02.05.12
15:13
Здравейте,на 30 г. съм и имам изоставащи ръце 37см при ръст 180см ,85кг четох разни статии и преработих една програма за тях , ще се радвам да чуя мнения относно нея :
Ден 1/Неделя/:
Клек 2х10
Повдигане от лег 3х5-6
Повдигане от полулег 2х6
За бицепс: прав с щанга(с хват за предмишница) 2х6
За бицепс: прав с щанга 1х4-6(тежест на макс.)
Кофички 1х6 (на макс.бавно)
Набиране зад врат 1х8-10
ОБЩО СЕРИИ:12
Ден 2/сряда/:
Мъртва тяга 3х10
Чукове с щанга 2х6-8
Набиране тесен хват 3х6-8
Рамени преси 3х6-8
ОБЩО СЕРИИ:11
Ден 3/събота/:
Клек 2х10
Набиране широк хват 2х5-6
Вдигане от лег тесен хват 3х6-8
Френско с щанга 1х6
Сгъване с дъмбели(скотово) 2х6
Кофички с тежест 1х6-8
ОБЩО СЕРИИ:11
Тренирам през 2 дена.Общия брой серии са работните , примерно правя една загряваща преди всяко упражнение.Сериите са малко на брой като целя да не събарям много мускулна тъкан на тренировка, тъй като след това възстановяването го правя единствено с храна/без добавки и химии/
03.05.12
11:55
Не ми харесва тая програма нещо...Правиш упражнения за гръб във всяка тренировка. Правиш гърди и в събота и в неделя. Лесно е да ги претренираш така от една страна, от друга с толкова малко серии може да недотренираш, т.е. да не натоватраш мускулите достатъчно да растат, още повече, че с такава малкообемна трениробка лесно ще натрупаш мазнини. Раздели си тренираните мускулни групи в 3 тренировки. Например:
или
-Гърди, Бицепс, Предмишници
-Гръб, Трапец, Дълги гръбни мускули(кръста), Трицепс
-Рамо, Крака
Може да направиш един месец сплит със срещуположни мускули и суперсерии, което дава добри размери и релеф едновременно.
-Гърди, Гръб
-Рамо, Ръце
-Крака
Суперсерията е например серия лежанка, веднага последвана от серия гребане с щанга за гръб. Или сгъване за бицепс с френско. Това е една серия. Правиш 3 различни упражнения по 2-3 работни серии и си готов. Ще ползваш малко по-малки килограми и нека повторенията да са по 10. От такива серии ръцете растат много.
И не се притеснявай за храната и аз само се храня без химия и почти без добавки - пия само рибено масло, витамини и по малко глутамин. Ако тренираш събота, неделя, вторник и сряда ще имаш възможност да се възстановяваш. Важното е да има поне 72 часа почивка при тренирането на един и същ мускул. Дано да съм бил ясен. Успех!