12.05.12
11:06
Имам няколко въпроса за програмата ” http://www.bb-team.org/workout/3353_fevruarski-tsikal-za-poddarzhane-na-visoka-sportna-forma ” .
1. В нея пише, че ” Тренировъчните дни “4, 5 и 6” се изпълняват с трениране до технически отказ. ” , а в горепосочената седмица 1 пише, че Тренировъчен ден 4 се изпълнява до физически отказ - “Ден пети - тренировка (4В)”
2. Във фитнеса, в който тренирам няма пружини или ластици за лицеви опори. Та се чудя как да станат нещата. Дали когато тренирам до технически отказ да тренирам лицеви опори без тежест или с малка, а когато до физически да слагам на гърба си максимални тежести за да достигна физическия отказ ?
3. Какво означава ” Последователност: I сет (1+2+3), II сет (4 и 5), III сет (6, 7 и 8). “
4. Набиранията в ден 6-и са 3 варианта нали ? Ако са три и мога ли на първият вариант (широк надхват) да правя с допълнителна тежест ? Не разбрах много от ден 6-и, така, че ако някой ми обясни с по - прости думи ще съм му благодарен.
5. Минутите на почивка в каква вариация трябва да са ?
Ще съм благодарен ако се отзовете.
1. Технически - когато започнеш да влошаваш техниката си.
Физически - когато не можеш да довършиш повторението.
2. Не е като да имаш голям избор.
3. Правиш първата серия от 1-вото упражнение, след това 1-вата от второто, след това 1-вата от третото.
Повтаряш три пъти(толкова е броят на сериите и на 3-те упражнения), минаваш към set II - 1-ва серия от 4-то упр. 1-ва от 5-то...и т.н.
Поне аз така го разбирам.
3. Набиранията - по-скоро избираш един вариантите, като в дните с тежък лег правиш смесен хват, а в дните с приоритет за набиранията - под или надхват. (аз бих избрал подхват).
Ако е тежък лег - леки набирания - смесен хват(едната ръка е подхват, а другата надхват) без допълнителна тежест и в повече повторения
Ако е ден за тежки набирания - лек лег в повече повторения(общ обем) и набирания в подхват или надхват с допълнително утежнение.
Схемата е за месец февруари, закъснял си :P
Мнението беше редактирано от 6th на 13.05.12 18:46.
Е мерси, че отговори но нищо съществено не добави..
Аз също мисля така за сетовете, но нека някой, който наистина знае да уточни. При първият въпрос ставаше на въпрос, че има грешка при самото писане на програма, първо е написано в ден четвърти да се прави физически отказ, а после в ден четвърти да не се прави никога физически отказ. Е какво правим ?
За ластиците и лицевите нека някой сподели..
Нали пише, че ако има някой проблеми с програмите да пише в форума и ще ги обсъдим, къде са треньорите ?
Моля да ми отговорите на горепосочените въпроси, ако съм задал неясно въпросите споделете и ще поправя грешката си !
П.С. Това, че пише Февруарски цикъл, не означава, че се изпълнява през Февруари (giggle).
Мнението беше редактирано от Acework на 13.05.12 19:24.
Никой ли не разбира :D ? Защо тогава програма, която има неточности я има в сайта ?
Много дълъг пост щеше да стане като лично съобщение и надали щеше да прочете това, което съм написал. Затова реших да попитам вас. Разчитайки някой друг да е тренирал по програмата и да има опит.
Попитах автора (aka Владимир Недков ) на въпросната програма, за да помогне, но така и не получих отговор. В понеделник я почвам, ако някой, който е тренирал по нея, знае как да ми отговори на въпросите на първият пост нека го направи.
30.06.12
11:54
Подмини я тази “програма”, най-малкото, защото от утре е юли.
П.С. Това, че пише Февруарски цикъл, не означава, че се изпълнява през Февруари (giggle).
30.06.12
12:51
казано от Иван Йорданов на 30.06.12, 12:37:
Вярно ли не означава т’ва, не знаех, благодаря че ме озари с проницателността си (wave) Още ли си блъскаш главата с тази “програма” (giggle)