти е разводнено...имаш опция за триене.

07.02.23
18:42

Зала “Кинг Конг”

Вработване
Концепт - 15мин.
Свалих си апликацията и я вързах към ергометъра. Допълвам със скрийншот, квото хване дисплея. Драг - 119 на 5.5

Кондиция
Въртене с дъмбели - Ренегадско - Прехвърляне на ластик зад глава - Клек над глава с ластик - 2 врътки х 10 повторения на ръка с 5кг гири, 10 повторения с ластика.
Яко съм се удървил в раменния пояс и клек с щанга над глава е невъзможен. Почвам работа в/у това.

Щанга
Пушпреса - Обръщане - 20@20кг
Пушпреса - Обръщане -  5@40кг
Пушпреса - Обръщане - 3@45кг
Пушпреса - Обръщане - 3х1@50кг

Преден клек @50кг - Тяга  @60кг 3х3

Разпускане - Концепт - 5мин. с ниско темпо

Коригиращи
Хиптръстър на един крак от лег редуване по 5-10 бройки, врат.
Йога, разтяжки.

Мнението беше редактирано от gotcha на 08.02.23 18:07.

09.02.23
23:35

Зала “Кинг Конг”

Кардио
Концепт - 5км.
Крос тренажор - 10мин.

Ластици, разтяжки, йога

Днес имах трески от предишната тренировка още и реших да разкарам лактата. Така или иначе съм планувал тренировки само на концерта. Ще пускам по някоя и ще увеличавам още обема.

Мнението беше редактирано от gotcha на 09.02.23 23:36.

10.02.23
19:12

Щяхме сряда да ходим на Витоша, но го отложихме за днес, защото Марти можеше, а и прогнозата беше най-добра. И наистина не ни подведе. Уникално чисто, слънчево и без никакъв вятър,  което на Витоша и по-специално Черни връх е супер рядкост. Направихме си пак лежерна разходка до горна на Романски без почти грам напън.
Ето линк от Стравата и малко фотки - https://strava.app.link/vCflBFEgjxb

10.02.23
20:07

казано от gotcha на 10.02.23, 19:12:

Щяхме сряда да ходим на Витоша, но го отложихме за днес, защото Марти можеше, а и прогнозата беше най-добра. И наистина не ни подведе. Уникално чисто, слънчево и без никакъв вятър,  което на Витоша и по-специално Черни връх е супер рядкост. Направихме си пак лежерна разходка до горна на Романски без почти грам напън.
Ето линк от Стравата и малко фотки - https://strava.app.link/vCflBFEgjxb

Браво, един път е било времето.

13.02.23
19:29

Зала “Кинг Конг”

Вработване
Крос тренажор - 5мин.
Концепт - 5мин.
Поздрави - 5

Кондиция
Въртене с дъмбели - Ренегадско - Бърпи - Изхвърляне - Подхвърляне на топка над глава от клек  - колелце - 10 повторения на ръка с 5кг гири и 16кг пудовка, топка 6кг

Въртене с дъмбели - Ренегадско - Бърпи - Изхвърляне - Подхвърляне на топка над глава от клек  - въртене на БГ торба - 10 повторения на ръка с 5кг гири и 16кг пудовка, торба 10кг

Първо направих с 14кг торба въртенетата и ми умря коня, после повторих с 10.

Щанга
Обръщане - Тласкане - 5@20кг
Обръщане - Тласкане - 40кг
Обръщане - Тласкане - 50кг
Обръщане - Тласкане - 3х55кг

Широка тяга @60кг - Преден клек @50кг - 3х3

Разпускане
Концепт - 5мин. с ниско темпо

Коригиращи
Хиптръстър на един крак от лег редуване 10-7-5-3-1 бройки, врат
Йога, разтяжки, фоум ролер

Мнението беше редактирано от gotcha на 14.02.23 18:36.

14.02.23
18:32

Плуване

Кроул - 1км за ~23мин.

Нещо грам не виждах часовника, че почнах от далечната страна, ама горе-долу толкова, което пак е добре, защото днес бях като давещ се ленивец (всъщност ленивците хич не плуват зле). От вчерашната тренировка имах приятни трески почти навсякъде, а от обедната лещичка също се бях подул, така че самият факт, че преплувах километър е геройство.
Занапред плуването не трябва да е на следващият ден от залата или просто с времето пък може да се поотпусна.

Парна баня
5мин преди плуването за отпускане на мускала.
2х5 и една 10мин след плуването. След всяка серия в банята излизам навън, а последните два пъти си топнах краката до над коленете във външния басейн. Някой беше счупил леда.
Следващият път мога да пробвам да се потопя целия.

15.02.23
18:54

Зала “Кинг Конг”

Кардио

Крос тренажор - 15мин.
Този безумен на пръв поглед уред се оказа, че не е толкова тъпа идея. Имитира някакво бягане, но не ми товари толкова колената, а и те кара да си мърдаш кунките. Установих, че като се навеждам напред товари повече задната верига.

Концепт - 10км.
Днес добър обем опрасках. Доста спихнах по средата, но пък в крайна сметка това ми е идеята за сега обем, пък после може да гоня повече.

Йога, Разтяжки

Мнението беше редактирано от gotcha на 15.02.23 19:58.

16.02.23
18:05

Днес най-накрая се разписахме на Черни връх. Времето беше пак така чисто, но леко подухваше, което вече е нормално. От горе се виждаше хубаво Рила, а и София, което е рядкост, защото обикновено има дебела пелена. Направихме малко алтернативно изкачване и спускане. На отиване подсякохме реброто от долна на Боби към зелена и излезнахме направо на горно плато като от него директно тръгнахме към върха. Миналата зима камънаците около Лъвчето бяха напълно покрити, но сега за съжаление стърчат яко.
Горе ударих едно веганско шкембе с кладница и литър чай. Надолу се пуснахме, както обикновено до горна на Лале 2, но този път не се върнахме по зелена, ами се пуснахме до горна на Лале едно и оттам малко по пистата. Не знам защо го пиша всичко това, но беше приятно.
Страва

Мнението беше редактирано от gotcha на 16.02.23 18:11.

17.02.23
19:19

Уикенда сме на хижа Бунтовна на рд и реших днес да походя от село Кръстевич до нея. Засякох си 10км малко след центъра. Стигнах на 400м от хижата, защото Марти беше закъсала в снега и ме чакаше. Точно на два завоя първия северен го навяло и задържало и тъй като днес беше и жега го и размекнало. С по-сериозна засилка минах участъка.

Страва

19.02.23
18:09

Зала “Кинг Конг”

Кардио

Крос тренажор - 5мин.

Концепт - 5км.

Крос тренажор - 20мин.

Йога, Разтяжки

Вчера при качването нагоре за пореден път си обелих петата. Маратонките с които бях съм бягал с тях и до сега не ми бяха правили проблем за това и не сложих лейкопласт и не пръсках със спрей против изпотяване, както обикновено правя. Ходилата ми са създадени вероятно само за плуване, защото от почти всякакви обувки и активности ми падат кожи и нокти и какво ли не съм изпробвал до сега, но рядко със задоволителен успех.
Тренировката днес беше с лепенка без кой знае какви драми, а  е кардио, защото утре ще плувам. Вързах си ергдатата със стравата.

Страва

Мнението беше редактирано от gotcha на 19.02.23 18:12.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1