Peace of mind

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.11.12
22:05

Деска, много си ми сладка и забавна, надявам се да не е толкоз тежко положението, а само тъй да си приказваш сладкодумно, ама в крайна сметка, от собственото виждане се почва и самото възприемане те тласка към по-приятна или неприятна визия. Тъй че никакъв слон, сложи си принцеса! И в крайна сметка, защо позволяваш да подаряват на детето шоколади, няма такива работи—но те поне са трайни, събирай ги и после—в торбите на коледарите! :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.11.12 22:06.

Т. Тодорова

18.11.12
22:10

Йеее,тъкмо преди малко се бях зачудила къде си и ти цъфна :*

Лора Палмър , сигурна съм , че само си ги говори - изяла е някоя друга висококалорична благинка и си мисли,че кой знае какво е станало :)

Елате в нас да видите и слон,и балон,и Слон Балон (giggle)

18.11.12
22:38

Кико/ Лора ;) , много добра идея, единствената й слабост е, че в случая трайността тук се измерва в часове. Тази седмица се очертава тежка. Просто трябва да разбера, че не е естествено поведението “да ядеш като невидял”. Не искам диети, искам да проумея, че съм свободна да яма каквото си искам, просто някои неща са по-добри и за предпочитане пред други. Вероятно тогава, ще огранича тези количества сладко от 200 на 20 грама, примерно. Малееееее, кво съм прасе, 200 грама бял шоколад.
Съществува ли вариант да преядеш със сладко и да ти се отще после????? Ужас.

Тодорова, надявам се да си оставила оначи безумна диета, щото последно сестра ми качи от нея 2 кила. Яж си каквото трябва, мол’а те. И ако може някак и на мен да ми го набиеш тва в главата :D.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 19.11.12 08:54.

18.11.12
22:46

Деси, разкри ме! Затва свалям маската на Лора Палмър хахаха
За сладкото,  едно със сигурност ще ти кажа! Не може да ядеш 5, 10, 15 гр. на ден.
Няма значение колко малко. Просто не трябва да се яде всеки ден. Направи си един чийт ден, да речем събота и
тогава яж. Ако имаш нещо сладко, не го яж, докато не дойде съботата. Така съм правила винаги, когато е имало резултати.
Сега пак правя така. Спреш ли захарта, всичко идва на мястото—яж си хляб, плодове картофи—но спреж ли захарта, въпросът е,
че и те няма да ти се ядат толкова.  Захарта пречи. Калориите даже не играят роля. Захарта да се изтръгне и това е.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.11.12 22:48.

Т. Тодорова

18.11.12
22:50

Сестра ти па за к’во е била на каквато и да е диета ? :D Ехх...куку-руку. (giggle)

Аз днеска се теглих и скивах,че съм метнала 3 кила в търбуха,откакто съм се прибрала.Б**и прасето - а уж спортувах и не преяждах кой знае колко досега.

В черните си периоди съм се докарвала почти до “отравяне” със захар,даже може да не е било почти ... соуу...да,възможно е  да ти стане лошо,че и по-лошо.

И да,200гр шоколад са бая,особено ако го натъпчеш наведнъж,ама кво пък - яла си го цял ден и не ядеш по толкова непрекъснато.Случва се,стига си слага на сърце такива щуротии,само се товариш.Изглеждаш супер и се справяш супер с всичко.Ш’та набия накрая (fubar) :D

(F)

19.11.12
07:17

Според мен това с един определен ден за сладко не е много добра идея.... като ти се яде да се стискаш чак до събота, че туко виж си го изял във вторник и трябва да се застреляш... или пък като дойде събота и да си кажешш “ехаа, неска всичко е позволено-давай шоколадите”, пак ще се натъпчиш. И аз така правех преди, та затова сега съм на този хал. Според мен просто трябва Деси и другите, които имаме този проблем с преяждането, особено на сладко (да ядеш като невидял), да се научим да си хапваме по малко... И Деси да знаеш, че няма как да ти се отврати, ако ще и една кофа шоколад да изядеш.. утре или други ден като ти слегне пак ще ти се яде :(

19.11.12
07:25

Или пробвай Анаболната диета и събота и неделя ще можеш да ядеш сладко ( въглехидрати) , но трябват и тежки тренировки.

19.11.12
09:15

Утре сме на още един детски рожден ден, ще помоля да ми запазят парчето торта за събота :D.
Не става така. Липсва ми самоконтрол. Да си хапнеш, колкото да опиташ, както правех преди. Като се сетя - никога не съм обичала толкова много сладко, както сега. Едно време не съм се сещала с месеци за шоколади и простотии. Ама сега имам дете, на което вместо книжка за 1,50, му носят шоколад. Е.... и тя даже не го харесва, е....(envy)
Като има прекалявам, като няма не се сещам. Оттук следва, че не трябва да се купува, трябва да се забрани на баби и т.н. да подаряват на малката боклуци, да не се събирам с хора по празници, щото все така става или просто да се променя, защото няма как да се боря с другите условия.

Т. Тодорова

19.11.12
10:16

За имането и нямането е много вярно - имам ли нещо сладко в някой шкаф,все в него ми е акълът.Като нямам ,колкото и да ми се яде,минава и се забравя за няколко часа.И аз за самоконтрол ще работя,че много се излагам като почна.

Бабите и останалите,дето ни заобикалят,могат да бъдат голям трън в за***ка :)

На мен ми подливат вода и без да имам дете - само щото се опитвам да наложа някакъв модел вкъщи.Забраните не работят,само предизвикват едно подигравателно отношение и лека амбиция да ми съсипят плановете.Не знам защо така се получава и не знам дали и другите са такива.Не разбирам.(fubar)

19.11.12
10:23

Ние имаме цял шкаф с глупости, подарени от бабите и т.н. Преди страшно много ме изкушаваха, но сякаш свикнах. Вчера нашите пред мен ядоха тарталети и някакви други сладки (две тарелки бяха взели от Амадеус) и ми казваха да си взема, но аз устоях. Инат съм. :D

19.11.12
11:04

Деска, аз слагам сладките работи в някой шкаф, в който по принцип не държа такива, та в добрия случай ги забравям :D
Иначе те разбирам напълно, преди и аз си хапвах нормално, сега се боря с тъпченето, защото явно без едно мога, с едно хич, то от толкова мислене какво може и какво не може да се яде... А и искам от всичко, все едно утре няма да мога да ям. И с това се боря :)
А, и спокойствието е много важно, нервите е... м.... на всичко.

Цвети, поздравявам те, Амадеус мнооого ги уважавам :)

19.11.12
14:40

:D Дружно ще се борим с шкафа :D Око не вижда, ръка не пипа! :D

Е, ние си бяхме на село и там има такъв шкаф :D Даже е доста голям и от години се ползва за тази цел. То и аз съм инат първия ден, даже и втория малко, но ... идва часът на истината и ... оплескването. Много се радвам като го заваря празен, но понеже сме с дете и все се явява някой да го позапълни. Колко съм се карала за това с майка ми, но нъц.

Вкъщи, в интерес на истината, нямам такъв шкаф, щото първо, че не купуваме често такива глезотии, после, рядко се задържат като ги има /благодарение на мен и мъжо, шушенцето го пазим/. Предпочитам да не обособявам такова място с такава цел, заради детето най-вече. Досега съм успяла да я науча да не търси такива неща. Аз съм си опорочена от малка явно и ей го резултата.

ПП: А нервите, грижите по детето, .... с тва няма свикване, да не говорим как съм набрала на половинката напоследък. Уф, няма край ...

Мнението беше редактирано от Deskameska на 19.11.12 14:43.

19.11.12
22:12

19 /11/2012  (5) 

6:00 –  кафе с мляко
9:00 –  киви
10:00 – овесени трици и ядки с кисело мляко и канела
12:30 - салата: цвекло, магданоз, шарлан и лимон; 1 яйце + 2 белтъка разджуркани в малко масълце, 1 пфх с шарена сол
15:00 – кафе с мляко
17:20 – Тренировка: Р90Х – Interval X Plus
edit: 19:00 - 2 лъжици извара
20:30 – салата шопска, леща, сирене

Вода около 3 л; чай от маточина; магнезий. Уф, да мине вторник да го заредят тва рибено вече ...

За момента установявам голямо подобие с някои известни части на Дженифър Лопез :D
Ауч, хич не ми е до смях. Днес седнах да си планувам разни манджи и в момента, в който мъжът ми си дойде, плана беше осуетен. (envy)

За момента ми се тренира повече кардио. Не знам защо ??? Тренировките на Тони Хортън много ми допадат. Тае бо мога да си припомян, а и кроса е вариант. Не мисля да загърбвам Зузана, но ще я намаля. Само дето почва пак да ми се мрънка – колко време ще тренираш??? Уф...

Днес все се случва да попадам на манджи по чуждите дневници :D

Май, май имаше и още за мрънкане, ама ми изскочи от главата .... Айде, лека!

Мнението беше редактирано от Deskameska на 20.11.12 13:34.

20.11.12
16:15

20/11/2012 (6)

Добавих две лъжици извара след тренировката вчера, че ги бях пропуснала.

6:00 – кафе с мляко
6:50 – Тренировка:
        ZWOW 22:
      4 *Burpees done every minute on the minute
      30 each side Chair Jumps
      30 Chair Push Ups
      30 Tricep Dips
      30 Sumo Squat Jumps
      30 RDL Squat Twist
          Време: 14:12 мин, т.е. общо 60 бърпита

20 мин кростренажор:
                2 мин – умерено;
                15 мин. -  интервали 50/10 бързо/ бавно;
                3 мин. – бързичко;

9:00 – киви
10:30 – овесени трици и ядки с кисело мляко и канела
12:30 – салата: цвекло, магданоз, шарлан, лимонов сок; леща, сирене, 1 пфх с шарена сол; щипка сурови тиквени семки;
15:00 – кафе

После не знам. Може да глътна две-три лъжици извара, да запълнят тумбака, че сме на рожден ден – отново, за пореден път. Мрън.
Искам да си лежа в нас, ама никой не ме пита. С книгата съм доникъде, а ми е интересна. Вчера до никое време гладих, после задължителната книжка на детето и до моята вече бях в полусънено състояние и предпочетох да си заспя.

Вода: ще е около 3 л, чай от маточина, магнезий

20.11.12
20:34

казано от Deskameska на 19.11.12, 22:12:

19 /11/2012 
За момента установявам голямо подобие с някои известни части на Дженифър Лопез :D

Айде бе ;) Не си споменавала да ходиш с две коли на работа :D Според мен малко и преувеличаваш, така че моля за снимков материал :)

Т. Тодорова

20.11.12
21:09

Има снимки в профила и изглежда перфектно.Само се чуди к’во да си самоомрънка :P :P :P

Пусти шамари :P

21.11.12
11:24

Душици, де да бяхте прави. Тия снимки са от лятото и нещата са се попроменили в много лоша посока. Бой и шамари ми трябват, та поне като се освестя да тръгна на чисто.

За вчера добавям:
Пийнах две ракийки /беше гршка, щото ми е отваря апетита/, а покрай тях шопска салата, печени фъстъци и бирен фъстък, някакъв салам, кашкавал, малко млечна салата, свинска пържола с гъби и няколко боцки картофено пюре, парче торта. (tmi) Станах и отидох да се раздвижа с децата, че тва мойто на нищо не прилича. Толкова ми беше лесно да казвам “не” преди, а сега ….

Днес определено не ми е ден. Чувствам се смазана във всяко отношение.
Не знам на какво се дължи липсата на мотивация. Не мога да вдигна глава и това е. Днес пак все едно са ме стиснали за гърлото. ;( Преди ми беше по-лесно след лоши периоди да се мобилизирам и да вляза в релси. Сега не става. Всеки опит е обречен на провал. Някаква вътрешна неудовлетвореност, някви кофти неща ми минават през главата, да не говорим и като влезнат и някви картини и оттам … безсилие…..генерални промени ми трябват …..

21.11.12
11:33

казано от Puma на 20.11.12, 20:34:

казано от Deskameska на 19.11.12, 22:12:

19 /11/2012 

Айде бе ;) Не си споменавала да ходиш с две коли на работа :D Според мен малко и преувеличаваш, така че моля за снимков материал :)

Работя зад блока, в който живея и се търкалям до работа :D. За снимки - :x

Т. Тодорова

21.11.12
11:37

Дай да те видим.(nlove2)

За останалото - разбирам те и не знам защо става все по-трудно да се измъквам от такива периоди.Сигурно е от годинките ни вече,ма няма да се плашиш!Мотивирай се от от свестния си мъж и детето си , и от себе си - не се сещам за по-хубави и лъчезарни същества от теб и оназ столичанка :P

Що не пробваш да минеш на по-леки тренировки - и без това си изцедена.

(F)

Т. Тодорова

21.11.12
11:38

Ако качиш снимки и се окажеш права,ша кажа публично колко ми е обиколката на прасеца :D

казано от Т. Тодорова на 21.11.12, 11:38:

Ако качиш снимки и се окажеш права,ша кажа публично колко ми е обиколката на прасеца :D

Хайдееееее, искаме снимки :D

21.11.12
11:45

Деска, (hug)
и това ще мине, и аз влизам в някакви дупки от време на време, но всичко минава, трябва ти някаква положителна промяна, която само ти можеш да направиш за себе си.

21.11.12
12:06

Деска и аз съм изпадала в такова положение. Според мен трябва да си наложиш да се ограничиш ден-два и после ще ти бъде много по-лесно. Тези моменти с от утре (примерно) започвам са много гадни. Когато се провалиш се депресираш още повече. При мен поне беше така. Въртях се в един порочен кръг. Много съжалявах, че съм се върнала назад след толкова усилия. Вече бях наясно, че резултатите ще отнемат доста време, а аз не исках да чакам и се отчайвах още повече от тази мисъл. Сега съм сигурна, че вече не искам да изпадам в подобно положение... и се мотивирах още повече, като написах, че ще кача снимка в дневника в края на декември месец :D .
Всичко зависи от теб. Постигнала си го веднъж, значи можеш да го направиш отново :). Поемай дълбоко въздух и започвай!

21.11.12
22:04

Добре ми подействаха тези постове! (F) Имам нужда от подкрепа, че вкъщи все ми се цупят.

В момента съм загърбила цял пакет семки. :D

21 /11/2012 (7) 

Честит ден на христянското семейство!

10:00 – овесени трици и ядки с кисело мляко и канела
12:30 - салата: цвекло, магданоз, шарлан и лимон; 1 яйце + 2 белтъка разджуркани в малко масълце, 1 пфх с шарена сол, малко извара с шарлан и копър, щипка тиквени семки
17:20 – Тренировка:
          ZWOW 6: 10 min AMRAP:
          10 Pulse Plyo Jump
          8 Side Burpee
          6 Jump Leg Kick Ups

Завърших 5 рунда + 3 скока.

3 кръга от упражненията за ръце с 2 х 3 кг дъмбели и 2 х 1,5 кг гирички /без да се смеете, натоварват/ - всичко около 10 минути
          1 минута - планк длани
          1 минута - планк лакти
          30 Knee Hugs

20 мин кростренажор /5 мин. умерено, 10 мин. интервали, 5 мин. умерено/

20:30 – салата шопска, леща, сиренце, содена питка по случай празника 

Вода около 3 л и повече; чай от маточина; Магнерич.

Дано поредният опит да променя нещата този път се окаже успешен. Трябва ми време да обмисля нова стратегия, че очевидно нещо не работи както трябва. Теглих се днес след тренировка и кантара показа 45 кг, което някак не ми изглежда реално. Явно съм се поомазнила доста, щото в огледалото не виждам онова 45 отпреди. (envy) Задължително е да си оправя храненето. За тренировките се чудя, но засега ще наблегна на кардио. Май наистина съм изцедена. Не смея да си дам почивка, а и някак не искам, че не се чувствам човек като не тренирам :D. Емоционално съм зле, поради ред причини и минали събития, но това няма как да оправя. Просто трябва да приема всичко и да продължа.

Тва е. Стискайте палци. :)

21.11.12
22:16

Пропуснах да напиша нещо пак. Разсеяна съм ... доста.

Напоследък се усещам доста гъвкава, но за сметка на това силата лекинко - йок. Сгъвам се във всякакви форми :D, тва ми е доста странно.

Другото: какво правите с жълтъците? Имам вече 4 и не искам да ги хвърля, но се чудя в какво да ги вложа. Крем-карамел???, някакъв друг крем ?? идея нямам :(  (dull).

Мнението беше редактирано от Deskameska на 21.11.12 22:16.

Т. Тодорова

21.11.12
22:20

Аз си ги мажа по косата и физиономията (makeup) .

21.11.12
22:20

казано от Deskameska на 21.11.12, 22:16:

Пропуснах да напиша нещо пак. Разсеяна съм ... доста.

Напоследък се усещам доста гъвкава, но за сметка на това силата лекинко - йок. Сгъвам се във всякакви форми :D, тва ми е доста странно.

Другото: какво правите с жълтъците? Имам вече 4 и не искам да ги хвърля, но се чудя в какво да ги вложа. Крем-карамел???, някакъв друг крем ?? идея нямам :(  (dull).

Ние у дома ядем яйцата цели Дес, аз, мъжа ми, детето, всичките :) жълтъци не остават. А сладкиши не правя, така че не мога да помогна с идеи там....
А относно храненето ти, много го мислиш бе жена....спри се, аз вече не го мисля толкова и нещата се получават по-добре да ти кажа. Затова и спрях да пиша храна, защото тренировките ми са по-важни :) Та това е моето мнение....
Омазала си се, омазала си се, колко да си се омазала....45 кила си бе жена...къде го това мазно :D

Мнението беше редактирано от Vess на 21.11.12 22:22.

21.11.12
22:24

То аз за маска как да се сетя, нали все ядене ми е в акъла :D. Добра идея.
Не смея да изям три яйца, за обяд, а така с белтъците като че ли повече се наяждам. Може и да си въобразявам.

21.11.12
22:25

казано от Deskameska на 21.11.12, 22:24:

То аз за маска как да се сетя, нали все ядене ми е в акъла :D. Добра идея.
Не смея да изям три яйца, за обяд, а така с белтъците като че ли повече се наяждам. Може и да си въобразявам.

Ооооохххх Дес, не смееш да изядеш 3 цели яйца, а си хапваш торта, бял шоколад и какво беше още ???

Мнението беше редактирано от Vess на 21.11.12 22:26.

21.11.12
22:30

Най-накрая някой да ми го каже :D Благодаря, Веси!
Който не се храни както трябва през деня, даже и сънува торти.
Права си, но като знам, че съм не “мероприятие” вечерта и то свързано с хапване, някак се спирам да яма както трябва. Болен мозък съм си направо.

22.11.12
07:10

казано от Deskameska на 21.11.12, 22:04:

Добре ми подействаха тези постове! (F) Имам нужда от подкрепа, че вкъщи все ми се цупят.

:D Теглих се днес след тренировка и кантара показа 45 кг, което някак не ми изглежда реално. Явно съм се поомазнила доста, щото в огледалото не виждам онова 45 отпреди. (

Тва е. Стискайте палци. :)

На твоя ръст на 45 кг може да изглеждаш много, много мазна, ама може да изглеждаш и много фит. Аз съм 165 см и на 45 съм изглеждала разплута, но пък съм изглеждала в пъти по - слаба на 48 примерно, та ясно ти е че килограмите не са критерии за добър външен вид . Щом не се чувстваш ок и огледалото и дрехите потвърждават това, значи определено не си в правилната посока.Пожелавам ти да я намериш, щото е много гадно да не си в кожата си ;)

22.11.12
19:29

Права си, Дива, наясно съм, че е така. Това си е заради повечкото нужни и ненужни въглехидрати дето изяждам напоследък. Искам цикъла ми да е отново редовен и то какво стана... Нещата не са непоправими, поне и мускул е останал, но все едно почвам отначало. Да не говорим, че сега ми е два пъти по-криво, щото ме е яд, че го допуснах и че се държа като малко дете. Никаква мотивация, само мрънкалясвам и сe оплаквам, а нищо не правя. Толкова объркана се чувствам, че наистина не се събирам в кожата си. Искам да съм позитивна, щото обикновено тогава отговорите идват сами.

Затова смятам отсега да се настроя на коледна вълна. Това ми е любимия празник, малко се натъжавам тогава, но като цяло ми е яко. Мисля тази година да почна по-рано с украсите, та да удължа удоволствието. Ще извадя и дисковете с коледни филми, жалко, че сама си ги гледам.  (dull)

Мнението беше редактирано от Deskameska на 22.11.12 21:09.

22.11.12
21:10

22 /11/2012  (8) 

Нетренировъчен - гладен ден :D

10:00 – извара с какао, кокосови стърготини, мед и канела
12:30 - салата: цвекло, магданоз, шарлан и винен оцет; леща, сиренце, пълнозърнеста содена питка
20:30 – салата от зеле с морков, цвекло, магданоз и шарлан; дробчета с гъби, лук и сметана; пълнозърнеста питка

След малко семки, но съм се заредила със сурови.

Вода около 3 л; чай от маточина; магнезий.

Пак нямаше Омеги значииииииииииии. Избеснявам вече.

22.11.12
21:28

Ми да идвам у вас да гледам дискове с коледни филми! “Сам вкъщи” имаш ли?
И нещо сладко или бира? :)

Т. Тодорова

22.11.12
21:30

Елате и двете в нас,че на мен рядко ми ценят коледния дух :D , щото празниците ги свързваме с разходи и допълнителни притеснения . / Не го казвам с упрек към К. ,щото му разбирам проблема,ама ако и празничното ми настроение,дето е веднъж в годината,се затрие,по-хубу си турна сиджимката  :D /

22.11.12
21:35

Идвайте, всички “Сам вкъщи” имам и още много други - обожавам гииииииии. Като за Коледа ще спретна ошав, винце и изворна водица ;)

22.11.12
21:42

От мен да мине и джинджифилови сладки ще спретна :D

23.11.12
00:36

Адресчетата бързо и на двете! (nmuchfun) (nlove10)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.11.12 00:36.

23.11.12
09:17

казано от Кико Сан на 23.11.12, 00:36:

Адресчетата бързо и на двете! (nmuchfun) (nlove10)

Ще ти го пратя, но искам 18 етажа на бегом да ги изкачиш.  /Много съм гостоприемна иначе де :D/

23.11.12
10:38

Стига бе! Има ли такива сгради. Отказвам са!! :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1