Три поредни дни на разположение, Съвети

09.05.12
14:14

Здравейте,

Нов съм във форума, не толкова нов във фитнеса, но за пръв път ми се случва  да търся съвети из форумите. Ситуацията е такава че
възможните ми дни за тренировка са само 3 и проблема е че те са един след друг - Вторник, Сряда и Четвъртък след 18:00. През другите дни пътувам много и дори да ми остава време няма да имам достатъчно сила за ефективни тренировки.
Имайки предвид времето, с което разполагам, имам нямам за цел да постигам кой знае какви резултати, а основно да поддържам форма. Спрял съм се на тази програма и искам да чуя какво мислите ако я сбия в тези три дни а през Събота и Неделя примерно комбинирам с кардио.
Относно храненето, поддържам балансирана диета с кът на въглехидратите след 17:00.

Притеснява ме липсата на почивка в 3те дни и основно това че втората ми тренировка би била безсмислена. Ще съм благодарен на всеки който сподели мнение дали това е така и евентуално има препоръки как да процедирам.

Темата беше редактирана от Radoslav Petkov на 09.05.12 14:20.

09.05.12
14:31

Много лошо, че нямаш свободно време :S
..на твое място аз бих тренирал само  Вторник и Четвъртък, като наблегна на базовите упражнения - клек/тяга/лег (да не казвам трибой направо..)
Два дни са си  малко, но поне ще подържаш някаква форма.
Дано го измислиш ..Успех!

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 09.05.12 14:31.

09.05.12
14:34

Вариант едно:
1. Дърпане (гръб, бицепс и задно рамо)
2. Крака
3. Бутане (гърди, рамо, трицес)

Втори вариант:
1. Гръб, гърди
2. Крака
3. Рамене, ръце

Трети:
1. Гърди, трицепс
2. Гръб, бицепс
3. Рамо, крака

Тази, дето си избрал също става, обаче така се получава, че тренираш гърба след бицепса и рамото след трицепса, което може да пречи (т.е., с изтощен бицепс тренировката за гръб може да страда, тази за рамо също).

Ето и една примерна програма, за хора в твоето положение:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/weekend_training_for_the_busy_guy

П.П. Да, вариант е само два пъти седмично цялото тяло, или разделено на две части. Но щом имаш три дни, нищо не пречи да тренираш и трите.

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.05.12 14:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1