или просто дневникът на Ели

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.08.12
15:16

Бети, благодаря ти за включването. Общо взето да, това е проблемът, наясно съм, че изглежда смешен, но не мога да го обясня като хората, а наистина ме тормози. Ще започна отново да си планирам храненето, защото така не може да продължава. В другиден ще мога да отида до града и ще си напазарувам.

Понеделник 27.08.2012

днес проспах закуската
8:00 - 9:30 - European restaurant operations, говорихме за the meal experience, научиха ни също как се прави лате макиато, съжалявам, че не можах да снимам моето, много красиво се получи...и вкусно :D
10:00 - 14:00 - F&B service, practical 1 - всеки понеделник съм в столовата, вторник сервирам в ресторанта. Обслужващият екип обикновено обядваме в стола в 11 и нещо, преди останалите. Днес обядвах 3 малки пилешки наденички, задушени зеленчуци и много айсберг.
15:30 - 18:00 - френски
18:30 - вечеря

Преди малко аз и съквартирантката ми отидохме до офиса на лектора ни по туризъм (цялото име на предмета е The Global Hospitality and Tourism Industry), за да му предадем чернова на едно есе за културното наследство на Венеция и ролята му в Италианското развитие на туризма. Едва я написахме тая чернова...и сега още неща трябва да променяме, абе изобщо...Общо взето се наложи аз да напиша почти цялото есе. Проблемът е, че академичният английски на съквартирантката ми много куца...ама много. А аз не мога да ѝ кажа “недей да пишеш, щото английският ти е скапан”...нали гледам да съм деликатна. Да не говорим пък, че попринцип е трудно да се съчетаят две работи.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 27.08.12 15:18.

27.08.12
22:01

Допълвам вечерята - печена риба със задушени зеленчуци, много айсберг.

Снимката е от миналата седмица. В ресторанта (The Swiss room - както го наричаме) доброволно сервирах една вечер, имаше тест евент (абе кажи направо репетиция) на местен кулинарен отбор, който се готви за състезание през септември. Беше страшно интересно! Не можах да се докопам до снимки на храната, но пък затова намерих снимка на менюто.

28.08.12
15:42

Вторник 28.08.2012

Снощи до към 1часа се упражнявахме на машината за кафе в ресторанта, и пихме, разбира се. Дадоха ни ключовете и от кухнята, та  едно момиче опече шоколадови суфлета. Много хубаво си прекарахме, сутринта обаче не ми беше ама хич весело, бях запланувала един хубав маршут за тази сутрин, ама познайте дали станах...

09:00 - Restaurant operations, започнахме с лате макиато от вчера, което ми се получи както трябва, на много хубави пластове. Ето даже снимах за доказателство :D . След това ни показаха как се прави капучино...всеки от групата се опита да го докара ама без особен успех. И мен още ме е страх да не изгоря млякото, но искам да се науча. Обожавам да правя кафе на машината.
10:00 - 14:00 - F&B Swiss room service - този път бях зад бара (за да правя кафето, разбира се). Трябваше да направя 4 лате макиато наведнъж, ама не ми се получиха слоевете добре. Трябва да съм по-бърза.
  11:00 - обяд: задушени зеленчуци, много айсберг, месо никакво не си харесах. Тук винаги има страхотен избор  от плодове, та за кой ли път се изкуших и си хапнах (2 резана ананас, пъпеш и малко грозде.
15:30 - 18:00 - френски
18:30 - вечеря: парче лазаня, айсберг отново
22:00 - чаша мляко с малко захар

Уредих се и утре да съм в ресторанта (sun). Ще има официален обяд и им трябват още сервитьори.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 28.08.12 23:27.

Мила

28.08.12
16:24

Ellie, къде какво учиш, че нещо ми стана интересно ...

28.08.12
19:17

Уча туризъм и хотел мениджмънт в IMI International Hotel Management Institute в Люцерн, Швейцария :)

Мнението беше редактирано от Ellie San на 28.08.12 19:18.

28.08.12
19:24

казано от Ellie San на 28.08.12, 19:17:

Уча туризъм и хотел мениджмънт в IMI International Hotel Management Institute в Люцерн, Швейцария :)

Един съвет от мен: не си упражнявай професията в България след като завършиш.

Мила

28.08.12
19:26

Браво за направения избор ;)

Мила

28.08.12
19:34

казано от Margaritka на 28.08.12, 19:24:

То всъщност на България са и нужни точно такива хора, които качествено да развиват този сектор.
Всъщност в България има начини да се упражнява тази професия и то срещу адекватно заплащане. Бих казала обаче, че и кадрите, които са заети в тази сфера, до голяма степен упражняват професията просто така, мислейки си, че е много лесно да обслужваш клиенти, поради което и качеството на туристическите услуги не винаги е на добро ниво. По една или друга причина, във ВУЗ-овете в България няма как да получиш необходимите знания и квалификация.

Но за съжаление, в голяма част си права, което е доста болезнено, за една страна, която има огромен туристически потенциал.

Мнението беше редактирано от Мила на 28.08.12 19:36.

28.08.12
19:46

казано от Мила на 28.08.12, 19:34:

казано от Margaritka на 28.08.12, 19:24:

То всъщност на България са и нужни точно такива хора, които качествено да развиват този сектор.
Всъщност в България има начини да се упражнява тази професия и то срещу адекватно заплащане.

По първото твърдение съм съглсна, но то е пряко свързано с второто, което, за съжаление леко се разминава с действителността. Не знам доколко си запозната с туризма и хотелиерството у нас, но аз доста години се борих с царящия там хаос и некомпетентност, дължащи се основно на шуробаджанашкия начин на назначаване на една голяма част от ръководните кадри в сферата.
Личното ми мнение е, че този сектор от икономиката е обречен по няколко причини: ниско заплащане на изпълнително ниво, ниско качество на предлаганите услуги (отчасти следствие от първото); некачествен таргет пазар (следствие на предните две)...обратните връзки са също в сила, и...кръгът се затваря.
ПП: Освен това - България е изключително сезонна по отношение на туризма, при това сезоните са убийствено кратки, просто нямаме почва за доходоносно хотелиерство.
Извинявам се за лиричното отклонение, ако счетеш за необходимо, изтрий мнението ми.

Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.12 19:48.

Мила

28.08.12
19:54

Ами до колко съм запозната с темата Туризъм, да кажем, че имам доста близък допир.
За шуробаджинащината - съгласна, но тя е на всякъде.
А първото нещо, което трябва да се направи е да се изгради правилна стратегия за развитието на Туризма като цяло (не само в хотелиерския и ресторантьорския бизнез) Все пак Туризма е комплекс от услуги.
А то такава стратегия почти липсва.
Ама айде, аз съм позитивна личност и силно ми се иска да вярвам, че не е обречен този бранш ;)
П.П Аааа за сезонността - имаме си 4-ри сезона. ;) Имаме си ресурси, имаме си и МТБ, просто нито в едното, нито в другото се влагат средства.

Мнението беше редактирано от Мила на 28.08.12 19:56.

28.08.12
19:59

И аз съм позитивна личност, но, реалистично погледнато, България няма условия за рентабилен туризъм. :) Пак казвам, тези изводи са от години работа в туризма, както в България, така и извън нея.
ПП: Именно четирите ни сезона са спънка към целогодишна заетост на МТБ, която в повечето случаи е скандална, а ресурсите (особено човешките) не са никак изобилни...
...и какви средства да се влагат, като няма възвращаемост?

Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.12 20:03.

Мила

28.08.12
20:02

Аз съм съгласна, че няма условия, защото не се влагат пари.
Но смятам, че имаме много ресурси, наистина. Просто почти по никакъв начин не се използват, защото просто не се влагат пари.
П.П ммм явно сме на различни мнения, защото според мен точно 4-те сезона ни правят разнообразна и богата.
А за човешките ресурси вече изразих мнение и си права.
Последен ЕДИТ: Явно сме на различни мнения, да.
За да има възвращаемост, трябва да се вложи и то от държавните институции. Нека не забравяме, че Туризма не е само МТБ, а и природни и антропогенни ресурси.
Ако с Маргаритка оспамихме, да го оправят дневника :)

Мнението беше редактирано от Мила на 28.08.12 20:06.

28.08.12
20:06

Ти би ли вложила крупна сума пари, за да направиш луксозен ризорт в дестинация, която се рекламира навсякъде като “мястото на евтиния алкохол и евтините жени”??? Кой да ги вложи тези пари и защо??? Има само една логична причина за подобна инвестиция...
Спирам до тук, че много отклонихме темата на дневника. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.12 20:08.

Мила

28.08.12
20:12

Аз никога не бих вложила пари за луксозен ризорт.
А и явно разглежда Турзма по различен начин. За мен не е само хотели и ресторанти, то всъщност никак не е.
За влагането на средства, говорех за държавните институции - маркетинг в България, маркетинг извън България, поддържане на ПП, НП, ЗМ, екопътеки, развиване на специализирани видове туризъм и т.н.т Това не може да се развие ако няма развита стратегия, а тя е развита в частност или в повечето случаи просто липсва.
И аз спирам, но пък темата е привлекателна :D ;)

Мнението беше редактирано от Мила на 28.08.12 20:13.

28.08.12
20:47

Привлекателна е зер, ама наистина е дълга...:)
Ние от 22 години все стратегии правим...за здравеопазването, за образованието, за спорта...резултат = КЕНЕФ.

Добре си е нареждал бащицата от Правец...постройте зала, направете писта...искам 4 шампиона...искам 44 шампиона...хранете ги, поете ги, каквото им трябва...:)))

28.08.12
23:23

Ихаа...веднъж да реша да не вися във форума и съм изпуснала дискусията :D
Иначе благодаря за съветите, още ми е рано да кажа какво ще правя след като завърша, но да, желание за работа в чужбина имам. А дали ще го желая тогава - не знам, ще видим.

Междудругото, готова съм с есето (sun)

29.08.12
13:49

казано от Ellie San на 26.08.12, 21:49:

...тъй като няма с кого да говоря на тази тема, ще си го излея тук. Предупреждавам, че постът няма да е свързан със спорт, за което се извинявам. Ще пусна подсказка - ще се говори за, любимата на всички, храна.

От някъде две седмици се чувствам отвратително, защото си изтървах баланса, който си бях намерила. И който старателно се опитвах да си запазя, въпреки новия ми живот тук. С никого не бих говорила за това, защото изобщо не ме взимат на сериозно, а пък и имам чувството, че хората когато чуят “режим” или “диета” си мислят, че става въпрос само за килограми. Глупости! На никой не му минава през акъла, че това с какво се храниш има такова огромно значение за това как се чувстваш (и физически, и психически).
Та нека продължа със себе си. Преди да дойда тук бях свикнала да се храня на 3-4 часа, по малко, отразяваше ми се много добре, защото когато огладнея обикновено не подбирам какво ям, а по-начесто го и планирам. Сега имаме закуска в 7, обяд в 12 и вечеря в 18:30 – не се оплаквам, все пак уча в кулинарно училище, но не мога да продължавам да се храня така. Хайде през седмицата - хубаво - по-заета съм, но събота и неделя...направо имам чувството, че съм зависима от храната, постоянно мисля кога и какво да изям. Малко ме е страх даже...
Мисля си да възобновя храненето ми начесто, ще видим как ще го осъществявам, просто трябва да направя нещо...

Здравей, Ellie San :) Първо искам да споделя, че това, което учиш ми се струва адски интересно и второ - мястото, на което учиш е наистина прекрасно. Аз живея на около два часа път от Люцерн и все се каня да го посетя - струва ми се страхотно :)
Относно нарушения режим, диета и т.н. - не се притеснявай. Всичко това е ново за теб - ново място, нов начин на живот. Според мен е абсолютно нормално първите седмици, а дори и месеци след такава промяна човек да не се чувства точно в кожата си. Все пак трябва време на адаптация. Сигурна съм, че там, където се храниш на закуска, обяд и вечеря има разнообразие от храна и тя е качествена, т.е. имаш избор и можеш да се храниш здравословно. Относно останалото време - винаги можеш да си вземеш нещо малко от вкъщи - ядки, нещо домашно приготвено или каквото на теб ти харесва. За събота и неделя  - просто от сутринта си прецени какво би искала да ядеш днес. Тъй като си бъдещ кулинар, със сигурност имаш идеи :)

01.09.12
01:39

охх...душата си излях за последните три дни, но се изтри (dull) Едва ли ще го напиша пак, но ето малкото което имам запазено: Пума, благодаря ти за топлите думи! Да, наистина трябва да посетиш Люцерн, когато можеш, много приятен град е.
А за режима ми сега съм по-спокойна, събота и неделя се бях побъркала лекичко...и то от предозиране с лоша храна :D. Но вчера бях до града, купих някои неща - котидж сирене, варени яйца(нищо, че са боядисани :D), сурови ядки, някакви пълнозърнести крекери и особено полезния марципан :D. Ама беше много приятно, имах нужда да си прекарам малко време сама с колелото, преди да се прибера спрях на езерото и почетох от книжката на Мураками за тичането (Рали, ако четеш това, благодаря за страхотната книга! Страшно ме мотивира!). Ама дай да си напиша:

Сряда 30.08.12

7:00 - идеята беше да бягам 4км до Хорв, там има писта, да си направя интервалите и да се върна покрай езерото. Да ама по пътя за Хорв едно нанадолнище ми разказа играта и нещо в дясното ми коляно, като че ли започна да се мести и боли. Наложи ми се да се върна ходейки. Сега всичко е наред, просто нанадолнищата явно нещо не ми понасят.
10:00 - 14:00 Суис рум сървиз, бейби - имахме 31 гости, аз бях зад бара. Беше купон, особено когато започнаха да поръчват кафета :D Слава Богу, учителката (или трябва да кажа лекторът??) ми помагаше. От 4 капучинота само едно успях да направя много хубаво, другото всичко се получаваше.
  11:00 - обяд: задушени тиквички, много айсберг, няколко ньоки с доматен сос и маслини
...

23.09.12
00:15

Кратко и ясно - искам да съм вкъщи, да ям домашно кисело мляко с овесени ядки и мед :D
                                                                      следва продължение....

23.09.12
09:57

казано от Ellie San на 23.09.12, 00:15:

Кратко и ясно - искам да съм вкъщи, да ям домашно кисело мляко с овесени ядки и мед :D
                                                                      следва продължение....

А аз пък искам да съм в Швейцария и да си гледам тучните, зелени поляни...
        следва продължение.....

23.09.12
17:59

Мине време и взема, че напиша нещо...Грюци вол, надявам се, че всички сте добре и сте в добра спортна форма, разбира се. Днеска съм в носталгично настроение, честно да ви кажа малко ми дотегна тук вече. Но тази седмица е малко заета, ще мине бързо, а след това се прибирам за 10дни в България! Нямам търпение, особено сега, когато знам, че се прибирам си давам сметка, колко много ми липсва вкъщи. Също с изненада установих, че страшно много ми липсва госпожата по пиано...нямам търпение да я посетя...
Както и да е...да поговоря все пак малко и за спорт :D Много ми е добре, тичам по 2 пъти седмично с клуба от университета, с по-бързата група - 8км за около 40мин. - обикновено, като съм сама тичам по-бавно, с тия момчета обаче няма бавно. Поне се научих да си контролирам дишането. Айподът се развали, нито музика, нито Найк+...дано да може да се поправи.
  Отделно 1-2 пъти седмично правя интервална тренировка на стадиона, до там обаче отивам с колело, защото на връщане ми е трудно (в смисъл, че ме мързи да тичам).
Когато метеорологичните условия са неблагоприятни за излизане навън е време за бодирок...срам ме е обаче да кажа, че там положението е плачевно. Изобщо за всичко свързано със сила съм кръгла нула, аз и затова ги избягвам.
Храната - нали споменах, че се сбърках нещо тука. Е честно да ви кажа не знам какво се случва вече. Ям като разпрана, определено не се храня правилно, всяка седмица се тегля и съм отслабнала с приблизително 2кг!? Не мога да си го обясня...

П.С. - регистрирах се за 8те километра на Люцернския маратон!!

Мнението беше редактирано от Ellie San на 23.09.12 18:02.

23.10.12
09:00

Здравейте отново, мили хора :)
Чета чужди дневници и си давам сметка колко много съм научила от вас и от самия сайт. Било то за хранене, било за тренировки. Наистина съм признателна на всеки, който ме е скастрял понякога или насърчавал в този дневник. И въпреки, че не пиша много, това не значи, че не чета :)

Изникна един въпрос в умната ми главица, засягащ храненето. Възможно ли е човек да си набавя целият си необходим белтък само от яйца?

23.10.12
11:08

казано от Ellie San на 23.10.12, 09:00:

Изникна един въпрос в умната ми главица, засягащ храненето. Възможно ли е човек да си набавя целият си необходим белтък само от яйца?

Принципно да, защото яйцето има много добър аминокиселинен профил.. Ама определено би му писнало на човек да яде само яйца :) Да не говорим, че са и алерген.

23.10.12
11:24

Благодаря за отговора, Атомче :)

Тук месото не винаги ми харесва, затова напоследък доста наблягам на яйцата, варените по-точно. Като си взема 2 от закуска след това мога да не мисля за белтъка толкоз. Все още не са ми омръзнали, а и с алергии нямам взимане даване до момента, така че са добре дошли :D

23.10.12
14:35

Съжалявам, не можах да се сдържа до довечера, затова посгъстих програмата и пиша сега :D

Вторник 23.10.2012

7.00 - 1 варено яйце, 2 парчета шунка
8.00 - кафе
11.00 - 2 варени яйца, с.л настърган морков, салата домати, краставици и чушки, малко задушено китайско зеле
16.30 -в почивката планирам да си хапна салатка (успях да си напълня симпатичната кутийчица на обяд) едит: салатката се превърна в капучино
17.45 - 10К с групата - нито бяха 10К, нито бях с група, ама айде...бяхме 3ма, заради тъпото време предполагам. Много е мъгливо, студено и все още ръми. Имам нужда от горещ чай в любимата ми чаша и аз в любимия ми пуловер.
19.00 - салата домати, краставици и чушки; малко листа; с.л. настърган морков; няколко маслини

Времето става все по-лошо с всеки изминал ден и тамън за маратона в неделя ще бъде отвратително. Пък даже може и сняг да ни вали. Ноо това за мен няма значение, защото се вълнувам тоолкова много! Нямам търпение!
Друго нещо, което искам да отбележа е, че храната не ми е така всеки ден. Последните дни го карам малко по-малко въглехидратно(и изобщо по по малко), просто защото беше време да си почина от сладкото и тестеното.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 23.10.12 20:29.

23.10.12
15:30

Яж въглехидратно вечерта преди маратона и не яж много сутринта. И си вземи може би джогинг пули, ако е студено! Фийл Шпас! :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.10.12 15:30.

23.10.12
20:39

Слушам, Рали! Ще се заредя с достатъчно въглени от предната вечер :) Danke schön (sun)

П.С. не знам какво е джоггинг пули ? :D

24.10.12
00:02

Примерно :)

24.10.12
00:15

оо, да, имам такова. Подготвена съм :)

24.10.12
20:29

Сряда 24.10

7.00 - 1 варено яйце, шунка
11.00 - парче печена пастърва(?), задушен спанак, зелева салата
14.00 - голяямо кафе
16.30 - няколко хапки Нусщенгел - тестено и сладко
19.00 - малко печено пиле, задушен пак чой, много най-различни зеленилки

Днес си купих една бутилка вино, че ми стана интересно тука с тез Beverage studies. Започнахме да говорим за различните сортове грозде, за виното...ама дегустации ще имаме втори курс.
А и забравих да спомена, че изобщо не ме досрамя да си купя само една чаша за вино. Сигурно е изглеждало интересно отстрани - някво момиче да чака на касата с бутилка вино в едната ръка и с чаша в другата :D Съжалявам, ама чашата е част от преживяването, нямам мерак да пия вино от чаша за кафе.

Мила

24.10.12
22:45

казано от Ellie San на 24.10.12, 20:29:

Сряда 24.10
Днес си купих една бутилка вино, че ми стана интересно тука с тез Beverage studies. Започнахме да говорим за различните сортове грозде, за виното...ама дегустации ще имаме втори курс.

Ще видиш колко красиво е, когато започнеш да дегустираш даденото вино и започнеш да мислиш какъв вкус има, каква му е текстурата, какъв е цвета. Интересно е да се опиташ да усетиш това, което по правило е описано в учебниците. :)

Съжалявам, ама чашата е част от преживяването, нямам мерак да пия вино от чаша за кафе.

Точно така ! Когато искаш да усетиш насладата от дадена алкохолна напитка и целта не е наливане, трябва да се пие в подходящата чаша за случая ;)

25.10.12
21:22

Снощи, около 23 часа местно време, една кофа йогурт(500гр) мистериозно е изчезнала от иначе жестоко охранявания хладилник, барабар с една лъжичка мед...

Четвъртък 25.10

тази сутрин бях толкова потресена от случилото се предишната вечер, че пропуснах закуската :D
12.00 - обядвахме в the Swiss room, сервираха колегите.Днес менюто не беше кой знае какво, ама нали тепърва почнахме геридон сървиз (gueridon service) та беше забавно. Прилагам малко снимки.
17.45 - 10К на които аз накрая направих една глупост...има един баир накрая и аз реших, че ще го взема възможно най-бързо. Горе ми се повръщаше, ама много. Добре че бях почти до края, че не можах да продължа.
19.00 - една купа айсберг, с.л. салата от риба тон и царевица
ако има още нещо ще добавям

П.С. моля накой да сподели лесен начин да си смалявам снимките, че иначе....

26.10.12
09:40

Хубав ден ви желая :)

26.10.12
20:59

Петък 26.10

7.00 - 1 варено яйце, половин филия хляб(просто защото не можах да изям цяла) с масло, шунка и някакво кашкавалоподобно
11.00 - печено пиле, количество айсберг, с.л. настърган морков
13.00 - кафе
16.00 - 1 Берлинер (уча се от най-добрите :D)
18.00 - 1 варено яйце, печено телешко, количеството айсберг, 2 хлебчета(останали от суис руума днес (wasntme))

Днес дойдоха тениските за маратона. Ясно е, че след като университета ни спонсорира ще го има неговото лого там, ама аз толкова исках нещо по-така, като името на маратона например...спомен да си имам, ама...

26.10.12
22:36

казано от Ellie San на 25.10.12, 21:22:

П.С. моля накой да сподели лесен начин да си смалявам снимките, че иначе....

Irfanview- безплатна, малка и лека програма. Рязане, намаляване даже разни филтри. Отделно качеството може да намаляваш и дори на същата резолюция ще бъдат по-малко по обем.

26.10.12
22:37

Ще стискам палци за маратона ;) И пожелавам по-благоприятно време! :)

27.10.12
01:50

Скот(а), инсталирах си програмата, наистина е много лесна, благодаря.

Пума, мерси за пожеланието! Времето ще бъде благоприятно до колкото може...само че си мисля, може би сняг ако вали ще е по-добре от дъжд, ама не знам. Ще видим :) Аз се вълнувам много, нямам търпение вече!

И само да отбележа нещо важно - яде ми се сутляш :D

27.10.12
20:59

Събота 27.10

11.00 - някакъв вурст, задушени гъби
13.00 - кафе, мъфин
15.30 - варено яйце, задуше гъби
16.30 - 15мин 50/10
        1) 5 high knees & burpee
        2) back lunge with kick (right)
        3) back lunge with kick (left)
        4) one arm press up (alternating)
        5) коремни тип колело
      1мин планк
18.00 - свински котлет, 2сл настърган морков, отново някаква маруля...тамън приключих и се сетих, че трябваше да ям въглехидрати...залупена работа малко (dull)

Днес дойдоха и другите неща в пакета за утре. Малко са ми объркали фамилията, ама надявам се, че това няма да е проблем. Има ли нужда да казвам, че съм развълнувана? Добре, ще се въздържа, че сигурно ви надух главите вече :D

27.10.12
21:15

Ausgesprochen drüb und nass, verbunden mit einem kräftigen, lästigen Nordwind (rock) :D—инетерсно, има и прогнозата на страницата на маратона :) Екстремно време, но успех!

Mütze und Handschuhe sind ein Muss! (wait) :D

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.10.12 21:19.

27.10.12
22:12

Благодаря, Рали! Времето е малко неприятно, да, ама какво да се прави. Ще се тича и това е :)

Преди малко, така без да искам, попаднах на рекламата на най-новият революционен разкрасяващ продукт, та реших да не бъда скръндза и да ви просветля и вас :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1