11.05.12
19:37
Тренирах 6 седмици по “Клек в 20 повторения”, от 2 седмици съм по 4 дневен сплит за отделните групи, но някак си ми липсва всяка тренировка да правя тежките базови упражнения (клек, лег, тяга..), а и винаги съм чувствал по голям ефект от тях, и сега мисля натам да се насоча. В главата ми се върти нещо от сорта на клек/лег/набирания зад и пред врат/тяга + корем 3 пъти седмицата. Струва ли си така да се тренира 1-2-3 месеца?
Приемам и предложения за подобен тип сплит :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.05.12 19:42.
След тежък клек, тежък лег, тежки набирания(без “зад” врат!), тягата ти ще е прекрасна.
1-вата тренировка ще странна. Втората ще е тъпа. Третата ще ти е интересна. След 6 тренировки ще те кефи, а на 12 или 15тата ще си психясал достатъчно за да опиташ 1 RM на тяга в последната си серия, въпреки мускулната треска в корема, краката, задниака, раменете, гърба, трапеца, предмишниците и умората натрупвана при предишните тежки упражнения.
Не си струва. Освен ако си лишен от предишни травми, техниката ти е перфектна, имаш супер възстановяване и страхотен усет за тялото си, плюс много добър подбор и съобразителност за работната тежест, обема на тренировката и интервалите между сериите.
Ако смяташ, че изброените по-горе неща са налични - давай, ще станеш животно за отрицателно време.
Подобен тип сплит или програма “full body” има не една и две.
5х5 е стандартна, включително и в сплит вариант. Добра отправна точка е.
Можеш да се възползваш от темата http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Можеш да погледнеш и в t-nation за Method 25 на Chad Waterbury, ако ти се експериментира. Простичко е, не ти поставя някакви ограничения, така че.. ти си избираш. :)