Книжката я очаквам да дойде на 20ти. Нямам търпение вече да я помириша (и прочета)! Ще разбереш, Рали, когато я получа (sun)
Събота 07.07.12
Снощи едва изчаках да стане 22:00 и си легнах, бях абсолютно скапана. Имам мускулна треска по-специално от гръбните преси, отделно имам чувството, че ако сега си легна пак ще заспя :D Няма да тренирам днес, малко ми е странно, тъй като почивах в сряда, ама тялото ми си знае най-добре.
7:30 - кафе
9:00 - 3сл овесени ядки с 200гр к. мляко
13:00 - паста гуакамоле (с авокадо, кисело мляко и домати) може пък да стане нещо вкусно
17:00 -
20:00 -
Рамото иска да го водя на кинезитерапевт, ми се струва.
Неделя 08.07.12
7:30 - кафе
8:00 - 10К,
4 кръга:
р. гребане със собствено тегло и редуване на ръцете - 20,20,20,20
ж. лицеви - 15,15,15,15
all your ab crunch - 15,15,16,16
гръбни - 20,20,20,20
11:30 - събрах семейството на закуска...брънч, извинете :D Беше толкова приятно...точно тези моменти ще ми липсват най-много...
Опекох нещо като сладкиш с банани, котидж и доста какао. Оказа се обаче, че медът, който сложих, е крайно недостатъчен. Та сладкото беше само лекичко загатнато :D Мойте си го поръсиха с пудра захар, аз си го ядох с канела. По-нататък ще подобрявам рецептата, това си беше експеримент, тъй че не помня нищо кое колко слагах. Иначе идеята я взех от Сузана http://www.bodyrock.tv/2010/11/25/banana-nut-cake-recipe/
16:00 - 2 варени яйца, салата
20:00 - 2 кюфтета
Мнението беше редактирано от Ellie San на 08.07.12 22:58.
Понеделник 09.07.12
Реших да поекспериментирам с това какво, колко и дали изобщо ям преди да тичам и да видя кое как ми влияе. Днес тичах на гладно, без кафе и ми беше доста трудно и мудно. Утре ще пия кафе преди да изляза, да видим тогава.
9:00 - 7К - едва едва
12мин 50/10
р. гребане
ж. лицеви
all your ab crunch
гръбни
Днес реших традиционните ми упражнения да ги вкарам в интервали. Занапред ще ги правя така, защото иначе много се разтакавам и не давам всичко от себе си.
11:30 - парче от банановото нещо с чаша кафе
15:00 - зелена салата с тиквички, чери домати, слънчогледови семки и лимон. Опитах и някакъв много вкусен шоколадов вегански пай/сладкиш, който мисля да го изкопирам и да се пробвам да направя нещо подобно.
20:00 - пилешка пържола, салата
Мнението беше редактирано от Ellie San на 09.07.12 17:13.
Добър вечер :)
не съм писала тия дни, но всичко при мен върви чудесно. Сега стягам багажа, защото утре заминаваме за “Спортпалас”! Нямам търпение! Не вярвам докато съм там да пиша много в дневника, но знае ли човек...
Ще пускам от време на време по някоя снимка :)
Ето ме и мен :) Добър вечер!
Аз съм все още на море. Тук е прекрасно, страшно красиво и спокойно. Страшен кеф!
Тренирам пълноценно – сутрин по изгрев слънце тичам на стадиона или на плажа (все някъде между 5км и 8км), следобед тренирам във фитнеса (един ден горната част на тялото, на другия - долната), понякога правя и body conditioning с гимнастичките, даже плувам, ама само в басейна. И не прекалявам, днес почивах, имам и приятна мускулна треска. Рамото се обажда, ама няма какво да го правя.
Храната е хубава - наблягам на прясната риба и миди (посетихме Мидената ферма в Дълбока) - не е да не си угаждам :D Направо си се разглезвам, ама така и така ще се върна в София след накой друг ден, така че си позволявам и не ми пука особено :D
През останалото време не скучаем – постоянно разузнаваме Черноморието, ходим нагоре надолу в търсене на райски кътчета и спиращи дъха гледки - отидохме до р. Камчия, плажовете Фичоза, Черноморец, Ракитник, и няколко други още които не знам как се казват, н. Калиакра. Все едно никога не съм ходила на море, направо е върха!
Ей сега ще кача и малко снимки :)
другите снимки не щат да се качат, много са големи...може би утре ще ги кача. Лека нощ :)
Здравейте :)
Вече съм в София.Прибрахме се вчера, защото нямахме никаква вода последните два дни поради някаква авария. Положението взе да става много неприятно, затова запалихме колата и се прибрахме, за да се изкъпем :D Но като изключим края, почивката беше върха!
Веднага започвам да вписвам хранене и тренировки както си му е реда :)
Петък 20.07.2012
7:30 - 10К - такъв кеф ми беше, не е истина :D Влагата на морето много ме мореше, а тук е по-хладно и сухо (и мръсно).
12мин 50/10
р. гребане
ж. лицеви
коленогушкане
гръбни
10:00 - закуска с наличната част от семейството – опекох френски бриош (като козунак, ама не съвсем). От снощи е втасвал, получи се много добре, като изключим факта, че кака ви Елена нещо я е стах от захарта :D Все внимавам, да не стане сладко, а накрая сладкото даже не се усеща.
Мерси, Нейтън...следващият път ще го направя малко сладичък, а мисля и да го опека в една друга форма. Ще стане чуден :)
...
Продължението за днес:
14:00 - 1 варено яйце, салата от айсберг с тиквено семе
16:30 - половин кофичка мляко с няколко какаови зърна
20:00 - другата част от млякото с още какао на зърна - не беше това идеята, ама айде...
Започвам полека-лека да стягам багажа за Швейцария...да си призная, малко ми е криво, че заминавам, ама кво да се прави...
Минекова, никакво стагяне на багажа,докато не се видим!Не ви пускам...иначе поздравления за сладкиша,Джулия Чайлд си има вече достоен заместник.
Събота 21.07.2012
тренировка - няма
задачки - в изобилие, да се чудиш от къде извират
10:00 - 2сл овесени ядки, какаови зърна, кисело мляко
14:00 - салата от айсберг с тиквено семе
21:00 – салата от домати, краставици и лук удавена в зехтин, някакъв италиански салам
лош ден...
лека нощ
Неделя 22.07.12
7:00 – 10мин крос след което ХИИТ 20/10, 8 пъти (сложих си една мадама на айпода, която ми казва гоу и стоп :D много е удобно). Имам обаче един въпрос...знам каква е разликата между интервална тренировка и по продължително кардио, но когато правя интервалната все имам чувството, че не е достатъчно, хем се опитвам да давам всичко от себе си...някой да иска да изрази мнение? Давам му микрофона веднага :)
След това:
10мин , 50/10
backward lunge kick up (left)
backward lunge kick up (right)
one arm press up (alternating)
half burpee
dynamic squats
12мин, 50/10
р. гребане със собствено тегло и с редуване (трябва да измисля някакви тежести)
ж. лицеви (вече ми е навик да заключвам лопатките :) )
коремни тип колело
гръбни
Следобед ще ми се наложи да отида до Самоков, че роднините отидоха там, а нали трябва да им кажа чао...баща ми иска да остана там за вечерта, аз обаче не съм сигурна че искам...
продължение на Неделята
страшна закуска - 200гр к. мляко с боровинки
след около 2 часа закусвах още мляко с боровинки :D
отидохме в Самоков
обядвах рибена чорба
следобед забърках един кекс с уиски, който стана много вкусен. Преди да се сетя да го снимам беше вече изяден :D
обиколка на Самоков с колело (sun)
вечерята беше много късно, към 22 седнахме - пържоли и зеленчуци на скара И (wait) пих бяло вино (сега чета една книжка, която се занимава с енологията, и май се запалих)
ще напиша по-късно за днес :)
Понеделник 23.07.12
Денят започна по-късно за мен. Наслаждавах се на сутрешното слънце и свежия въздух. Изпих 2 чаши кафе без кофеин, което ми хареса. За ужас на всички към 10 си спретнах една интервална тренировка на двора (използвах брат ми за таймер :D ). На обяд се върнахме, видях се с някои по-важни хора за мен (за съжаление не успях с всички :( ). Посетих и госпожата ми по пиано (много възрастна, но изключително адекватна жена), да си кажем довиждане. Задължена съм ѝ за всичките години труд, за това, че не ме остави въпреки недостатъчно сериозното ми отношение към пианото. Поговорих си с нея, тя ми пожела успех...беше ми толкова мъчно, че като си тръгнах си поплаках малко...тя и тя беше със сълзи в очите, добре че не се разциврих там, че щеше да е голяма драма...
И така...багажът ми е почти готов, само още не мога да реша кои точно от книгите си да взема. Искам ги всичките :D ама не може... А книгата, която съм си поръчала, на Мураками за тичането още не е дошла. Яд ме е, ама кво да се прави...по-нататък баща ми ще ми я носи, то се е видяло. Утре сутринта по някое време ще тръгнем, ще гледам преди това да потренирам. Ще бъдем на сандвичи, тъй че няма да има нищо интересно от кулинарна гледна точка :D . Отивам сега да ги направя, лека нощ :)
Здравейте мили хора :)
В момента съм в Цюрих с баща ми и брат ми, утре ще ме оставят в Люцерн където ще уча.
Вчера бяхме почти цял ден в колата, спахме в Италия. Направих една интервална тренировка в хотелската стая, наистина са страшно удобни, когато нямаш особено много време или си на път.
Днес пристигнахме към 16 часа. С брат ми направихме една дъълга разходка и вечеряхме в едно любимо мое заведение в което предлагат корейска храна.
Утре ще е интересен ден, ще пиша повече :)
Понеделник 23.07.12
А книгата, която съм си поръчала, на Мураками за тичането още не е дошла. :)
каква е тази книга?
Казва се “What I talk about when I talk about running„, май я няма преведена на български, не съм сигурна. Това всъщност са мемоарите на Мураками, той е бил голям маратонец. Аз хабер си нямах от неговият житейски път, докато Рали (Kiko San) не ме открехна :)
Мнението беше редактирано от Ellie San на 25.07.12 22:58.
Четвъртък 26.07.12
Добър вечер!
В момента пиша от стаята ми в кампуса. Имам и съквартирантка - мексиканка :D Мисля, че е готина, казва се Карла. Аз си мислех, че аз съм взела много багаж, а като гледам другите се оказва точно обратното. Тя и Карла малко се е разпростряла, ще трябва да си извоювам още малко място...
Като изключим тези университетски неща, е на такова място искам да живея. Тук е безумно красиво - от едната страна е езерото Люцерн, от другата са едни страшни зъбери, планини. Много е спокойно, чуват се само хлопатарите на кравите и козите, които пасат наоколо. Има много ферми в които продават цветя, мляко и яйца на самообслужване - демек взимаш си каквото решиш и пускаш в една кутия определената сума. Няма продавачи, няма нищо - всичко на доверие. Има също и две, три Biogärtnereien (био градинки) от които също може да си купиш радости разни. Жалко, че не мога да готвя тук...
А иначе нямам търпение утре да изляза да тичам!
Хайде лека нощ, пък дали ще се спи-не знам, тука ще изпукаме от жега...
Успешно и приятно следване в Люцерн! Дано да си случила и на съквартирантка, ама мексиканците са супер готини по принцип :) И на мен ми направиха впечатление навремето кутиите за самозаплащане на цветя, немците викат Zahlen macht Freu(n)de хаха А млечните имат даже и фризер с мляко на само-обслужване. То и хората са коректни, ама не че не стават фалове де. Приятно интегриране в швейцарско! Мигрос определено го прави такова. Може да минеш някой път и до Фрайбург :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.07.12 04:21.
Благодаря, Рали :)
Пускам три бързи снимки от около кампуса, нямам време да пиша сега
Добър вечер на всички :)
Още е първи август, а аз се чувствам се едно съм тук от седмици :D Запознах се със страшно много нови хора от къде ли не - Португалия, Русия, Беларус, Зимбабве, Индия, САЩ, Китай, Япония, Корея, Малайзия, Индонезия. Страхотно е! Толкова много различни култури на едно място...постоянно научаваш нови неща! Та така...ние сме една групичка от 15 човека, почти всички сме от различни места по света!
Днес имахме корейска вечеря - корейците сготвиха за нас в ученическата кухня, aз разбира се, им помагах. Готиното е, че в това училище повечето хора готвят, нали се учи кулинария. Днес един колега ме учеше на техника на рязане, леле, какви умения имат тия хора...
От както съм тук правя все неща които обичам - научавам нови неща за готвенето, заобиколена съм от азиатци (това ми е страст помеждудругото), около мен какви ли не езици, с една колежка(която е страшна сладкарка) ще правим торта за рождения ден на съквартирантката ми, намерих си група за тичане - мисля, че не мога и да искам повече от това. Наистина съм голяма късметлийка, че съм тук.
Друго интересно нещо е, че имаме ресторант в унито, който изцяло се управлява от ученици - миналия вторник сервирах там, като за първи път беше окей, ноо доста сме далече от перфектното обслужване, което трябва да постигнем. Fine dinning experience - не знам как точно да го преведа...Много е пипкава работата, но ми харесва да изпипвам всичко до самите детайли. До края на семестъра обслужването трябва да е на ниво :)
А иначе споменах за тичането - обикновено то се случва сутрин преди закуска, което ще рече 5:30 сутринта. Има една дъълга улица край езерото на която тичам. 4км и се стига до едно градче в което има стадион на който си правя интервалите. Вече се справям по-добре с тях. През седмицата съм сама, но събота и неделя съм с групичката и е много забавно. Аз обаче, да се похваля, съм най-издръжлива и с тях много не мога да се изморя като хората.
Ще си лягам сега, ще пиша отново когато мога :)
Лека нощ
Ели, толкова много се радвам за теб!!!!Явно си попаднала на правилното място....звучи като сбъдната приказка.Благодаря ти,че пишеш и ни правиш съпричастни с това, което преживяваш!
Здравейте!
От много време не съм писала, но ето ме пак. За момента всичко върви много добре с ученето, за съжаление не мога да кажа същото за храненето и спорта.
Храненето има дни в които е като по учебник - балансирано и умно, точно така ми харесва, а в други дни взимам само лоши решения, изкушавам се и след това обикновено прекалявам. Лакомията си казва думата, само че съм твърдо решена да се преборя с нея, защото определено ми пречи.
За спорта - в момента преобладават кардио дейностите - бягане, колело (няма по-подходящо място от това за каране на колело, казвам ви). Времето е прекрасно, чудя се какво ще правя през зимата...освен в импровизираният фитнес на кампуса да се забия, другаде не виждам. Обмислям също да се регистрирам за Люцернския маратон края на октомври. Е няма да тичам целия маратон ама ще има 8К, които не представляват проблем.
И за край един въпрос, че трябва да ходя на френски, от някъде две седмици почти всяка нощ се будя от отвратителни крампи в прасците. Нещо не правя както трябва или какво? Благодаря предварително за евентуалният/ите отговор/и :)
Вземи си магнезиеово олио ако има откъде да си набавиш.
п.с. Разкошно местенце!! :)
Здравей!
Дай малко инфо за Люцернския маратон :) Сайт с регистрация, може би :)
Та, мисля да се присламча :)
Така, видях сайта. Мисля да запиша за полумаратона май. 15 евро такса—много изгодна в сравнение с някои немски!
Ще доведа и гърлфрендката :))
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 20.08.12 17:34.
Здравейте!
И за край един въпрос, че трябва да ходя на френски, от някъде две седмици почти всяка нощ се будя от отвратителни крампи в прасците. Нещо не правя както трябва или какво? Благодаря предварително за евентуалният/ите отговор/и :)
Ели, и аз лятото имам същия проблем..липса на магнезий.Вземи си таблетки или в течен вид...и гледай да не се отвиваш,че понякога ми се схващат и от студ,ако съм прекалила с климатика.Иначе много се радвам,че писа!
Здравейте!
И за край един въпрос, че трябва да ходя на френски, от някъде две седмици почти всяка нощ се будя от отвратителни крампи в прасците. Нещо не правя както трябва или какво? Благодаря предварително за евентуалният/ите отговор/и :)Ели, и аз лятото имам същия проблем..липса на магнезий.Вземи си таблетки или в течен вид...и гледай да не се отвиваш,че понякога ми се схващат и от студ,ако съм прекалила с климатика.Иначе много се радвам,че писа!
За липсата на магнезий препоръчвам:
1. Да спрете кафето
2. Да увеличите многократно приема на зелени листни зеленчуци (kale,спанак...)
3. Вода от надежден източник (не от чешмата)
За липсата на магнезий препоръчвам:
1. Да спрете кафето
2. Да увеличите многократно приема на зелени листни зеленчуци (kale,спанак...)
3. Вода от надежден източник (не от чешмата)
Аз добавям:
*сурови какаови зърна - най-богатия природен източник на магнезий
*локално приложение на магнезиево олио, гел - външно
...с други думи казано, нищо не може да помогне при недостига на магнезий така, както приема му ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 20.08.12 21:09.
Много ви благодаря за отговорите! Утре като ходя до града (с новата ми любов - колелото (nlove9) ) много ми се ще да си намеря сурови какаови зърна, много ги обичам, но не знаех, че съдържат магнезий...с удоволствие ще наблегна и на зелените зеленчуци :)
Снимката е прясна, от неделя. Бяхме на разходка до Андермат.
Рали, много ще се радвам, ако се видим на маратона! Междудругото баща ми ми донесе книжката миналата седмица, но още не съм я почнала :)
Налегнали са ме едни мисли относно храната, както винаги...написах в търсачката на сайта “лакомия“ и ми направи впечатление, че тази дума присъства в по-голямата част от дамските дневници...явно всеки си има едно лакомо аз, било то и дълбоко скрито
...тъй като няма с кого да говоря на тази тема, ще си го излея тук. Предупреждавам, че постът няма да е свързан със спорт, за което се извинявам. Ще пусна подсказка - ще се говори за, любимата на всички, храна.
От някъде две седмици се чувствам отвратително, защото си изтървах баланса, който си бях намерила. И който старателно се опитвах да си запазя, въпреки новия ми живот тук. С никого не бих говорила за това, защото изобщо не ме взимат на сериозно, а пък и имам чувството, че хората когато чуят “режим” или “диета” си мислят, че става въпрос само за килограми. Глупости! На никой не му минава през акъла, че това с какво се храниш има такова огромно значение за това как се чувстваш (и физически, и психически).
Та нека продължа със себе си. Преди да дойда тук бях свикнала да се храня на 3-4 часа, по малко, отразяваше ми се много добре, защото когато огладнея обикновено не подбирам какво ям, а по-начесто го и планирам. Сега имаме закуска в 7, обяд в 12 и вечеря в 18:30 – не се оплаквам, все пак уча в кулинарно училище, но не мога да продължавам да се храня така. Хайде през седмицата - хубаво - по-заета съм, но събота и неделя...направо имам чувството, че съм зависима от храната, постоянно мисля кога и какво да изям. Малко ме е страх даже...
Мисля си да възобновя храненето ми начесто, ще видим как ще го осъществявам, просто трябва да направя нещо...
Мнението беше редактирано от Ellie San на 26.08.12 21:52.
Нормално е да ти се промени режима и всичко ... все пак ново място, нови хора, навиците ще се променят. Или свикваш и се приспособяваш, или както си написала вече - правиш нещо по въпроса, с цел връщане на стария начин на хранене. :)
...тъй като няма с кого да говоря на тази тема, ще си го излея тук. Предупреждавам, че постът няма да е свързан със спорт, за което се извинявам. Ще пусна подсказка - ще се говори за, любимата на всички, храна.
От някъде две седмици се чувствам отвратително, защото си изтървах баланса, който си бях намерила. И който старателно се опитвах да си запазя, въпреки новия ми живот тук. С никого не бих говорила за това, защото изобщо не ме взимат на сериозно, а пък и имам чувството, че хората когато чуят “режим” или “диета” си мислят, че става въпрос само за килограми. Глупости! На никой не му минава през акъла, че това с какво се храниш има такова огромно значение за това как се чувстваш (и физически, и психически).
Та нека продължа със себе си. Преди да дойда тук бях свикнала да се храня на 3-4 часа, по малко, отразяваше ми се много добре, защото когато огладнея обикновено не подбирам какво ям, а по-начесто го и планирам. Сега имаме закуска в 7, обяд в 12 и вечеря в 18:30 – не се оплаквам, все пак уча в кулинарно училище, но не мога да продължавам да се храня така. Хайде през седмицата - хубаво - по-заета съм, но събота и неделя...направо имам чувството, че съм зависима от храната, постоянно мисля кога и какво да изям. Малко ме е страх даже...
Мисля си да възобновя храненето ми начесто, ще видим как ще го осъществявам, просто трябва да направя нещо...
Ели, нали затова е форумът-като няма къде другаде, сподели тук-винаги ще намериш подкрепа и разбиране!
От това,което си написала разбирам,че имаш три основни хранения, но паузите между тях са много големи...ами запълни ги, включи още две хранения, като храната не е задължително да е нещо готвено-ядки,плодове,някой фреш....предполагам,че имате някакви почивки поне 5-10 минути, в които спокойно да можеш да я изядеш!Дано да съм разбрала същността на проблема...