Коренно различна програма

Здравейте!

Вчера ми се случи нещо много странно с очите.. Както си седя и изведъж пред очите ми се появи едно жълто петно(все едно си погледнал слънцето) и леко ми се зави свят. Затворих си очите, легнах си и след 10-15 минути като си ги отворих не виждах с периферията. Пак си ги затворих и след 5-10 минути всичко се нормализира.. Чичо ми, който се е занимавал дълги години с фитнес ми каза, че може да е от тежестите в залата и има опасност да ми се отлепи ретината.. Аз не съм дигал кой знае какви тежести.. 40-50 килограма от лежанка не мисля, че е много, но сега съм се стреснал малко и мисля да променя коренно програмата и да си пазя очите и гръбнака.. здравето е на първо място и не искам да го рискувам за това ще наблегна на тичане и вдигане на тежести не повече от 7-8 килограма при дъмбели и 25-30 на скрипеци и тем подобни...

Целта на цялото това чудо е да се оформя добре без да ставам биче, а слаб с добре изразен релеф. Вече не тренирам за мускулна маса, а за издържливост и релеф най-вече.

Понеделник - (кардио, бицепс x3, корем x5)
1. Бягане на пътеката 15 минути (като през седмиците постепенно ще качвам с по 5 минути тъй като съм начинаещ)
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х10-12
3. Бицепсово сгъване с прав лост 3х10
4. Придърпване на долен скрипец за бицепс 3х10
5. Повдигане на краката от стенд 3х15
6. Коремни преси 3х20
7. Повдигане на краката от хоризонтално към вертикално положение с формата на L 3х10
8. Hanging Leg-Lift 3х20
9. Ab Crunch 3х10
10. Кофички 3х отказ

п.п Упражненията за корем май са в повече, но не знам кое да махна?

Сряда - (кардио, гръб x3, трицепс x2)
1. Бягане на пътеката 15 минути
2. Придърпване на вертикален скрипец зад врат 3х15
3. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х15 (гръбнакът изправен ли трябва да се държи или леко извит?)
4. Гребане с дъмбел 3х12
5. ТРАПЕЦОВО повдигане на рамене с прав лост 3х10 (1 упражнение за трапец между гръб и трицепс няма да навреди?)
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х15
7. Гренско разгъване с щанга 3х10
8. Кофички 2х отказ

Петък - (кардио, рамо x2, гърди x3, корем x3)

1. Бягане на пътеката 15 минути
2. Раменно разтваряне встрани с дъмбели 3х15
3. Пек-дек 3х10
4. Повдигане на щанга от лег (класически) 3х15 30 килограма
5. Повдигане на щанга от лег (тесен хват) 3х10
6. Затваряне ра ръце с дъмбели от тилен лег 3х10
7. Коремни преси 3х20
8. Hanging Leg-Lift 3x20
9. Ab Crunch 3x10
10. Кофички 3х отказ

При тежестите с дъмбели килограмите са от 6 до 8, а при машинните уреди около 20-35.

Някакви корекции в програмата?

п.п Трябва ли да правя крака при положение, че тичам по 15-20 минути преди тренировка?)

Благодаря!

30.04.12
14:40

Това с очите не е от фитнеса. Занимаваш ли се с някакъв боен спорт ? А това за отлепяне на ретината .. то ако ставаше така от фитнеса , нямаше милиони хора да тренират с тежести.Предай много поздрави на чичо си!

не се занимавам с бойни спортове... да не би да е високо кръвно?

30.04.12
15:30

Иди на лекар най - добре.

Но това се е случва за първи път.. ако се случи пак ще отида. Какво ще кажете за програмата ? Добра ли е за моите изисквания?

Мнението беше редактирано от Пламен Василев на 30.04.12 15:42.

30.04.12
21:40

Пич, то ако така ставаше всички силови трибойци щяха да са слепци... да не мислиш, че техните очи са по-яки :D

може би сте прави, но аз вече имам други цели.. мернете ми програмата, и ако може да отговорите на въпросите в нея ще съм ви благодарен..

30.04.12
23:13

на мене програмата не ми харесва изобщо (лично мнение).Според мен имаш доста неща да дообмисляш още.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1