24.07.12
18:31
24/07/2012
6:00 - вода, кафе с мляко
6:50 - Тренировка:
100 скока на въже
21 рунда - 50/10:
Burpees without push ups
Plank Climber (alternating leading arm)
Squat Tap Tap
Reptile Push Ups
Side Squats (right)
Side Squats (left)
Mountain Climbers
100 скока на въже
Добре се изпотих.
7:50 - диня и пъпеш
10:00 - елда с прясно мляко, ленено семе, стафиди, канела, куркума
12:30 - домат, краставица, сирене, каймак от един буркан кисело мляко, пълнозърнести макарони с риба тон, отделно още една консерва риба тон в собствен сос
15:00 - кафе
16:30 - 52 гр орехи
20:00 - шопска салата, сиренце, супа топчета ...вероятно ще има едит :)
Смесих млечни с риба :(
Мнението беше редактирано от Deskameska на 24.07.12 18:33.
Ще я пробвам тази тренировка. Напоследък нямам време и вадя набързо нещо от архива :D. Вчера прегледах новите клипчета от сайта на Бодирок и бях потресена как кляка новата мацка...
24.07.12
23:43
Тренировчицата ще ти хареса. На морето я правих, но с интервал 40/20, както си е.
Новата “мама” в Бодирок нещо не ми допада. Вяла и никак не ми се струва “фит”. И аз се изумих от клековете й. :D
Добавям си пъпеш в 19:00. ;)
Айде, лека!
Новата “мама” в Бодирок нещо не ми допада. Вяла и никак не ми се струва “фит”. И аз се изумих от клековете й. :D
Хаха...в началото явно нещо не се харчеше добре, та сега гледам и тя е вече с едни гърди напред...току-виж се увеличила посещаемостта на блога :D
Хаха...в началото явно нещо не се харчеше добре, та сега гледам и тя е вече с едни гърди напред...току-виж се увеличила посещаемостта на блога :D
Имам чувството,че тунинга на бюста е нещо като тяхна униформа-подчиняваш се без значение дали ти харесва или не.
Аз отдавна не влизам в сайта, правя си старите тренировки-имам чувството,че Лиса въобще няма идея как се структурира една тренировка и пъха упражнения, за да запълни бройката, няма никаква мисъл.
Абе, там отдавна никой не гледа тренировки...а за “йога” мацката думи нямам...само че още не са я тунинговали, най-вероятно е в изпитателен срок хахаха
25.07.12
14:40
За Лиса - все пак е гадже на главния, той си я направи по свой вкус. Аз обаче говоря за съвсем новото попълнение - майката на три деца, уж, която е според мен доста зле и понятие си няма. За раздела им йога, направо ми се струва смешен, въпреки че не съм веща в тази област. Следя им тернировките, но напоследък се улавам да записвам само тези на Шон :D.
Тази Лиса ми е много антипатична, не че се оправдавам нещо, че не й правя тренировките (хаха) - много приказва и съм съгласна, че на места комбинациите са й мармалеща. Взаимствала съм упражненията със суркането с кърпа по пода, понеже ми хареса натоварването, ама си ги комбинирам по-различно, като се случи да тренирам у нас.
За раздела им йога, направо ми се струва смешен, въпреки че не съм веща в тази област.
То не ти трябва да си веща, за да видиш, че мацката е гимнастичка, която си няма и понятие от йога...дори не знае кое защо го прави...абе...нямам коментар. :x
26.07.12
06:48
25/07/2012
6:50 - Тренировка:
Табата от:
1) Rope - High Knees
2) Dynamic Squats
Caught Stripping Fat
6 min:
Commando Push Ups 2 reps (in one set)
Roll Over 2 (in one set)
Jump Forward 1 (in one set)
Sandbag Squat 10 reps (in one set)
Завърших 10 бр.
6 rounds 50/10:
1) Sandbag Swing
2) Sandbag Sit Up
4 рунда 50/10:
1) Plank - Reach Hands
2) Plank - Tap Away Legs
3) Plank - Opposite Hand Reach and Tаp Away Legs
4) Abs /крака на дивана и коремни/ (dull)
7:50 - пъпеш
10:30 - 40 гр овсени, пшенични трици, овесени ядки, ленено семе, канела, стафиди
12:30 - домат, краставица, сирене, супа топчета, 1 пфх с масло
16:00 - зелен чай, 50 гр орехи
21:30 - шопска салата, (d), варено яйце, пуешко филе, кашкавал
Мнението беше редактирано от Deskameska на 26.07.12 14:06.
26.07.12
21:35
26/07/2012
Тренировка: няма
7:30 - диня
10:30 - 40 гр овсени, пшенични трици, овесени ядки, ленено семе, канела, стафиди
12:30 - домат, краставица, сирене, запеканка от броколи с яйце, сирене, червена чушка, заквасена сметана, кашкавал, подправки
16:00 - зелен чай, 50 гр тиквено и слънчогледово семе
20:30 - шопска салата,(d), пуешко филе, кашкавал, сирене, много бял шоколад, малко сладолед
Е, цял следобед ме човъркаше нещо, хапваше ми се сладинко, та накрая се наядох направо с тоя шоколад. Мъжът ми пак си купи кило течнма Нукрема и това е резултата. Нищо де, ядеше ми се. Мирясах, дано не се повтори в следващите дни. (tmi)
Спокойна! |-)
27.07.12
18:40
27/07/2012
6:40 - Тренировка
100 скока на въже /обикновени, на два крака :D/
25 мин - Хийт - Шалийн Джонсън
ZWOW 26 This Is Sweat!
10 мин: 20 рунда от 30 сек, без почивка между тях
Side plank leg lift and jump left
Side crunch left
Side plank leg lift and jump right
Side crunch right
Side to side squat
Side to side push up
Knee hug
Elbow plank
Bike press
Plank jump
7:45 - диня
10:30 - елда, прясно мляко, куркума, ленено семе, канела, стафиди, сушени кайсии
12:30 - домат, сирене, запеканка от броколи с яйце, сирене, червена чушка, заквасена сметана, кашкавал, подправки
16:30 - много диня и пъпеш
17:30 - кафе с мляко
20:30 - шопска салата, сиренце, кашкавал, малко парче от запеканката с броколи, 1 пфх с масло, 1 сушена кайсия
Мнението беше редактирано от Deskameska на 27.07.12 21:50.
28.07.12
11:20
28/07/2012
7:00 - вода, кафе с мляко
9:00 - Тренировка
P90X Kenpo Cardio X Plus Много ми напомни Тае Бо (sun) (rock)
ZWOW 27 No Girly Workouts!
Overhead Squats 3 min Buy In - 4 kg
10 rounds, 1 min each, no rest:
3 Burpees starts Each Round
Walking Lunges Till End of Round - 2 x 5 kg
10:30 - диня и пъпеш
........
Мнението беше редактирано от Deskameska на 28.07.12 11:20.
28.07.12
21:53
...........
12:00 - някви остатъци от принцесата с кашкавал на малката
13:00 - домат, краставица, сирене, две бъркани яйца в масло, кашкавал, 3 лъжици тахан с мед /почва се пак/, орехи /докато си чаках яйцата/
16:00 - кафе с мляко
17:00 - много пъпеш, лъжица пшенични трици с кис. мляко ??? /т’ва що беше, ама си го хапнах/, 3 лъжици тахан с мед
21:30 - шопска салата, пилешки дробчета с лук, гъби и подправки
Днес нямам наяждане :D. С хрема съм, не усещам почти вкуса на храната, но съм гладна, чак ушите ми плющят :D.
29.07.12
22:58
29/07/2012
Тренировка: няма
8:00 - вода, кафе с мляко
10:00 - пъпеш
10:30 - елда с прясно мляко, куркума, канела, три сушени кайсии, 3 лъжици тахан с мед
12:00 - 6-7 сливи, малко пъпеш
13:30 - таратор, домат, сирене, малко пилешки дробчета с лук, малко пилешка пържола, 4 лъжици тахан с мед
17:30 - кафе с мляко, дом. овесена бисквита /пак направих, че малката поиска; този път са изцяло пълнозърнести /от грахам/ с кафява захар и орехи; ръснах и какао малко/
20:00 - 21:00 - ФЕДЕРБАЛ
21:30 - една овесена бисквита, шопска салата, пилешка пържола, 4 лъжици тахан с мед
В нетренировъчен ден се оливам със сладкото напоследък. Що така? Уж не тренирам, а ям повече. Да не говорим как ми се яде сладолед. Таханчето и меда са хубав джънк поне :D. Иначе акъла ми е в белия шоколад и скоро пак ще му се насладя :D
29.07.12
23:27
Да речем - супена :D Използвам чаена лъжица, но понеже винаги е препълнена, я броя за супена.
30.07.12
11:38
30/07/2012
6:40 - Тренировка:
Stereo Love Workout
3 рунда от: (giggle)
1. One Leg Wall Sit – 25 reps on each leg
2. Jump Rope Skipping – 40 reps
3. Left Leg Crawl with Pike Press and Push Up – 5 reps
4. Jump Rope Skipping – 40 reps
5. Right Leg Crawl with Pike Press and Push Up – 5 reps
6. Jump Rope Skipping – 40 reps
7. One Leg Toe Touch – 25 reps on each Leg
8. Jump Rope Skipping – 40 reps
9. One Leg Dead Lift Jump Up – 20 reps on each leg
10. Jump Rope Skipping – 40 reps
За време: 26:25 мин
Табата 8 рунда 20/10:
1) High Knees
2) Low Jumping Jacks
3) Scissors
4) Dynamic Squats
8:00 - диня
10:00 - 40 гр овесени и пшенични трици, овесени ядки, канела, орехи, ленено семе, кисело мляко
........
Мнението беше редактирано от Deskameska на 30.07.12 18:20.
30.07.12
11:51
В събота опитах малко йога /около 10 мин/. Имам клип с Ащанга йога /мислех, че съм гъвкава, но този мъж от клипа ми скри шапката/ . Определено се зарибих. Остава да намеря време и да се помъча по-дълго време. Мисля да е вечер, но не знам дали е подходящо. Просто ще опитам и ще видя как ми се отразява. Явно отново се нуждая от промяна. Еднообразието ме убива и все ми се яде /мисля заради това/ :D.
30.07.12
17:13
30/07/2012
Stereo Love Workout
1. One Leg Wall Sit – 25 reps on each leg
2. Jump Rope Skipping – 40 reps
3. Left Leg Crawl with Pike Press and Push Up – 5 reps
4. Jump Rope Skipping – 40 reps
5. Right Leg Crawl with Pike Press and Push Up – 5 reps
6. Jump Rope Skipping – 40 reps
7. One Leg Toe Touch – 25 reps on each Leg
8. Jump Rope Skipping – 40 reps
9. One Leg Dead Lift Jump Up – 20 reps on each leg
10. Jump Rope Skipping – 40 reps
За време: 26:25 минТабата 8 рунда 20/10:
1) High Knees
2) Low Jumping Jacks
3) Scissors
4) Dynamic Squats8:00 - диня
10:00 - 40 гр овесени и пшенични трици, овесени ядки, канела, орехи, ленено семе, кисело мляко
........
Първата тренировка само един рунд ли я правиш?
30.07.12
18:56
Не, поправих го - 3 рунда са. ;)
30.07.12
21:53
..........
12:30 - домат, сирене, две бъркани яйца със сирене и кашкавал, каймак от един буркан мляко
16:00 - 40 гр тиквени и слънчогледови семки
18:00 - диня
20:00 - шопска салата, сирене, пиле с картофи в масло на фурна /доста от това/
Разходка с малката, че трябваше да се поразтъпча.
Нещо съм се надула, задържам май някви води, много кофти тръпка. В краката съм като бабанка. Днес и солта от яденето ми дойде в повече, та нищо чудно да ми трябва още водица.
Чувствам и няква слабост в краката, но то е от скоковете на въже. Не знам защо така ми се отразяват. Все някога ще свикна де. Въжето доста натоварва и съм като пристрастена към него за момента.
Т’ва е май за днес. Лека!
30.07.12
22:08
Не, поправих го - 3 рунда са. ;)
Ааа,така може.Че така наглед си викам,че това време е много,пък си викам,че ти ги правиш бързичко :)
31.07.12
17:57
31/07/2012
ZWOW 13 TABATA Training
4 мин: 8 рунда 20/10
ALT Leg Balance Burn
Bunny Hop
Weighted leg Raise
Broad Jump Death Burpee
3 рунда 50/10
1) Plank Toe Floor Touch
2) Reverse Curl Rolls & Stand
3) Plank Toe Floor Touch
по 15 бройки от следното:
1) Clean & Press - 6 kg
2) Push-Up, Side Plank & Reach through
3) Side to Side Chest Press – 6 kg
4) Bent Over Row – 2 x 6 kg
5) Goblet Squats – 6 kg
6) Left Leg Lunge – 6 kg правих ги с извиване
7) Right Leg Lunge – 6 kg правих ги с извиване
Трябваше да хвана по-големи килограми, но бързах и не ми се моташе да слагам допълнително. Другият път обаче ще сложа.
7:45 - диня
10:30 - 40 гр овесени и пшенични трици, овесени ядки, канела, орехи, ленено семе, 1 лъжица мед
12:15 - ТАБАТА: клек СТ - като казвам, че е зарибявка :D
12:40 - домат, краставица, сирене, консерва риба тон в зехтин, печени тиквички на скара със зехтин, edit: 2 лъжици тахан с мед
16:00 - 40 гр сурови тиквени и слънчогледови семки
edit: 25 мин - опит за Ащанга йога
20:30 - Предстои: шопска салата, сиренце, пиле с картофи и морковки на фурна с масло, печени тиквички на скара, edit: една лъжица тахан с мед
Вода: над 3 л ще станат. Дано няма добавки и едити.
Днес опитах да намаля млечните, но без особен успех. Без сирене не мога да живея.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 31.07.12 21:32.
31/07/2012
Без сирене не мога да живея.И аз ! :D
Аз също!!! :D
Айде бе! :D
Спокойно, има живот и след сиренето...и то по-хубав...(wasntme)
31.07.12
19:20
:D Не мога ви казвам. Има ли домати, не мога да се спра. Знам, че съчетанието домат -сирене е кофти и въпреки това си го хапвам. Зимата ще го отказвам :D
Добавям си 25 мин - опити за Ащанга йога - горе долу бивам. Много си мисля за дишането и залитам. Но сега усещам как ми се движи кръвта :D Яко било. Ще се пробвам пак.
31.07.12
21:29
Пропуснала съм да си запиша двете лъжици тахан на обед и една вечерта :) Ще едитна.
ПП: Продължавам да се чувствам 100 кила, надувам се и от малко, и от много храна. :( Почвам да се дразня. Не знам какво да променя и дали не ми трябва някаква почивка ??????
Мнението беше редактирано от Deskameska на 31.07.12 22:01.
Някои видове храна не се съчетават много-много. Ето примерно днеска си консумирала картофи и сирене за вечеря, може заради това да се чувстваш подута в момента.
ПП: Продължавам да се чувствам 100 кила, надувам се и от малко, и от много храна. :( Почвам да се дразня. Не знам какво да променя и дали не ми трябва някаква почивка ??????
Да, трябва ти почивка от начина ти на хранене. Няма как да не се чувствате подути бе хора с толкова много видове храна на едно ядене...няма как да стане!!!
31.07.12
23:26
Мда, това ми е хрумвало, но нали съм си чревоугодник, си карам по стария начин.
Съчетанията ми са страшни /домат и сирене; риба и сирене/, но просто не мога да се заситя само от риба и салата, месо салата, яйце салата..... Млечните ме засищат, но явно и надуват. Трябва да си свия стомаха с малко глад, после да оправя комбинациите в храненето и да го подредя както трябва. :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 31.07.12 23:28.
Прочети малко за разделното хранене. Да, наистина доста трудно да се спазва безусловно, особено за българина, който е свикнал на едни комбинации от храни, които ... абе меко казано потресаващо е, как се движи после :) Но пък, ако пробваш, със сигурност ще се убедиш, че има ефект и ще се чувстваш много по-комфортно, просто трябва да се направят някои жертви в името на това.
Не съм напълно против разделното хранене,но смятам,че не трябва да се практикува постоянно.Аз съм чела отзиви на доста хора.Някои от тях казват,че в началото се чувстват страхотно,но после когато решат дори веднъж да хапват по стария начин - получават стомашни проблеми и дискомфорт.Според мен тялото на човек е създадено толкова гениално,че да успява да преработва всички видве храна.Друг е въпросът ,че не е полезно да се тъпчем с много разнообразни храни на едно ядене.
Аз съм “за” лечебното гладуване (но за няколко дни).Може да е придружено с поемане на различни зеленчукови сокове.Смятам,че това е добър вариант, ако искаш да дадеш почивка на храносмилателната система. Това е лично мое мнение,разбира се.Не претендирам,че съм супер компетентна, просто давам моята информация по въпроса. :)
Ухх Дескаа и аз така се надувам като балон...След хранене е просто невъзможно..Явно доста бъркаме с комбинациите на храните.Слагаме си каквото ни се яде и после БАААМ :D
01.08.12
08:43
По едно време се бях запалила по Аюрведа /за кратко/, та бях прочела две книжки относно храненето. Определих каква доша съм и се оказа, че доста храни, които обожавам, всъщност трябва да избягвам, защото ми засилват огъня /аз съм вата-пита/. Другото, което ми направи впечатление в посочените рецепти, беше, че се състояха от два, най-много три, вида продукти и много подправки. Та може и да има нещо вярно за грешните комбинации.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.08.12 08:46.
Многобройните проблеми с храносмилателния тракт показват, че хич не могат да се преработват заедно всички видове храна, но за това си е виновен човека, който ги яде, не тялото. Самият факт, че има дискомфорт след определен вид хранене трябва да ти даде сигнал, че не е удачно. За съжаление почти всеки е научен, че проблем има само когато избие на болест или болка, до тогава всичко е приемливо.
Пробвай да разделяш храните - не смесвай въглехидратните храни с останалите, може да пробваш да хапваш зеленчуците 15-20-30 минути преди останалите неща, следи си състоянието през деня за подуване, газове и пр, ако щеш - следи състоянието на фекалиите си :D - може да ти е ориентир дали това, което си яла вчера се е обработило добре или излиза на каша
По едно време се бях запалила по Аюрведа /за кратко/, та бях прочела две книжки относно храненето. Определих каква доша съм и се оказа, че доста храни, които обожавам, всъщност трябва да избягвам, защото ми засилват огъня /аз съм вата-пита/. Другото, което ми направи впечатление в посочените рецепти, беше, че се състояха от два, най-много три, вида продукти и много подправки. Та може и да има нещо вярно за грешните комбинации.
Деска, и аз си изчислих моята доша.Аз съм кафа-пита.И аз открих ,че доста храни не са препоръчителни за мен особено в определена част на денонощието.Като цяло гледам да спазвам някои правила. :)
Подкрепям съвета на jorjomena ,че е хубаво да се следиш коя храна как ти влияе.Много е полезно! Аз на моменти даже си записвам след колко време кое как ми се е отразило. :)
01.08.12
09:10
Многобройните проблеми с храносмилателния тракт показват, че хич не могат да се преработват заедно всички видове храна, но за това си е виновен човека, който ги яде, не тялото. Самият факт, че има дискомфорт след определен вид хранене трябва да ти даде сигнал, че не е удачно. За съжаление почти всеки е научен, че проблем има само когато избие на болест или болка, до тогава всичко е приемливо.
Пробвай да разделяш храните - не смесвай въглехидратните храни с останалите, може да пробваш да хапваш зеленчуците 15-20-30 минути преди останалите неща, следи си състоянието през деня за подуване, газове и пр, ако щеш - следи състоянието на фекалиите си :D - може да ти е ориентир дали това, което си яла вчера се е обработило добре или излиза на каша
Забрави за цвета и мириса, което също е важно. :D
Какво ми беше казал един добър човечец - сутрин овес, обед - протеини, вечер - въглехидрати. Плодовете задължително с разлика 2 часа от другото /домата особено, не трябва да се меши с нищо/. Като цяло по два часа разлика трябва да има между видовете храна и водата. Водата да се пие с малко сол - за предпочитане хималайска, количеството се изчислява според теглото/за това също съм чела книга и има резон/. Тиквени семки с обелките - това ме разби, но също имаше добро обяснение :D.
Мнението беше редактирано от Deskameska на 01.08.12 09:14.
И с хималайската сол трябва да се внимава - по едно време пиех редовно от разтвора и както вече може да се очаква, една сутрин заредих пластмасова чашка с п**ня, от която можех да събера чаена лъжичка сол след като се утаи. Иначе както е казал човечеца за плодове и подобни - аз например добавям всичко що не е за НВД (понеже се храня така и в случая ми е по-лесно) в едно междинно хранене между обяда и вечерята и нямам никакви проблеми със стомаха.