Отслабване със салати?

02.05.12
14:03

Здравейте! С приятеля ми тази година ще ходим заедно на море. Заедно сме от 3 години, но все още чувствам срам от тялото си. Висока съм 160 см и тежа 68-70 кг. Наистина не изглеждам толкова, но преди да срещна приятеля си бях 58 кг. Искам да върна старото си тегло и пробвах да ям само салати. От 5 дни закусвам ниско маслено кисело мляко с краставица, обядвам зелена салата с кисело мляко и вечерям салата с домати и краставици с малко сиренце. Да ви кажа не огладнявам, чувствам се добре, но не съм отслабнала и грам. Попринцип отслабвам бързо, но сега организма ми явно малко се инати. :) Та исках да ви питам: Добра ли е идеята да отслабвам със салати и нещата които изброих? Какъв спорт бихте ми препоръчали? Трябва да отслабна до 2 месеца!

P.S. Салатата я подправям с домашен зехтин от Гърция. Не ям нищо мазно и хляб.

02.05.12
14:10

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 14:03:

Добра ли е идеята да отслабвам със салати и нещата които изброих?

Е как ще е добра, като сама каза, че не отслабваш ;) . Сега с тези глупави салати и с фикс идеята, че до 2 месеца трябва да стане само ще се напрегнеш и нищо няма да направиш. Това е гарантирано.

Мнението беше редактирано от maria на 02.05.12 14:13.

Ем вкарай малко тренировки.. било то бягане,скачане на въже,а можеш  и на фитнес да отидеш. :)
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi - отслабване е твоята цел.Чети и действай.Ако спазваш някой от изброените режими за тея 2 месеца ще постигнеш резултати,но 12 кг за 2 месеца да свалиш е адски много :)

02.05.12
14:11

казано от maria nikiforova на 02.05.12, 14:10:

Е как ще е добра, като сама каза, че не отслабваш ;) .

Може успеха да идва по - късно. Все пак са минали само 5 дни. :)

02.05.12
14:12

Тази идея не ми се струва добра. Може и да греша, за това нека и другите съфорумци да се изкажат по въпроса, но лично аз не смятам, че ще е полезно на организмът ти да ядеш само салати без да си набавяш всички хранителни вещества...направи си една НВД (нисковъглехидратна диета), съчетай я със тренировъчен режим и почвай. :)
П.П - Не видях колко много постове са се натрупали над моя. :D

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 02.05.12 14:13.

02.05.12
14:15

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 14:11:

казано от maria nikiforova на 02.05.12, 14:10:

Е как ще е добра, като сама каза, че не отслабваш ;) .

Може успеха да идва по - късно. Все пак са минали само 5 дни. :)

Точно обратното е, в началото на една диета се губи повече тегло (предимно загуба на вода). След това свалянето става по-бавно, а има и периоди на застой. За другото лято ще си перфектна, ако вложиш усилие, мисъл и четене.

02.05.12
14:17

Благодаря ви! Ще се вслушам в съветите ви. :) Ще видя и друг дали ще ме посъветва нещо.

Мнението беше редактирано от Kiki Vasileva на 02.05.12 14:18.

Добра ли е идеята да отслабвам със салати...

Чудесна идея, стига да вкараш и някоя свинска пържолка или 2-3 яйца СЪС жълтъците към салатката (може и с беконче ммм..). :)
А ако вкараш и малко сурови ядки м/у храненията си пушка. :P

02.05.12
14:23

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 14:17:

Благодаря ви! Ще се вслушам в съветите ви. :) Ще видя и друг дали ще ме посъветва нещо.

Едва ли ще има мнения по-различни от написаното до тук.

02.05.12
14:28

Не разчитай, че ще отслабеш с малко ядене. Това, че си на малко калории, не означава непременно, че ще отслабенш и със сигурност означава, че няма да отслабнеш качествено. При отслабването единственото важно нещо е контролът на инсулина и той се постига с контрол над въглехидратите и със завишаване приема на мазнини. Яйцата са твоята храна. (разгледай ВМ-НВД и Аткинс).

Единственото нещо което ще отслабне ще са мускулите ти.

02.05.12
15:03

казано от Кристиян Дончев на 02.05.12, 14:46:

Единственото нещо което ще отслабне ще са мускулите ти.

+ умствените ти функции, паметта, концентрацията...

Подкрепям Мария Никифорова:
-УСИЛИЕ - за да отслабнеш трябва да изразходваш повече калории а за това ще трябва да си платиш цената;
-МИСЪЛ - да знаеш коя храна какво ти дава и в кой момент да я приемеш, което става с ЧЕТЕНЕ; и бих добавил:
-ПОСТОЯНСТВО - прогреса се състои от малки стъпки, всяка тренировка, всяко хранене, сън и т.н. е от значение, трябва да имаш търпение и да си инат. Фитнеса е начин на живот, не е хоби.

Ако си старателна във всяко отношение резултата НЯМА КАК да не дойде. Зависи колко силно го искаш.

02.05.12
15:09

ДА ще отслабнеш ама на цената на какво ? Това е изключително нездравословно,чиста лудост.След това което преживях горещо ти препоръчвам да не караш на салати!Добави месо,яйца,ядки и по добре махни нискомасленото мляко,яж например 2 %.Най-важното - СПОРТУВАЙ и не бързай,имай търпение,те резултатите ще си дойдат ;) Успех ти желая ;)

GI

02.05.12
15:10

Спорт+правилно хранене+възстановяване=красиво тяло  друг начин за жалост няма лесен път също няма :P
Успех

02.05.12
15:14

казано от Victoria Nikolaeva на 02.05.12, 15:09:

ДА ще отслабнеш ама на цената на какво ? Това е изключително нездравословно,чиста лудост.След това което преживях горещо ти препоръчвам да не караш на салати!Добави месо,яйца,ядки и по добре махни нискомасленото мляко,яж например 2 %.Най-важното - СПОРТУВАЙ и не бързай,имай търпение,те резултатите ще си дойдат ;) Успех ти желая ;)

Ям яйца и млякото ми е точно 2 %. Чувала съм, че по - ниско масленото не е истинско мляко. Месо ям.. ядох само вчера, но не го споменах. Благодаря ти ! :)

02.05.12
15:21

Ако вкараш шепа ядки между храненията направо ще си супер ;)

02.05.12
15:33

казано от Victoria Nikolaeva на 02.05.12, 15:21:

Сурови ли да са или печени?

02.05.12
15:34

Хубавата форма на тялото би трябвало да трае повече от времето за едно море. Освен да изглеждаме добре е важно и да не си вредим на здравето. Това, което ти смяташ да направиш е точно обратното. Консумирането само на салати е нещо, което тялото ти ще разпознае чисто и просто като глад. Подобен начин няма да те отведе до желания резултат.

02.05.12
15:44

казано от Мари А. на 02.05.12, 15:34:

Хубавата форма на тялото би трябвало да трае повече от времето за едно море. Освен да изглеждаме добре е важно и да не си вредим на здравето. Това, което ти смяташ да направиш е точно обратното. Консумирането само на салати е нещо, което тялото ти ще разпознае чисто и просто като глад. Подобен начин няма да те отведе до желания резултат.

Общо взето да ти кажа ям това, което ми се яде. Много обичам салати и таратор. Това ме засища - не усещам никакъв глад. Лишавам се от газирано, сладко, тестени изделия и мазни дреболии. Имам гастрит и това, което ям е единственото нещо, от което не се свивам от болки. Права си, че мога да си вреда и аз съм на същото мнение, но уви каквото и да хапна ми се подува корема и ме боли. Ако знаеш какво може да яде човек в такова положение, моля те кажи, защото и аз мисля, че само салатите и тези храни, които изброих са вредни като метод за отслабване. :)

02.05.12
16:32

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 15:33:

казано от Victoria Nikolaeva на 02.05.12, 15:21:

Сурови ли да са или печени?

За предпочитане е да са сурови,но ако ти харесват повече печени яж ги печени,но си ги купувай сурови и си ги печи,защото обърнах онзи ден внимание на печени ядки от магазина и пишеше : Брашно,сол .. така че не е за предпочитане.Или пък може да ги избираш такива без сол и брашно ако те мързи да си ги печеш ;)

02.05.12
16:53

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 15:44:

казано от Мари А. на 02.05.12, 15:34:

Общо взето да ти кажа ям това, което ми се яде. Много обичам салати и таратор. Това ме засища - не усещам никакъв глад. Лишавам се от газирано, сладко, тестени изделия и мазни дреболии. Имам гастрит и това, което ям е единственото нещо, от което не се свивам от болки. Права си, че мога да си вреда и аз съм на същото мнение, но уви каквото и да хапна ми се подува корема и ме боли. Ако знаеш какво може да яде човек в такова положение, моля те кажи, защото и аз мисля, че само салатите и тези храни, които изброих са вредни като метод за отслабване. :)

Това, което знам за гастрита, е че не трябва да консумираш пържени, пушени, пикантни/с подправки храни. Много сладките храни и дори сурови зеленчуци и плодове, съдържащи по-големи количества целулоза. Можеш да си приготвяш храната на пара, чрез печене или варене. И това включва повече видове зеленчуци, от месата пилешко и риба най-добре т.е приготвени по такъв начин не би трябвало да ти дразнят стомашната лигавица. Това най-общо казано, обаче. Още повече, че гастритът не е един единствен вид и трябва да се определи индивидуално какво ще е най-добре като хранене за теб. Аз не съм лекар все пак, затова ако не си го направила до сега е добре да се обърнеш към специалист. Казвам просто, че в по-дългосрочен план храненето предимно с кисело мляко, краставица и някоя друга салатка не е добра идея. :)

02.05.12
16:59

казано от Kiki Vasileva на 02.05.12, 15:44:

Имам гастрит и това, което ям е единственото нещо, от което не се свивам от болки. Права си, че мога да си вреда и аз съм на същото мнение, но уви каквото и да хапна ми се подува корема и ме боли. Ако знаеш какво може да яде човек в такова положение, моля те кажи, защото и аз мисля, че само салатите и тези храни, които изброих са вредни като метод за отслабване. :)

Аз също имам гастрит,но корема не ме е болял от 5 месеца.След като си подобрих храненето не съм получава оплаквания.И на мен ми се подуваше корема дори и 1 хапка да изям... като балон.. доста неприятно.Но салатите и млякото не са единствените храни,които можеш да ядеш ;) Аз преди се тъпчех с пържени картофи до припадък,ходих по лекари и те ми казваха спри с пържените картофи бе дете,а аз бях до такава степен пристрастена към тях че не си давах сметка какво си причинявам.Слава богу това отмина ;) Та стига съм мърморила искам просто да кажа че изградиш ли си един балансиран,здравословен режим всичко се нареджда - храната трябва да бъде твоето лекарство ;) Желая ти успех ;)

21.05.12
21:07

Не смятам че салатите са лош вариант, защото от салата до салата има голяма разлика. Ако салата например е с повечко морски дарове, пилешко печено, яйце ще си набавиш нужните ти белтъчини, а ако има и източници на полезни мазнини като авокадо, лъжица зехтин и т.н. си бомба. Съвета със суровите ядки от съфорумците е много полезен, довери им се. Също така не забраявай въглехидратите. Добавяй кинуа, елда и такива вкусотийки за още по-добри резултати и пълно елиминиране на глада.

Така или иначе след време ще ти омръзне и внимавай тогава какво ще правиш, защото ако изведнъж се върнеш към предишното си хранене ще възстановиш килограмите си, че и отгоре.

Успех и не забравяй да пиеш мноооого вода :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1