29.05.12
11:18
Хора, как се прави това упражнение “американски подскок”, че никъде не можах да го намеря?
29.05.12
11:50
мисля, че така наричат jumping jacks :)
29.05.12
11:55
офф...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/59015/P200#p-768434
Не мога да ви разбера ..
Да нямате предвид това http://www.youtube.com/watch?v=dmYwZH_BNd0 , само че с клек?
29.05.12
13:27
Не.
Клек + скок дъга, както е посочил James Hinks.
На това клипче не показват скок дъга.
Аз на кикбокса правих скок дъга като при приземяването си падам с гъза до земята, в случая отделно правя 1 клек + скок дъга или тоя скок дъга дето съм правил е хамерикански подскок :D
Ще се опитам да ти опиша как се изпълнява упражнението ,,скок/дъга’‘. Правиш обикновен клек като ръцете са ти м/у краката, след което рязко отскачаш нагоре и във въздуха си разтваряш ръцете. Приземяваш се на цяло ходило, а не на пръсти да си счупиш пръстите хахаха :) Гледаш да има амплитуда в скока. Това е от мен, дано съм помогнал! :)
Tomboxer, помогна разбира се. Благодаря ти!
Обаче не намирам логиката в наименованието на упражнението - “скок дъга”. Ако съм разбрал правилно, ръцете се разтварят настрани (лявата на ляво, дясната на дясно), в такъв случай може би се прави дъга, но обърната на опаки :D.
казано от Nownownow на 31.05.12, 00:22:
Tomboxer, помогна разбира се. Благодаря ти!
Обаче не намирам логиката в наименованието на упражнението - “скок дъга”. Ако съм разбрал правилно, ръцете се разтварят настрани (лявата на ляво, дясната на дясно), в такъв случай може би се прави дъга, но обърната на опаки :D.
Е радвам се, че съм помогнал! Именно когато отксачаш от Земята във въздуха трябва да си разпериш ръцете като птичка хахаха :D
и да гледаш да направиш нещо като дъга. И аз не знам, защо точно така се казва упражнението. :)
31.05.12
09:20
tomboxer, не е срамно човек да не знае нещо. Срамно е да претендира, че го знае, без да има представа за него.
При скок дъга ръцете се движат покрай тялото и във въздуха се изнасят нагоре, преминавайки зад главата. Няма разтваряне на ръцете встрани - те се движат право нагоре. В същото време се изнасят и краката назад. Така във въздуха изнесените назад ръце и крака оформят тялото като дъга.
Няма нищо срамно, Кольо, в това което написа tomboxer, той се опита да помогне. Дали знае или незнае не знам, но важното е помощта с която се включи в темата.
Аз ептем се обърках от всичкки обяснения, изглежда ми някакъв детски-балетене скок. За този прословут скок няма ли поне един клип в които да се вижда ясно как се прави,а да не говорим за “Американския подскок”, него май ептем го няма сниман.
Tomboxer, като птичка ХАХаах, тва ме разби бро!
31.05.12
12:05
Nownownow, в случая незнанието е само забавно. В други ситуации, обаче, то може да бъде опасно...
За каква полза от неговото обяснение говориш - не ми е ясно. Срамно е... или поне мен ще ме е срам да давам мнения, които всички виждат, че са некомпетентни. Разбира се, друг може и да е лишен от това усещане, хора всякакви.
Ще се опитам да го обясня още малко по-подробно. Изходно положение - стоеж, ръцете са отпуснати свободно покрай тялото. Леко приклякаш и изнасяш ръцете назад. Отскачаш нагоре, ръцете преминават покрай тялото и се изнасят напред и нагоре. В края на движението ръцете са горе и са изнесени назад (зад главата). Заедно с това изнасяш и краката назад. Така тялото във въздуха ще има вид на дъга. Прилагам и снимка.
Скок-дъга се учи в първите класове в училище... елементарни неща са това, фундаментална двигателна култура.
...а как сме учили спорт без интернет и YouTube навремето - просто ще остане загадка за вас, младите. (dull)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.12 12:08.
Кольо Пияндето, във всяко нещо почти има няколко гледни точки. Например в този, ако tomboxer не беше писал темата най-вероятно щеше да умре. Надали щях скоро да разбера как се изпълнява упражнението. Та докъде бях стигнал, а да - той изглежда е написал нещо грешно, това нещо е положително за мен, защото подбуди човек (теб), който знае отговора на това от което се интересувам и така ти писа в темата, обясни, доказа и сега вече стигнах до нуждаещото ми се.
А, това е друго, мерси много за изчерпателното обяснение и снимката!
Значи аз разбрах, че “американски скок” е - клякане, след което изпълняване на движението, което обясни (на снимката).
31.05.12
14:39
казано от Nownownow на 31.05.12, 12:31:
Кольо Пияндето, във всяко нещо почти има няколко гледни точки. Например в този, ако tomboxer не беше писал темата най-вероятно щеше да умре.
Не ми слагай думи в устата, моля. Написах, че в този случай е само забавно (за мен лично е и срамно, но това си е лично мой проблем). Може да стане опасно, когато незнанието е свързано със съвет в областта на тренировъчната техника, добавките или лекарствата... и съвсем не е наложително да се стига до летален изход, за да има лоши последици.
Значи аз разбрах, че “американски скок” е - клякане, след което изпълняване на движението, което обясни (на снимката).
Точно така. :)
казано от Кольо Пияндето на 31.05.12, 14:39:
Кольо Пияндето, във всяко нещо почти има няколко гледни точки. Например в този, ако tomboxer не беше писал темата най-вероятно щеше да умре.
Не ми слагай думи в устата, моля. Написах, че в този случай е само забавно (за мен лично е и срамно, но това си е лично мой проблем). Може да стане опасно, когато незнанието е свързано със съвет в областта на тренировъчната техника, добавките или лекарствата... и съвсем не е наложително да се стига до летален изход, за да има лоши последици.
Точно така. :)
Кольо Пияндето, не знам, защо така скачаш все едно човек съм убил. :) Исках просто да му помогна на пича макар и не толкова компетентно като теб. Поне да получи представа за какво иде реч.. има неточности в обяснението на упражнението, но колкото можах толкова. Ако съм го объркал нека неме слуша. И направи от мухата слон с това да сравняваш някакъв си подскок с ,,областта на тренировъчната техника, добавките или лекарствата’‘. Нека не се караме! :)
31.05.12
15:25
Ох... Аз ли пиша шифровано твърде сложно, вие ли не четете... :) Не се карам с никой, а скачам само по време на тренировка :) Трети път пиша, че некомпетентния съвет по принцип може да бъде опасен. Трети път пиша, че този твой съвет не е опасен, а само безполезен и забавен. :) Хайде скачайте повече, много думи станаха за нещо съвсем простичко. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.05.12 15:27.
Кольо Пияндето разбрал си ме погрешно. Не те уча на нищо, изказвам своята гледна точка. Виж и аз съм прав и ти си прав. От една страна той пича беше сателите за да получа нужен отговор в някои случаи може обаче някои, когато напише нещо грешно друг да пати от това, тогава ти си прав и така нататък. Благодаря ти за обяснението отново. Благодаря ви на всички, които сте писали в темата.