Как да си оформя коремната преса !?!

28.05.12
15:01

Искам да попитам някой  които разбира или е с по-голям стаж във фитнеса .. как и кога да правя корем.Дали да правя всеки ден различна група (горна,долна,коси,средна част) или да правя 3 дена в седмицата по 1 упражнение за всяка група .. защото гледах в едно списание което имам на мускули и фитнес има 4/5 страници но незнам дали трябва да правя по толкова много упражнения .. и исках да получа някой съвет !! ..

28.05.12
15:06

2 максимум 3 упражнения 2 пъти в седмицата е напълно достатъчно.

GI

28.05.12
15:32

Сега ще ти кажа най-доброто и сензационно упражнение за корем,но обещай да не го казваш на никого.... :P сядаш на масата,ядеш и спазваш деита така,че да си намалиш подкожните мазнини+кардио ама не казвай на никого това е нова тайна наскоро измислена от америкаснките изследователи :D :D :D

28.05.12
15:35

То хубаво, ама преди това трябва да има някакви изградени мускули на тая преса. А като му гледам мерките и теглото, кардиото и диетата са последното, което му трябва.

28.05.12
15:40

за пресата горе долу съм направил нещо , само горните 2 реда надолу 3-ия ред малко съм почнал да го оформям , не става .. ;х за това искаш съвет .. дали в различен ден да правя упражнения за различна група или на един ден всички групи ? а и сега мисля да взема някакъв протеин за да покача малко .

Мнението беше редактирано от Kristiqn Petkov на 28.05.12 15:41.

GI

28.05.12
15:42

казано от Петко К на 28.05.12, 15:35:

То хубаво, ама преди това трябва да има някакви изградени мускули на тая преса. А като му гледам мерките и теглото, кардиото и диетата са последното, което му трябва.

Може би трябва първо да сподели мерките с нас,за да му се даде по-точен съвет :П

28.05.12
15:48

ами аз мерките които съм измерил съм ги дал в профила си. Поне тези които мога да премеря  или по точно знам как ;)

GI

28.05.12
15:51

Ясно сега ти  видях мерките,но за друг за улеснение ги пиши в началото точно до въпросът,който имаш.Тренирай ги макс. 1хседмично
Упех

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 28.05.12 16:01.

28.05.12
15:56

ще знам за напред благодаря !!

28.05.12
20:33

Правиш ли клек и тяга ?

казано от Bocko на 28.05.12, 20:33:

Правиш ли клек и тяга ?

К’во е тва ? :Д

28.05.12
22:00

Едно такова дето назобаните батки не го правят, за да не се прецакат нещо или пък да не пораснат на височина :D

28.05.12
22:03

ами попринцип правя само клек без тягата .. защо тя помага ли ?

28.05.12
22:16

Аз направих преса от тежка тяга и клек, но ти сам си преценяваш :)

казано от Bocko на 28.05.12, 22:16:

Аз направих преса от тежка тяга и клек, но ти сам си преценяваш :)

Не бе, ще остане нисък.

28.05.12
22:48

Тягата помага. Препоръчвам ти и преден клек, ангажира коремните мускули като стабилизатор и доста ги натоварва. След 5 серии преден клек с повторения в диапазона 8-12 имах вълшебна мускулна треска в коремната мускулатура на другия ден. Успех!

Мнението беше редактирано от dani на 28.05.12 22:49.

29.05.12
21:36

благодаря ви !! щом клека и тягата помагат ще и ги правя .. смисъл ще правя само тягата де защото клековете ги права и 2та вида:))

01.06.12
17:06

може ли някои да ми каже коя от тези две програми е по - добра !!
1 програма
Понеделник :                                                  серии                повторения
Коремни преси с тежест ( горна част на коремна преса)        2                     8
Обратни коремни преси (долна част на коремна преса)        2                       до отказ или 8/10
Странични коремни преси (коси коремни мускули)              2                     до отказ или 8/10
Двойни коремни преси ( комбинирано упражнение )            2                       до отказ или 8/10
Лакътна опора ( средна част на тялото )                          2                     до отказ или 8/10

Сряда :
Коремни преси с кабел(или тежест) ( горна част на коремна преса)  2                       8
Повдигане на колене от вис (долна част на коремна преса )          2                 до отказ или 8/10
Коремни преси с усукване (коси коремни мускули)                    2                 до отказ или 8/10
Повдигане на колене от вис/усукване (комбинирано упражнение)    2                   до отказ или 8/10
Странична лакътна опора  (средна част на тялото )                    2                   до отказ или 8/10

Петък :
Кос удар с медицинска топка ( горна  част на коремна преса )          2                 8
Ритник ножица (долна част на коремна преса )                        2                   до отказ или 8/10
Странични коремни преси с кабел от стоеж ( коси коремни мускули)    2                   до отказ или 8/10
Коремни преси с медицинска топка от обратен наклон/усукване/хвърляне
( комбинирано упражнение )                                                2               до отказ или 8/10
Водно конче      ( средна част на тялото )                                2               до отказ или 8/10

или тази :
Понеделник - горна част
Коремни преси с тежест(лег)  2 х 10 повторения
Коремни преси с тежест от обратен наклон    2 х  до отказ или 8/10
Коремни преси с опора - 2 х  до отказ или 8/10
Вторник - долна част
Обратни коремни преси  2х 10 повторения
Бягане на място от вис  2х до отказ
Повдигане на колене от вис (на лост) 2 х  до отказ или 15
Повдигане на колене до лакти от вис  2 х  до отказ или 8/10

Четвъртък - коси коремни мускули
Странични преси 2 х 10 повторения
Колело 2 х  до отказ
Кръстни преси 2 х  до отказ
Усукване с тежест от обратен наклон 2 х  до отказ или 8/10

Петък - средна част на тялото
Лакътна опора 2 х до отказ
Странична лакътна опора  2 х до отказ
или да ги права през ден ?

моля ви кажете тези програми стават ли за нещо .. защото питах един приятел и тои ми ги каза , но исках първо да се съветвам с вас да ми кажете мнението си ! :)  благодаря предварително ..

01.06.12
22:20

на всичките ти въпроси отговориха и ти пак...

казано от Георги Попов на 28.05.12, 15:06:

2 максимум 3 упражнения 2 пъти в седмицата е напълно достатъчно.

кое не разбра??

01.06.12
23:25

значи аз разбрах обаче един приятел ми каза тези две програами и исках да попитам дали стават .. не за друго ;)))

Тези две програми според теб съдържат 2-3 упражнения, които се изпълняват два пъти седмично, така ли?

13.06.12
22:17

кардио.. режим на хранене, желание, постоянство и много тренировки.. не забравяй, че коремните мускули най-трудно се оформят..
аз от месец и половина правя ей тези упражнения рано сутрин и вечер преди да легна...

..  през малкото свободно време, което ми остава .. бягам на успоредките там помпя още .. и за този кратък период доста  съм ги оформил... (поне аз съм доволен от резултата) Успех (grin)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1