09.06.12
13:06
Защо бягаш по 5 км през ден?
09.06.12
14:09
Не знам, просто питам. Щом ти носи щастие - няма как да ти навреди.
Неделя 10.06.2012
9:30 - сутрешна разходка. Днес няма да има тренировка
11:00 - 3сл овецени ядки с малко стафиди и 200гр кис. мляко
Изпекох много лесни и хубави овесени бисквитки със сушени кайсии и лешници. Ето и снимки:
казано от Ellie San на 10.06.12, 12:52:
Неделя 10.06.2012
Изпекох много лесни и хубави овесени бисквитки със сушени кайсии и лешници. Ето и снимки:
Изглеждат супер! Може ли да дадеш рецепта? (sun)
Разбира се :)
115гр(1/2ч) масло разтапяме на слаб огън със 75гр захар (аз сложих 50гр) и 1сл мед. Захарта трябва да се разтвори, за да се получи сироп. В купа смесваме 1ч брашно и 1ч овесени ядки, към тях могат да се добавят 75гр сушени плодове и някакви ядки. В купата се добавя сиропът и всичко хубаво се смесва. Оформят се бисквитоподобни върху намаслена тавичка (или върху хартия за печене), поръсват се с ядки или сушени плодове, или и двете, и се пекат 15мин на 180 градуса.
Мнението беше редактирано от Ellie San на 11.06.12 07:17.
Понеделник 11.06.12
8:00 - 5К
ходещи напади 3х15
клекове 2х20
български клек по 3х15
bench top touches 3х20
женски лицеви 3х12
кофички 3х12
крънчове 3х25
крънчове настрани по 3х25
хоризонтални набирания 3х7 - тук съм много зле
Тържествено съобщавам, че гърба вече изобщо не ме боли (sun)
10:00 - 3сл овесени ядки с кисело мляко
13:00 - 2 варени яйца, салата - айсберг и краставица
17:00 - 200гр кис. мляко с 2 сушени кайсии, няколко сурови лешника, канела
20:00 - таратор
туко-що (21:19) 4 сушени кайсии ни напуснаха завинаги... :(
Мнението беше редактирано от Ellie San на 11.06.12 21:20.
Понеже днес ме пита за кофеина...давам ти мнението на няколко независими източника:
http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/1086/Tip-312-Drink-Coffee-Be-Healthier-and-Lift-More-Weight.aspx
http://well.blogs.nytimes.com/2011/12/14/how-coffee-can-galvanize-your-workout/
http://www.livestrong.com/article/523048-does-drinking-coffee-give-energy-to-a-workout/
http://www.livestrong.com/article/408463-can-drinking-coffee-increase-your-metabolism/
Вторник 12.06.12
7:00 - 15мин отсечки, последва Бодирок http://litealloy.com/workouts/196
Part 1 - Interval Training (4 mins)
6 Rounds: 30/10 sec intervals
30 sec: Sumo Jump & Knee Tuck
10 sec: REST
30 sec: Sumo Pulse & Calf Raise
(Repeat 3 times)
Part 2 - Interval training (4 mins)
30 sec: Планински катерач
30 sec: Repile Pushup с модификации пак, не знам как се казва
(Repeat 3 times)
Part 3 - Interval training (4 mins)
30 sec: Knee Hugs
30 sec: Ab Mini Crunch
(Repeat 3 times)
8:00 - 2сл овесени ядки с кисело мляко (щях да си върна закуската от бързане)
10:00 - капучино
13:00 - варено яйце, таратор
16:30 - варено яйце, половин краставица
21:00 - салата айсберг
Мнението беше редактирано от Ellie San на 13.06.12 07:47.
Сряда 13.06.12
8:00 - около 20мин крос (изобщо не ми се тичаше), след това се “наказах” 2 пъти до шестия етаж на бегом с високи колене (и щях да колабирам), Бодирок тренировка http://www.bodyrock.tv/2011/05/23/run-the-world-workout/
Backward Lunge/Side Lunge
4 minute int. training
Crazy Cali Exericse Combo - с женски лицеви, много бавно, но правилно
max. sets
4 minute int. training
Side Crunch
4 minute int. training
9:30 - 3сл овесени ядки с 2 сушени кайсии и кисело мляко
12:30 - 2 варени яйца, чушка и корнишон
16:30 - малко кисело мляко, 30гр стафиди и годжи бери
20:00 - тиквички с ориз
За успокоение на всички, които мислят, че съм по пътя към анорексията ще кажа, че не съм! Не мисля да намалявам количеството храна, което приемам, това ми е достатъчно. В момента съм в хармония със себе си и се чувствам много добре. Не гладувам, не се тегля истерично всеки ден, всъщност килограмите спряха да ме вълнуват толкова, кантарът не определя фигурата ми. Даже започнах да се харесвам!
Ще се радвам някой да изрази мнение, по-специално за храненето ми. Благодаря :)
Мнението беше редактирано от Ellie San на 13.06.12 17:48.
Четвъртък 14.06.12
8:00 - кафе
8:30 - 20мин бягане, ама жестоки! Имах чувството, че ще пробягам цяла София(дали беше от кафето не знам)! И темпото беше много хубаво, доволна съм. След това правих тази тренировка http://www.bodyrock.tv/2011/11/14/you-make-me-feel-workout/
12 минути, 50/10
Ninja Jump Tuck - лелее, това упражнение страшно ми харесва, трябва да се науча да го правя без модификации! Жестоко е!
50sec.interval
Sandbag Combo - само със собствено тегло
50sec.interval
HighKnees/Knee Cross Push Ups - правих по 2 лицеви опори (държа да отбележа, че не бяха женски)
50sec.interval
Plank Jacks
50sec.interval
ии тази тренировка беше върха! Със сигурност ще я повторя!
9:30 - 3сл овесени ядки с годжи бери и стафиди с кисело мляко
13:30 - тиквички с ориз
16:00 - ябълка, 200гр кисело мляко
20:00 - мариновано свинско бон филе на тиган(200гр) с хубаво количество таратор
Искам да се похваля. Изчистила съм доста корема, направо не мога да си се нарадвам! Никога не съм имала такъв корем! Станала съм по-издръжлива, по-не мазна, по-силна (вече правя обикновени лицеви опори, не мога още съвсем до долу да слизам, но и това ще стане), по-здрава, по-уверена, по-щастлива! Всичко е повече от прекрасно (sun)
Мнението беше редактирано от Ellie San на 14.06.12 20:24.
Днес някъде към 17:30 излязохме с брат ми и баскетболната топка до близкото училище, само да постреляме...уж. Такава игра стана обаче, много се забавлявахме! Включиха се даже и деца от квартала и стана една...и аз барабар с децата :D Много весело беше. Мда, а аз не спирах да се радвам на новите си придобивки - тук мускулче, там мускулче :D
Утре пак мислим да “постреляме” в училището :)
казано от Ellie San на 14.06.12, 20:40:
Днес някъде към 17:30 излязохме с брат ми и баскетболната топка до близкото училище, само да постреляме...уж. Такава игра стана обаче, много се забавлявахме! Включиха се даже и деца от квартала и стана една...и аз барабар с децата :D Много весело беше. Мда, а аз не спирах да се радвам на новите си придобивки - тук мускулче, там мускулче :D
Утре пак мислим да “постреляме” в училището :)
Знаех си,че имаш скрит талант в баскетбола. :P
Ама даа, разбира се, Бети, време беше да го забележиш :D Добре, че и другите ми таланти не са такива, че... :D
Петък 15.06.12
8:30 - кафе
9:00 - 5К с редуване на бързо и умерено темпо,
12мин интервална тренировка http://www.bodyrock.tv/2011/05/19/hot-attack-workout/
4 рунда, 50/10
Crab Toe Touch
Dive Bomber
6 рунда, 10/10 без почивка
Jump Lunge
Mountain Climber
4 рунда, 50/10
One Leg Hot Attack Exercise - голяма мъка беше с това упражнение, много ми е трудно да се отбутна от пода
Thigh Shrinker Exercise
Jump Lunge
Mountain Climber
лицеви от колене 3х15
кофички 3х12
крънчове 3х30
крънчове настрани по 3х30
хоризонтални набирания 3х10 - натиснах се повечко и станаха 8-)
11:00 - 3сл овесени ядки с кисело мляко, нектарина
13:00 - нектарина
15:00 - варено яйце, салата от домати и краставици
16:00 - другото варено яйце, останалата салата
20:30 - мариновано свинско бон филе на тиган, задушени моркови и броколи
Мнението беше редактирано от Ellie San на 15.06.12 21:14.
15.06.12
13:59
Не ти ли е трудно да тренираш на гладно? Аз посмъртно не мога да направя такава тренировка, без да съм закусила и пила кафе! :D
Браво на теб! :)
казано от Ellie San на 15.06.12, 12:12:
Петък 15.06.12
12мин интервална тренировка http://www.bodyrock.tv/2011/05/19/hot-attack-workout/
4 рунда, 50/10
Crab Toe Touch
Dive Bomber
Jump Lunge
Mountain Climber
4 рунда, 50/10
One Leg Hot Attack Exercise - голяма мъка беше с това упражнение, много ми е трудно да се отбутна от пода
Thigh Shrinker Exercise
Jump Lunge
Mountain Climber
Ще си захаресат на теб тренировките на Сузана!Браво...тази опредлено не е никак лека-има си пистолети, скачащи напади и dive bomber.One Leg Hot Attack Exercise-аз това лично го правя като се подпирам едната ръка на стол.Пробвай,дано да помогне.Иначе браво за лицевите, страхотно е,че напредваш и още по-страхотно е,че усещаш този напредък!Имаш ли си място, на което да записваш резултатите от тренировките?
Elle, не, не ми е трудно да тренирам на гладно. Или поне така си мисля :D Не мога да определя, защото още много не си познавам тялото, не знам кое как ми действа. Не съм правила такава тежка (за мен) тренировка на гладно преди и, признавам си, след като приключих ми падна кръвното...разбира се след това веднаха хапнах. Вече мисля да ям нещо преди тежка тренировка.
Бети, да, имам си тетрадка за резултатите. По-нататък ще сравнявам резултатите си и съм убедена, че ще има напредък (nod) А иначе не мисля да ги вписвам още, може би когато станат по-добри :)
Мнението беше редактирано от Ellie San на 15.06.12 21:10.
15.06.12
22:44
Аз също още не мога да кажа, че познавам тялото си... даже все по-объркано ми става. Сигурна съм, че лека полека ще разбереш кое ти влияе добре и кое не... :) Успех с тренировките и постигането на желаните цели! :)
Събота 16.06.12
9:30 - 3сл овесени ядки с кисело мляко
14:00 - филия Местемахер с топено сирене, половин краставица
16:30 - 2 шепи череши, малко орехи, 200гр кисело мляко
18:30 - 2 блокчета шоколад...и другите 200гр от млякото - непредвидено ядене, само си обърках схемата (dull)
За вечеря - сьомга на тиган и салата
Днес трябва да почивам, иначе не ме свърта на едно място. Постоянно трябва да си намирам занимания...хем да не прекалявам с яденето, хем да не тренирам...Боже, какви проблеми само :D
Мнението беше редактирано от Ellie San на 16.06.12 18:56.
Промяна в плана. За вечеря приготвих скариди задушени с малко бяло вино и лимон, които станаха убийствени. Е, може би ги готвих малко повече от колкото трябва, ама пак бяха много вкусни. Да не пропуснем и огромната салата :D
А сьомгата ще я пека утре вечер, ще имаме гости. За утре още съм замислила да приготвя френска лучена супа, много специална. Ще взема рецептата от книгата на изключителната Джулия Чайлд. Обожавам я тази жена...както и да е :D Ще видим, още не съм решила съвсем за супата...
16.06.12
22:45
казано от Ellie San на 16.06.12, 22:00:
Промяна в плана. За вечеря приготвих скариди задушени с малко бяло вино и лимон, които станаха убийствени. Е, може би ги готвих малко повече от колкото трябва, ама пак бяха много вкусни. Да не пропуснем и огромната салата :D
А сьомгата ще я пека утре вечер, ще имаме гости. За утре още съм замислила да приготвя френска лучена супа, много специална. Ще взема рецептата от книгата на изключителната Джулия Чайлд. Обожавам я тази жена...както и да е :D Ще видим, още не съм решила съвсем за супата...
страхотно изглеждат.....само дразниш с тези снимки :)
Неделя 17.06.12
9:00 - 6К :)
ходещи напади - 20,20,15
крънчове 3х30
странични крънчове 3х30
глутеус мост - 3х30
ж. лицеви - 3х15
кофички - 3х12
хоризонтални набирания - 3х10 - много напрягам колената си, като се набирам, а май не трябва да го правя (?)
11:00 - 3сл овесени ядки с прясно мляко и малко стафиди. Имам въпрос, може ли да си закусвам овесените ядки с прясно мляко вместо кисело ? Каква е разликата?
13:30 - 2 варени яйца, сурова чушка
16:00 - фрапучино
20:00 - печено филе от сьомга със салата
Оф топик, мисля си да сменя името на дневника...
Мнението беше редактирано от Ellie San на 17.06.12 21:38.
17.06.12
11:39
казано от Ellie San на 17.06.12, 11:23:
Неделя 17.06.12
Имам въпрос, може ли да си закусвам овесените ядки с прясно мляко вместо кисело ? Каква е разликата?
Разликата е вкусова...яж ги както ти е по-вкусно, 6 гр лактоза (примерно) от прясно мляко или от кисело мляко не прави разлика. Стига да не се подуваш от комбинацитя прясно мляко + овес.
Ясно. Благодаря ти, Мила, за отговора :)
Май не се подувам тъй че сигурно с прясно мляко ще се закусва.
Имам питане...тук гледам една интересна рецепта, обаче тя включва стевия. Аз мисля да използвам захар, но нямам идея колко да сложа. Пише 80гр стевия (?) - това не е ли някакво безумно количество? (shake) Четох някакви страхотии в сайта, че 0.008гр стевия = 1.7кг захар, беше нещо такова. Най-вероятно рецептата е сбъркана, ама все пак да питам...
Благодаря предварително и ви пожелавам лека вечер :)
Мнението беше редактирано от Ellie San на 17.06.12 22:48.
Сложи си захар на око в рецептата, която смяташ да правиш според количествата на останалите продукти. Можеш да ползваш и кафява захар. Ако сложиш по-малко - няма да стане толкова сладко и калорично, ако сложиш повече - обратното. Аз стевия никога не съм ползвала.
Мнението беше редактирано от maria на 18.06.12 10:25.
Здравей!
Аз ползвам често стевия. Тя си отговаря 1:1 почти на количеството захар, т.е. 10 гр. стевия слади, колкото 10 гр. захар.
Това, което си чела като съотношение най-вероятно се отнася за аспартам или захарин и останалите изкуств. подсладители. За по-добър вкус можеш да сложиш и една лъжица моласи/маджун. Все пак зависи за какво е рецептата, но по принцип, сладкиши стават добре с маджун.
Поправка: сега гледам, обаче че зависи от стевията. Моята явно е разредена. Зависи от концентрацията, прочети най-добре на опаковката. Но наистина, ако не знаеш каква стевия е използвана в оригиналната рецепта е по-трудно да прецениш. Но определено, 80 гр. стевия според повечето евтини разредени разфасовки не е повече от 100 гр. захар. :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 18.06.12 11:23.
Благодаря много за включванията, ще гледам да не прекалявам със захарта :)
Понеделник 18.06.2012
8:30 - 6К,
кофички 3х10,
лицеви (с ръцете на пейка) 3х15
bench top touches 3х30
ходещи напади 3х15
10:00 - 3сл овесени ядки, стафиди и прясно мляко
14:00 - 2 варени яйца, малко домат и краставица
ии по нататък няма нищо определено....бобено кексче, кайсии... и лека нощ
Вторник 19.06.12
Станах рано с идеята да изляза да направя един крос и след това да потренирам. Бягах 10мин и се прибрах, нямах абсолютно никакво желание за нищо. Закусвах към 8:30 овесени ядки с мляко и сега се изпитвам едно такова неприятно чувство. Виновна, че не съм тренирала, гузна...
Ще трябва да намеря време след обяд да направя нещо.
12:30 - 200гр кисело мляко, пълнозърнеста бисквита
16:00 - варено яйце, домат
20:00 - свинско бон филе, салата
Мнението беше редактирано от Ellie San на 19.06.12 16:30.
Мила, когато нямаш желание за тренировка - просто не я прави! Не се насилвай да тренираш.Може би имаш нужда от възстановяване и събиране на нови сили. :) Понякога един ден почивка се отразява много благотворно (F)
Слънчев и усмихнат ден!
казано от Ellie San на 19.06.12, 09:23:
Вторник 19.06.12
Станах рано с идеята да изляза да направя един крос и след това да потренирам. Бягах 10мин и се прибрах, нямах абсолютно никакво желание за нищо. Закусвах към 8:30 овесени ядки с мляко и сега се изпитвам едно такова неприятно чувство. Виновна, че не съм тренирала, гузна...
Ще трябва да намеря време след обяд да направя нещо.
Ели,липсата на желание за тренировка е един от първите симптоми на претренирането.Не се чувствай гузна, понякога резумът иска онова,което не е най-доброто за тялото.Пък и как точно ще откриеш оптималния варинат за себе си, ако не пробваш различни варианти?Последните дни не си се щадила, така че заслужаваш малко почивка.
Има и такива дни :)
А в тази горещина, вчера и аз изпълних плана си наполовина.
Често ми помага нова освежаваща музика :)
Сега слушам новия албум на Линкин Парк :)
Поздравявам те!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.06.12 15:19.
June, Бети, Рали благодаря! Толкова сте мили...чак ми стана неудобно, че споделих “тревогите” си. Днес ще се почива, то се е видяло. Толкова отпаднала се чувствам, че използвах даже любимия градски транспорт :D Сега искам само да седна някъде на сенчица с книжка в ръка...ще си направя и един студен айра/ян :D
Добро утро (sun)
Сега пия моето pre-workout coffee (както Зузка прави :D) и излизам навън! Днес ще се накефя на сутрешното слънце докато тичам, след което ще направя една готина тренировка в парка. Нямам търпение!
Пожелавам ви успешен и хубав ден!
Сряда 20.06.12
9:00 - 6К, след това в парка последва тази тренировка http://www.youtube.com/watch?v=jF_5GSyaK34
направих 3 рунда за...хм...доста време
Jump squats with diagonal touch down - 20
Skater - по 15 на крак
Reptile - 20
One leg hop kick - 20
Заключения, забележки: Направо изорах парка, там където тренирах настилката беше чакъл и прах...повече никога. Сигурно имах прах и в ушите след това, а да не говорим, че маратонките ми са друг цвят в момента. Проста работа...
Баланс - аз такова нещо нямам, направо се чудя, как не се изтърсих при тези упражнения. Като цяло тренировката вървеше страшно бавно, трябваше да са 4 рунда ама...не мога да разбера какво е по-добре да правя дълги или кратки и интензивни интервални тренировки ?
Кратки и интензивна, ако целта ти е сваляне.
Сещам се коя тренировка си правила, тя принципно отнема не малко време и в случая е добре да се фокусираш повече върху формата, отколкото върху времето.Техниката е на първо място, а после е времето, броя повторения,интензивността.Също така за тялото е добре понякога да не прави толкова интензивни тренировки,а нещо по-бавно с акцент върху баланса или кондицията, т.е да има повече разнообразие в начина на натоварване, така че не съжалявай.:)
Кратка и интензивна - да, това и предполагах :D Но не съжелявам за днешната, даже мисля, че ми се отрази добре :)
храната днес:
11:00 - 3сл овесени ядки с 200гр кисело мляко, малко стафиди
14:00 - варено яйце, половин краставица, малко чушка
16:30 - 3 овесени бисквити от моите (този път ги направих с годжи бери) кисело мляко
ходихме на театър, след това хапнахме суши
Да се похваля! Следващият месец отивам на почивка(по-скоро спортна подготовка :D ) в обновената спортна база “Спортпалас” на Златни пясъци! Фитнес, стадион, басейн, плаж, море, слънце! Май малко се вълнувам :D
Мнението беше редактирано от Ellie San на 20.06.12 22:49.