Какъв е проблемът с пиенето на газирани напитки?

Прескочи до:

05.06.12
22:54

От доста време се питам.. Какъв е проблемът например да пием кола лайт, което е едва 20калории на литър и без никакви въглехидрати и мазнини?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.06.12 08:00.

05.06.12
22:57

Какъв е проблемЪТ?? Все едно е само един...вместо да се питаш, вземи прочети съдържанието.

05.06.12
23:44

Най-малкото е, че има аспартам.

казано от eLenoRa Stts на 05.06.12, 22:54:

Какъв е проблемът например да пием кола лайт

Никакъв.

казано от eLenoRa Stts на 05.06.12, 22:54:

кола лайт, което е едва 20калории на литър

Калориите ще са ПОД 3 за литър. Отделно ако беше вярно това, което си написала, че “и без никакви въглехидрати и мазнини”, то от къде тогава щяха да идват калориите?

казано от Margaritka на 05.06.12, 22:57:

Какъв е проблемЪТ?? Все едно е само един...вместо да се питаш, вземи прочети съдържанието.

Я ме образовай по въпроса. Изброй ми няколко проблема.

казано от Anthony на 05.06.12, 23:44:

Най-малкото е, че има аспартам.

И с какво точно аспартамът пречи по какъвто и да е начин?

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 06.06.12 01:45.

06.06.12
05:54

казано от Ради Хаджирадев на 06.06.12, 01:44:

Я ме образовай по въпроса. Изброй ми няколко проблема...
И с какво точно аспартамът пречи по какъвто и да е начин?

Ти сериозно ли?!?! Не те ли притесняват изкуствените подсладители...нито това, че е газирана...???
...
Как очакваш да ти пречи аспартама - да те убие на място ли? За мен лично е достатъчен факта, че първоначално е замислен да бъде използван в селското стопанство като пестицид, за да ме откаже от него...

Дори не съм сигурна дали въпросите ти са зададени зериозно (dull)

http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/79/Kakvo-se-sluchva-s-tialoto-sled-piene-na-koka-kola.html
Прочети ЦЯЛАТА статия.

06.06.12
09:33

Научете се да пиете чист истински чай или кафе(в малки количества заради кофеина) и си решавате проблема.

SO

06.06.12
12:03

Въглеродният диоксид във всички газирани напитки предизвиква загуба на калций в костите в 3 фази:
„Газираното” раздразва стомаха.
Стомахът противодейства на раздразнението по единствения начин, който познава - чрез единствената „антикиселина” на разположение - калция, който си набавя от кръвта.
Кръвта, вече бедна на калций, си го „набавя” от костите, за да се запази добрата мозъчна и мускулна дейност в организма.
Другият основен проблем е, че повечето газирани напитки съдържат фосфорна киселина, която също причинява „източване” на запасите от калций в организма. С други думи газираните напитки карат костите ви да омекват, правейки ги слаби и чупливи по 3 начина:
„Газираното” намалява калция в коститe.
Фосфорната киселина също намалява калция в костите.
Напитката се явява „заместител” на други течности, съдържащи калций, като например мляко и вода. Макар и да не са перфектните източници на калций, те все пак доставят определено количество от есенциалното вещество в организма.
Прекомерната консумация на пенлива течност може да увеличи риска от поява на камъни в бъбреците и сърдечни заболявания.

Източник: Газирани напитки http://www.bb-team.org/articles/2877_gazirani-napitki#ixzz1x0C1nsfc

DO

06.06.12
12:27

Аспартам има и в протеиновите пудри,а те не са студеносъхраняеми продукти.Така че нещата или са пресилени или газираните продукти са по малък проблем от протеиновите.
Мнението ми за тази индустрия е,че продуктите им са непотребни за човечеството боклуци наложени по определен начин на консуматорските маси с цел правене на милиарди.Фейсбук Епъл и други подобни компании са на същия принцип.

coca cola

Мнението беше редактирано от donsir на 06.06.12 12:28.

06.06.12
12:43

Не всички протеинови пудри имат аспартам, но имат други не по-малко съмнителни подсладители... Но това е още един повод да не се пие кола лайт... само увеличава дозата. :)

казано от Margaritka на 06.06.12, 05:54:

Ти сериозно ли?!?! Не те ли притесняват изкуствените подсладители...нито това, че е газирана...???

Не. По никакъв начин :)

казано от Margaritka на 06.06.12, 05:54:

Как очакваш да ти пречи аспартама - да те убие на място ли? За мен лично е достатъчен факта, че първоначално е замислен да бъде използван в селското стопанство като пестицид, за да ме откаже от него...

Дори не съм сигурна дали въпросите ти са зададени зериозно (dull)

Съвсем сериозни са ми въпросите. Всички сляпо вярват, че това и онова ще ги убие. Малко научна литература няма да ви попречи.
Аспартамът няма да ме убие на място, нито след 10, нито след 50 години. Никой до сега не е умрял от това и няма и да се случи. Според самите FDA аспартамът е едно от най-изследваните вещества, което въобще съществува. Абсолютно еднозначно е доказан за безопасен при хора. А това, че първоначално е замислен за друго не виждам каква връзка има. Има достатъчно други открития с такава история. И като е замислен така... да си чувала някой да бори бръмбарите по картофите с аспартам :D

казано от Никола на 06.06.12, 12:43:

Не всички протеинови пудри имат аспартам, но имат други не по-малко съмнителни подсладители... Но това е още един повод да не се пие кола лайт... само увеличава дозата. :)

Просто не си наясно кооооооооооооооооолко високо е допустимата :)

06.06.12
13:25

Значи пък Ради, съветваш хората да си пият коли, фанти и да не се притесняват...:)))
Ще си билднеш бодито(защото така си се подписал), когато пръдне бухала...
Дано не работиш с хора, а тия абсурдизми си ги ползваш за лична употреба...

06.06.12
13:54

казано от slavko на 06.06.12, 13:25:

Значи пък Ради, съветваш хората да си пият коли, фанти и да не се притесняват...:)))
Ще си билднеш бодито(защото така си се подписал), когато пръдне бухала...
Дано не работиш с хора, а тия абсурдизми си ги ползваш за лична употреба...

Що ?
Що все намирате нещо, което ТРЯБВА да е вредно и почвате да голословите по тая тема ?
То не са зърнените храни, не са въглехидратите, не са газираните напитки, не са подсладителите, не са кафетата...а стига вече ;)
Вчера скачаше срещу прекомерната превенция, днес си от другата страна на барикадата, само дето обекта на дискусията е друг.

06.06.12
13:55

казано от Ради Хаджирадев на 06.06.12, 13:10:

Според самите FDA…

Това ми е повече от достатъчно да смятам, че аспартама е шит.

06.06.12
13:57

За тези които постоянно говорят за калории и броенето им - http://www.youtube.com/watch?v=mSLf5IIRKVs

Кой е казал, че протеиновите пудри с подсладител са здравословни? Не случайно Поликуин препоръчва НЕподсладен whey протеин. Защо ли?

Ради, не е важно само ръката ти да е 50 см, това не те прави наистина здравословно живеещ човек. В миналото си, съм си докарвал доста неприятни неща поради прекалена употреба на газирани, чипсове и бла бла, дано не ти се случва, за да го разбираш по трудния начин. Да, колата не ни е най-големият проблем, но е един от многото, а ние трябва да се стремим да ги ограничаваме възможно най-много. Определено не бих препоръчал да се пие газирано, особено, ако човек е на хранителен режим за сваляне на тегло. Не пия кола от 4-5 години и когато се случи да го направя, след това кожата почва да ме сърби, става ми тежко и други странични проблеми(това само от една чаша, не ми се мисли от повече).

Проблемът е, че трябва да се изчистиш преди да усетиш как дейста наистина, същото е като с пушенето, не случайно по-гадно за пушачите от бивши пушачи няма. ;)

06.06.12
13:58

МНОГО ясно, Сашо!!!
Едното няма нищо общо с другото!!!

06.06.12
14:01

казано от Dimzata на 06.06.12, 13:57:

Не пия кола от 4-5 години и когато се случи да го направя, след това кожата почва да ме сърби, става ми тежко и други странични проблеми(това само от една чаша, не ми се мисли от повече).

Да, да, да...получаваш халюцинанции, припадъци...стига, стига ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.06.12 14:01.

06.06.12
14:09

казано от slavko на 06.06.12, 13:58:

МНОГО ясно, Сашо!!!
Едното няма нищо общо с другото!!!

Веерно ?
Ар ю шуър ;)
Я дай да видим КЛИНИЧНО ДОКАЗАНИ примери за необратимите увреждания от газираните напитки и от подсладителите ?
Да видим, ама...няма такива.
Със същите аргументи(само че за трениране) съм спорил с “холистиците” - познай кво става. Така не бива щото ще си прецакаш едвикаквоси. Онака не бива щото ще си прецакаш друго...Оп, стоп, вие като не сте прецакни никъде какво можете, а ? Точно така - нищо ;) Ще продължавам с опитите да си прецакам нещо...но в замяна на това ще мога много други неща.
Същата работа е и с тия спорове. Не ядеш зърнени - ми не яж, след като не ти са вкусни или нещо в мозъка ти щрака, че не те кефят - ОК, аз пък ям разни неща.
Не ядеш въглехидрати щото едва ли не диабета чука на вратата веднага след втората хапка. ОК - не яж що те е страх, но не ми казвай аз да не ям.
Не пиеш газирано - не пий щом си решил по някаква дискретна мисловна пътека, че е вредно. На мен като ми се пие - пия, особено след като няма никъде категорично клинично проучване по въпроса вредно или безвредно.

06.06.12
14:20

James Hinks ти пушиш нали? Питам те, като бивш пушач, просто любопитство.

Иван

06.06.12
14:20

Какъв е проблемът с пиенето на газирани напитки?

Моят проблем е, че се подувам, дразни ми на гърлото и ми се доспива. От 5 години съм го решил този проблем.

06.06.12
14:27

казано от Dimzata на 06.06.12, 14:20:

James Hinks ти пушиш нали? Питам те, като бивш пушач, просто любопитство.

Пуша, пия газирани с посладители, пия алкохол, ям сладко. Не съм забелязал нещо да ми пречи ;)

06.06.12
14:28

James Hinks, не мисля че някой институт ще се “самоубие” като направи изследване на газираните напитки.
Целият свят е пазарна икономика :)

06.06.12
14:29

За това пийте бира!
Газирана, студена, въглехидратна и алкохолна? ...ммм усещам как ме изяжда изотвътре и липогенезата се засилва с бесен темп - Едно страхотно чуство на хармония и кеф (beer)
Отивам да тичам и после да си ударя едно Кромбахерче... по-здрави :)

06.06.12
14:32

казано от Дилян на 06.06.12, 14:28:

James Hinks, не мисля че някой институт ще се “самоубие” като направи изследване на газираните напитки.
Целият свят е пазарна икономика :)

Аз пък мисля, че след като Нобеловата награда е 1 000 000 евро, все някой лекар ще се навие да проведе едно мащабно изследване ;)
Точно щото всичко е пари :)
Ама дай да не я отваряме и тая тема, че ще отиде един ден писане по форумите...

И пак опряхме че си е до човек. Има едни, които пият по много, има други които не пият. Има такива на които им харесва, и такива на които не.
Аз лично почти не пия само на гости или нещо подобно не върви да откажа. Не знам дали са вредни газираните. Но със сигурност знам, че не са и полезни. Но дори и да са вредни не бих казал на някой няма да пиеш повече газирано. Ако някой наистина иска да сваля килограми бих го посъветвал да го намали ако може да го спре. Но ако не иска нека си пие просто да се съобразява.
Това с което няма как да не се съглася с Сашо е че не трябва всичко да се отрича твърдо. Има много неща, които са вредни но ги правим, защото нямаме или не искаме да имаме друга алтернатива. 

П.С. Иначе и мен ме заболява гърлото, даже и от бирата пък така си я обичам... :). Затова си я позволявам рядко и гледам да не прекалявам.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 06.06.12 14:39.

06.06.12
14:33

И на мен много ми дразнят на гърлото газираните напитки и затова ги спрях напълно преди години. Дори ме заболява гърлото като видя някой да пие нещо студено газирано. :)

казано от Делев на 06.06.12, 12:03:

Въглеродният диоксид във всички газирани напитки предизвиква загуба на калций в костите ...

А що така забравяте, че хората освен да губят калции, го приемат с храната, а? То и вода губиш нон-стоп и дехидратацията може да довете до смърт. Е, да ама пиеш вода и оправяш проблема? Тук е същото. Диетичният калции оправя всички тези проблеми. Както не се притесняваш за водата, така не виждам защо трябва да се притесняваш за калция. Да, може да го губиш, но все пак и го набавяш. Още един малък пример: от кафето губиш вода. Доказано! Там обаче не е проблем. Аналогично на горното.

казано от Dimzata на 06.06.12, 13:57:

За тези които постоянно говорят за калории и броенето им - http://www.youtube.com/watch?v=mSLf5IIRKVs

Кой е казал, че протеиновите пудри с подсладител са здравословни? Не случайно Поликуин препоръчва НЕподсладен whey протеин. Защо ли?

Ради, не е важно само ръката ти да е 50 см, това не те прави наистина здравословно живеещ човек. В миналото си, съм си докарвал доста неприятни неща поради прекалена употреба на газирани, чипсове и бла бла, дано не ти се случва, за да го разбираш по трудния начин. Да, колата не ни е най-големият проблем, но е един от многото, а ние трябва да се стремим да ги ограничаваме възможно най-много. Определено не бих препоръчал да се пие газирано, особено, ако човек е на хранителен режим за сваляне на тегло. Не пия кола от 4-5 години и когато се случи да го направя, след това кожата почва да ме сърби, става ми тежко и други странични проблеми(това само от една чаша, не ми се мисли от повече).

Да ми даваш Поликуин за пример, осоооообено за храни, е просто смешно. Тоя човек понятие си няма (shitstorm coming). Отделно никъде не съм говорил за размери. Чипсовете нямат нищо общо с газираното. Там проблемът е друг и съм сигурен, че го знаеш.

казано от gotcha на 06.06.12, 13:55:

казано от Ради Хаджирадев на 06.06.12, 13:10:

Според самите FDA…

Това ми е повече от достатъчно да смятам, че аспартама е шит.

Ти коя точно организация предпочиташ?? Я да чуем.

James Hinks, сарказмът ти ми докара оргазъм. Благодаря. И на мен ми писна да слушам, как се мре от всичко. Всичко било вредно, всичко докарвало болести. То това тяло го изкарахте без никаква автономна саморегулация. Добре, че поне му манипулирате инсулина, чрез пикове и GH го държите високо, за да има растеж. Иначе сме загубени.

06.06.12
14:42

А що така забравяте, че хората освен да губят калции, го приемат с храната, а? То и вода губиш нон-стоп и дехидратацията може да довете до смърт. Е, да ама пиеш вода и оправяш проблема? Тук е същото. Диетичният калции оправя всички тези проблеми. Както не се притесняваш за водата, така не виждам защо трябва да се притесняваш за калция. Да, може да го губиш, но все пак и го набавяш. Още един малък пример: от кафето губиш вода. Доказано! Там обаче не е проблем. Аналогично на горното.

Това добре, а със цинка какво се случва?

06.06.12
14:43

казано от Ради Хаджирадев на 06.06.12, 14:39:

James Hinks, сарказмът ти ми докара оргазъм. Благодаря. И на мен ми писна да слушам, как се мре от всичко. Всичко било вредно, всичко докарвало болести. То това тяло го изкарахте без никаква автономна саморегулация. Добре, че поне му манипулирате инсулина, чрез пикове и GH го държите високо, за да има растеж. Иначе сме загубени.

Удоволствието беше взаимно !
Щото и на мен ми писна :)

06.06.12
14:57

В Америка се нагледах на прасета, дето ядат и пият каквото им падне и казват “ми, вксуно ми е”...ми добре, сполай ти...

Сашо, в момента изписа една голяма глупост...

Значи, мога да си се дрогирам, защото...защо пък не...нали мен си ме кефи...

Ако не виждаш проблем в прекомерния прием на прости захари или на напитки с тоталено съмнителен състав и характер...значи има много за какво да спорим...

06.06.12
15:04

BB-team спешно се нуждае от chat room :D

06.06.12
15:06

Само да вметна, че в UK се счита нормално непълнолетните да пушат трева 5 пъти седмично и амфети веднъж седмично.

Какво имам предвид: ако детето след даскало пуши 2 коза, събота е на рейв парти и мушка 2 амфета - не се притеснявай, ‘щото е като другите. Не прекалява. НОРМАЛНО Е!.................

06.06.12
15:06

Този форум ми харесва вече, че беше заприличал на секта- хора, които се хранят перфектно, изглеждат перфектно и т.н.

Славко,
според мене Джеймс и Ради казват по-скоро да не се вманиачаваме, а не да ядем боклуци по цял ден. Сега погледнах дневника на Муцунка и видях за пореден път до къде води вманиачаването- разкрасителни процедури, още по-голямо отслабване, само определен вид храни...иска някакъв много специален треньор да и се препоръча...ужас...И казва, че от години следи ББ тийм...

06.06.12
15:24

Ежедневните малки компромиси те водят до големия екскремент, в който се превръщаш...
Не говоря за вманичаване...аз също ям сладко, пия кола, пушил съм трева и други неща съм взимал...по много...
Но нали си личи, че съм си взел поуките...и съм почнал да изчиствам храненето си и резултата е очевиден...
Тук точно, някои пишат само и само да се контра...ако вярват, че аспартама е полезен или пък айде “не толкова опасен” в някакви си дози...ми да си ги взима...
После въпросите, от които ми е втръснало “как да си извадя плочките”, “как да се изсера” и подобни, ще зачестяват...

Мнението беше редактирано от slavko на 06.06.12 21:48.

06.06.12
15:37

Преди години- още бях в гимназията- пуках по 2л безалкохолно всяка вечер- имах проблеми със стомаха- не съм се бил хранел правилно и подобни баща ми с язва, дядо ми и той бил и тн нали бил съм предразположен дрън дрън- тогава почнах и да тренирам и колкото и мозъкът ми да е бил пилешки и да съм правил глупости- прочетох за безалкохолните нещо и то точно тука и го спрях от раз. Еми проблемите със стомаха изчезнаха моментално. Наистина аз съм прекалявал. Сега пия безалкохолно веднъж на месец примерно- ми мога да опукам 2л кола примерно няма проблем нищо ми няма на гърло, подпухване и тн тука дето чета- само дето не ми се пие- инциденти са това. Идеята ми е, че едно е да пиеш 250мл кола 3-4 пъти седмично и съвсем друго да пукаш 2л всеки ден. Факт е, че спреш ли безалкохолни/сладки и тн неща- глада и нуждата за тях намалява, че дори изчезва, от което следва не са есенциални, ама па като решиш да пиеш ми пий си- щом не се чувства зле човек, не му пречи ментално- тоест не се впряга постоянно за аспартама, солта, захарта, кофеина и Е-тата не виждам проблем. Има и друго човек постоянно, като мисли че нещо му ебава майката дори да не е съвсем така, то самата мисъл те кара да се чувстваш гадно и тн.

06.06.12
15:39

http://zhivkozhelev.com/кока-кола-пепси-канцерогенни-рак-са/

Като гледам моята позиция е най-близка до тази на Скота.
По-умни хора от мен са казали: “Дозата прави лекарството и отровата”.

Дали пия газирани напитки? Да.
Колко често? Като се замисля - средно за последните години я има 2-3 пъти месечно, я не.
Замислям ли се преди да пия такава напитка? Не. Не е необходимо при тази честота на употреба.

Вярно е - надува ми се шкембето, тежи ми. От друга страна тези напитки не ми носят никаква полза - нито като хранителна стойност, нито като средство, утоляващо жажда. Съответно затова и не ме влече да ги пия... което не мисля, че е в противоречие с горния абзац.

06.06.12
15:49

Единственият ми проблем с газираните напитки е, че ме издуват и лятото ме боли гърлото от тях, затова ги избягвам.
Само бирата не я избягвам :D

06.06.12
15:50

Някой да пита Поликин за Coca-Colata , че ако от нея ми пада лежанката да я спирам :D

(Ирония)

06.06.12
15:53

казано от slavko на 06.06.12, 14:57:

Сашо, в момента изписа една голяма глупост...

Не, аз глупости не пиша никога ;)
Даже и сега :) Обаче си малък още да го осъзнаеш :D И ако почна да ти го обяснвам пак ще идем в едно голямо писане за живота, ползите, поуките и пространствено-временния континиум и накрая ще стигнем до 42…Само ще ти кажа една мисъл на Ошо - “Човек е оценител”

казано от Joyplovdiv на 06.06.12, 15:06:

според мене Джеймс и Ради казват по-скоро да не се вманиачаваме, а не да ядем боклуци по цял ден.

Баш това !

казано от slavko на 06.06.12, 15:24:

Ежедневните малки компромиси те водят до големия експремент, в който се превръщаш...

хеххе, айде, айде...нали знаеш, че живееш в Евклидов свят и една тояга винаги има два края ;) Откъде си сигурен, че “чистите храни и здравословния начин на живот” са наистина такива ? Факти, факти само, без ала-бала ;)

казано от slavko на 06.06.12, 15:24:

Не говоря за вманичаване...

Дали ?
Я да видим нещата отстрани ;)

казано от brusakch на 06.06.12, 15:39:

Ебахти и достоверния източник...само фактологическите грешки да видиш(независимо дали са умишлени или не) ти стига :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.06.12 15:56.

06.06.12
15:56

казано от Madboy на 06.06.12, 15:50:

Някой да пита Поликин за Coca-Colata , че ако от нея ми пада лежанката да я спирам :D
(Ирония)

Много ясно, че ти пада.
Купи си от неговите суплементи и имаш 200 лег до септември най-късно :D
Ако не - оплакваш се на арменския поп.
(сарказъм)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1