23.05.12
22:09
Така здравейте. На 16 години съм скоро ще правя 17. Искам да попитам дали на тази възраст мога да науча така наречения мъжки шпагат също така и женския шпагат може ли да стане това на тази възраст и ако да може ли да ми дадете определени опражнения :) Мерси предварително :)
23.05.12
22:14
Разбира се,че можеш няма значение от възраста,всичко опира до мотивация правилно изпълнение загрявка преди това,техника това е доста комплексно бъди внимателен :P най-готиният шпагат,който съм виждал беше от жан клод ван дам в kickboxer първата част може да го гледаш :P
23.05.12
22:26
То ако ставаше толкова лесно от първия път всички щяхме да сме гимнастици.Иска много тренировки и да преодолееш така наречената “бариера на болката”.Ако не успееш - забрави да го научиш.
24.05.12
22:09
А може ли да ми дадете някакви упражнения за усъвършенстване зада мога да се науча. И да знам че не става лесно и знам че боли много нали се опитвам ;х
24.05.12
22:17
еми започни от обикновените упражнения за разтягане , примерно слагаш крака си на 1 метър височина в изпънато положение и се навеждаш максимално на долу като не сгъваш в коляното
24.05.12
22:48
Това го правя на височина около 120см.
Разбира се че може , аз в момента съм на 17 и ги правя шпагатите :) Отиваш на стадион или парк , преди да почнеш да тичаш загрей хубаво , потичай 20 тина минути и после започни щпагатите в началото е доста трудно и боли но след това ще видиш , колко е по лесно .Схемата е следната примерно заставаш в положение мъжки щпагат пръстите на краката ти сочат на горе изцяло на пети си , и започваш да пружинираш примерно 4-5 интервала и задържаш максимално , след това отново , най-хубаво е след известно време и някой приятел да ти помага , като ти натиска таза на долу или ти издърва единия крак с цел да пуснеш по надоло .Знай едно трябва да си се отпуснал на 100% без да се стягаш иначе нищо няма да стане :)
Мнението беше редактирано от Слай на 25.05.12 02:21.