Колебания относно програма.

22.05.12
12:16

Здравейте бодибилдъри :) искам съвет от опитните в този спорт за колебанието ми между програма 5по5 или тридневен сплит.Малко за мен: на 17 години съм,тежа 62кг и 169 см с известен спортен опит(тренирал съм футбол,тенис на маса и лостове най-вече).Целите ми са да кача поне 4-5 килограма(колкото се може по-чисто) за по-кратко време (5-6 месеца).Та относно проблема ми(колебаенето)искам вие да ми препоръчате и по възможност да се обосновете защо така мислите, кое е по добро програмата 5по5 или тридневен сплит.До сега не съм използвал добавки и не мисля да използвам.Благодаря предварително :)

22.05.12
17:57

Явно е, че спортуваш, но не виждам да си писал, че имаш стаж във фитнеса. Ако нямаш такъв, по- добре направи кръгова тренировка за няколко месеца и след това се ориентирай към 5х5 или сплит. Ако държиш да е задължително една от двете, аз бих предпочел сплита. До сега не съм правил 5х5, но съм убеден, че действа размазващо на нервната система. Комбинация от начинаещ фитнес ентусиаст и 5х5 мисля, че е изключително опасна и може да ти докара сериозни травми, тъй като първо - ти едва ли знаеш как да тренираш правилно и второ - мускулите ти не свикнали с прекалено голямо натоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1