01.06.12
22:05
Темата е ясна. Мисля ,че е актуална след като вече е в сила закона за забрана за пушене на обществени места. Та пушачи/непушачи как се определяте? Ако не ви е проблем споделете- по колко на ден, марка няма да питам ,да не става реклама пък и то си е строго индивидуално. За или против сте новия закон?
(ако има дублираща се тема , моля модераторите да си свършат работата, аз ще почерпя ;) )
01.06.12
22:11
Пуша си. Макар и не много - пушач съм. Пуша възможно най-слабите цигари, които се продават, по кутия за два или три дни.
Против естествено! В спам темата съм изложил мнението си, но ако трябва ще го копирам, защото твърдо седя зад него.
01.06.12
22:23
Пушенето не трябва да се лансира. Дисциплина се създава с рестрикции!
Хахах, като най-лошото нещо се определям - бивш върл пушач! :D
От 1998 до 2008г. минимум по две кутии синьо виктори или синя невада всеки ден. От октомври 2008 - досега - нито една цигарка ;)
И, въпреки че, народът казва, че няма нищо по-лошо от бившия пушач, не одобрявам в този й вид забраната - писал съм и аз в бла-бла темата.
Мнението беше редактирано от Петър на 01.06.12 22:25.
Не пуша, но винаги са ми харесвали старите реклами на цигари... :D ;)
Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.06.12 22:35.
казано от Old Timer на 01.06.12, 22:35:
Не пуша, но винаги са ми харесвали старите реклами на цигари... :D ;)
От тези съм пушил единствено Честърфилд (Украински) и Лъки (Българско, Украинско и Сръбско). Честърфилда е доста тежка цигара, трябва да си доста заклет пушач ,че да ти паснат. Белия мисля беше 12/10/10 доста добра цигара, но за всеки ден- не мерси. Лъкито- доста хора го определят като да има вкус на пепел, но всъщност т’ва наистина е от тютюна и това ,че е препечен. И има разлика между украинското и българското. Тука стана като ревю на цигари :D
Да се разпиша и аз- редовен пушач, макар че има случаи да изкарвам по 3-4 дена без да паля. Пуша най-често 7/6/8 или нещо подобно.
Според мен този закон е поредното отбиване на номер и имитиране на действие от страна на управляващите. На който пречи тютюневият дим- да се премести в заведение в което не се пуши. Според мене е тъпо , щото има толкова по-належащи неща да се оправят, че сме цъфнали и вързали та до тютюнопушенето стигнахме.
Не знам, аз от цигари не разбирам... Имам няколко неотворени кутии от 30-те и 40-те Кемъл, Честърфилд и Лъки Страйк, тях си ги купих от Ибей, иначе имам още няколко български от царско време, имам една кутия отворена, но не пипана “Войнишки” 8 къса от 45-та.
Доброто старо време:
Мнението беше редактирано от Old Timer на 01.06.12 23:23.
02.06.12
00:00
казано от Ramon Dekkers на 01.06.12, 22:51:
На който пречи тютюневият дим- да се премести в заведение в което не се пуши.
На който му се пуши, да ходи в заведение в което се пуши ! Пушачите трябва да се съобразяват с непушачите, не обратното.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 02.06.12 00:00.
Точно в форум за здравословен живот ли трябва да е тази тема? :Д
иначе и аз пафкам,имам дни в които не пуша,имам дни в които умирам за цигара и паля :С
усеща се най -тежко като правя стълби/спринтове,иначе при тежести само по обемен клек/тяга.
казано от Кристиян Дончев на 02.06.12, 00:00:
На който му се пуши, да ходи в заведение в което се пуши ! Пушачите трябва да се съобразяват с непушачите, не обратното.
Па и така да е, еба му лелята , защо трябва да не се пуши във всички заведения?
След почти 2 г без цигари,от месец някъде си пафкам пак...но вкъщи или в колата не паля,а сега ми отнемат и единственото място където ми харесва да пуша—заведенията! Та се замислям пак да спирам...
Аууу НАЙ-ОБИЧАМ да вляза в заведение , кола и т.н със силен и натрапчив аромат на цигари .. БЕЗЦЕННО !
32 години не съм пушил, мн рядко като се нарежа... От има няма година си пафкам свити цигари с необработен тютюн и ми е баси кефа, но само като пия или преям, на гладно ме изнервят :D средно по 2 на ден. Не ми пречи. И понеже дробчетата са ми девствени след една цигарка съм “ХАЙ” :D
В момента ги отказвам. По политически причини.
Налагат ни малоумни забрани, е аз пък ще ги лиша от 2-3 пенсии акциз на месец.
казано от Кристиян Дончев на 02.06.12, 00:00:
Е, да, ама е забранено. Логика? Тц!
Мнението беше редактирано от 6th на 04.06.12 00:20.
04.06.12
11:03
След като в началото на 6ти клас открих сезона с цигарите, вече почти 4 години съм непушач.
Пушех по 2 кутии бяло виктори на ден.
Родителите ми мислеха, че аз съм единствения човек, който никога няма да спре цигарите, но уви и в най-добрите семейства се случва :D
От както спрях цигарите се чувствам страхотно, че открих и фитнеса, който преди ми беше непознат, само с баскетбол и крепене на главата по чиновете се занимавах.
Твърдо за съм относно забраната и мисля, че е за добро.
Не знам какво недоволстват хората от забраната, много по-добре е да се прибереш от заведение/дискотека и да не смърдиш на цигари.
Още повече ако човек е попрекалил с алкохола и си остави дрехите в стаята не искам и да си спомням каква е миризмата на сутринта или когато там се събужда.
Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 04.06.12 11:08.