Country hopper's log

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.09.12
23:06

Тъй като храната е безобразна отбелязвам активност с малко танци. Не много добро качество на видеото, но поне е в цял ръст този път. :)

28.09.12
09:43

Последни дни в Рио и много емоции. Не мога да спя нещо. Днес ме изпращаха.

Щастие, рев, saudades и тотално нежелание да си ходя към Европа. Днес разбрах, че в понеделник съм в Стокхолм за около 2 месеца с регулирана храна и движение. А дотогава:
1. Среща с Исус
2. Нечовешко количество танци в следващия ден и половина – по пътища, площади, клубове – без значение
3. Всичкото асаи, до което мога да се докопам

Ей така се чувствам

29.09.12
18:40

След един невероятен месец, милион незабравими моменти, много танци - ето ме и мен към самолета за Европа.

Рио беше едно от най-правилните решения, които съм взимала (sun). Беше неветоятно красиво преживяване. Даде ми даде много. Преоткрих колко ме изпълват танците и колко щастлива ме правят. Друг човек съм; дишам различно. Преоткрих как топлите хора ме зареждат с енергия и позитивизъм. Започвам да уча бразилски португалски – интуитивно знам, че доста скоро ще ми портябва.

В Рио:
1. Много движение; значителен прогрес в танците. За капоейра нямаше време.
2. Храната последните две седмици се превърна в тотален фарс, който не си струва да споменавам. Фруктозата е наркотик :D Успях да се поокръгля.

Сега ми предстои период на загуба на мазнини и леко повишаване на ММ при ограничен прием на месо, млечни, глутен и преработаци. Целта не идва в резултат на суетност (някак с годините със ме научила да се чувствам добре и уверена без значение от моментната ми форма), а за да мога да танцувам по-добре. Досега такава цел не съм имала още по-малко с горните ограничения, така че карам много насляпо. Сигурно ще ми отнеме към седмица да се обурудвам с блендър, да приготвя всичко необходимо и да вляза в режим. После още поне месец и нещо, докато открия какво работи.

Движението (като си намеря фитнес) ще се изразява в рехабилитационните ми тренировки с тежести, йога и някакви танци (ако си намеря samba de gafieira в Стокхолм, което силно ме съмнява - ОК, иначе pole acrobatics и каквото открия при липсата на зук ;( ). Отделно ще обърна внимание на упражнения със собствено тего -кофи, лицеви, планкове, ще се науча да се набирам. Плюс по много много тежки напади за бразилко дупе.

След 2-3 дни ще сложа закръгленички снимки – а ла Раждането на Венера и мерки. Следваканционно и пухкаво :) До два-три месеца се надявам на някаква разлика, но не бързам особено.

А, да - приемам съвети :)

Мнението беше редактирано от Phoebe на 24.12.12 00:31.

29.09.12
19:23

А докоато кача фитнес снимки като хората, една от личния архив “снимки на деня”, която показва някаква (без)форма(ие). Ръцете са доста проблемна зона.

Мнението беше редактирано от Phoebe на 24.12.12 00:37.

02.10.12
23:24

Равносметката, драги зрители, е че се занесах към Рио на 53.5 кила и първите ми две мерения в Стокхолм след самолетни хранения и летищни премеждия показаха между 56 и 57 :D Ще изчакам 1 - 1.5 седмици да видя колко от тях ще паднат след изключването на боклуците  и ще рапортувам стартово положение. Иначе съм подута и ми е тежко, естествено. Интересното е, че ми се въртят дрехите, падат ми панталоните. Странно.

Храна - импровизирана

Водорасли, мсм, пробиотик
8:00 - 3 сл тахан, 3 сушени смокини
12:00 - Салата с доста киноа и авокадо, зехтин
15:30 - Два пръста кафе с мляко (огладнях, представете си, след огромния обяд), после размислих и замина в мивката
17:00 - Тренировка
19:20 - японска круша
19:40 - 3 варени яйца, салата, зехтин, шепа ядки

1.5л вода, чай

Много закуска, много обяд. Абе много. чудя се с какво (сладко) да си комбинирам тахана сутрин, така че да отговаря на целите ми. Идеи?

А, да, това ми е официално последното кафе до следващата почивка в Рио. Т.е. така като гледам поне до Април 2013 :) Шведската култура има много специална връзка с кафето. Всички се наливат по излкючително много със силно кафе, та кани от същото се мандахерцат свободно под път и над път в офиса. По този повод трябва да се вземат мигновени и драстични мерки :)))

Ще си взема конопен протеин тази седмица. Ще си поръчвам двойка пудовки 16-ки (sun)

Мнението беше редактирано от Phoebe на 02.10.12 23:25.

03.10.12
20:36

Хранене:

От днес съм горда притежателка на блендър и кухненско кантарче. Бавно и славно съм в процес на някакво съставяне на меню. Не знам аз и меню колко ще се вържем и колко бързо ще си дотегнем, ама викам да пробваме. Явно ще е РБД. Явно ще ми е огромно усилие да си набавя 92гр протеин на ден.

Междувременно днес:

8:00 – 3сл тахан, 3 сушени смокини
0.6л – чай от ройбос, 1.5л вода
12:00 – 8 х вегетарианско суши, малка салата с нахут, мисо супа
0.6л – чай от ройбос, 1.5л вода
17:15 – японска круша, микс сурови ядки и сушени плодове (dull)
19:00 – 2 варени яица, 3 маслини, 1 червена чушка

Към 14:00 - 15:00 мноооого ми се доспива. Имам нужда от нещо (въглехидратно?) да ме събуди. Към 17:00 съм освирепяла от глад и съотвенто си взимам нещо от магазина. След тренировка е ОК, но иначе май не-много. Та се замслям какво събуждащо и безобидно да си нося за следобедна закуска.

Тренировка нямаше. Бях се подготвила но дупето болииии та се не трае от нападиде вчера 3х12 на 30кг. Който не е пипал тежко от месец и половина сега се движи много бавно и славно.

03.10.12
23:45

Интересен дневник, интересно ежедневие! Поздравление за всичко постигнато до тук, с пожелание за още милиони успехи :)
Гледам вече два дни клипчетата от танците ти :) много хубав танц, движенията са все едно летиш :) би ли разказала нещо повече за тях.

05.10.12
00:43

казано от steli на 03.10.12, 23:45:

много хубав танц, движенията са все едно летиш :) би ли разказала нещо повече за тях.

Привет (sun)

Радвам се, че ти допада танцът :) Иначе този танц е любовта на живота ми (sun) Голямото ми желание е да задобрея достатъчно в техниката, за да мога да се съсредоточа върху изразяването :) Танцът се казва зук. Еволюира от танца ламбада с музика зук от френските антилски острови Гуадалупе и Мартиника (афро-френска музика). Това на клиповете ми е зук в Рио стил (има доста разновидности).

В танца ме привличат: 1. Концепцията за контакт и нивото на комуникация между партньорите; 2. версатилността.

За разлика от салса и ко. танци в зук комуникираш с цялото си тяло. Трябва да развиеш чуствителността дотолкова, че да рзпознаеш какво иска партньорът/ката от докосване с кутре по избрана част от тялото ти. Танцът може да бъде много страстен, много красив, или по много и от двете. Може да танцуваш с мъж, жена, с 1 или 2-ма+ наведнъж, да се редувате кой да води. Доста либерален танц. Няма 2 двойки, които танцуват еднакво.

В деншно време зук може да се танцува на всякаква музика, на която и се добави бийт зук – от Риана, Адел, балади, rnb, hip hop,, таркан, етно... Стига готин познат DJ да ти направи ремикс на желаната песен. Това позволява разнообразие на звученето и чувството (за разлика от самба, салса, бачата).

Единственият проблем е, че не е особено популярен танц по цял свят и в доста случаи не можеш да си го намериш. Примерно в Стокхолм сега трябва да танцувам някакво подобие. Once you go zouk there’s no turning back.

За десерт едно клипче на испанските ми професори, които танцуват стила от Майорка - Mzouk (inlove) Това е една от най секи жените, които съм виждала. Без да е слаба, оформена или каквото и да е. Просто заради невероятното излъчване и движения (nlove4)

05.10.12
11:26

казано от Phoebe на 03.10.12, 20:36:

Явно ще ми е огромно усилие да си набавя 92гр протеин на ден.

Защо са ти точно 92 грама протеин? :)

05.10.12
23:56

казано от Маргарита Манева на 05.10.12, 11:26:

казано от Phoebe на 03.10.12, 20:36:

Явно ще ми е огромно усилие да си набавя 92гр протеин на ден.

Защо са ти точно 92 грама протеин? :)

Нали от понеделник ще се слагам на някакъв режим, та се разчетох във форума и за РБД препоръчват минимум 1.7гр протеин на кг телесо тегло. Аз май няма да я докарам до толкова протеин, но ще изпробвам варианти и ще видя какво ще излезе.

08.10.12
23:08

1-ви ден режимно :)

Храна:
7:00 - зеленчуков шейк с чия, 2 варени яйца, водорасли, мсм, пробиотик, житняк
8:10 - 8:50 - тренировка
9:00 - 30гр конопен протеин с 100мл оризово мляко
12:30 - 100гр леща с лимон, салата от броколи, спанак, зехтин и щипка ленено семе
15:30 - малко авокадо
17:45 - 18:15 - кардио
18:25 - 30гр конопен протеин с 100мл оризово мляко
20:00 - 2 варени яйца, салата 1х (цвекло, червена чушка, маруля) и 2 домата, зехтин

Без зленчуците и лененото к1289: м64 в105 п77

Движение - сутринта тежко, кардиото суингове с 12кг дъмбел, лицеви, ривърс крънчес; накрая се поглезОтих с малко Алвин тип комплекси да си припомня какво са.

Като цяло все още лежерничко движението но утре повече

10.10.12
21:19

Абе нещо хич ме няма на режим мен. В момента в който реша да огранича калории и да тегля и меря започвам да прекалявам. Мисля да си следя само протеина и от другото да си ям каквото ми се яде с въглехидрати по възможност концентрирани до след следобедната тренировка. Тренирам си иначе, чакам си пудовките. Това hip thrusts без дунапрен на щангата е рецепта за изтезание.

Едно такова “равно” ми е в момента. Нула вълнение. Прекалено спокойствие (по-скоро плоско отколкото липса на стрес).

Чета Mother daughter wisdom на Christiane Northrup. Like. Неща, които преди доста време е трябвало да покрия.

Мнението беше редактирано от Phoebe на 23.12.12 23:16.

11.10.12
09:30

казано от Phoebe на 10.10.12, 21:19:

Животът ми е малко на кръстопът. Не съм сигурна дали съм щастлива. С човека, с държавата. Едно такова “равно” ми е в момента. Нула вълнение. Прекалено спокойствие (по-скоро плоско отколкото липса на стрес). Не откривам границата между “това е прищявка и не си заслужава” и “правя компромис със себе си”.

Мисля, че състоянието ти в момента е нармално и е продиктувано от рязката промяна в обстановката. И на мен винаги ми е било така, когато се върна от място, което предизвиква по-положителни емоции у мен отколкото мястото ми на постоянно пребиваване, отнема ми доста време да се ре-адаприрам. Това обаче не означава, че трябва да чакаш да ти мине. Винаги трябва да използваш възможностите да бъдеш по-щастлива, ако ти се предоставят такива. А колкото до човека - ако без него ти е по-добре отколкото с него, или ти е “равно”, както казваш, значи има нещо сбъркано.
Обикновено след известен период на подобно чудене, решението на проблема само те удря директно през лицето, усещането за “равно” и за това, че нещо е на ръба да се случи или за предстояща буря, означава, че всичко е вече задействано и така или иначе ще се случи. Промяната често се оказва нещо положително, колкото и страшно да ни се струва да се разделим за известно време със спокойствието и апатията си. (sun)

02.11.12
16:07

казано от Маргарита Манева на 11.10.12, 09:30:

Обикновено след известен период на подобно чудене, решението на проблема само те удря директно през лицето, усещането за “равно” и за това, че нещо е на ръба да се случи или за предстояща буря, означава, че всичко е вече задействано и така или иначе ще се случи. Промяната често се оказва нещо положително, колкото и страшно да ни се струва да се разделим за известно време със спокойствието и апатията си. (sun)

Малко ъпдейтс от мен. В деня в който Марги написа горното, една възможност за нова работа сама се “изтърси” пред мен.

Като цяло успях да си направя ежедневието доста интересно :) Обаче е и доста шашаво, защото си деля седмицата между 3-4 държави обикновено. Организационно не е оптимално. А и откъм митници и граничен контрол също не е оптимално да се рзхождаш с една камара храна в ръчния багаж.

Но пък започна да ми се възвръща желанието да направя нещо за себе си :) . Непукизмът успя да остави след себе си доста пух (мазничко) и обострен псориазис. Не ми е ясна схемата какво/как ще ям по хотели и самолети но поне “вкъщи” мога да се опитам да ям чисто. И ще си търся хотели с джим, това е.

Та планът за идната седмица (който допреди 30 мин изглеждаше различно, вече) е: Стокхолм х 3 (дни), Лондон х 2, Хановер х 1или 2. Стягам ядки, банани и сушени смокини. Може някакъв протеин. Приемам и предложения за “неподозрително” изглеждащи храни и прахове :)

13.11.12
10:42

Тренирах! А честито ми!

Пристигнаха ми пудовките (2х14) но така съм излязла от форма, че голям зор видях, докато си ги замъкна до вкъщи...

Мудна тренировка, но тренировка! Преди 12кг ми бяха като перце а сега – егаси зора на 14. Краднах си youtube канала, от който тренира  Diddilina.
http://www.youtube.com/watch?v=aJ08kRQasJ4&feature=g-hist
Замених пуш пресата с high pull, че ми тежешееее. На някои упражнения – като ренегадско на 14кг, примерно, повторенията са много смешни и под 5 на ръка, but, oh well.

От време оно като се насиля сутрин да тичам бързо и сега с интервалите се прозявам нон-стоп по време на супер изморителни тренировки. Способна съм след една такава да заспя като бебе. Някои има ли идея защо така се получава? Кръвно налягане или?

Храната ще си я напиша, за да се освестя:

9:30 Лате, сандвич със сирене (puke)
13:00 Салата – зеленчук, авокадо, 2 яйца, зехтин
19:00 Киноа с лимон и кокосово масло

13.11.12
20:17

казано от Phoebe на 13.11.12, 10:42:

От време оно като се насиля сутрин да тичам бързо и сега с интервалите се прозявам нон-стоп по време на супер изморителни тренировки. Способна съм след една такава да заспя като бебе. Някои има ли идея защо така се получава? Кръвно налягане или?

На мен също ми се е случвало. Преди време ми бяха казали, че човек се прозява и когато не му достига въздух. Нещо с дишането по време на тренировка?

14.11.12
00:35

казано от Puma на 13.11.12, 20:17:

На мен също ми се е случвало. Преди време ми бяха казали, че човек се прозява и когато не му достига въздух. Нещо с дишането по време на тренировка?

Не знам. Май ми се случва само рано сутрин. При тежести или хиит късно през деня нямам оплаквания. Едно време заспивах на 40:20 интервали на стадион Ботев рано сутрин. Не е като да няма въздух на открито и широко...

14.11.12
08:13

по конкретно кислород в мозъка

14.11.12
09:13

казано от diva 97 на 14.11.12, 08:13:

по конкретно кислород в мозъка

Някакви препоръки в това отношение?

14.11.12
23:08

Мина ми пред погледа фразата “хранене според кръвната група” и, тъй като не съм образована по темата, буквално отворих първия ми попаднал линк с нагласата “да видя каква нова глупост са измислили”. Останах меко казано втрещена:

Type O’s tend to have low levels of thyroid hormone and often exhibit insufficient levels of iodine, …. This causes many side effects such as weight gain, fluid retention and fatigue.
Това ми го каза веднъж един лекар в Германия като ми прегледа изследванията и ме посъветва да ям сол с йод.

avoid wheat and dairy which can be triggers for digestive and health issues in Type O
Те както съм се убедила ми докарват псориазис, който е дълбоко свързан с храносмилане и възпаление.

avoid caffeine and alcohol. Caffeine can be particularly harmful because of its tendency to raise adrenaline and noradrenaline, which are already high for Type O’s.
Кафето, колкото и да го обичам ми действа ама супер зле – като киселинност, на кожата, на псориазиса, на водния баланс.

Брех, чак не вярвам, че толкова неща улучиха.

Мнението беше редактирано от Phoebe на 14.11.12 23:09.

18.10.14
17:45

Мнението беше редактирано от Jani на 18.10.14 17:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1