Peace of mind

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.08.12
09:49

За солта си прав, но за предпочитане е да се яде почти безсолно и да се приема сол след хранене /това го знам и от свеки/. Ако човек обръща повече внимание на това как му се отразява даден вид храна, може и  да избегне някои проблеми. Лошото е, че все гледаме да се наплющим набързо /не дъвчем/, щото нямаме време, после що “ох”.

01.08.12
12:02

казано от June101 на 01.08.12, 08:26:

Аз съм “за” лечебното гладуване (но за няколко дни).Може да е придружено с поемане на различни зеленчукови сокове.Смятам,че това е добър вариант, ако искаш да дадеш почивка на храносмилателната система. Това е лично мое мнение,разбира се.Не претендирам,че съм супер компетентна, просто давам моята информация по въпроса. :)

Твърдо против съм това лечебно гладуване ... простотиите на д-р Емилова край нямат ... нали се сещаш, че след това “лечебно” гладуване, после има и захранване (също отнема известен период време), защото ако започнеш пак да се храниш като преди, подуването ще е още по-ужасно.
Затова ти препоръчах да спазваш най-основните принципи на разделното хранене ... давам ти най-простият пример близък до хранителните навици на българина. Пробвай, когато ядеш някакъв сладък въглехидрат (кекс примерно) да не го ядеш заедно с кисело мляко. Резултат - ами определено после не се чувстваш като балон. Принципно същото се отнася и за овесените ядки с мляко, затова се препоръчва да се накисват във вода и така да се консумират, ама то това си е жив мазохизъм вече.
Не смесвай плодовете с друга храна. Консумирай ги или отделно, или 30 мин преди хранене, или най-рано 3 часа след. Консумирай диня и пъпеш отделно от всеки продукт. Комбинацията м/у диня и сирене също не е препоръчителна, защото определено после се чувстваш ужасно ... това са най-основните принципи. Ще усетиш разликата стига да имаш воля. :)

01.08.12
14:30

Да, динята и пъпеша ги хапвам отделно. Доматът също трябва да се яде отделно. Диня със сирене не обичам, но домат и сирене - ох.
Гладуването на Емилова, не знам, ако е за кратко и под контрол - може и да носи някаква полза. За гладуване - аз лично не мога, повече от един ден да карам на водица.  По принцип съм на мнение, че соковете не дават особено много, освен ако не е смути. Целият плод е важен, не само сока му. Пробвала съм еднодневно пречистване на дебело черво, но при мен веднага се усети липсата на магнезий и нещо не се получи напълно. При все това имаше положителен ефект.
Млечните са ми адски вкусни, но наистина надуват и излиза, че се комбинират почти и само с млечни :D.

01.08.12
15:04

01/08/2012

6:00 - вода, кафе с мляко
6:40 - Тренировка:
  12 рунда 50/10:
1) 5 High Knees 5 Switch Lunges
2) 1 Side to Side Hop, 2 Star Push Ups, 2 Straight Up Hops, 2 Reptile Pushups
3) Side Jump, 2 Squat Jumps, Side Jump
4) 5 Mountain Climbers, 5 Spider Mans

ZWOW 12 - 10 мин AMRAP
1) Pistols - 10 reps
2) Low Jacks - 20 reps
3) Dyamite Burpees - 10 reps
4) Low Jacks - 20 reps

Не си дадох много зор: 3 рунда + 10 пистолета

7:45 - пъпеш
10:0 - 40 гр овесени ядки, пшенични и овесени трици, ленено семе, кисело мляко, канела, лъжичка мед
12:30 - краставица, пиле с картофи и моркови в масло, парче печена тиквичка, 2-3 ореха
15:00 - кафе
Предстои:
17:30 - edit:  40 гр тиквени и слънчогледови семки - шоколад, сладолед - на корем :D
20:00 - вечеря ???

Още съм далеч от разделното хранене. Навиците са ужасно нещо. Поне цигарите оставих преди почти 5 години :D.
Нямам тахан и съм в депресия :( :D

Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.08.12 18:47.

01.08.12
15:56

Преди малко обиколих 3 магазина и нямаше... Купих си заквасена сметана, още ми се яде мазно :D

01.08.12
18:14

казано от HarleyQuinn на 01.08.12, 15:56:

Преди малко обиколих 3 магазина и нямаше... Купих си заквасена сметана, още ми се яде мазно :D

В магазина пред блока има. Научих ги да ми го зареждат. Купих си днес, но съгреших с друго умишлено. :D

01.08.12
18:21

И така логичното обяснение за това мое подуване най-накрая се оказа ..... месечен цикъл. (party)

Тюююю, три месеца чакане, притеснения, черни мисли, та накрая взе та се появи. Дано нещата наистина са се оправили. По случая изядох един сладолед и всичкия бял шоколад дето беше останал /1000 калории от раз/ Не ми дреме, заслужих си ги. :D

01.08.12
22:23

Днешните емоции добре се отразяват. След шоколада и сладоледа огладнях. Поне вече си имам оправдание. :P

....
21:00 - краставица, две бъркани яйца със сирене и кашкавал, три маслинки

01.08.12
22:30

Деси, как ти завидях за МЦ, ама благородно. :D Много се радвам за теб, браво! Дано наистина всичко се е оправило и ти пожелавам още куп деца (май беше споменала, че искаш още) :D!! Успех! (sun)

Мнението беше редактирано от Ellie на 01.08.12 22:32.

01.08.12
22:42

Искам и още как. Не, че имам средства да ги гледам, но все ще се справим някак.
Не знам какво ми беше, не знам храненето ми колко повлия, но факт - оциклих се отново. Просто се успокоих, забравих кантара, тренирах си, хапвах си, даже и боклучки отвреме навреме, без да ми дреме, не оставах гладна. Увеличих въглехидратите някак. Абе каквото ми се яде. На лекар така и не отидох, че им нямам ама никаква вяра. Оставих си се на течението. Дано наистина зора да е минал, че си е много кофти чувството.
Ели, ще се оправят нещата и при теб, но явно иска повече време. Ограниченията пречат на нещата да се случат. Не мисли за режими, яж си здравословно ;) и чат-пат джъкче.

01.08.12
22:56

Всичко е в главата, трябва наистина много голямо спокойстие което аз нямам и явно това доста повлиява.
Не се тегля, нямам такава мания, не измервам см., не съм се вманиачила в калориите, единственото което правя е да тегля храната и то само месото, че имам навика да слагам всичкото месо което в сурово състояние е 1кг :D.
Майка ми иска сега да ме води на лекър, защото станах 50 кг (тя това чакаше) .. ще видим там какво ще ми кажат макар, че на мен ми е ясно, но от сега към казала, че хапчета няма да пия.
С храната вече се примирявам, ям когато искам и каквото искам общо взето, но пък и си тренирам така, че все тая за сега, разбира се има ги гадните притеснения, но не са като в началото. ;д Важното е цикъла да се оправи.
Ох много ти се зарадвах, браво отново! (sun)

01.08.12
23:05

Това да тегля храната - много бързо го преодолях. Адски досадна работа. Аз съм гладна - как ще губя време в теглене. На око, на длан, все тая. Ядките тегля, ама на наядено :D. Ама и тях вече мога на шепи да ги карам.

02.08.12
16:27

01/08/2012

Тренировка: няма
6:00 - кафе с мляко
7:30 - пъпеш
10:00 - елда бъркана с тахан и мед
12:30 - краставица, две варени яйца, сирене, парченце кашкавал /остатък/, 5 маслинки, кисело мляко
16:00 - ок. 30 гр тиквени и слънчогледови семки
........

02.08.12
16:47

казано от Deskameska на 02.08.12, 16:27:

.

Е, не...това вече е прекалено :D
После що ви се подуват коремите...следващия път добави и кисело мляко... :D

02.08.12
16:53

сметанка, сметанка.... (giggle)

02.08.12
18:04

казано от Margaritka на 02.08.12, 16:47:

казано от Deskameska на 02.08.12, 16:27:

.

Е, не...това вече е прекалено :D
После що ви се подуват коремите...следващия път добави и кисело мляко... :D

Стига дееееееее, :D какво й е на комбинацията. Хумусът трябва да е отровен по тая логика. Тъкмо мислех да забъркам.

Като си правя елдата с прясно мляко, понякога слагам и тахан с мед :D
Ужас, много съм зле явно с комбинациите. Залагам повече на вкуса :D. Няма да се оправя скоро.

02.08.12
22:01

Довършвам отчета:
..........
18:00 - пъпеш /доста/
21:30 - салата домати и краставици, сирене, две филии с масло, две лъжици тахан с мед :@

Дълъг лаф мохабет навън - късна и бърза /никаква/ вечеря. Май съм качила някое друго кило, мъжът ми ми направи забележка. Срам ме е, но ям повече от него. Как да си спра глада. Иначе пък дали щеше да ми се върне цикъла?! Няма угода - т’ва е.
Лека!

Мнението беше редактирано от Deskameska на 02.08.12 22:24.

03.08.12
10:53

казано от Deskameska на 02.08.12, 18:04:

Стига дееееееее, :D какво й е на комбинацията. Хумусът трябва да е отровен по тая логика. Тъкмо мислех да забъркам.

Хумус: бобова култура + мазнина

Твоята комбинация: зърнена култура + лактоза + мазнина + подсладител
Кое от двете е отровната комбинация?

Май съм качила някое друго кило, мъжът ми ми направи забележка. Срам ме е, но ям повече от него.

Има ли смисъл да ти обяснявам от къде ти идва качването на някое и друго кило?
Това, че няколко неща са здравословни поотделно не означава, че в комбинация остават такива, а това, че са здравословни, не означава, че можеш да ядеш до пръсване от тях и да си запазиш теглото такова, каквото ти се иска.
Като цяло хората си мислят, че имат нужда от много повече храна, отколкото действително им е необходима.
Хвърли едно око на моето натоварване и храната, която ям...не вписвам количества, но става ясно, че е в пъти по-малко от твоята при натоварване на може би 1/3 от моето.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.08.12 10:55.

03.08.12
11:41

Деска,
супер че ти е дошла менструацията и то без лекарства, и точно около пълнолуние, когато му е времето. Пиша го това, защото имам приятелки, които пият хормони, за да им идва цикъла, обаче той не идва по пълнолуние, явно лекарствата действат по други закони.

03.08.12
14:19

казано от Margaritka на 03.08.12, 10:53:

Хумус: бобова култура + мазнина

Твоята комбинация: зърнена култура + лактоза + мазнина + подсладител
Кое от двете е отровната комбинация?

Май съм качила някое друго кило, мъжът ми ми направи забележка. Срам ме е, но ям повече от него.

Има ли смисъл да ти обяснявам от къде ти идва качването на някое и друго кило?
Това, че няколко неща са здравословни поотделно не означава, че в комбинация остават такива, а това, че са здравословни, не означава, че можеш да ядеш до пръсване от тях и да си запазиш теглото такова, каквото ти се иска.
Като цяло хората си мислят, че имат нужда от много повече храна, отколкото действително им е необходима.
Хвърли едно око на моето натоварване и храната, която ям...не вписвам количества, но става ясно, че е в пъти по-малко от твоята при натоварване на може би 1/3 от моето.

Прясното мляко е излишно, но не разбрах, защо елда да не се комбинира с тахан и мед?
Според една таблица на разделно хранене /имам някаква такава/ срещу зърнени храни пише: съвместими с ядки, семена, кисели плодове, туршии, домати, безскорбяни зеленчуци; несъвместими с кисело мляко, скорбялни зеленчуци.
Срещу мед: съвм. - кисели плодове, мляко; несъвм. - сладки плодове, скорбялни зеленчуци.

Качила съм кила, защото си исках цикъла. Дълго време карах на интензивни тренировки, обезмаслени храни и ограничени количества и оплесках нещата с хормоните. Исках си женските неразположения и явно това е цената. Сега искам да започна от начало и на чисто. Правилните храни, достатъчните количества, комбинациите никак не са ми ясни, защото намирам много различна информация. Всеки съвет би ми бил от полза, за което благодаря!
Имам една лоша черта - все съм гладна ;)

03.08.12
14:23

казано от Joyplovdiv на 03.08.12, 11:41:

Деска,
супер че ти е дошла менструацията и то без лекарства, и точно около пълнолуние, когато му е времето. Пиша го това, защото имам приятелки, които пият хормони, за да им идва цикъла, обаче той не идва по пълнолуние, явно лекарствата действат по други закони.

Не обичам хапчета, още повече, че веднъж вече се опарих от противозачатъчни /имах киста/. Ако бях прочела малко повече, можеше и да не ги пия, но точно в този период бяха оперирали приятелка заради кистозен яйчник и сраствания, та се бях поуплашила. Не мисля да повтарям тази грешка.

03.08.12
14:35

Днес съм скромна ;)

03/08/2012
        P90X Interval X Plus
9:30 - 40 гр микс от овесен ядки, пшенични и овесени трици, лъжица ленено семе, лъжица мед
12:30 - домат, малко краставица; омлет от : масло, 2 яйца, 1 белтък; тиквичка на скара със зехтин
16:00 - 40 гр тиквени и слънчогледови семки

Вечеря: ще си ходим на село, та каквото е сготвила мама ;)

03.08.12
15:27

казано от Deskameska на 03.08.12, 14:35:

Днес съм скромна ;)
        P90X Interval X Plus

На фона на всичко друго 1 минутка с Хортън?! Само тва ли беше? (giggle)

03.08.12
16:01

казано от Val S на 03.08.12, 15:27:

казано от Deskameska на 03.08.12, 14:35:

Днес съм скромна ;)
        P90X Interval X Plus

На фона на всичко друго 1 минутка с Хортън?! Само тва ли беше? (giggle)

:D Е, малко ли ти се струва? :D

Около 40-45 мин си беше ;)

06.08.12
09:18

При мамчето:

03/08/2012
По път: 40 гр - тиквено и слънчогледово семе
Вечеря - салатка от домашни доматки и краставички, сиренце, 2 яйца в масло, печени чушки, слънчоглед /чоплих докато гледах игрите/

04/08/2012
кафе
Тренировка:
20 мин крос /пресечен терен/
3 х 20 кофички на пейка
3 х 2 набирания с помощ /свивам ги тия крака и т’ва е/

20 повдигания на колене от вис
ZWOW 28 Bodyweight Bombshell
  10 min AMRAP
20 Dragon Kicks
20 Alt. Jump Lunges
15 Pike Jumps
10 Reptile Pushups

Закуска: купичка домашно кисело мляко с орехи, канела и мед
Междинно: 20 гр тиквено и слънчогледово семе
Обяд: шопска салата, печени чушки със зехтин, 3 пълнени чушки с извара и яйце, кюфте, кебапче, печени тиквички и патладжани заляти с чеснов зехтин, две хапки пълн. хляб, един желиран бонбон, 1/2 бисквитка белвита
Междинно: кафе с мляко
Табата: клек СТ
Вечеря: шопска салата, печени тиквички и патладжани, ччеснов зехтин, две хапки пастет, сирене, кашкавал

05/08/2012

кафе с мляко
Тренировка:
20 мин крос /пресечен терен/
3 кръга от:
20 кофички на пейка
20 лицеви на пейка
20 повдигания на колене от вис

Табата: клек СТ

Закуска: попара /овесени ядки със сирене и масло/
Обяд: шопска салата, сирене, две пържолки /котлет/, люти чушлета /печени, маринованки/, печени тиквички и патладжани, с малко мляко, чеснов зехтин
Междинно: кафе с мляко
Вечеря: шопска салата, сирене, 3 бъркани яйца в масло, лъжица тахан с мед

06.08.12
09:27

06/08/2012

6:50 - Тренировка:
  12 рунда 50/10
1) 2 Switch Lunges 2 Jacks
2) Elevated Crockadile Push Ups
3) Touch Downs
4) Squat Jumps Touching The Floor
5) Dive Bombers
6) Half Burpee Sand Bag Rows - 12 кг

ZWOW 16
15 мин AMRAP:
1) Renegade Rows 10 reps с  2 х 6 кг
2) Overhead Lunges 10 reps с 2 х 6 кг
3) Squat Jump Burpee 10 reps
4) Crab Touches 10 reps
5) Sumo Deadlift High Pull 10 reps с 6 кг

Този път нападите направих с 12 кг и видях зор. Изпълних 3 пълни рунда + 10 ренегадски и 10 напада

7:50 - диня
10:00 - краставица, заквасена сметана с канела
..............

06.08.12
22:38

.............
12:30 - домат, сирене, две бъркани яйца, две лъжици тахан
16:00 - кафе
18:00 - диня
20:30 - малко бира /няколко глътки - жега ми беше/
21:30 - салата домати и краставици, запеканка с тиквички /+извара, сирене, яйца, подправки всякакви/, две филии ленен хляб, лъжица тахан с мед и лъжица само тахан

07.08.12
08:26

07/08/2012

Sucker For Sweat Workout
  6 рунда 20/10: Snowboarder
  6 рунда 20/10: Hanging Knee Raises
  6 рунда 20/10: One Leg Elevated Lunges
  6 рунда 20/10: Skipping
  6 рунда 20/10: Elevated Push Ups
  6 рунда 20/10: Side Plank Lift

Табата:
  1)  Jump Rope/High Knees/
  2)  Air Squats

7:40 - диня
10:00 - извара + кисело мляко + канела + орехи + лъжичка мед
..................

07.08.12
17:59

12:30 - домат, сирене,  запеканка с тиквички /+извара, сирене, яйца, подправки всякакви/, кисело мляко, една филия ленен хляб
17:30 - много малко диня; бъркоч ала Веси: 1 с.л. ленено семе, 3 с.л. тахан, 1,5 с.л. мед, 1 к.л. какао - (inlove)
Предстои:
20:00 - салата домати и краставици, сирене, запеканка с тиквички /+извара, сирене, яйца, подправки всякакви/, кисело мляко, две филии ленен хляб

Мнението беше редактирано от Deskameska на 07.08.12 21:43.

07.08.12
18:07

А ако не слагате мед в тахана, какво ще стане ;) ?

07.08.12
18:15

казано от Puppy на 07.08.12, 18:07:

Нищо. Аз и без мед го обожавам, но с мед ми задоволява маниите за сладко. Единствено ме притесняват количествата, които съм способна да изям. (grin)

07.08.12
18:21

Питам, защото при мен главната причина да започна да ям сурови ядки, семена и въпросния тахан, беше идеята да ‘пооткажа’ малко сладкото за няколко дни, и е факт, че се получава, махнах задължителния вечерен пием на черен шоколад (blush) и сутрешните почерпки с бонбони за рожденници успявам да ги подмина.
На мен тахана и сусама в комбинация с 10-ина сушени боровинки ми захранва апетита за сладко.

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.08.12 18:28.

07.08.12
18:27

казано от Puppy на 07.08.12, 18:07:

На мен доста ми горчи без мед и е лепкав...а лимона, който добавям някак неутрализира мазния вкус.
А основната причина да го консумирам (освен, че е отличен източник на много микроелементи) е, че е доста качествена мазнина и ме зарежда с енергия за дълго време.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.12 18:28.

07.08.12
18:37

Ммм, не съм го пробвала с лимон, но звучи интересно. Аз си взимам от натуралния на Тръндеви, леко нагарча, но не ми пречи. Абсолютно съм съгласна, че зарежда с енергия и си обяснявам, защо преди все съм посягала към него, когато съм чувствала слабост. Особено, ако храненето ми не е било качествено /каквото е в повечето случаи/. Отдавна се каня и хумус да си спретна.

07.08.12
18:41

Точното мазното е това, което ме привлича в тахана... признавам си :D

07.08.12
18:44

казано от Puppy на 07.08.12, 18:41:

Точното мазното е това, което ме привлича в тахана... признавам си :D

И аз (blush)

07.08.12
18:58

казано от Deskameska на 07.08.12, 18:37:

Отдавна се каня и хумус да си спретна.

Е, той в хумуса е по-скоро подправка ;) Основната съставка е друга.
ПП: И аз на Тръндеви пълнозърнестия купувам.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.08.12 18:59.

07.08.12
21:42

Просто ми е интересно какво ще е на вкус. Досега съм яла тахан все подсладен или натурален, в солен вариант не съм.

Иначе - добавям половин бира, мъжът ми черпи :D

08.08.12
14:35

08/08/2012

18 рунда 30/10:
1) High Knees with Jump Rope
2) Sandbag Squat (8 kg)

4 рунда 50/10:
1) Roll Over Commando Push Ups
2) Mountain Climbers
3) Roll Over Commando Push Ups
4) Plank

Ab Ripper

7:40 - пъпеш
10:00 - извара + кисело мляко + канела + орехи + лъжичка мед
12:30 - домат, сирене,  половин парче запеканка с тиквички /+извара, сирене, яйца, подправки всякакви/, 2 бъркани яйца в масло с извара и сирене, една филия ленен хляб

09.08.12
10:04

Бързо довършително от снощи:
....
18:00 - пъпеш /доста/
18:30 - глад.... - лъжичка тахан
20:30 - шопска салата, сирене, карначета, две филии ленен хляб топен в чесново зехтинче, мариновани люти чушки, тахан с мед, мед с орехи, глад.... :(

Правих Гараш и на няколко пъти облизах лъжицата :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1