Въпрос за комбинацията "Клек + Пулоувър".

28.04.12
10:50

Как точно трябва да се изпълнява?
1 серия клек и веднага 1 серия Пулоувър (и тогава почивка)
или
4 серии клек (със почивка м/у тях) и после 4 серии Пулоувър (пак с почивка м/у тях)

28.04.12
11:25

Първото...

28.04.12
13:25

казано от Old Timer на 28.04.12, 11:25:

Първото...

И аз тка знам ама ми казаха да не го правя...

казано от krNbarca на 28.04.12, 13:25:

казано от Old Timer на 28.04.12, 11:25:

Първото...

И аз тка знам ама ми казаха да не го правя...

Казвам ти отиди и скочи от петия етаж...

28.04.12
18:58

Благодаря ти, Old Timer! :)

02.05.12
00:24

Интересно ми е на какъв принцип действа това с клека и пулоувъра. Може би клека повишава тестостерона и след това пулоувъра ти разтяга гръдния кош? Някой, който го е изпробвал да сподели резултатите. За година с колко сантиметра мога да си увелича гръдния кош, на 17 съм ако има значение. Колега извинявам се, че го поствам в твоята тема, но не мисля че има смисъл да правя нова. Пък и предполагам, че и теб те интесува.

Мнението беше редактирано от Петър Петров на 13.05.12 14:38.

02.05.12
00:35

Личното ми мнение е,че няма връзка между клека, последван от пуловер от една страна и разширяването на гръдния кош от друга. Както и да го правите, гръдния ви кош няма да мръдне повече от генетично заложеното ви. Сещам се за обяснение защо се прави това, но ще го споделя по-късно чакат ме на маса;)

02.05.12
01:35

Когато трениращия кляка, гръбначният му стълб и по-точно междупрешленните дискове са подложени на огромно напрежение. Поради позицията на ръцете, лактите на които сочат назад и поради свързването на ребрата, оформящи гръдния кош с гръбначния стълб, част от това натоварване се прехвърля към гръдната клетка. Когато след упражнението клякане се направи пуловер, самото положение на тялото при пуловера предразполага за намаляване на компресията (напрежението) в гръбначния стълб и гръдния кош, което е съпътствано от чувството на “отваряне на гръдния кош” или неговото разширяване или по-точно както се изразих чувството за разширяване. Дори това да е така то трайно разширяване едва ли се наблюдава или в много зали биха се разхождали гръдни кошове.
Според мен е по-благоприятно пуловера да се прави след като се завърши с клякането или като цяло след тренировката за крака. Така поне нямя да има нужда да натоварваш допълнително сърдечно-съдовата си система, която да трябва да преразпределя кръвта от напомпаните крака, към горната част на тялото - гърди, сератуси и широк гръбен мускул, трицепси и т.н.

03.05.12
00:35

Благодаря за изчерпателния отговор, очевидно имаш завидни познания по биология ;)

03.05.12
08:37

А ти имаш добра структура и симетрия, за да станеш “животно”. Тренирай умно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1