Деска, браво за цикъла,вдъхваш ми голяма надежда,че проблемът се оправя и без да се налага да пиеш някакви гадни бели хапченца.Иначе за храната-вярвам,че ще си намериш баланса, но общовалидно правило няма,всичко става на принципа проба-грешка.И както по-горе ти пожелаха-да имаш още деца, щом го желаеш!
09.08.12
18:26
Деска, браво за цикъла,вдъхваш ми голяма надежда,че проблемът се оправя и без да се налага да пиеш някакви гадни бели хапченца.Иначе за храната-вярвам,че ще си намериш баланса, но общовалидно правило няма,всичко става на принципа проба-грешка.И както по-горе ти пожелаха-да имаш още деца, щом го желаеш!
Благодаря, Бети!
Никак не обичам химиите, хапченцата..... Мнението ми е, че има и други природосъобразни начини. Много е важно емоционалното състояние, да не кажа, че е водещо. За съжаление никак не е лесно да поддържаш баланс, особено в нашето забързано и стресово време. Храната също е важна. Но съм на принципа да си ям каквото ми се яде, само да не прекалявам с боклучките. Някак започнах и да се възприемам такава каквато съм, е, не, че нямам щури изблици понякога, но теглото ли е най-важно в крайна сметка, или това да съм здрава и да съм си със семейството.
09.08.12
18:35
09/08/2012
Тренировка: не
Ден за омазване. Мъжът ми е рожденик. Правих Гараш снощи по тъмно, та днес няма начин - ще се яде. Ех, тая торта - ако имаше начин да е без захар си е точно за НВД-ВМ. Ползвах кафява захар, не че е много добре, ама е по-добре /ако беше и истинска/ (giggle)
7:40 - малко пъпеш
10:00 - извара + кисело мляко + канела + орехи
12:30 - домат, сирене, 2 и 1/2 бъркани яйца в масло с извара и сирене, една филия ленен хляб
16:00 - кафе
18:00 - диня
20:00 - (party) парти тайм в домашни условия, тесен кръг - ще дописвам. Само тортата е сигурна, минимум две парчета :D
Ден за омазване. Мъжът ми е рожденик. Правих Гараш снощи по тъмно, та днес няма начин - ще се яде.
Защо рождения ден на нягого по подразбиране става ден за омазване? (dull)
09.08.12
23:56
Всъщност рожденикът не е просто някой, а мъжът ми. Ние сме тричленно семейство и не виждам нищо лошо да се “омажем” три пъти в годината. Това да забравиш за ежедневието за поне няколко часа, за мен е един вид релакс - нещо, което адски ми липсва иначе. “Да си отпусна свитата душица” - така наричам вечерта с любимите хора, без телевизори, без компютри и т.н. Направих торта за скъп човек и някак не върви да постъпвам егоистично и да проявявам фасони от сорта “това не ям, онова не ям”, като той много добре знае какво обичам и колко обичам да си хапвам. Достатъчно ги карам да се съобразяват с мен през другото време.
Понякога жестовете са по-важни от това какво ядем например. Обичам да ги виждам щастливи.
Стана си чуден купон, малката даже доста се забавлява. Имаше много подскоци и танци-манци. ;)
Манджата :D : печени ядки - бадеми и шам фъстък, джин с тоник и много лимон /изпих два коктейла/, салата /домати и краставици/, сирене, пилешка пържола, едно резенче кашкавал и едно пуешко филе, три парчета торта :D. Много готина беше станала на вкус. Още не мога да я докарам на вид, ама и това ще стане.
Честит ти рожденик ! :) Дано сте си прекарали приятно !
п.с.
Не си падам много по сладките изделия, най-вече по торти, но тази изглежда доста апетитно, а и си личи, че е правена с много фантазия и най-вече любов. :)
“Да си отпусна свитата душица”
Там ти е грешката, приемаш ежедневието си като сиво, вместо да се радваш на ВСЕКИ ден, не само на празничните и приемаш режима си като мъчение и ограничение. Това исках да кажа, не да не радваш близките си, а да ги радваш и да грееш всеки ден, без конкретен повод.
Много се радвам аз на такива задушевни отношения, браво, че сте си изкарали добре и че се грижите един за друг!
Браво,Деска!Тортата изглежда много добре ;) (смятай щом аз,която не съм привърженик на сладкото го казвам значи си майстор :D хаха )
Определено мисля, че си я докарала на вид : ) За вкуса също съм сигурна, че е супер. :) На мен сладкиши с какао никога не ми се получават...
10.08.12
12:14
“Да си отпусна свитата душица”
Там ти е грешката, приемаш ежедневието си като сиво, вместо да се радваш на ВСЕКИ ден, не само на празничните и приемаш режима си като мъчение и ограничение. Това исках да кажа, не да не радваш близките си, а да ги радваш и да грееш всеки ден, без конкретен повод.
Вероятно си права ...донякъде. Моят режим :D /то пък един режим/ никак не ми пречи, не ми е мъчение или ограничение. Това с ограниченията някак го преодолях, нямам такива. По-скоро околните се дразнят. Непрекъснато ми натякват, че съм се променила ужасно, стига с тия режими, не ставам за компания, щото вече и една бира не мога да изпия за кеф /примерно/. Мога, но не искам. Дали в мен е грешката? Обяснявам, че бирата не прави компанията, но .... няма разбиране отсреща.
Душицата ми няма как да не е свита при положение, че ежедневно ни се напомня какъв мизерен живот водим. Всичко скача, заплатите падат, уж работиш, а насреща нищо и се чудиш как да се нагаждаш според динамично променящата се ситуация. Това изнервя. Мъжът ми непрекъснато се трепе извънредно, все го няма и съответно повечето отговорности вкъщи съм поела аз. Изморени сме и двамата. Не се оплаквам, справяме се някак, просто казвам, че дните са ни монотонни, еднообразни и безпарични :D. Непрекъснато ми се налага да си правя сметката и да се съобразявам с нещо. Затова такива празници ги възприемам като нещо отпускащо и защо да не си позволя умишлено, нещо което радва всички. Преди време щях да се чувствам ужасно, че съм изяла три парчета торта, сега се чувствам прекрасно, свободна от черни мисли. Тортата ще свърши и нещата ще се нормализират. Не искам да се тормозя повече заради храненето. А колкото повече го мисля, точно това става. Заради диети, ограничения и непрекъснато пресмятане кое, къде ще ми се лепне, допълнително си натоварих “душицата”. Е, стига. Старая се да купувам здравословни продукти, макар и за това да не са съгласни някои домашни, избягвам лъскавите опаковки и боклуците, тренирам си за кеф. Мечтая за повече прекарано време със семейството, но .... Това е май.
10.08.12
12:15
Тортата е адски вкусна :D
Деситооооо, Честито ти рожденник на патерици (cake) живи и здрави и тримата, и все така да бъдете задружно, готино семейство (party)
И на мен много ми допадна тортата ;) ммммм.......
10.08.12
14:29
Благодаря, Веси! ;)
11.08.12
19:39
Вчера 10/08/2012
6:00 - кафе с мляко
6:40 - Тренировка:
20 мин ХИЙТ - Шалийн Джонсън
Табата от:
1) Dynamic Squats
2) Switch Lunges
2 рунда: 6 мин/ 1мин
1. 8 Jump Squat Puch Outs - 8 kg
2. 8 Sandbag Swing Lunge Twist - 8 kg
3. 4 Switch Push Ups 4 Tricep Pushups
4 8 Sand Bag Sit Ups - 8 kg
10:00 - извара + кисело мляко + канела + орехи
12:30 - домат, пуешко филе, кашкавал, сирене, една филия ленен хляб
18:00 - диня
20:00 - салата домати и краставици, джин с тоник, сирене, пилешка пържолка, две парчета торта, едно блкоче черен шоколад
11/08/2012
8:00 - кафе с мляко
10:00 - диня
13:30 - домат, краставица, сиренце, две яйца на очи, половин крем картамел, последно парче торта, две блокчета черен шоколад, лъжица тахан с мед
16:00 - кафе с мляко
17:30 - Тренировка:
30 мин кростренажор интервално
ZWOW 29 Brutal Burpees - 10 min AMRAP:
1) Alt. Pistol Squats - 5 reps
2) Side Hops - 50 reps
3) Plank Row Knee Tuck - 10 reps
4) 180 Burpee - 10 reps
3 рунда:
1) Bicep Curl - 8 reps - 2 x 7 kg
2) Bent Over Row - 10 reps - 2 x 7 kg
3) Deadlift - 10 reps - 2 x 7 kg
След тренировката кантара показа едно кило долу - толкова пот изтече :D
Следва вечеря ????
11.08.12
21:49
21:00 - салата домати и краставици, сирене, пуешко филе, кашкавал, печени патладжани по рецепта на Катето Евро :D :D :D
Демек салата “ала отвори хладилника, вземи всичко от там, сложи го в една купа и го наречи Катето Евро” ли :D
Демек салата “ала отвори хладилника, вземи всичко от там, сложи го в една купа и го наречи Катето Евро” ли :D
И аз щях да изкоментирам нещо подобно, но се въздържах да хейтвам...ама явно има кой да ме замества :D
И аз щях да изкоментирам нещо подобно, но се въздържах да хейтвам...ама явно има кой да ме замества :D
В рамките на шегата го написах разбира се :) Просто първото нещо, което си помислих като прочетох коментара й беше това и ми стана забавно.
12.08.12
07:55
:D :D :D
Не мога да спра да се смея.
Всъщност така съм го написла - излязло бъркоч. Става въпрос, обаче, само за патладжаните - печени на скара, заляти със зехтин и чесън /докато са топли/, поръсени със сиренце и много магданозец. Това са патладжани ала Катето. Другото го боцках от други чинии. :P
12.08.12
21:32
12/08/2012
8:00 - кафе с мляко
9:40 - Тренировка:
30 мин крос на Гребната
11:30 - пъпеш
12:30 - 3 лъжици тахан с мед и малко орехи
14:30 - домат, краставица, сирене, имамбаялдъ, кисело мляко
16:00 - малко кафе с мляко
17:00 - 4 лъжици от следния бъркоч - тахан с мед, сурови слънчогледови семки, какао, ленено семе, орехи
18:00 - кафе със сметана
21:00 - салата от домати и краставици,чесново зехтинче, сирене, имамбаялдъ
Днес много кафета, ама така се случи. Дано не ме хванат лудите тая нощ, че не остана нищо за гладене. :D
Вода: малко над 3 литра
Малко трябва да ми поспаднат мускулите по краката, че съм направила бая бедър. Смятам да увелича кардиото, но не знам дали ще се получи. ????
13.08.12
19:14
13/08/2012
600 Rep Workout - Time Challenge
Burpees with Calve Raises – 60 reps
One Leg Push Ups – 60 reps (switching legs)
Jump Lunges – 60 reps
One Leg Dead Lifts – 60 reps total (30 on each leg)
Crunches with Leg Extensions – 60 reps
Prisoner Squat and Front Kick – 60 reps (switching legs)
One Leg Tricep Dip – 60 reps (switching legs)
One Leg Jump – 60 reps total (30 on each leg)
Chest Lift _ 60 reps
Over The Chair Kick – 60 reps total (30 on each leg)
Време: 24:17 мин
Табата:
1) Air Squats
2) Jump Rope/High Knees
10:00 - извара + кисело мляко + канела + лъжица слънчогледови семки+малко стафиди
12:30 - домат, пуешко филе, сирене, две бъркани яйца
18:00 - лъжица тахан, малко слънчогледови семки
20:00 ? - салата домати и краставици, сирене, имамбаялдъ, филия ленен хляб
Всичко хубаво, стигнах до вечерята и направо ми призля ... то сирене, после тая мазната имамбаялдъ и за капак хляб ... утре, ако се чувстваш ужасно, не се чуди защо е :)
13.08.12
20:25
Какво му е на сиренето сега? Хлябът е ленен, няма брашно /освен смляно ленено семе, яйце, масло, сода/. Още не съм вечеряла, че си готвя за утре, така че казвайте кое да махам :D
А, то ленен бил ... всъщност като се замисля, върви си всичко. Извинявай ... просто като го видя това патладжанеското и ми се отяжда всичко :D ама това съм си аз де :)
13.08.12
21:25
Уф, ленения хляб беше едно залъче :(. Затапих с лъжица тахан и слънчогледови семки :D
13.08.12
21:29
Бе не ми стана толкоз мазен. Добре се получи като за пръв път. :)
13.08.12
21:31
Бая съм се позакръглила у дупИтУ, ама ще се справим с тази ситуация. Бавно и славно. Здрави да сме - другото, майната му.
ПП: Благодаря! (bow)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 13.08.12 21:33.
14.08.12
22:12
14/08/2012
10:00 - извара + кисело мляко + канела + лъжица слънчогледови семки+малко стафиди
12:30 - два корнишона, много малко имамбаялдъ /две лъжици/, малка скумрия на скара с подправки и лимон - не ми се ядеше :(
16:00 - кафе с мляко, приготвих си 1/3 бурканче/от тахан/ със следния бъркоч: тахан, мед, слънчогледово семе, кокосови стърготини, доста какао /падна повечко/, мляно ленено семе, зехтин - не изядох цялото количество
18:30 - Тренировка: утре ще е почивката - нямаше да тренирам, но пусто ме завладя гузно чувство и няква енергия се появи. (blush)
30 мин кростренажор - интервали, тоя път щях да умра
ZWOW 24 Core Crusher
AMRAP 10 min
1) Dynamic Squats - 15 rep
2) Kick ups - 15 reps
3) Dive Bombers - 10 reps
4) Prisoner Get Ups - 10 reps
Завърших 4 рунда + 6 клека, подобрение (party) Имам ли енергия, чудеса стават. :D
21:00 - /преди вечеря обрах каймака на едно мляко/салата домати, чушка и краставици, сирене, две яйца на скара, 1/2 бира фюжън (dull) /другата половина ще е за утре :D/
15.08.12
22:44
15/08/2012
(F) Честито на Марчетата!
Тренировка: джуч
7:40 - диня
10:00 - кисело мляко + канела + лъжица слънчогледови семки+малко стафиди
12:30 - два корнишона, една печена и една сурова чушка, скумрия на скара с подправки и лимон
15:00 - кафе с мляко
16:00 - 1/3 бурканче/от тахан/ със следния бъркоч: тахан, мед, слънчогледово семе, кокосови стърготини, доста какао, мляно ленено семе, зехтин
21:00 - салата домати и краставици, сирене, печена чушка със зехтин, оцет и чесън, две яйца бъркани с малко пуешко филе, извара и сирене, 1/2 бира фюжън /другата половина/ :D
Туй то! Лека!
16.08.12
15:46
16/08/2012
15 мин кростренажор в интервал 20/10
18 рунда 30/10
High Knees with Jump Rope max. reps
Commando Push Ups max. reps
Kick Over and Knee Raise max. reps
Crunches max. reps
Табата:
High Knees with Jump Rope
Squats
7:40 - диня
10:00 - кисело мляко + извара + канела + малко орехи + малко стафиди
12:30 - половин краставица, домат, сирене, едно варено яйце, малко бъркани яйца с филе, извара и сирене останало от снощната вечеря; после обрах каймака на трите буркана кисело мляко (wasntme)
15:00 - кафе със сухо мляко
16:00 - 60 гр тахан с мед
edit: 17:40 - нектарина /мъжът ми се прибра с цяла торба нектарини (inlove)/
21:00 - салата домат и краставица, сирене, печена чушка, люти чушки, леща яхния ????
Мнението беше редактирано от Deskameska на 16.08.12 17:56.
21:00 - салата домат и краставица, сирене, печена чушка, люти чушки, леща яхния ????
И утре ще има “Охх, коремът ме болиии и се чувствам като балооннн, защоооо ...” :)
Мнението беше редактирано от Nathan на 16.08.12 19:59.
И утре ще има “Охх, коремът ме болиии и се чувствам като балооннн, защоооо ...” :)
12:30 - половин краставица, домат, сирене, едно варено яйце, малко бъркани яйца с филе, извара и сирене останало от снощната вечеря; после обрах каймака на трите буркана кисело мляко (wasntme)
Мен пък ей това ме впечатли повече :D
Без допълнителен коментар, не за друго, ами...нямам думи...що не добави малко риба, че май само тя липсва в менюто...или тя влиза в графата “снощна вечеря”? :P
16.08.12
23:29
Всъщност бях на кино и нищо от вечерта не мина както трябва.
По време на филма хапнах около 40 гр суров слънчоглед, а като се прибрах си забърках извара с кисело мляко и половин краставица, малко тиквени семки и лъжица тахан :Р
Какво да направя, че не мога да хвърлям храна ...
Какво да направя, че не мога да хвърлям храна ...
Аз като ти чета менютата, ти храната си я хвърляш...само не се оплакваай, че си се подула, или че ти е зле на корема, достатъчно намигвания получаваш ;)
16.08.12
23:49
Ама Маргаритка,
и аз като Деси, не мога да се храня разделно, не мога да заспя от глад, а сутрин като се събудя, се чувствам ужасно физически, стомасите ли ни са разширени, не знам, аз съм абсолютно съгласна с тебе на теория, но не мога да го приложа на практика успешно.
Не разбирам какво имаш предвид под “не мога”?
Това, за което пиша аз не е разделно хранене, а елементарен усет за храните при комбинирането им...хапваш малко повече от един вид храна, вместо да нариваш от всичко...кое му е сложното? Ама ваша си работа, де...аз проблеми със стомаха в това отношение нямам (sun)
17.08.12
09:10
Истината е, че като ям по малко /да оставам леко гладна/ не се подувам :D Съчетанията не ми пречат толкова. Друг е въпроса, че храня ли се по малко идват дни на зверски глад. Нямам възможност да мисля непрекъснато кое с кое да съчетая, а и не искам да се обременявам и с това. Стига с тоя тормоз. Не мога да се наям от яйца и салата и туй то. Допълвам с друго, щото обичам да ям.