Точна цел - Рамо и Гърди

До края на Юни съм си поставил точно определена цел,а именно мускулна маса в гърдите и рамената (В другите части на тялото не е толкова важна - за тях ще мисля след лятото).Двете части ми изостават доста от останалите (Имам единствено предно рамо,задното и страничното куцат,откъдето и да ги погледнеш).Така,че ето ви моята програма,с която целя точно покачване на ММ само в тях:
Понеделник - Гърди и Предно Рамо:
Полулег 3х8
Лег 3х8
Обратен лег 3х8
Флайс 3х8
Раменна преса с щанга пред тяло 3х8
Хеликоптер с щанга 3х8

Вторник - Гръб,Странично и Задно Рамо
Набирания с широк надхват 4х8
Мъртва тяга 3х8
Гребане с щанга 3х8
Двойна серия от:
Barbell Overhead Raise (това точно не знам как да го преведа,за да ме разберете) - Разтваряне встрани от наклон 5х8

Сряда - Почивен ден

Четвъртък - Бицепс/Трицепс/Предмишница
Набиране с подхват за бицепс 3х8
Бицепсово с щанга 3х8
Чукове 3х8
Лег с тесен хват 3х8
Френска преса 3х8
Скрипец 3х8
Китково 5х5 (за сила)

Петък - Рамо и Крака
Клек 4х8
Сумо тяга 3х8
Напади с щанга 3х8
Двойна серия от: Раменна преса с щанга пред гърди - Раменна преса с щанга зад врат 3х8
Разтваряне встрани 3х8

Събота: Лостове + Отделните (малки) мускулни групи (у дома):
Кофички 5х8
Хендстенд лицеви опори 4х8
Набирания с раменен хват 3х8
Набирания с раменен хват зад врат 3х8
Трапецовидно повдигане на дъмбели пред тяло 3х10
Трапецовидно повдигане на дъмбели зад тяло 3х10
Повдигане на пръсти с дъмбели на рамената 5х10

Неделя - Почивен ден

П.П: Аз съм ектоморфен,мезоморф и мисля,че лостовете ми идват в повече,защото има голяма вероятност от пренатоварване...

Възраст: 16 години
Ръст: 169 см
Тегло: 66 кг
Стаж: 4 месеца и половина (Минал съм покрай кръгова,а и тренирам от около 2 години с прекъсване 6 месеца в залата)
Хранителен режим:ВВД (Дневен прием: Въглехидрати - +400 гр,Белтъчини - 150/200 гр,Мазнини - 60/100 гр.(Някой път достигат и до 200 гр само от калории,които хапвам,за да съм в калориен излишък,защото играем футбол почти всеки ден).Забравих да спомена (НЕ ПРИЕМАМ ДОБАВКИ)...
Имам и един въпрос:
Вярно ли е,че клековете с щанга (Squats) както и Лек пресата спират растежа,защото аз не съм на това мнение относно клековете?

Темата беше редактирана от Що за Същество? на 27.04.12 14:09.

27.04.12
16:16

Растежа не се спира от тренировки...

Добави “Разтваряне встрани от стоеж” В ден Втори : Гръб, задно и средно рамо.
Размени местата на първи и втори ден.

Махни тренировката в Събота.

Мнението беше редактирано от Acework на 27.04.12 16:16.

02.05.12
02:55

В сайта имаше статия, според която клека пречи на растежа http://www.bb-team.org/articles/2801_fitnes-i-rastezh-na-visochina . И аз съм сравнително нисък, но това не ме спира да го правя. ЛеГ пресата не пречи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1